Episodes
-
Vi møter Håkon fra Mind: Tromsø. Håkon deler med oss hva jobcrafting er og hvorfor dette er høyaktuelt akkurat nå. Kjernen i jobcrafting er at arbeidstakeren inntar en proaktiv rolle i å forme aspekter ved egen jobb. Forskning har vist at de som aktivt crafter egen jobb er mer engasjerte, presterer bedre og er bedre beskyttet mot utbrenthet. Jobcraftingen kan gjøres på hva du jobber med (oppgaver), hvem du jobber med (relasjoner) eller hvordan du tenker på jobben. Vi snakker med Håkon om hva jobcrafting er og lærer mer om hvordan vi kan anvende dette i egen jobbhverdag.
-
I denne episoden deler vi hvordan vår siste uke har vært, i møte med en endret arbeidshverdag og nye måter å gjøre ting på. Dere får også møte Rune. (litt om Rune her) Rune er daglig leder i Mind: og deler åpent og ærlig hvordan han har tenkt ledelse og organisering for laget sitt. Dette krydret med faglig forankring og eksempler.
God lytting!
-
Episodes manquant?
-
I dagens episode møter vi Henning Bang. (siviløkonom og psykolog, spesialist i organisasjonspsykologi og har doktorgrad i psykologi)
Henning har sammen med Thomas Nesset Middelfart skrevet boken «Effektive ledergrupper». Henning byr på hva som må til for at ledergrupper skal lykkes, skape gode resultater og være viktige bidragsytere i organisasjonens verdiskapingsprosess. I tillegg deler han gode historier, praktiske eksempler og noen tips og råd til hvordan kommunisere og samhandle godt i team.
-
Et nytt år betyr et nytt kapittel i boken om livet. Mange av oss planlegger å møte det nye året med tanker og planer om endring og forsetter, men fakta viser at det bare er mellom 7 og 12 prosent som klarer å gjennomføre planene sine og virkeliggjøre målene.
Heldigvis så finnes det noen steg som kan øke sannsynligheten for at du lykkes med målene, drømmene og ønskene for det nye året. I denne episoden deler Tim Rudi og Karina steg for steg hvordan du kan jobbe for å øke sannsynligheten for at du er en av dem som lykkes!
God Nyttår!
-
I denne episoden møter vi Espen Røysamb.
Espen er professor i psykologi ved Universitetet i Oslo. Han har publisert en rekke vitenskapelige artikler om lykke og han har blant annet skrevet boken “bli lykkeligere” Han er også leder for forskningssenteret PROMENTA hvor målet er å framskaffe ny kunnskap om sentrale spørsmål innen psykisk helse, livskvalitet og rusbruk.
Dette er en skikkelig godbit om lykke. Espen tar oss inn i den vitenskapelige verden rundt hva det vil si å leve gode liv er, hvorfor vi bør sette pris på det som også er vanskelig og hvordan vi vurderer lykke i livene våre. Ikke minst hva vi kan gjøre for å øke opplevelsen av lykke i hverdagen.
-
Hva er egentlig mental trening?
Mental trening er et begrep som stadig brukes oftere både innen idrett, arbeidslivet, innen mental helse og hverdagslivet.
Men hva betyr det å trene mentalt og hvordan kan det å trene hodet vårt være nyttig både på idrettsbanen, som medarbeider, leder og som medmenneske?
Karina Andersen Aas har i de siste 8 årene jobbet som mental trener med en rekke toppidrettsutøvere og lag, i denne episoden gir Karina en innføring i hva mental trening er, hvorfor det å trene mentalt er hensiktsmessig for oss alle og hun deler konkrete mentale teknikker du kan bruke for å bli sterkere mentalt.
-
I denne episoden får vi et ekte og ærlig innblikk i endringsreisen til Autronica. Edgar Skjervold er Administrerende Direktør i Autronica og byr på egne erfaringer på hvordan han har opplevd reisen til selskapet så langt. Lisa Vivoll Straume er faglig leder i Mind: og har bidratt aktivt i prosessen for å forankre endringsmodellen - Kotters 8 Steps of change.
Edgar og Lisa byr på erfaringer, barrierer og feil de har gjort, såvel hvor stolt og imponert de er over innsatsen til alle medarbeiderne i selskapet og deres bidrag.
-
Har du tenkt på kraften av VANENE dine? Det er faktisk de små tingene vi gjør gjentatte ganger i hverdagen som avgjør mye av hvordan livet blir, og hva slags resultater vi får.
I denne episoden deler vi og diskuterer forskningen på vaner, og hvordan vi kan utvikle gode vaner - som du kan tilegne deg i din hverdag! Marius og Tim Rudi deler i denne episoden sine beste råd for hvordan vi kan utvikle gode vaner.
- Hva er vaner?
- Hvordan går jeg frem for å skape gode vaner i hverdagen?
- Hva er viktig for å lykkes med mål og vaner?
- Konkrete strategier du selv kan bruke i din hverdag.
Tim Rudi veileder også Marius i denne episoden, så her kan du se i et eksempel hvordan du kan gå frem for å tilegne deg bedre vaner.
*Episoden er opprinnelig produsert av Marius Sørlie for Fearless Mind Podcast i januar 2019.
-
Tobias Foss er historiens første norske vinner av Tour de l’Avenir. Tobias Foss sykler for Uno-X Norwegian Development team og skal neste sesong slutte seg til Jumbo-Visma. I denne episoden deler Tobias åpent fra sine opplevelser de siste årene - i fra det å vurdere å slutte med det som er den største lidenskapen, til å ha sine beste 10 dager på sykkel i fjellene i Frankrike i august 2019.
Tobias snakker om hvordan det har vært å få merkelappen talent på seg, og hvilke effekter det har på hvordan man tenker om konkurranser, han deler viktigheten av å finne mening i alt han gjør og hvorfor det å bidra for MOT er viktig for han, og hvordan han praktisk har jobbet med det mentale for å takle krav og forventninger i konkurransesituasjoner.Denne episoden er en virkelig godbit!
-
Å lære noe nytt er svært viktig for den dimensjonen ved lykke som handler om personlig vekst og utvikling, og følelser som engasjement, inspirasjon og flyt.
Men potensielle læringssituasjoner kan dessverre også gjøre det stikk motsatte av å skape lykke. Det kan skape både frustrasjon, ubehag og skamfølelse. Det kommer nemlig an på hvilket tankesett du har i de ulike utfordringene du møter. Tankesett handler om de indre teoriene du har om deg selv, og hvordan du vurderer dine muligheter til å påvirke utfallet av situasjonene du møter.
I denne episoden diskuterer Tim Rudi og Karina dem ulike tankesettene og hvilke konsekvenser det kan ha i hverdagen. -
•Kan vi i vårt team si det vi mener?
•Komme med nye ideer?
•Stille ”dumme” spørsmål?
•Gi konstruktive tilbakemeldinger?
•Fortelle om feil vi har gjort?
•Kan vi snakke om det som er vanskelig og utfordrende?
- Eller holder vi tilbake i frykt for negative konsekvenser, for å bli ydmyket, bedømt eller avvist?
Hvis du ikke har trygghet på laget, arbeidsplassen, skolen eller hvilken som helst gruppe med mennesker du er med - så vil ikke denne gruppen få ut sitt fulle potensial! Derfor kan det være lurt å jobbe med dagens tema i Top of Mind: podcast - psykologisk trygghet. Episoden gir grundig innføring og flere praktiske metoder du kan trene på.
*Episoden ble opprinnelig innspilt av Marius Sørlie - for Fearless Mind Podcast - Publisert 8. juli 2019
-
Har du et ønske om å få mer gjort i løpet av arbeidsdagen?
Drømmer du om å kunne gå hjem fra jobb med en opplevelse av å ha gjort det du skulle?
Ønsker du å kunne være mer tilstede på fritiden, enten sammen med familien, med venner eller på fritidsaktiviteter?
Visste du at vi på jobb i snitt bytter opptil 17 oppgaver i timen?
Visste du at det tar oss mellom 5 til 25 minutt å komme tilbake igjen til den samme oppgaven?
Slike distraksjoner medfører en opplevelse av stress og bidrar til mindre produktivitet
I denne episoden deler Magnus Ingebrigtsen (https://mind.no/kontakt/magnus-ingebrigtsen) både hva forskningen sier om hva som skal til for å oppnå større kvalitet på fokus og hvilke praktiske metoder vi kan bruke for å få mer optimal arbeidstid.