Episodes
-
Camille Namasté og Katrine Birk snakker i denne episode om hvad vi kan bruge menstruations-blod til - og hvorfor egentlig bruge sit blod til f.eks ansigtsmaske?
Hvordan kan vi invitere mere sjov, ummdelbarhed og glæde ind i livet? Hvad ville vi på dødslejet ha ønsket at leve livet? Og hvorfor kan skam holde os fra at leve vores fulde potentiale? -
Episodes manquant?
-
I denne episode interviewer jeg Sine Christensen om corona-vaccine debatten i samfundet. For hvem er de mennesker som ikke ønsker vaccine?
Personligt synes jeg der mangler nuancer i vaccine debatten, mange tør ikke at stå frem som uvaccineret, fordi det kan have store konsekvenser i ens liv, både personligt og professionelt. Det kan gøre det svært at sætte ansigt på dem som ikke ønsker vaccine, hvilket giver grobund for mange misforståelser og fordomme.Intentionen i denne episode er ikke at ændre din mening ifht vaccine, men åbne op for mere forståelse for hinandens valg. Jeg tror på, at når der er mennesker vi virkelig ikke forstår, så er det fordi vi har noget at lære :-
-
I denne episode møder i Mette Carendi, som Katrine interviewer. Mette deler en masse pointer fra hendes nye bog "samtaler med min imaginære datter", og de får sig en snak om blandt andet sexlyst (eller mangel på samme), hvorfor det er så vigtigt at kende til maskuline/feminine poler, når vi gerne vil have have et spirrende og nydelsesfuldt sexliv. De snakker parforhold, og hvilke dynamikker vi typisk kan ryge i som kvæler forholdet og sexlysten. Der er en masse guffili-guf om konflikter og kærlighed i parforholdet i denne episode, så lyt med :-)
-
Realtionen i skilsmisser med børn involveret, kan godt nok være tricky - vi har valgt hinanden fra, men alligevel kan vi ikke forlade hinanden, sådan rigtigt, for vi vil altid ha en meget vigtig relation.
Hvor meget kan vi tillade os at blande os i den andes liv? Hvad hvis vi er uenige om opdragelse? Hvordan kan vi kommunikere ligeværdigt? Hvad gør det ved børnene, hvis kommunikation mellem mor og far ikke fungerer?
Alt dette får Camille og Katrine en god snak om i denne episode
-
Hvordan opdrager vi vores børn inden for sex, menstruation og kropskærlighed? Hvad kan vi gøre, så barnet ikke bliver ladt alene med at finde ud af hvad sex er, fordi vi synes det er akavet at snakke om? Hvordan undgår vi at porno + amerikanske serier bliver børns eneste opdragelse i sex? Hvordan lærer vi piger og drenge at menstruation ikke er "klamt"? Og hvordan kan vi hjælpe vores børn med at blive glade for deres kroppe?
Disse spørgsmål taler mig (Katrine Birk) og Camille Namasté om, i denne episode :-)
-
Denne episode tager udgangspunkt i et skænderi mig (Katrine) og Casper, havde foran vores børn. Vi reflekterer over hvordan kan vi gøre vores børn trygge i, at mor og far uundgåeligt skændes i ny og næ. Hvordan kan vi undgå at børnene ikke kommer til at tage overansvar? Og hvordan skænderier foran børnene, måske endda kan være med til at give børnene en sund strategi for, når de selv skændes med andre.
-
Katrine Interviewer Lena Adelberth, cand. mag. i sprogpsykologi, om børns sprog. Er den sproglige udvikling egentlig så vigtig? og hvorfor? Hvad har sproget med trivsel at gøre? Hvordan kan vi skabe et motiverende sprogmiljø, og hvordan kan etablere gode sprogvaner i hverdagen? Hvordan kan vi støtte vores børn bedst muligt, hvis du har svært ved sproget?
Lyt til podcasten og bliv klogere på børns og babyers sprog (ja babyer har også sprog!)
-
Hvordan er det lige med grænser ifht andres børn og bonusbørn? Kan vi godt tillade at sætte dem? Katrine og hendes kæreste Goodluck Casper, får en snak om, hvordan de sætter grænser ifht deres bonusbørn. Budskabet er, at der bliver mere kærlig og tryg stemning, når vi er tydelige og sætter personlige grænser. Hvis vi er utydelige, kan vi nemmere blive irriterede og luften kan hurtig blive kold. Grænser er vigtige, så længe vi sætter dem for os selv, og ikke for andre, børn som voksne.
-
Hvordan kan det være skadeligt for selvværdet, at vi roser vores børn for deres præstationer, og hvordan kan vi i stedet anerkende deres inderside? Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid?
Hvad siger man når barnet har tegnet en tegning, og man ikke har lyst til at sige "ej hvor er du dygtig"? Hvad sker der med børns kreativitet og mulighed for udfoldelse i livet, når vi putter labels på dem, og definerer dem som "prinsesser", "cykelryttere" osv?
Disse emner tager jeg op i denne episode sammen med Camille Namasté :-)
-
Denne episode tager udgangs punkt i en konflikt, Katrine og hendes kæreste Casper havde derhjemme sidste uge - hvor Katrine på en uheldig måde, får sagt til Casper, hvad hun synes han gør galt med børnene.
I episoden får Katrine og Casper en snak om hvad det gjorde ved Casper, at hun virkede anklagende, og hvad hun kunne ha gjort anderledes.
De får også en general snak om, hvordan man kan gribe det an, når mor og far er uenige om, hvordan de skal opdrage børnene.
-
Dette er en "quickie" episode - med lidt gale og sure undertoner ;-) Jeg har inviteret Casper i studiet til en snak som handler om børns fysiske grænser, og en artikel på facebook jeg stødte på, hvor der blev diskuteret bedsteforældre og samtykke til kys og kram. Jeg synes det er mega vigtigt, at vi værner om børns fysiske grænser - og NEJ det betyder ikke bedsteforældre først må kysse, når de har fået en underskrift fra barnebarnet - MEN det betdyer, at de selvføleglig skal afstemme om barnet er okay med et, før de kysser løs! OG ikke shame dem og blive "kede af det", hvis barnet ikke lige har lyst.
-
I denne episode undersøger Camille Namasté og Katrine Birk, hvorfor det kan være uhensigtsmæssigt, hele tiden gerne at vil frelse og please i relation til vores børn, os selv og andre.
Når vi gir og gir, uden rigtig at have os selv med, kan det ende med vi føler os tomme og værdiløse, og måske ovenikøbet med at vi bliver vrede på andre. Når vi hele tiden er i frelser-rollen, kan det være rigtig hårdt at være forælder, fordi vi tror forældreskabet handler om at vi skal servicere, og vi ikke er gode nok, hvis vi er tydelige omkring vores behov. Når vi hele tiden "frelser" forlader vi også os selv, og vores behov.
Dette er 3/3 om dramatrekanten, og det er en god ide at høre de to andre podcast episoder før denne :-)
-
I denne episode fortsætter vi temaet om dramatrekanten, og går på opdagelse i KRÆNKER-ROLLEN. Vi undersøger hvornår vi selv har en krænkende adfærd over for vores børn, os selv og vores øvrige realationer.
I krænker-rollen er vi optaget af hvem der har skylden, og leder efter nogen at bebrejde dét vi synes går galt i vores liv. Vi skælder vores børn ud, eller vi skælder måske os selv ud, og har en generelt aggressiv adfærd.Det er spændende og lærerigt, så lyt med :-)
-
Vi præsenterer dig dramatrekanten, og de 3 roller vi kan blive fanget i, som trækker os ud af ægte forbindelse og kontakt med vores børn, partnere og andre relationer.
I denne episode taler vi om OFFER-ROLLEN, som kan overtage os, og tynge os, og gøre at vi ikke kan træde ind i vores fulde power i livet.
Når vi er ofre over for vores børn, lærer vi dem også at tage over-ansvar. Når vi bliver ofre af livet, bliver vores lykke afhængig af andre på en usund måde - lyt med og bliv klogere på hvor du går i offer.
Camille Namasté er med som gæst, igen igen igen :-)
-
Når du fjerner din egen, eller dit barns vrede, fjerner du også jeres mulighed for at sætte grænser. Vrede er gennem tiden blevet et fy ord - men vrede kan være en virkelig fed energi, som hjælper os med at sætte grænser, mærke os selv, og skabe en retning i livet. Vrede er kommunikation om at noget er too much, og derfor virkelig værdifuld at lytte til.
I denne episode, snakker mig og Camille Namasté om grænser, vrede og tydelighed.
-
Vi kan have tendes til at ville jorde hinanden, når vi er i konflikt og uenige. Eller vi kan have tendes til at gøre os selv bitte små, og lade andre jorde os. Hvordan bliver vi hjemme i os selv, når vi er triggede og i konflikt? Hvordan skaber vi ægte autentiske samtaler i kampens hede? Hvorfor er det så svært for mange, at være i konflikt, og hvordan gør vi det trygt for vores børn, at blive hjemme i sig selv, selvom de er uenige med nogen?
Disse emner, snakker mig og Camille Namasté om, i denne episode.
-
Triggers er små missiler, som aktiverer dine traumer. Når følelser tager over, og du ikke kan "styre dig", har du faktisk også mulighed for at heale gamle sår, blive klogere på dig selv, og skabe endnu mere kærlighed i dit liv. Især børn og partnere kan trigge dybe sår i os, men før vi kan bruge disse triggers på en opløftende måde, er vi nødt til at stille os sårbare.
I denne episode er Camille Namsté gæst, og både Katrine og Camille deler ærligt om deres dybe triggers.Desværre blev lyden ikke helt god på i denne episode - så håber du kan leve med lidt sus i ørene (pt er det ved at blive efterår, så passer godt! ;-)
- Montre plus