Episodes
-
Satu Teerikangas on johtamisen ja organisoinnin asiantuntija, joka on keskittynyt strategisiin muutoksiin, yrityskauppoihin sekä kestävään johtamiseen. Jaksossa opimme, miten organisaatioiden strateginen muutos onnistuu, miten kulttuuri vaikuttaa muutoksen hallintaan, ja miten johtaa organisaatiossa kestävää kehitystä. Saavutamme ymmärryksen siitä, kuinka navigoida onnistuneesti organisaatioiden muutosprosesseissa. Timo Oivan kanssa keskustellessa Satu paljastaa käytännön työkalut, kuinka muutoksen johtaminen voi onnistua luonnon kanssa tasapainossa sekä inhimillisesti että tehokkaasti.
-
Marko Kangas on perehtynyt valtaan ja vallan vaikutuksiin organisaatioissa. Vallassa kyse on muustakin kuin auktoriteetista, nimittäin kyvystä laajentaa tietämystä omasta identiteetistä, käyttäytymisestä, kulttuurista, etiikasta. Jaksossa lisäämme ymmärrystä vallan dynamiikoista ja miten ne vaikuttavat organisaation strategisten tavoitteiden saavuttamiseen. Opimme miten lisätä tietoisuutta vallan vaikutuksista ja havainnoida valtaa ympärillämme. Anmari Brink Paciuksen ja Markon keskustelussa paljastuu, miten teemme tehokkaasti päätöksiä, jotka sitouttavat yksilötasolla sekä lisäävät kestävyyttä ja tuottavuutta.
-
Episodes manquant?
-
Susanna Pettersson on tunnustettu taidehistorioitsija ja kulttuurialan johtaja. Jaksossa syvennymme siihen, miten kulttuurin ymmärtäminen voi muokata strategista näkemystä. Opimme, miksi organisaatioiden strategisen menestyksen kannalta on välttämätöntä opiskella myö taidetta ja kulttuuria. TImo Oivan haastattelussa Susanna paljastaa, miten kulttuurin yksilöä voimaannuttava vaikutus saadaan mukaan organisaatioihin.
-
Juha Rintamäki on pappi ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Jaksossa opimme tärkeästä strategisesta elementistä, yhteisöjen rakentamisesta ja sitouttamisesta, sekä kestävän ja eettisen johtamisen periaatteista. Juha tarjoaa meille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskuntavastuuseen ja kestävään kehitykseen. Juha pohtii Anmari Brink Paciuksen kanssa, miten luodaan pitkän aikavälin menestystä. Jaksossa Juha paljastaa meille, miten kirkko on huomioinut megatrendejä strategiassaan.
-
Jani Vallirinne on metaversumistrategi ja digitaalisen tulevaisuuden suunnannäyttäjä. Jaksossa pureudumme syvemmälle siihen, mikä metaversumi on ja sen tulevaisuuden näkymiin. Keskustelemme siitä, miten organisaatiot voivat sopeutua metaversumin tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin menestyäkseen tulevaisuuden digitaalisemmassa maailmassa. Opimme, miten metaversumi muuttaa elämäämme, olemistamme ja käyttäytymistämme. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa Jani paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevaisuuden digitaalisista maailmasta ja strategisesta suunnittelusta.
-
Timo Hämäläinen on ennakointitoiminnan veteraani. Tässä jaksossa opimme talouden ja yhteiskunnan murroksesta, kolmannesta meneillään olevasta teollisesta vallankumouksesta. Timo opettaa meille, miten murros huomioidaan strategiassa ja mitä resilienssi tarkoittaa organisaation joka tasolla. Timo antaa näkökulmaa yhteiskunnan pitkiin kehityslinjoihin ja eväitä tulevaisuuteen varautumiseen. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa Timo kysyy, miten hallitukset ja johtoryhmät ovat huomioineet murroksen organisaatioiden strategioissa. Timo avaa meille murroksessa pärjäämisen salaisuuden.
-
Olli Kärkkäinen on ensimmäinen strategia ammattilainen valtiovarainministeriössä. Valtion on moniulotteinen strateginen kokonaisuus. Jaksossa opimme, miten Suomen valtion suuntaa määritetään strategisesti. Keskustelussa Anmari Brink Paciuksen kanssa, Olli perkaa, miten valtionhallinto toimii strategisella tasolla. Jaksossa paljastamme, millainen strategia Suomen valtiolla on ja miten politiikka, arvot ja julkinen valta liittyvät strategiaan.
-
Ulla Jones on intohimoinen muotoiluajattelun, palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen sanansaattaja. Ulla on työskennellyt eri toimialoilla luoden ymmärrystä muotoiluajattelusta ja sen strategisesta näkökulmasta. Jaksossa Ulla kertoo, mikä on oleellista muotoilussa ja miten muotoilu hyödyttää liiketoimintaa. Ulla pohtii jaksossa Petri Toikkasen haastattelemana, mikä on muotoilun rooli organisaatioissa ja yksittäisen ihmisen elämässä. Jaksossa paljastetaan, miten muotoilu liittyy strategiaan ja miten voittava liiketoimintamalli ottaa muotoilun huomioon.
-
Pia Santavirta on toiminut moninaisesti pääomasijoittajien aitiopaikoilla ja auttanut lukuisia yrityksiä saamaan rahoitusta menestystarinalleen. Jaksossa Pia opettaa meille pääomasijoittajan silmin, mitä yrityksen pitäisi ymmärtää vastuullisuudesta suhteessa yrityksen elinkaareen, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Petri Toikkasen haastattelussa Pia kertoo käytännön vinkkejä, miten vastuullisuus on vietävä arkipäivän työhön ja päätöksiin. Pia pohtii haastattelussa, keinoja osoittaa ja näyttää vastuullisuutta datan avulla. Jaksossa paljastetaan, mitä sijoittaja haluaa tietää ja mikä on heille tärkeää sijoituskohteiden puntaroinnissa.
-
Maria Pennanen on sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja. Jaksossa Maria kertoo meille, mitä korporaatiot voivat oppia startupeilta. Maria pureutuu Petri Toikkasen haastattelussa siihen, mitkä ovat organisaatioiden tärkeimmät strategiset voimavarat. Maria paljastaa, mitä startup sijoittaminen vaatii ja mistä parhaat sijoituskohteet löytyvät.
-
Mikko Kuitunen on teknologiayhtiö Vincit Oyj:n perustaja ja tällä hetkellä myös hallituksen puheenjohtaja. Mikolla on kokemusta siitä, miten omistamisen muoto muuttuu organisaation kasvaessa aina pörssiyhtiöksi asti. Mikko opettaa meille, miksi omistajastrategia on tärkeä laatia ja millainen suhde sillä on strategiaan. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa kuulemme käytännössä, miten omistajastrategiaa voi alkaa määrittämään. Mikko paljastaa meille, mitä näkökulmaa strategisessa ajattelussa pitäisi huomioida enemmän.
-
Hanna on kauppatieteiden tohtori, strategisen uudistumisen asiantuntija ja hallitusammattilainen. Uudistuminen on strategian keskiössä ja sen tielle mahtuu haasteita, jotka tulee kohdata ennen kuin uudistuminen on mahdollista. Hanna opettaa jaksossa meille, miten strateginen uudistuminen tapahtuu teoriassa ja käytännössä. Petri Toikkasen haastattelussa saamme vastauksia strategisen uudistumisen kannalta keskeisiin kysymyksiin, jotka tulisi ehdottomasti kysyä itseltään uudistumisen hetkellä. Jaksossa paljastetaan, milloin uudistumisen tulokset näkyvät ja millaisia roolituksia strategiseen uudistumiseen liittyy.
-
Ossi on pitkän linjan hallitusammattilainen, joka on erikoistunut ekosysteemistrategiaan.
Kuulemme tositarinoita onnistuneista ja epäonnistuneista ekosysteemistrategian implementoinneista. Opimme ekosysteemi-ajattelun perusteet ja miten ekosysteemiä hallitaan. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa paljastetaan johtamisen kulmakivet, jotka ovat avain ekosysteemin menestymiseen.
-
Taina on Suomen suurimman kansanliikkeen toimitusjohtaja. Jaksossa opimme liikunta- ja urheiluyhteisön strategiasta ja siitä, miten muut organisaatiot voivat hyödyntää urheilijan mentaliteettia. Jaksossa käsitellään muutosjohtamista kriisitilanteissa sekä miten yhtenäistetään toimintaa yhteiskunnallisessa murroksessa. Petri Toikkasen haastattelussa kuullaan, mikä merkitys erilaisilla verkostoilla on strategiaan ja urheilun yhteiskunnallisesta merkityksestä.
-
Timo Vuori on strategiaprofessori, jonka tutkimuksen kohteena ovat tunteet. Tunteet ovat erottamaton osa ihmisyyttä ja ne ovat läsnä työpaikalla jatkuvasti. Kaikki lähtee johtamisessa omien tunteiden tunnistamisesta. Timo opettaa meille, miten voit tunnistaa omia tunteitasi ja lisätä tunneälyä. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa paneudumme tunneilmapiirin rakentamiseen ja siihen miksi tunnetaidot ovat ylivertainen voimavara. Jaksossa paljastetaan, miten tunnetaidot tulisi huomioida strategiassa ja johtamisessa. Timo kertoo käytännön helpot keinot, joilla voit itse vaikuttaa organisaation tunneilmapiiriin ja suunnata organisaatiosi kohti menestystä.
-
Pia on palvelukulttuurinkehittäjä, jonka ytimessä on henkilöstö. Pia opettaa meille, mikä merkitys henkilöstökokemuksella on suhteessa asiakaskokemukseen. Jaksossa keskustelemme palvelusta, kohtaamisista ja niiden tuomasta merkityksestä yksilön elämään. Petri Toikkasen haastattelussa Pia paljastaa meille, miksi kannattaa verkostoitua ja miten pieleen mennyt palvelutilanne korjataan.
-
Risto Rautava on HUS:n (1.1.2023 alkaen HUS-yhtymän) hallituksen puheenjohtaja. Hän opettaa meille, miten yhtymät toimivat. Saamme laajan katsauksen yhtymien strategiapuoleen ja kuulemme, mikä on terveydenhuoltojärjestelmässä oleva valuvika. Risto paljastaa meille, mistä HUS:n nykyiset esillä olleet haasteet kumpuavat ja kertoo näkemyksensä mahdollisista ratkaisuvaihtoehdoista. Keskustelemme myös siitä, mitä HUS on oppinut johtamisesta työtaisteluiden ja hoitajapulan aikana. Haastattelijana Anmari Brink Pacius.
-
Maija on innovoija, visionääri, joka keksii uutta sen kautta, mitä kokee itse merkitykselliseksi. Jaksossa opimme, miten syntyy innovaatio. Petri Toikkasen haastattelussa Maija tutustuttaa meidät innovaatioihin, joiden primusmoottorina hän on toiminut. Maija paljastaa meille, mitä isot yhtiöt voivat oppia pienemmiltä yhtiöiltä uuden aikaansaamiseksi. Strategian puolella oppien osalta kuulemme startup-yhtiöiden strategiasta: Millaista strategiatyötä ja millaisia strategisia valintoja nuorien nopeaa kasvua tavoittelevien yhtiöiden tulee tehdä?
-
Leena Laitinen johtaa suomalaista isointa monopolia. Kuulemme jaksossa monopolin strategian erikoispiirteistä. Leena Laitinen avaa meille, millä menetelmillä henkilöstö otetaan mukaan strategiatyöhön tehokkaasti ja mikä merkitys viestinnällä on yhtiön strategialle ja sen tärkeimmälle osalle kulttuurille. Leena paljastaa meille, mitä tarkoittaa yhteisen tilannekuvan muodostaminen ja mitä hyötyä siitä on. Haastattelijana Petri Toikkanen.
-
Risto Siilasmaa on ansioitunut yrittäjä, yritysjohtaja, sijoittaja ja hallituksen jäsen. Riston haastattelussa käsittelemme päätöksentekoa ja sen perusteena olevia skenaarioita. Risto opettaa meille, mikä merkitys huolellisella analyysillä on päätöksenteossa. Riston johtamissa organisaatioissa ei tyydytä siihen, että asiat vain näyttävät hyvältä vaan kannetaan vastuuta omistajamaisella ajattelumallilla. Anmari Brink Paciuksen haastattelussa Risto paljastaa myös, mitkä ovat perusjohtamisen keskeiset kyvykkyydet.
- Montre plus