Episodes
-
Johan schreef er al eens een blog over: de verleiding van het vergelijken. Want het succes van je campagne meet je eenvoudig met een benchmark… Toch?
Nou, volgens Johan ligt dat niet zo simpel. Waar je overal rekening mee moet houden en hoe je kan voorkomen dat je appels met peren vergelijkt?
In deze aflevering vertellen we daar meer over.
-
Duurzaam ondernemen draait om meer dan het voldoen aan MVO-normen. Het draait om het vernieuwen en herstellen van onze planeet. Oftewel, regeneratie. Wil je dit goed toepassen binnen je bedrijf, dan laat je je productaanbod bijdragen aan het herstellend vermogen van onze planeet. In deze aflevering gaan Jeroen en gastspreker Kim van den Anker, in gesprek over dit bedrijfsmodel dat niet alleen gebaseerd is op de kracht van natuurprincipes, maar ook kan zorgen voor economische vooruitgang én ecologische bloei.
Show notes:
- Kiss the ground on Netflix
- Rapport CO2 compensatie gedragsonderzoek
- MVO Nederland
- RVO - wetgeving en richtlijnen
- Linkedin Kim van den Anker
- www.egoinnature.com -
Episodes manquant?
-
De dagen van de saaie salespitches zijn geteld. Klanten willen namelijk meer dan naar een verkoopverhaal luisteren. Ze willen zich gehoord voelen en betrokken worden bij het gesprek. Jeroen en gastspreker Dennis van Ravenswaaij, vertellen in deze podcast hoe je klantgericht en interactief kan zijn. Ontdek hoe je luistert naar je klanten, hun behoeften begrijpt en hen de oplossingen biedt waar ze naar verlangen. Het draait allemaal om écht contact maken en waarde toevoegen.
-
Duurzaam ondernemen, dat begint met ambitie. Klinkt simpel. Maar hoe doe je dat? Hoe zet je de eerste stap? En wanneer ben je dan duurzaam ondernemer? In deze aflevering gaat Jeroen in gesprek met Pim Ketelaars. Pim is innovatie-aanjager, en helpt bedrijven stappen te zetten naar duurzamer ondernemen. Zijn recept voor duurzaam succes? Lef en creativiteit. Want dat heb je nodig om vooruit te komen.
-
Mensen maken je merk, dat heb je ons al vaker horen zeggen. Maar hoe creëer je een cultuur waarin je jezelf mag zijn? Een cultuur waarin de kernwaarden gedeeld worden en iedereen dezelfde taal spreekt? Kortom: hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie jouw karakter uitdraagt? Een interessant vraagstuk, waar wij graag iets dieper in wilden duiken. In deze aflevering gaat Jeroen met Marieke Heesakkers hierover in gesprek.
-
Teamwork makes a dream work. Daarom hebben we voor deze aflevering, gastspreker Dennis van Ravenswaaij, oprichter van adviesbureau Norgey, uitgenodigd om over commerciële intelligentie te praten. Vanuit ieders expertise, bespreken Jeroen en Dennis de rol van marketing en sales. Hoe verhouden de afdelingen zich tot elkaar? Hoe speel je in op de behoefte van de klant? En hoe zorgt een goede samenwerking ervoor dat je meerwaarde biedt aan de klant?
-
Waar kom jij elke ochtend je bed voor uit? Wat inspireert je? Waarom ben jij als merk relevant of onderscheidend? Met andere woorden: wat is jouw missie, visie, BHAG, 'why' of 'purpose'? Het zijn niet zomaar vragen, het zijn de bouwstenen van je merk. Maar waar gaat 'purpose' nu precies over? Wat wordt bedoeld met je 'why'? Wat is het verschil tussen een missie en een visie? En hoe past ons merkkompas hierin? Ben jij af en toe het overzicht kwijt? Geen nood. In deze aflevering nemen we je mee en lichten alle (marketing)termen nog eens toe. Luister je met ons mee?
-
Met (veel!) meer openstaande vacatures dan werkzoekenden, is arbeidsmarktcommunicatie belangrijker dan ooit. Een sterk merk op de arbeidsmarkt begint met jouw Employer Value Proposition. Daarmee trek je de juiste mensen aan – mensen die nét zo goed bij jouw merk passen als jijzelf. En hoe je dat vervolgens naar buiten communiceert? Dat gaat eigenlijk hetzelfde als bij ‘de rest’ van je merk. Je blijft het laden en voeden, en zorgt dat je strategie in lijn is met je merkwaardes. In deze aflevering nemen we je mee in alles wat bij merkmaken op de arbeidsmarkt komt kijken. Ben jij klaar voor een lading (open) sollicitaties?
-
Thought leadership, novel point of view, paradigm shift… Grote kans dat je deze termen zo nu en dan voorbij ziet (of hoort, in een podcast bijvoorbeeld ;)) komen. Thought leadership is namelijk al héél lang een hot topic. Desondanks wordt het – in onze ogen – nog nét iets te vaak verkeerd begrepen en als buzzwoord weggezet. Zonde. Een sterke thought leadership-strategie zorgt er namelijk voor dat jij verandering teweeg kunt brengen. In deze aflevering delen we onze visie, linken we thought leadership aan merkmaken en dagen we jou uit om je eigen novel point of view onder de loep te nemen.
-
Het is inmiddels wel duidelijk wat we bij Factor Tachtig doen. Merken bouwen! En dat bouwen, dat doen we het liefst op basis van aantrekkingskracht. Mensen fan maken van je merk door een wederkerige relatie op te bouwen die gebaseerd is op vertrouwen. Ja, we willen graag e-mailadressen verzamelen. Maar daar geven we ook iets waardevols voor terug. Mooie stukken content die gebaseerd zijn op wat klanten willen zien, weten en horen. Om dat te doen heb je kennis van je doelgroep nodig. En laat data je daar nou net bij helpen. In deze aflevering voelen we daarom datamarketeer Johan Maters aan de tand over dit onderwerp!
-
Het is 1 februari. Warmetruiendag, nationale dag voor ssssslangen, dag van de autoverzekering (saai). Maar ook: de dag dat Factor Tachtig 15 kaarsjes uit mag blazen. Daarom hebben we ‘de mannen van Factor Tachtig’ - de oprichters van onze club - achter de microfoons gezet om te vertellen hoe we zijn uitgegroeid tot het merk dat we nu zijn. Waar komt de naam vandaan, waarom verhuisden we vier jaar geleden naar Eindhoven en vooral: waarom hebben Robert en Jeroen Factor Tachtig gestart! Listen, find out en leer in deze hands-on case hoe je duurzaam bouwt aan een succesvol merk!
-
In deze aflevering gaat Jeroen in gesprek met Wessel Voets. Wessel en Factor gaan way back. Ooit was hij stagiair bij ons. Inmiddels werkt hij als Marketing Director Netherlands bij SAP. Jeroen en Wessel duiken in een interessant topic: namelijk, de verhouding tussen global en local bij een merk.
Hoe bouw je lokaal mee aan een sterk wereldwijd merk? Waar leg je verschillen in nuance om bij de cultuur van een land of regio aan te sluiten. Wanneer kies je ervoor om branding guidelines strikt te hanteren? Wessel & Jeroen: the floor is yours! -
Werk je in marketing dan werk je aan de positionering van merken. En daaruit komt ook de propositie voort. Die ene unieke belofte die je aan klanten doet. Bij Factor spreken we liever van een ‘sweet spot’. De positie in het brein die je als merk bij je doelgroep wil innemen. Die kun je namelijk makkelijker vertalen naar praktisch toepasbaar communicatie-advies. Van storyline tot campagne. Merkmaker Marijke van Factor Tachtig schuift aan om te vertellen over hoe zij die sweet spot vindt en er vervolgens mee aan de slag gaat.
-
In kleine stapjes merkwaardig gedrag veranderen. We hebben ze nu al een paar keer genoemd: De Tiny Habits. Het is een methode voor gedragsverandering van wetenschapper BJ Fogg. Zijn theorie is dat wanneer je nieuwe gewoontes wil ontwikkelen je dat in kleine stapjes moet doen zodat het patroon echt verankert kan raken in je brein. Wanneer je meteen dat ene grote moeilijke ding wil introduceren in je leven, bijvoorbeeld 20 kg afvallen, dan gaat dat nooit lukken. Start je met een suikerklontje minder per dag in je koffie, dan heb je je eerste stapje al gezet en kun je van daaruit verder werken aan je grote doel. Ook jouw merk kan baat hebben bij deze methode en daar gaan we het deze aflevering over hebben!
-
In deze aflevering volop aandacht voor de luisteraarsvraag van Edwin. Zijn vraag luidt: "De launch van een merkuiting, propositie of een campagne slaat niet aan als van te voren verwacht. Hoe ga je hier als merk mee om? Ga je bijsturen op de uitwerking? Ga je bijsturen op de visie? Wat doe je?" Jeroen en Lonneke hebben daar wel ideeën over.
-
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (merkactivisme) is niet iets wat je zomaar als marketingspeeltje moet aanwenden en gewoon even snel in je logo stopt. Maar wat is het dan wel? Je wil ergens beginnen. Is het een kwestie van duurzaam omgaan met je merk, of jezelf inzetten en uitspreken over sustainability en het promoten? Eigenlijk schuurt het allemaal dicht tegen elkaar aan. In deze aflevering bediscussiëren Lonneke en Jeroen dit enigszins kwetsbare onderwerp.
-
Weet je nog toen Smiths chips Lays werd en Raider Twix? Of toen de Postbank ING werd en van blauw naar oranje ging? Ook wij krijgen vaak te horen dat klanten iets fris en iets nieuws willen. Of te maken krijgen met een naamsverandering. Is een rebranding nu wel of niet verstandig en hoe pak je het aan? Waar moet je aan denken? En waarom ligt rebranding zo gevoelig bij je doelgroep? Jeroen en Lonneke praten je er doorheen! Lees ook het eerder verschenen blog over rebranding.
-
Jeroen schreef er al eens een blog over: het verschil tussen branding en marketing. Hierin stelde hij: alle marketing is branding, maar niet alle branding is marketing. Wat is branding? Wat is marketing? En waar overlappen de twee elkaar? In deze aflevering gaan Lonneke en Jeroen dieper op dit onderwerp in.
-
De grote vraag die Lonneke en Jeroen in deze aflevering gaan beantwoorden is: “Hoe zorg je dat de je die cultuur van je organisatie en je merkwaarden met elkaar verweeft zodat het elkaar versterkt?” Het antwoord zit verscholen in je customer journey.
-
In deze aflevering gaan Lonneke en Jeroen het hebben over de bedrijfscultuur. Het maken van je merk is hier onlosmakelijk mee verbonden. Want, het maken van een merk is iets wat door de hele organisatie heen gedaan zou moeten worden en niet alleen op de marketingafdeling. Wat ons betreft doe je dat op basis van je drijfveren of merkwaarden. En die zitten - als het goed is - ook ingebakken in de cultuur op je werkvloer.
- Montre plus