Episodes

  • שלום רב וברוכים הבאים לפרק 2!

    בחלק הראשון בפודקאסט אני מציג את ההגדרה של טרור בעולם, וכפי שהיא מוגדרת בחוק המאבק בטרור הישראלי. בחלק השני אני מדבר על מסלולי השפיטה השונים האפשריים של המחבלים: פלילי, צבאי, ועדה צבאית, טריבונל בינלאומי היברידי ומעצרמנהלי.

    המקורות שהשתמשתי בהם במהלך הפרק:

    1. חוק המאבק בטרור, תשע"ו-2016.

    2. חוק בדבר מניעתו וענישתו של הפשע-השמדת-עם,תש"י-1950.

    3. חוק כליאת לוחמים בלתי חוקיים, תשס"ב-2002.

    4. Ana María Salinas De Frías, Katja Samuel, andNigel White, Counter- Terrorism: International Law and Practice (OxfordUniversity Press, 2012).

    5. Guenael Mettraux, Genocide (OxfordUniversity Press, USA, 2019)

    6. Helen Duffy, The “War on Terror” and theFramework of International Law (Cambridge University Press, 2015).

    7. Kent Roach, Comparative Counter-TerrorismLaw (Cambridge University Press, 2015)

    8. Genevieve Lennon and Clive Walker, RoutledgeHandbook of Law and Terrorism, Routledge eBooks, 2015, https://doi.org/10.4324/9780203795835.

    9. דנ"פ 7048/97 פלונים נ' שר הביטחון, נד(1)721 (2000).

    תיקון דקה 28: אמרתי בטעות שהעם היהודי לאום "גזעני" במקום לאום "גזעי" : )

    תיקון דקה 52: אמרתי בטעות שהמחבלים בשרונה הורשעו בבית המשפט המחוזי בלוד, התכוונתי לבית המשפט המחוזי בתל-אביב. כלומר, לא היה צורך בבית משפט צבאי מיוחד אפילו לאור חומרת המעשים.

    תודה רבה על האזנה!

    כנסו לאתר הפודקאסט לעוד תכנים: https://www.lex-veritas.com

    מייל ליצירת קשר: [email protected]

    Podcast theme music by ⁠Transistor.fm⁠. Learn ⁠how to start a podcast⁠ here. Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)

  • שלום רב וברוכים הבאים לפרק הראשון שלי!

    בחלק הראשון בפודקאסט אני מציג את עצמי ואת מטרת הפודקאסט, ובחלק השני אני מדבר על מקרה דריסתו של הילד רפאל אדנה ז"ל.

    המקורות שהשתמשתי בהם במהלך הפרק:

    1. סעיף 304 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 - סעיף העוסק בגרם מוות ברשלנות שדינו מאסר עד 3 שנים.

    2. סעיף 64 לפקודת התעבורה - קובע שתאונה המביאה למוות ברשלנות המאסר יהיה 3 שנים אך לא פחות ממשישה חודשי מאסר.

    3. סעיף 64א לפקודת התעבורה - קובע שעבירת הפקרה שבה נהרג אדם תהיה עד 14 שנות מאסר

    4. כתבה מ-my yent נתניה - שם נכתב התגובה של עורכת הדין המייצגת את המשפחה שמאשרת את הבלאגן של מערכת המנ"ע והמכתבים שנשלחו: https://shorturl.at/FKL03.

    5. הספר "עצור משטרה!" שנכתב על ידי עו"ד אילון אורון ואינג' גדי וייסמן. מומלץ לכל אדם שנוהג ברכב, מודבר בספר שמסביר בשפה לא משפטית את דיני התעבורה.

    6. סעיף 63 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 - הסעיף מדבר על החובה לשלוח הודעת סגירת תיק למתלונן. בדרך כלל אין לציין את עילת סגירת התיק (שהייתה מונעת מאיתנו את הבלאגן), אך בעבירות אלימות או מין שבהם נכללת גרם מוות ברשלנות והפקרה יש לציין את עילת הסגירה. בעניינו סגרו את התיק לבתה של הדורסת בגין חוסר אשמה ומכאן נבע הבלאגן.

    7. סעיף 57א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 - מחייב את היועמ"ש לקבוע הליכים למשך הליכי חקירה והעמדה לדין. מכאן באה לעולם הנחיית היועמ"ש בדבר משך זמן בטיפול בתיק בפרקליטות (אפשר לחפש אותה בגוגל). לפי ההנחיה בעבירות מסוג עוון ופשע שידנן עד עשר שנות מאסר, יש לפעול לסיום טיפול בתיק (כלומר, הגשת כתב אישום או גניזתו), עד 18 חודשים. בעבירות פשע שדינן עשר שנות מאסר ומעלה, כמו עבירת ההפקרה אחרי פגיעה יש לפעול לסיום התיק בתוך 24 חודשים. במקרה של רפאל ז"ל, זמני הטיפול היו "מהירים" מאוד באופן יחסי.

    8. בג"ץ 4455/19 עמותת טבקה - צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה נ' משטרת ישראל - הבג"ץ אליו התייחסתי בהקשר הגזענות בבקשת תעודות זהות סתמיות וחיפושים שלא לצורך.

    בסוף הפרק התייחסתי לגזענות "הסמויה או בתת המודע", אך שמה המקצועי במחקר היא "גזענות ממסדית" שמתרכזת בדעות הקדומות שנמצאות במערכת עצמה.

    להרחבת קריאה על הגזענות הממסדית:

    Cassandra D. Chaney ‘Institutional Racism: Perspectives on the Department of Justice’s Investigation of the Ferguson Police Department’. R. Delsol ‘Institutional racism, the police and stop and search: a comparative study of stop and search in the UK and USA’.

    תודה רבה על האזנה!

    כנסו לאתר הפודקאסט לעוד תכנים: https://www.lex-veritas.com

    מייל ליצירת קשר: [email protected]

    Podcast theme music by Transistor.fm. Learn how to start a podcast here. Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)

  • Episodes manquant?

    Cliquez ici pour raffraichir la page manuellement.