Episodes
-
Waarom zijn we niet liever voor elkaar? Dat vraagt hij zich zo vaak af. Want het kan vanaf nu en het kan al bij je buren. We spreken over zijn gebrek aan ambitie, zijn talent om in het nu te zijn. En over Berry, Gerri, Ferry en zijn liefde voor Brabant.
-
We spreken over haar dromen als kind (wonen in The Sound of Music), over haar huidige dromen (over Maria Callas en over Willem-Alexander) en wat kenmerkt een goede opera (waarachtig zingen) en natuurlijk ook over De Slimste Mens.
-
Episodes manquant?
-
Hoe is het echt om een praktiserende moslim te zijn? In haar documentaireserie 'Moslims' gaat ze mee naar de moskee, naar het werk, naar de sportschool, mee naar huis. Ze trof een divers beeld aan. En een jaloersmakende mate van overgave.
-
We spreken over het welzijn van kinderen van gescheiden ouders. Hoe het nooit te laat is om dat ene gesprek nog een keer te voeren met je kinderen. Ze vertelt over de liefde, hoe ze zelf in een relatiecrisis belandde én hoe ze die overwon.
-
Hij doet al jarenlang onderzoek naar het welzijn van mensen in de creatieve sector. We spreken over veiligheid op de werkvloer, waardering, erkenning. En hoe er tot nu toe vooral aan symptoombestrijding is gedaan.
-
Gelukkig 2025! Ik wil graag met je terugblikken op enkele opvallende, ontroerende, spraakmakende fragmenten uit de gesprekken van 2024. Dank voor het luisteren in 2024 en tot volgend jaar!
-
Gelukkig 2025! Ik wil graag met je terugblikken op enkele opvallende, ontroerende, spraakmakende fragmenten uit de gesprekken van 2024. Dank voor het luisteren in 2024 en tot volgend jaar!
-
Als kind zag hij zijn opa piano spelen en dacht: 'Hoe kan dit?' En: 'Dit wil ik ook'. En toen hij jaren later het Hammond orgel ontdekte, vond hij daarin de klanken terug van de platen die zijn vader draaide. Verder bespreken we hoe verwondering klinkt, of een storm. Hoe je tijd en ruimte creërt in de muziek die je componeert.
-
Als kind wilde ze indiaan worden. Ze werd Koninklijk Huis-journalist. We spreken over haar nieuwste boek over Amalia, over de privacybescherming van het Koningspaar, over Expeditie Robinson, haar jeugd, haar veerkracht en over Justine twee punt nul.
-
De bijbel, is dat eigenlijk een goed boek? Hij vindt van wel, omdat het voor hem gaat over hoe je tot je recht komt als mens. We spreken over vergeving, over troost. En over die herdertjes die bij nachte lagen, daar in het veld.
-
Liefde in tijden van oorlog. Dat zie je in zijn documentaire 'Kerst onder vuur'. We spreken over hoop, medemenselijkheid. Onze neiging om alles heel te maken, terwijl de scheuren en de kieren ons juist herinneren aan onze veerkracht.
-
Het ongemak opzoeken, dingen doen die net iets te eng zijn, je eigen schaamte onder ogen zien. Dat doet hij het liefst. We spreken over zijn solo dansvoorstelling en we blikken terug op het songfestival avontuur. Zijn advies aan Claude? 'Wees jezelf. En dat is best een klus, want hoe ben je jezelf? Dat vraag ik mezelf ook al mijn hele leven af.'
-
We spreken over 'het personage Sanne', haar rol in Sister Act, de nieuwe kennisquiz die ze gaat presenteren, ze blikt terug op 'Sanne Wallis De Show'. We bespreken het verschil tussen overtuiging en overgave. En Rob de Nijs. In zijn maillot.
-
We spreken over haar missie om Nederland vitaler te maken. Ze blikt terug op haar schaatscarrière, het bekende zwarte gat dat daarna volgde. En we spreken over grenzen, hoe je in haar ogen geen topsport kunt bedrijven als je daar niet regelmatig overheen gaat.
-
We spreken over troost, achteloosheid. Over het gevoel dat je alleen aan het front staat. Vervolgens tot de ontdekking komen dat je voortkomt uit een lange lijn van voorvaders die zijn opgestaan, die het gevecht zijn aangegaan. 'Met toga of zonder toga, ik zal de ander altijd beschermen'.
Dit is het tweede deel van het gesprek. Het eerste deel vind je in je podcast-app. -
We spreken over wat ze zelf 'het noodlot' noemt, de geheimhouding waarmee ze de belangen van haar cliënten boven haar eigen vrijheid stelt. Over de overlevingsstand waar ze ook na haar vrijlating aan vast bleef houden. En over 'het recht - dat ooit zo prachtig was - is een deel van mij. Ik kan het niet helpen.' Dit is het eerste deel van het gesprek. Het tweede deel verschijnt maandag.
-
We spreken over zijn liefde voor radio, over BNR Nieuwsradio. Hoe gekleurd mag nieuws zijn? In hoeverre mogen presentatoren hun eigen mening ventileren?
-
Ze is nog nooit zo gelukkig geweest als nu, 'dus kun je er maar beter van genieten, want uiteindelijk raak je alles kwijt.' We spreken over zelfliefde, haar milder wordende blik, haar missie om andere vrouwen te helpen, haar ondernemerschap en haar talent om zich werkelijk niets van anderen aan te trekken.
-
Hij schreef een boek over Amsterdamse liquidaties, vanwege zijn fascinatie voor de keiharde onderwereld: 'Ik ben een laffe kraai die kijkt wat er op de grond ligt'. We spreken over zijn kunstenaarschap, zijn afkeer van pretenties. En zijn strijd tegen de Nederlandse truttigheid.
- Montre plus