Episodes
-
Återuppstånden ur graven, så reser sig Martin och Thomas och dammar av sina gamla rökrockar. Tar fram ett avsnitt som glömts bort - Ur Covid arkivet, tiden då vi levde som vildingar med gasmask och slogs för våra liv. Vi såg då ... 2022 ? ( troligtvis ) Mad Max fury road, och pratar om den och massa annat dravel som vanligt. Mycket nöje !
-
Martin och Thomas, ser på film från 1998. I Cyberspace. Vi ger järnet på internet, och kör via datan. Vi pratar om wifebeating och Internetmemes, när vi inte pratar om Fear and Loathing in Las Vegas av Terry Gilliam med Johnny Depp och Benicio Del Toro i huvudrollerna. Som vanligt spårar det ur och Martin och Thomas tar elefantkliv från ämnet som vanligt, vilket är formen på programmet. Det pratas tveksamma beslut, mysko saker och vi får en djuplodande analys av Hunter S Thompsons liv. Cameos och Toasters, till ljudet av white rabbit.
-
Episodes manquant?
-
Martin och Thomas har sett En djävul till granne ( The Burbs ) som är en amerikansk komedifilm från 1989, i regi av Joe Dante. Tom Hanks spelar Ray Peterson som bor tillsammans med sin fru Carol (Carrie Fisher) och son. I grannkapet flyttar det in mystiska filurer i grannhuset och det blir ett himla hallaballoo. Vi pratar om Mel Brooks förfall, prostatacancer, vad som var halvpoppis på 80talet. Man eggar upp varandra till buskis. Thomas och Martin pratar om sina egna djävlar till grannar, och andra ungdomssynder.
-
Martin och Thomas har sett John Ford filmen, the searchers (sökarna), från 1956.
En cowboys och indianfilm med allt vad det innebär, Martin och Thomas pratar om filmen och även fula dvdkopior, Ricky Gervais, Vin Diesel, Guardians of the Galaxy, Pugalism, rymden, lösa saker med nävar, Cube, showdowns, projektilsnurr och massa annat teoretiskt och praktiskt trams.
-
Martin och Thomas har gett sin in på finkulturen och har sett
Daniel Bergmans filmdebut Söndagsbarn. Vi försöker prata filmsom går lite sådär.
Avsnittet innehåller teman som: Att andra barn var tråkiga när man var liten, syskonkärlek,
melodifestivaler, pedofiler, farfarsklockor,Sons of anarchy, trallskruv, knivkastning,Bastuklubb och
Tilde de Paula.Martin berättar om varför han gör saker som han gör.
Företeelser som att förstöra byggsatser och klippa serietidningar kommer även på tal.
-
Martin och Thomas har tittat på film ännu en gång, den hät gången har vi sett filmen Big fish från 2003, en film av Tim Burton i genren southern gothic påstås det. Vi djupdyker i en disiplinerad analys där samtalsämnen svajjar hit och dit som en tvättvinda i orkan. Vi plumsar ned i olika saker som vanligt, och hoppar av den utstakade stigen i bästa Martin och Thomasstil. Ett samtalsom inkluderar Corona, Lasse Kroner, föräldrar, morfäder, Star Wars, Batman, sktistövlar, att bli dragen vid näsanm, att vara bäst i skolan, Johan Falk och massa annat, tillåmed fimen vi har sett.
-
Martin beklagar sig över Picard, och inser att han blivit vuxen medan Thomas beklagar sig över mänskligheten.
Vi har sett Oliver Stones Natural born Killers, en romantisk roadmovie under skuggan av en blodkbefläckad skinnväst.
Ett återbesök i 90talsnostalgin för oss 70talister, vi våndas och hyllar Oliver Stones (nästan) mästerverk med
Juliette Lewis och Woody Harrelson i huvudrollerna, med fina biroller av Rodeny Dangerfield, Tommy Lee Jones
och järnmannen Downey JR. Vi tar oss ner i träsket kring rasism, Akria Kurozawa, övergrepp, sitcoms, Alexander bard,
poliser i USA,cynism och cornoaviruset.
-
Udda fåglar kör flismaskin
Martin och Thomas har sett filmen Fargo.
Martin och Thomas filosoferar över inköp av elapparater och idiotin att
amerikaner som par sitter brevid varandra och andra absoluta sanningar.
Vi djuplodar i normaliteter och konsten att vara folk, och vara tråkig.
Powerduon Martin och Thomas konstaterar att film är film, och uppfattningen om våran omvärld inspirerars även till film.
Ett samtal som svänger hit och dit i vanlig tradition där teman som idioti, tv med dålig mottagning, att pissa ned sig i tomtedräkt, skånska mord, naturalistiskt våld, fett hår, luftslott, ytligheter, att åldras utan värdighet, COVID19, Tommy Lee Jones
Som vanligt spoilar vi hela filmen och naturligtvis pratar vi om Johan Falk, var inte oroliga.
-
Martin och Thomas tar sig an Alienfranfranchisen med knutna nävar och spott i galosherna hoppar vi mitt i smeten med tredje filmen. Gubbgissarna Martin och Thomas är olika begeistrade i filmen, men den viktiga frågan besvaras alrig: Var är katten ? Filmen från 1992 är regisserad av David "Seven" Fincher och huvudrollen gestaltas av Sigourney Weaver. Martin och Thomas pratar om utseende, utvecklingsstörning, våldtäkt på film (återigen), 87, Charles Dance, yxighet, oneliners, David Lynch och tuffa grejer. Thomas bjuder på veckans trafikrapport. Med mera.
-
Martin och Thomas göre djupload analys av det italienska pizzadramat Fula, skitiga och Elaka - En vardag i dyngighet och klapp på käften. Det sups svärs, kränks på alla plan. Vi kastas in i begrepp som missunnsamhet, filmglasögon och blåsjobb. Det pratas om epatraktorer, Roman Polanski, nitlotter i levets tombola, luder, tankeexperiment, tuttar, smuts och Martin och Thomas snedseglar in på politik. Vi har ny teknisk utrustning som inte Thomas gjort sig rumsren i ännu, så lite flås och missljud bjuds det på, högaktiningsfullt.
-
En episod utan ankytning till en specifik film, ett desperat rop på hjälp eller
bara en skutt för uppmärksamhet ? Ingen vet. Men Martin och Thomas dricker kaffe
och pratar film och podcastens framtid.Thomas bekänner sina synder och försöker
förbättra ljudet, med blandade resultat.
Det pratas om Sam Rockwell, bröst, Lappar, Mandalorian, Bosse Märklin, Game of Thrones, Dallas och Kids.
Flotesuggor. Vi planerar vilka genrefilmervi ska se,
så som långtradarfilm, Apfilm och ubåtsfilm. Thomas tycker att podcasten behöver kvalitetshöjas
Vi konstaterar att Chris Kristofferson är en tungvrickare.
-
Martin och Thomas åker på rymdfärd i galaxen, med filmen Galaxy Quest från 1999.
Med Tim ” Tool time” Allen, Sigourney ”Ripley Waver, Allan ”Snape” Rickman, Sam ”Moon” Rockwell. Som vanligt bjuds det på gubbgissande, utsvävningar, allmän lögn, samt absoluta sanningar. Martin högläser ur litteraturklassikern Berts fräckisar, Thomas konstaterar att han vill bra ha god kritik. Det pratas om Nick Nolte, dåliga val, slå ett knä, Roadhouse, Chuck Norris, Julfilm, Trekkies, kamphund och naturligvis filmen vi har sett.
-
Exorcisten, ett ärr i våra barndomssjälar. Vem minns inte obehaget av denna excellenta film - och man inte gör, se.
Martin och Thomas har sett Exorcisten, i avsnittet bjuds det på subjektiva analyser och prat om homage, Thorsten Flinck, Kill Bill, Polanski, Orala straff i helvetet, little Nicky, demonagendor, komplicerade förhålladen till regissörer, och Max Von Sydow. Naturligtvis som vanligt bjuds det på gubbevetande, killgissningar och drag under galosherna.
-
Vad kan vara tokroligare än Robin Williams på skridskor, eller en rosa noshörning ?
Martin och Thomas har sett Death to smoochy, en komedi från 2002 regisserad av Danny Devito.
Rainbow Randolph är lekledare på ett populärt barnprogram. Randolph får kicken efter en mutskandal och blir ersatt av Smoochy, en fet och rosa noshörning. När Randolph sedan upptäcker att Smoochy har inlett ett liggförhållande med hans före detta pök Nora, börjar Randolph planera sin hämnd.
Podcastavsnittet innehåller uttalanden som kan kännas kränkande och direkt samhällsfarliga, man kan undra vad det är för hallabaloo egentligen. Men Martin och Thomas tuffar på i sitt podcastlokomotiv. Virusskämt, metadonkliniker, podcastfanet Edward Norton, Professor Drövvel, Flexnäs, Netflix, Albert och Herbert, övergreppsskämt, Göteborg, porrbio och även filmen som kallas Death to smoochy.
-
Martin och Thomas har sett den amerikanska drama filmen ” Man on The Moon”. Filmen handlar om komikern ( sång och varitetsakten ) Andy Kaufmans, kanaliserad av Jim Carrey. I övriga roller märks Danny DeVito, Courtney Love och Paul ”Pigvomit” Giamatti. I avsnittet utreder Martin och Thomas begreppet humor på ett sånt pedagogiskt sätt så att alla kan förstå och hänga med. Vad som är kul och vad som är inte kul, eller bara lite grann ? Ungdomssynder bekänns, och som vanligt fylls vi med gubbvetande och killgissningar. Trubbel och stojhej – Hela vägen. Det blir ett himla halligalli och masssor av kors i taket.
-
Martin och Thomas dammar av klassikern Liftaren, från 1986 med Rugter Hauer och C. Thomas Howell i huvudrollerna. Spoilervarningar utfärdas. Det pratas bland annat om stunts, kontinutet, poetiska skrukar, Kristoffer Lambert, Wedlock, plumpa sätt, och Clancy Brown. Thomas fördomar kring liftande avslöjas, och I myriader av påståenden, killgissningar och gubbvetande blir vi slungade in i Martin och Thomas absolut sanna och korrekta hårdkokta analys av mysrysaren Liftaren.
-
Martin och Thomas har sett filmen Merlin (1998). Ett Trollkarlsepos med Sam Neill i huvudrollen, Miranda Richardsson Spelar den väsande antagonisten Queen Mab ( Eller Drottning Mab på svenska). Andra kvalificerade Skådespelare dyker upp som gubben i lådan i denna pangrulle bl.a. kan vi se Rutger Hauer, Martin Short och Helena Boham Carter som missfoster. Det pratas om att vara vuxen, flickor med stora öron, fullgubbar, förhudar, effekter, gullebarn och en lipande Ivanhoe. Som vanligt bjuds det på Monty Pythonreferenser och hat mot S-video. Thomas Konstaterar att ungdomar idag är i ålderspannet 15 – 35. I en Myriad av killgissningar och bortglömda scener hankar sig Martin och Thomas fram i 800talets Storbritannien. Martin och Thomas podcastäventyr tar ett stort steg och gör sin tredje entré på World wide webb.
-
Martin och Thomas tar sig an The Beast ( The Beast of war ) Året är 1981 och en rysk pansarvagn har åkt vilse inne i de afghanska bergen, mitt i det Mujahedin-kontrollerade turfet. Detta leder inte bara till strider mellan ryssar och afghaner utan också till smågnabb bland afghanerna och en fejd mellan stridsvagnens chaufför Koverchenko och den galenpannen kapten Daskal. Det pratas CGI, Mobbing, krig, Kevin Costner (igen), Star Wars, Happy Days, Monty Python (igen), kossor, gift, Jack Sparrow, stening och Martin visar upp sina historiska precisa återberättelser av världskonflikter medan Thomas bara nickar och håller med. Martin och Thomas övar på att säga eh .. Ö … och Liksom i andra avsnittet.
-
Martin och Thomas pratar om filmen Erik Viking som utspelar sig under yxtiden och är baserad på nordisk mytologi. Den naive och framförallt långe Erik (Tim Robbins) Inser under ett plundringståg att han inte är toktaggad på våldtäkt och folkmord, och drabbas av samvetskval när en ung oskyldig kvinna dödas. Erik packar ihop sina grejor och ger sig upp i båten för att göra en rafflande äventyrsresa till Valhall för att vädja till snorungar och få ett slut på vardagsvåldet. Flera anser våldet lönsamt och gör allt för att hindra Eriks skepp med trofasta, och mindre trofasta, vikingar. Samtidigt i verkligheten lär sig Martin och Thomas hur man ska göra en podcast eller radio som det kallades förr. Det pratas Monty Python, bärsärk, Kevin Costner, spermier, Sommarkollo, Christina Ricci, Robin Hood, Howard the Duck, åldersskillnad, dvd, magiska trasor, brittiska, rena kostymer, drakar och demoner, tolv apor och Thomas utses till podcastens skvalleransvarige.