Episodes
-
Hvis man har valgt at leve af at markedsføre ting på sociale medier, vil hele ens profil – og alt indhold - være omfattet af markedsføringsloven.
Forbrugerombudsmanden har skruet bissen på over for influenter og har politianmeldt en række kendte influenter for overtrædelser af markedsføringsloven.
Hvad er op og ned i den nye udmelding fra Forbrugerombudsmanden? Og hvordan skal influenter og virksomheder forholde sig til det?Gæster:
Anette Moll Berg. Advokat og partner, DLA Piper.Vært:
Magnus Krabbe -
Hvordan kan man bruge de data, der indsamles i ESG-rapportering til noget mere? Det kan man med kunstig intelligens.
Marlene Winther Plas. Advokat, og partner, Head of IPT i DLA Piper for de nordiske lande.Camilla Kampmann, salgsdirektør i IBM, ekstern lektor på CBS,
Dette er endnu en episode i vores føljeton, hvor vi stiller skarpt på EU’s omfattende ESG-regulering.
Denne gang handler det om de data, man skal indsamle til brug i ESG-rapporteringen. Hvad er god data? Hvordan kan man bruge det til at fodre kunstig intelligens? Og hvordan bør det spille en rolle i virksomhedernes forretningsplaner og strategi.
Gæster:Vært:
Magnus Krabbe -
Episodes manquant?
-
EU’s ESG-regulering er yderst relevant for start ups, og faktisk kan man benytte lovgivningen til at positionere sig over for både potentielle kunder, leverandører og investorer.
Dette er endnu en episode i vores ESG føljeton, hvor vi stiller skarpt på EU’s omfattende ESG-regulering.
Denne gang handler det om start ups. Hvordan skal man som nystartet virksomhed forholde sig til de her krav – og har man måske faktisk rigtig meget at vinde ved at være på forkant med juraen?Gæster:
Emilie Meyer Riisberg, advokatfuldmægtig i DLA Piper.Andreas Egeblad Arendt, advokat og senior associate, DLA PiperVært:
Magnus Krabbe -
Den amerikanske kongres har forbudt brugen af ChatGPT, Copilot og andre AI-sprogmodeller i institutionens arbejde. Sikkerheden er simpelthen ikke i orden.
Hvordan kan og bør danske myndigheder håndtere brugen af AI og hvordan kan vi sikre os, at redskaberne bliver sikre at benytte?
Gæster:
Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper og forperson i Danske IT-advokater.
Sarah Paustian Sander, advokatfuldmægtig, DLA Piper.
Vært:
Magnus Krabbe -
EU er på vej med skrappe regler og dokumentationskrav vedr. de produkter, vi producerer og importerer. Det handler om krav om, at produkterne skal være bæredygtige.
Dette er endnu en episode i vores ESG føljeton, hvor vi stiller skarpt på EU’s omfattende ESG-regulering.
Denne gang er fokus på cirkulær økonomi og de nye regler og krav, der på vej, når det handler om producenternes ansvar for bæredygtighed i forhold til de produkter, de kommer på markedet.Gæst:
Christine Rahbek Lindhard, Advokat, Director i DLA PiperVært:
Magnus Krabbe -
EU har skabt et fælles sæt regler for, hvad vi kan betragte som bæredygtigt. Den såkaldte EU-taksonomi.
Dette er endnu en del i vores føljeton om ESG og de mange aspekter og påvirkninger, vi kommer til at opleve med det nye EU-direktiv.
Denne gang stiller vi skarpt på taksonomi-forordningen. Det kvalificeringssystem, som skal skabe et fælles sprog, når vi taler om, hvad bæredygtighed egentlig er.Gæst:
Emilie Meyer Riisberg, advokatfuldmægtig i DLA PiperVært:
Magnus Krabbe -
EU's nye ESG-direktiv kan føre til mere greenwashing – stik mod intentionerne.
Dette er anden del i vores føljeton om ESG og de mange aspekter og påvirkninger, vi kommer til at opleve med det nye EU-direktiv - Cooperative sustainability reporting directive, som fastsætter nye krav til virksomheders rapportering om bæredygtighed.
Denne gang sætter vi fokus på, hvordan det nye regulativ vil påvirke brugen af grønne budskaber i markedsføring – og nogle af de risici og problematikker det medfører.Gæst:
Anette Moll Berg, advokat i DLA Piper.Vært:
Magnus Krabbe -
Lovgivning om ESG er på trapperne - men hvad omfatter begrebet og hvad er det vi kommer til at se ind i?
Dette er første del i en længere serie om ESG, og de mange aspekter og påvirkninger, vi kommer til at opleve med denne lovgivning.Det handler om klima og miljø, men også sociale rettigheder, menneskerettigheder og ledelsesmæssige faktorer.
Gæst:
Anette Moll Berg, advokat i DLA Piper.Christine Rahbek Lindhard, advokat i DLA PiperVært:
Magnus Krabbe -
I 2021 vedtog Folketinget den såkaldte Whistleblower-lov, der gør det lovpligtigt for virksomheder at indføre en intern whistleblower-ordning.
Fra den 17. december gælder loven for alle virksomheder med mere end 50 ansatte. Men hvilke krav stiller lovgivningen, og hvordan skal man gribe opgaven an?Gæst:
Martin Hjørlund Nielsen, advokat og director i DLA Piper.Vært:
Magnus Krabbe -
Hvad kan man som advokat få ud af et halvt år i Australien – både fagligt og personligt?
Som medarbejder i DLA Piper har man mulighed for at tage et internationalt udvekslingsophold på et af de andre kontorer rundt om i verden.
Vi taler med Andreas, som er midt i et udvekslingsophold i Sydney, Australien.Gæst:
Andreas Egeblad Arendt, advokat i DLA PiperVært:
Magnus Krabbe -
Kunstig intelligens har domineret markedet for køb, salg og fusionering af virksomheder i årets køb. Mens der også har været stor aktivitet inden for healthcare, grønne virksomheder og business service.
Vi tager endnu engang temperaturen på markedet for mergers and acquisitions.
Gæst:
- Andreas Egeblad Arendt, advokat i DLA PiperVært:
- Magnus Krabbe -
Vores børn har fået en ny digital ”Ven”. My AI er navnet på Snapchats digitale chatbot, der er bygget på kunstig intelligens. Den har sneget sig ind på vores – og vores børns mobiltelefoner, og den ikke bare slettes igen. Men hvordan kan den slags overhovedet være lovligt?
Vi dykker ned i børn og unges brug af kunstig intelligens, hvilke problematikker det kan medføre, og hvad vi kan gøre for at sætte de rette rammer.Gæster:
- Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper og formand for Foreningen Danske IT-advokater.- Sarah Paustian Sander, advokatfuldmægtig i DLA Piper.
Vært:
- Magnus Krabbe -
Kunstig intelligens kommer til at ændre vores hverdag og give os helt nye redskaber og værktøjer i vores arbejdsliv. Men hvad skal man som virksomhed være opmærksom på, og hvordan sætter man de rette grænser for teknologiens indtog.
Gæster:
- Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper og formand for Foreningen Danske IT-advokater.- Sarah Paustian Sander, advokatfuldmægtig i DLA Piper.
Vært:
- Magnus Krabbe -
Kunstig intelligens bliver bedre og bedre. Men det kan samtidig give udfordringer i forhold til blandt andet forskelsbehandling, beskyttelse af vores privatliv og personoplysninger.
Vi taler om den nye EU-forordning, der er på vej, som skal sætte rammerne for vores brug af kunstig intelligens.
Gæst:
- Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper, og så er du også formand for Foreningen Danske IT-advokater.- Sarah Paustian Sander, advokatfuldmægtig i DLA Piper.
Vært:
- Magnus Krabbe -
Der bliver lavet flere virksomhedshandler end nogensinde. 2022 var rekordår, men hvordan kan det være, og hvordan ser vi ind i det nye år på markedet?
Vi tager temperaturen på markedet for mergers and acquisitions.
Gæst:
- Andreas Egeblad Arendt, advokat i DLA PiperVært:
- Magnus Krabbe -
Vi har fået en ny lejelov. Den skal gøre et af det mest komplekse juridiske områder lidt enklere – spørgsmålet er bare, om det vil lykkedes?
Denne episode handler om den nye lejelov, den nye standard for lejekontrakter og hvordan du skal forholde dig til det, hvis du er boligudlejer.
Gæst:
- Morten Dybro, advokat og director i DLA Piper
Vært:
- Magnus Krabbe -
Det er ikke længere lovligt at benytte Google Analytics – i hvert fald som vi kender det i dag.
Datatilsynet har vurderet, at værktøjet i sin umiddelbare form medfører brud
på GDPR-lovgivningen. Så er spørgsmålet bare, hvordan man skal forholde sig til
det?
Vi forsøger at finde hoved og hale i hele sagen.
Gæst:
- Martin Hjørlund Nielsen, advokat og director, DLA PiperVært:
- Magnus Krabbe -
Et fælles europæisk værn mod cyberkriminalitet. Det er hensigten med det såkaldte NIS2-direktiv, som blev vedtaget af EU-Parlamentet den 10. november 2022.
Det kommer til at betyde skrappere og mere omfattende krav til både virksomheder og myndigheder.
Vi dykker ned i direktivet, hvem der omfattet og hvad det kommer til at betyde,
Gæster:
- Martin Hjørlund Nielsen, advokat og director, DLA Piper
- Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper samt formand for Foreningen Danske IT-advokaterVært:
- Magnus Krabbe -
Staten skal spare på strømmen! Offentlige udbud på IT-området vil fremover indeholde skarpe og konkrete krav til energieffektivitet og miljøpåvirkning.
Vi dykker ned i de såkaldte Green Public Procurement kriterier, der sætter nye grønne standarder for datacenter-industrien.Gæst:
- Marlene Winther Plas, advokat og partner, DLA Piper samt formand for Foreningen Danske IT-advokaterVært:
- Magnus Krabbe -
Hvornår kan og må man påstå at være bæredygtig?
Hvis din virksomhed markedsfører jer eller jeres produkter som grønne eller bæredygtige, skal det både være korrekt og kunne dokumenteres.Forbrugerombudsmanden har udgivet en kvikguide til virksomheder, som vil benytte klima- eller miljøudsagn i markedsføringen. Vi stiller skarpt på regler og retningslinjer.
Gæst:
- Anette Moll Berg, advokat og director, DLA PiperVært:
- Magnus Krabbe
Forbrugerombudsmandens kvikguide: - Montre plus