Episodes
-
Met overmacht, zo sprintte Lorena Wiebes naar de zege in Gent-Wevelgem. Het is de derde World-Tourkoers op rij die ze wint. De kroniek van een aangekondigde sprintoverwinning. Waar bleven de pogingen om zo'n sprint te ontmijnen van de andere ploegen dan? In deze Sporza Daily verdedigen Lieselot Decroix en Grace Verbeke hun ploegen, FDJ en Lotto Ladies, en vertelt analiste Marijn de Vries over wat zij zag in Gent-Wevelgem.
-
Morgen trappen Union en Antwerp de Champions Play-offs op gang, maar daarin is het vooral uitkijken naar Racing Genk en Club Brugge. Als leider hebben de Limburgers de beste uitgangspositie. Genk telt 4 punten meer dan blauw-zwart, dat vorig jaar wel de titel greep vanuit de rol als jager. Kunnen ze dat kunstje herhalen of zet Genk de kers op de Limburgse taart? We blikken vooruit met Peter Vandenbempt, ex-Genkie Thomas Buffel, Genk-fan Pat Krimson en Club-fan Rik Verheye.
-
Episodes manquant?
-
Het Play 4-programma Masters of Madness heeft met Racing Pannakoek een eerste winnaar gekregen. Coach Imke Courtois, speler Davinia Vanmechelen, bedenker Jan Vertonghen, commentator Gert Verheyen en CEO van de Pro League Lorin Parys geven hun mening over het concept. Ze zien dat het profvoetbal bepaalde elementen ook zou kunnen integreren.
-
De kogel is door de kerk: Tadej Pogačar staat aan de start van Parijs - Roubaix. Voor velen geen verrassing, maar voor sommigen ook geen goed idee. We wikken en wegen zijn kansen met monsieur Paris-Roubaix Roger De Vlaeminck. Met voormalig ploegleider van Pogačar, Aart Vierhouten die de Sloveen een eerste keer liet kennismaken met de kasseien van Roubaix en met analist en kasseispecialist Sep Vanmarcke.
-
Door de vele blessures van de afgelopen maanden, beslist de recordinternational bij de Rode Duivels dat het na 20 jaar profvoetbal welletjes is geweest. Een terugblik op de loopbaan van "Super Jan" en duiding bij zijn beslissing krijgen we van Jan Vertonghen zelf. Van analist en vriend Wesley Sonck en van Frank Raes, ex-voetbalcommentator die de hele carrière van Vertonghen heeft meegemaakt.
-
Tegen Oekraïne stond hij pas voor het eerst in de basis, maar Nicolas Raskin maakte een heel sterke indruk als defensieve middenvelder. Bij afwezigheid van Onana, Mangala en Tielemans heeft de Luikenaar zijn kans gegrepen. Sober, maar heel erg zuiver en vooral met die broodnodige grinta op het middenveld. Is er een vaste plek bij de Duivels voor Raskin? Die vraag stelden we aan ex-Rode Duivel Steven Defour en ploegmaat bij zijn club Glasgow Rangers, Cyriel Dessers.
-
De Boston Celtics zijn het meest bekroonde team in de geschiedenis van de NBA. Na de 18e titel vorig seizoen stond de club te koop, en daar hing een stevig prijskaartje aan vast. 6,1 miljard dollar, een astronomisch hoog bedrag dat uiteindelijk wordt betaald voor de club. Over de club en de financiële beweegredenen hierachter praten we met sporteconoom Thomas Peeters en NBA - kenner Gil Meulemans
-
David Hubert is niet langer trainer van Anderlecht. Net als in 2014 neemt Besnik Hasi over vlak voor de play-offs. Hasi moet op korte termijn het vuur in de ploeg krijgen en resultaten boeken. Analisten Peter Vandenbempt en Olivier Deschacht schatten de trainerswissel in. Sportief Directeur Olivier Renard en Hasi geven zelf ook duiding.
-
Het proces rond Lucas Paquetá is deze week van start gegaan. De Braziliaanse voetballer riskeert een levenslange schorsing omdat hij betrokken zou zijn bij microweddenschappen. Duiding over deze zaak vinden we bij Tim Wielandt, commentator bij Play Sports. En over de gevaren van dit soort weddenschappen praten we met Arne Nilis, ex-gokverslaafde en nu volop bezig met sensibilisering. En met Stefaan Van Hecke, fractieleider van Groen en politiek betrokken in de strijd tegen gokverslaving.
-
Thibaut Courtois is terug bij de Rode Duivels. Na een gesprek met de andere spelers en bondscoach Rudi Garcia, stond Courtois ook de pers te woord. Hij schept duidelijkheid over de reden van zijn vertrek, hij spreekt over zijn terugkeer en vanaf nu wil hij vooral vooruitkijken. Analist Peter Vandenbempt was bij de persconferentie en hij geeft duiding.
-
Een nieuwe ster in het tennis lijkt opgestaan. Mirra Andrejeva won afgelopen weekend het prestigieuze toernooi van Indian Wells, ook wel eens ‘de vijfde Grand Slam’ genoemd. De amper 17-jarige Russin klopte Aryna Sabalenka in de finale, de nummer 1 van de wereld, en stijgt zo door naar plaats 6 op de WTA-wereldranglijst. Maar wie is Andrejeva eigenlijk? Welk parcours legde ze al af? En waarom is ze zo geliefd? We vragen het aan tenniscommentatrice Caro Houbreghts en tenniscoach Marc De Hous.
-
Het nieuwe seizoen in de Formule 1 start dit weekend in Australië en de verwachtingen zijn enorm hoog. Wat te verwachten van Lewis Hamilton bij Ferrari? Hoe zit de rolverdeling bij McLaren en wat kan Max Verstappen nog met een minder dominantie Red Bull? Deze en nog veel andere onderwerpen bespreken we met commentator bij Play Sports Gert Vermersch en Sporza-reporter Mercedes Vandenbroucke.
-
800m-loper Tibo De Smet haalde geen plezier meer uit lopen, waardoor de prestaties wegbleven. Door te praten, mentale steun te zoeken en zich te richten op andere zaken, kwam hij er opnieuw bovenop. Samen met zijn coach Tine Bex vertelt hij over de moeilijke periode.
-
Youri Tielemans blijft stappen zetten en is uitgegroeid tot de motor van Aston Villa. Hij prijkt dit seizoen op zowat elk statistisch lijstje van de Premier League, terwijl hij bij de Rode Duivels nog in de schaduw staat. Hoe komt het dat hij zo'n straffe allrounder is geworden? En wordt hij hier wel naar waarde geschat? Sporza Daily scout de concurrent van Club Brugge met behulp van zijn ex-coach, John van den Brom, Premier League-kenner Filip Joos, ex-ploegmakker Olivier Deschacht.
-
Een contract met OnlyFans levert Bart Swings een extraatje op. Door de jaren heen hebben wel meer atleten vreemde reclameovereenkomsten gesloten. Jean-Marie Pfaff en Tia Hellebaut vertellen wat een atleet daarbij kan winnen. Marketingprofessor Tim Smits en communicatie-experte Valerie Vleminckx duiden de sponsorstrategie en winst voor een bedrijf.
-
Hij zorgde voor 33 internationale medailles voor België, bracht vier van zijn kinderen op absoluut topniveau in de atletiek en gaat de geschiedenis als een van de allergrootste Belgische atletiekfiguren ooit. Jacques Borlée stopt ermee, de legendarische estafettetrainer die eigenzinnigheid tot kunst verwierf maar ook tegen de schenen schopte. Een terugblik op de rijk gevulde carrière van vader-Borlée krijgt u van Cédric Van Branteghem, Hanne Claes, Daniels Segers en David Naert.
-
Koersen onder de eerste lentezon door het prachtige landschap op Italiaanse grindwegen. De Strade Bianche is elk jaar een wedstrijd om naar uit te kijken en toch sturen veel toppers hun kat naar Toscane. Te zwaar voor de klassieke renners en dus een iets minder aantrekkelijk deelnemersveld. Hoe moet het verder met de Strade en dringt een andere plaats op de kalender zich op? We praten erover met commentatoren Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer. En met Greg Van Avermaet, 2x runner up in Siena.
-
Vandaag start in het Nederlandse Apeldoorn het EK Indoor Atletiek, een EK zonder Thiam, Vidts en Doom. Drie atleten die we vooraf al konden noteren als zekere medailles, maar die zullen dit jaar dus van andere Belgen moeten komen. Wie zijn de grootste kanshebbers, naar welke internationale toppers is het uitkijken en zal de heisa van de voorbije maanden bij Atletiek Vlaanderen een invloed hebben? We leggen het allemaal voor aan onze commentatoren Eline Berings en David Naert.
-
De vorm bij Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel is duidelijk in orde, maar er zijn ook renners die met vraagtekens uit het openingsweekend zijn gekomen. Een hoogtestage biedt dan vaak de oplossing, maar onder duidelijke voorwaarden. De expertise van voormalig wielrenster Lieselot Decroix, dokter in de inspanningsfysiologie en nu aan de slag bij FDJ-Suez. Met Tom Steels, ploegleider van Soudal Quick-Step en Frederik Van Lierde, ex-triatleet en ambassadeur van hoogtehotel Monte Marcela.
-
Het voetbal is weer een regeltje rijker. Doelmannen die tijdens een wedstrijd tijd proberen te winnen, riskeren vanaf volgend seizoen een hoekschop tegen te krijgen. De straf komt er als de keeper de bal langer dan 8 seconden in zijn handen houdt. Een goede zaak in de strijd tegen tijdrekken? Wij vroegen het aan voetbalcommentator Geert Heeremans, doelvrouw van KAA Gent Ladies Riet Maes, ex-doelman Frank Boeckx en ex-scheidsrechter Serge Gumienny.
- Montre plus