Episodes
-
Kalenderen siger uger 6.
Når klokken ringer ind er det netop sex, der er på skoleskemaet.
Det er dejligt, men i virkeligheden er det jo ikke ugenummeret, der skal sørge for at vi taler om sex.
I dag mangler der nemlig en seriøs og struktureret undervisning i seksualitet og normkritik til skoleeleverne.
Det mener dagens gæster der skal laves om på og derfor har SENSA inviteret dem ind til at snakke om sex på skoleskemaet.
“Sex er nice, men kan være fucking nederen, hvis man ikke gør det ordentligt”
Gæster: Lea Winum Damgaard og Nicoline Yde Planck
Vært: Sarah Gruszow Bærentzen -
I dette afsnit af SENSA Podcast har vi fået besøg af Maria Thorup, der er medlem af Nye Borgerliges Ungdom.
Hun oplevede, at tætte venner tog afstand fra hende, da hun besluttede at bekende kulør rent politisk. Hendes venner vendte hende ryggen, og Maria endte efter eget udsagn i et sort hul, men fastholder stadig hendes position i Nye Borgerlige og stillede efterfølgende op til kommunalvalget.
Vi skal taler om hvordan der er at være medlem af et ungdomsparti, hvordan Maria endte i Nye Borgerlige og hvilke konsekvenser det kan have, hvis man ekskluderet på baggrund af politiske overbevisninger.
Vært på programmet er; Sarah Victoria Gratløv. -
Episodes manquant?
-
De fleste forbinder nok ordet; Studenteroprøret med 1968’ernes revolutionære ambitioner om at modernisere universitetsverden og gøre op med autoriteter.
Men her 50 år senere er endnu et oprør fra de studerende på landets universiteter i gang.
Flere og flere studerende på tværs af landets videregående uddannelser tilslutter sig bevægelsen Studenteroprøret ’22.
De har fået nok af nedskæringer og den voksende mistrivsel blandt de studerende.
Derudover kæmper de for at stoppe Folketingets plan om at flytte uddannelser ud fra de store byer og til de mindre.
Men hvorfor kommer oprøret netop nu, hvem er de oprørte studerende og hvilke argumenter er der for at udflytte uddannelser?
Alt det skal vi kigge nærmere på i denne udgave af SENSA-podcast, hvor vi stiller skarpt på studenteroprøret 22’.
I studiet er:
Aktiv i studenteroprøret 22’ og studerende på CBS, Ian Felix Dejan.
Aktiv i studenteroprøret 22’, Kitt Mørk
Medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og jurastuderende på KU, Mads Hvidbjerg Kristensen
Vært: Sarah Victoria Gratløv -
I april sidste år mistede Cecilie sin mor til selvmord.
Efterfølgende blev hun svigtet af de system, der skulle hjælpe hende.
I dag kæmper hun for bedre psykiatri.
Hør hele hendes historie i denne udgave af SENSA Podcast. -
I Danmark lider 75.000 mennesker af en spiseforstyrrelse.
Det viser tal fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Og selvom det i forvejen lyder som mange, er sandsynligheden for, der er flere, stor.
Der er nemlig et mørketal forbundet med spiseforstyrrelser, fordi flere ikke enten ved de er spiseforstyrret, eller aldrig kommer i behandling for det.
Myterne er mange og berøringsangsten stor, når det kommer til spiseforstyrrelser - og samtidig findes der massevis af stereotyper og skævvredet billeder af, hvad en spiseforstyrrelse egentlig er og hvordan den tager sig ud.
I dette afsnit af SENSA Podcast har vi Josefine Valente Larsen i studiet, som selv har haft en spiseforstyrrelse, og oplevet hvordan det er at være i behandling.
Hvis du har en mistanke om, at du har en spiseforstyrrelse eller kæmper med en, så kan du ringe til Landsforeningen mod spiseforstyrrelser på telefon; 70101818, hver mandag og torsdag fra kl. 09-19 samt tirsdag og onsdag fra kl. 16-19. -
“Du er en hykler! Du skriger op om sexchikane, alt imens du har fedtet fjæset ind i farvelade og går rundt i nedringede bluser. Dæk dig til for fanden! din skøre skede”
Det her er en rigtig besked fra en noget utilfreds borger, der havnede i indbakken hos Louise Lindskrog, der er tidligere byrådsmedlem i Aarhus for Socialdemokratiet. Hun er langtfra den eneste kvinde i dansk politik, der modtager hadefulde beskeder.
Men hvem er de her mennesker, som sender beskeder af denne her slags karakter og hvorfor modtager man dem, når man som kvinde stikker næsen frem i debatten?
Det handler denne udgave af SENSA podcast om, hvor vi har besøg af Louise Lindskrog. Derudover taler vi også med specialkonsulent hos Center for Digital Pædagogik Christian Mogensen og politisk ordfører hos Det Konservative Folkeparti Mette Abildgaard. -
Som 7-årig oplevede Sabrina at blive brugt som et våben i sine forældres skilsmisse.
Her 19 år efter kæmper hun stadig med de konsekvenser hendes barndom har haft som bl.a. stofmisbrug, selvmordsforsøg og psykisk sygdom.
Hør hele fortællingen om, hvordan det er at ende som våben i den kamp, der bliver kæmpet mellem ens tætteste mennesker. -
På under et år mistede Cæcilie synet ved to uafhængige og meget uheldige ulykker som 18-årig. I dag er hun 24 år og skal læse sin kandidat i psykologi.
Cæcilies historie rejser spørgsmål som; hvordan lærer man at acceptere ulykken og hvordan ser livet ud efter? Det snakker vi om i denne udgave af SENSA-podcast.
SENSA er et netværk af unge, der taler og skrive om politik, kultur og dét at være ung.
Har du også noget på hjerte, så kontakt os på Facebook eller Instagram.
SENSA er lavet i samarbejde med Netavisen Pio, DUF og DSU.
Facebook: https://www.facebook.com/SENSA-Media-108105271532556
Instagram: https://www.instagram.com/sensamedie/