Episodes
-
Millainen on rekrytoinnin tila Suomessa? Mitkä ovat rekrytoinnin trendit? Mitä hakijakokemuksesta pitää tietää vuonna 2024?
Vieraana jaksossa on Duunitorin työnantajakuvakonsultti Antti Hyrkäs, joka paaluttaa, että työnantajilla on juuri tällä hetkellä etsikkoaika erottautua kilpailijoistaan laadukkaalla rekrytoinnilla. Edelläkävijät keräävät osaajat ja työnantajakuva kiittää. Perässähiihtäjien suksissa pitovoide jäätyy ja liisteri paakkuuntuu.
Kerromme myös, miten olemme Uudenmaan TE-toimistossa laittaneet oman rekrytointiprosessimme uuteen uskoon. Asiaa valaisee helposti kuunneltava rekrytointiasiantuntija Hilja-Maria Haw.
Laadukkaan rekrytoinnin ruumiinavauksessa patologeille skalpelleja ojentaa johtava viestintäasiantuntija Matti Hietala.
-
Miten iso potentiaali Suomessa on osatyökykyisten työllistämisessä? Millaisia kokemuksia yrityksillä on osatyökykyisten työllistämisestä? Entä mitä työ merkitsee osatyökykyiselle ihmiselle itselleen? Nämä asiat selviävät tässä jaksossa.
Kuulet myös, millainen palvelu on työllistänyt yli 40 % siihen osallistuneista osatyökykyisistä ihmisistä ja mikä on Työkanava Oy.
Uudenmaan TE-toimiston johtava viestintäasiantuntija Matti Hietala haastattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiimipäällikköä ja johtavaa asiantuntijaa Ville Grönbergiä sekä Uudenmaan TE-toimiston työkykykoordinaattoreita Eeva Åkerbergiä ja Susanna Soikkelia.
-
Episodes manquant?
-
Miksi työ ja tekijät eivät enää tahdo löytää toisiaan? Uudenmaan TE-toimiston podcastissa haetaan lääkkeitä tähän pulmaan.
Kohtaanto-ongelmat alkoivat yleistyä jo ennen koronaa ja nyt tilanne näyttää vain vaikeutuvan. Entä jos Suomeen tulisi uusi jätti-investointi, miten sille löydettäisiin tekijät?
Eli mikä kohtaanto-ongelma ja miten sen voisi taltuttaa? Aihetta ruotivat alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen Työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Uudenmaan TE-toimiston analytiikkatiimin johtava asiantuntija Toni Ruokonen.
Keskustelua vetävät viestintäpäällikkö Jutta Valkeinen ja viestintäasiantuntija Tomi Oravainen.
-
Ilmailualan yrityksiä ja työntekijöitä on koetellut parin viime vuoden aikana useampi yllättävä turbulenssi. Ensin riepotteli korona, sitten Venäjän hyökkäys Ukrainaan.
Finavian HR-Spealist Paula Palsala kertoo Uudenmaan TE-toimiston podcastissa, miten turbulenssit tuntuivat heidän tiimissään ja mitä haasteet opettivat? Lisäksi kuulemme finavialaisten haastatteluja työstään, jotta ihmiset pääsisivät lentämään.
Finavia vastaa Suomessa 20 lentoaseman toiminnasta. Podcastissa palveluneuvoja Jenna Jormakka kertoo, millaista on työskennellä Finavian Kuusamon lentoasemalla.
Vuorovastaava Niko Kynsijärvi kertoo, miten toimii Helsinki-Vantaan lentoaseman matkalaukkutehdas. Marshaller eli marsalkka Timo Kilpi neuvoo, kuinka opastaa lentokone oikeaan ruutuun ja vuorovastaava Atso Partanen valottaa, miten Helsinki-Vantaan kiitotie pidetään puhtaana. Haastattelijana on viestintäasiantuntija Tomi Oravainen Uudenmaan TE-toimistosta.
-
Oletko alle 30-vuotias? Onko suunta hieman hakusessa?
tutustumaan Ohjaamoiden toimintaan ja palveluihin.Viestintäasiantuntija Janica Grönqvistin haastateltavina ovat Tuusulan ohjaamon kävijät Janette, Elina ja Jimi, Uudenmaan TE-toimiston palvelujohtaja Mika Salo, Tuusulan ohjaamon TE-asiantuntija Kalle-Aleksi Nissinen sekä työvalmentaja Antti Peltola.
-
Eikö uutta työtä ole vielä löytynyt ja tuntuu, että samoilet kohti pimeyden ydintä? Oletko kokeillut piilotyöpaikan etsimistä?
Lähde suunnistamaan ammatinvalinta- ja uraohjauspsykologi Manne Pyykön ja viestintäasiantuntija Tomi Oravaisen kanssa työmarkkinaviidakkoon.
Et tarvitse hellekypärää, etkä saappaita, mutta avoin seikkailumieli auttaa sinut löytämään oman elämäsi Niilin lähteet.
-
Millaisia liiketoiminnallisia hyötyjä saavat yritykset, joilla on riveissään kansainvälisiä osaajia? Business Finlandin liiketoiminnan kehityspäällikkö Joonas Halla kertoo Suomessa saaduista tutkimustuloksista. Work in Finland -asiantuntija Roosa Tuominen puolestaan kertoo aivan uudesta yhden luukun neuvontapalvelusta, josta työnantajat saavat apua kansainvälisten osaajien rekrytointiin.
Ohjelman juontavat Uudenmaan TE-toimiston johtava viestintäasiantuntija Matti Hietala ja viestintäasiantuntija Riina Nyberg.
-
Asiakaspalvelumme uudistuu toukokuussa ja tuo muutoksia työnhakijoille. Työnhakija saa aiempaa tiiviimpää tukea työnhakuunsa päästessään keskustelemaan TE-asiantuntijan kanssa aiempaa useammin. Samalla käyttöön tulee työnhakuvelvoite ja karenssit eli maksuttomat määräajat lievenevät. Näistä asioista tarkemmin kertoo Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Heli Lehikoinen.
Myös verkkopalvelumme kehittyvät, kun käyttöön otetaan työmarkkinatori.fi-verkkosivusto. Työmarkkinatorin tuomia uudistuksia valottaa KEHA-keskuksen kehitysjohtaja Jaakko Westerlund.
Ohjelman juontavat Uudenmaan TE-toimiston johtavat viestintäasiantuntijat Matti Hietala ja Karine Liger.
-
Mikä sai rokkari Tumppi Varosen vaihtamaan alaa? Mitä Tumppi ajattelee työstä ja koulutuksesta? Entä onko vielä jotain työtä, jota rokkaava lähihoitaja haluaisi kokeilla?
Nykypäivän työelämässä alanvaihto tulee eteen yhä useammalle työntekijälle. Mitä koulutusta Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa osaamisen päivittämiseen? Palvelupäällikkö Mikko Mähönen kertoo lisäksi mitä elinikäinen oppiminen tarkoittaa työntekijän, työantajan tai yhteiskunnan näkökulmasta.
Ohjelman juontavat Uudenmaan TE-toimiston viestintäpäällikkö Jutta Valkeinen ja viestintäasiantuntija Tomi Oravainen. -
Miten työttömyys vaikuttaa identiteettiin? Miksi omasta työttömyydestä on vaikea puhua julkisesti? Minkälaisia paineita työttömäksi joutunut kokee ennakkoluulojen ja asenteiden vuoksi? Minkälaista apua tilanteeseen on tarjolla?
Näitä aiheita pohtii professori Helena Blomberg-Kroll ja Uudenmaan TE-toimiston johtava psykologi Sari Lehikoinen. Podcastin alussa kuulemme myös työnhakijan hyväksi koetut käytännön vinkit Niinalta, joka itse koki työttömyyden ensimmäistä kertaa 50-vuotiaana.
Ohjelman juontavat Uudenmaan TE-toimiston viestintäpäällikkö Jutta Valkeinen ja johtava viestintäasiantuntija Matti Hietala.
-
Miten syntyy työvoimapoliittinen lausunto? Miten vastata lisäselvityspyyntöön? Miksi aina ei tulekaan tukea? Mitä näkyy asiakkaiden yhdenvertainen kohtelu? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Ninni Heinaro ja johtaja Tiina Korhonen. Samalla kuullaan muusikko Jiri Kurosen kokemuksia, kun kaikki ei menekään työttömyysturvan suhteen niin kuin Strömöössä.
Ohjelman juontavat Uudenmaan TE-toimiston viestintäasiantuntijat Tomi Oravainen ja Sofia Alander.