Episodes
-
Det er sæsonens sidste cast, og Dennis og Chris gennemgår de ni, nej 10, ting, der mest er sket på KU i det forløbne studieår.
Imens prøver Liv på Fyn at undgå at stresse over at have fri.
-
Politikerne er med ét blevet så omsorgsfulde. Pludselig handler politik om danske studerendes ve og vel. Hvad er der på spil? Liv Rossander & Spin ser nærmere på tidens partipolitiske nænsomhedsbølge, og bagefter bliver hun testet i forskellene mellem stress og pres.
-
Episodes manquant?
-
For at finde et ledsagende billede til denne uges podcast har vi netop googlet "croquis model old dude". Men vi snakker væsentligt mere om studerende under pres end om gamle, nøgne mænd. Promise.
-
På CBS har toiletskiltenes piktogram-mand og -kvinde fået følgeskab af et tvekønnet væsen, der skal signalere inklusivitet. På KU har ledelsen endnu ikke drøftet, hvordan man kunne skilte i et mere rummeligt og progressivt uni-miljø, og vi spørger, om CBS har fundet den ideelle skiltningsmodel.
Vi vender også en aktuel rapport om unge forskeres karrieremuligheder på de danske universiteter. Den viser, at det generelt er blevet sværere end tidligere at nå fra ph.d.-niveau til en stilling som lektor, men er man kvinde med børn, er den helt gal.
Og så taler vi om forskningsfonde. Blot 10 bevillingsgivere står for 75 procent af Københavns Universitets eksterne penge til forskning, siger redaktionens graver, Claus Baggersgaard, der i øjeblikket undersøger, hvad afhængigheden af store pengeinteresser kan betyde for universitetet.
-
En rapport fra de økonomiske vismænd har sendt SUen tilbage i vælten. Sammen med vismændene selv, der har været genstand for megen hån og hate i den forgange uge.
Men hvor onde er de der vismænd egentlig? Hvor på onde-spektret mellem Sauroman og medlem af et afdanket farrock band der havde moderat succes i midt-90´erne ligger f.eks overvismand Michael Svarer?
Og apropos social mobilitet, så har tre studerende startet et netværk for førstegenerationsakademikere, der skal hjælpe disse akademikere af første grad med at få flere fagrelevante connections og bedre fodfæste på arbejdsmarkedet.
Vi vandrer også ned af en grum grum sti, når vi mindes egne værste eksaminationer (og eksaminatorer) og udnævner nogle af KU´s ondeste eksaminer.
OG SÅ ER DER FRIST FOR FAGTILMELDING DEN 1. JUNI KLOKKEN 23.59!
-
Sprogfagene på KU falder lige så taktfast som beatsene i Benals seneste single, og bonus er noget, KU's chefer giver til hinanden.
Liv er syg, og Chris er ked af det. Fra 2019 kan Islandsk og Færøsk tilføjes til den, efterhånden, lange liste af sprogfag, der i effektiviseringens navn har måtte lade livet på KU.
Det gør lidt ondt i den halvdel af Chris' hjerte, der er færøsk, så Liv hiver DJ Nannalicious (aka. journalist Nanna Balslev) ind i studiet og spiller en masse god musik fra Forårsfestivalens, faktisk ret sprøde, musikprogram, for at muntre ham op.
Nu tager Uniavisen på Forårsfestival. Vi ses i baren!
-
Penge. Nogen har dem. Nogen får dem. Særligt cheferne på KU. Nogen vælter stakkels studerende af cyklen for at få dem.
I denne udgave af Uniavisens Ugerevy hilser vi af med prorekter for uddannelse Lykke Friis, snakker om fornemme priser (som giver mange penge) og udregner hvor mange tarmbakterier der går på en krone.
Graver-journalisten Claus Baggersgaards kigger forbi og fortæller om cheflønningerne på KU, der vist nok vokser markant hurtigere end alle andre på KU´s lønninger.
Og så lukker campuskorrespondent Liv Rossander showet med at gøre os klogere på frække tasketyve på KUA og Uniradioens gode musiksmag. Vi hører også nyt musik. Vesper, hedder det. Kom og lyt med.
-
Studerende og forskere får de bedste ministre. Fordi de får ALLE ministrene. Der er udskiftning årligt.
Vi taler lidt om, hvorvidt det er godt eller skidt og om den seneste minister, løven Tomme Ahlers.
Og Dennis, chefen, har interviewet Lars von Trier.
-
Chris spiser konfliktkage, Lars Von Trier får en million kroner og så snakker vi om kritiske og kampklare studerende til lyden af et DIY marxistisk 1980´er band.
-
Hvori vi taler om Statskundskabs aktuelle opgør om kønsopdelte opvarmningsfester, om et rygeskur på KUA, og om, at 69 ansatte på Københavns Universitet får en millionløn.
-
Det er kort før apokalypsen - altså den mulige kommende strejke og lockout - og Liv og Chris diskuterer, hvad de skal have med sig i i det underjordiske beskyttelsesrum. Og så kan du høre lyden af 60 statskundskabsstuderende, der knipser.
-
Lige det, du håbede på! 37 anbefalinger fra Søren Pinds Udvalg om bedre universitetsanbefalinger læst op af robotter - og det rareste, mest livsbekræftende universitetsfodboldinterview, du nogensinde vil høre.
-
Hvad kan man gå glip af, når man holder en uges uni-fri i Paris? A lot. Campuskorrespondent Liv har for eksempel slet ikke hørt om studerende der flygter fra byens larm og beton, om geologen Hans Thybo og om hvordan den måske-kommende-lockout kommer til at påvirke studerende og ansatte.
-
Det var egentlig meningen, at vi skulle sidde og hygge og have en blid start på Uniavisens nye podcast.
Men så sagde nogen noget til Inger Støjberg. Og en ikke-eksisterende person skrev et debatindlæg. Og en Facebook-profil med et marginalt mindre mistænkeligt navn en Fiskehandler M.A. Krel sendte os besked.
Så vi starter med et brag (altså så meget, som noget på et universitet kan brage – måske er det mere et “hrrhrmm”) – og skal også nå rundt om flytningsramte iskerneforskere, Melodi Grand Prix og analsex.
Vi undskylder på forhånd. God fornøjelse.