Episodes
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای وثاق سنایی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، و خانم لیلی پورزند، فعال حقوق بشر، درباره موج جدید سرکوب زنان بهائی در ایران گپی زدیم. آقای سنایی با تأکید بر اهمیت بیانیه هجده گزارشگر سازمان ملل، این اقدام را نقطه عطفی در جلب توجه جهانی به نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران دونستن و به پیامدهای این سرکوب بر آزادیهای اساسی و حقوق دینی اشاره کردن. خانم پورزند هم با تمرکز بر تأثیرات این فشارها بر نهاد خانواده، توضیح دادن که چطور این آزار و اذیتها نه تنها زنان، بلکه کل جامعه را تحت تأثیر قرار داده و پایههای همبستگی اجتماعی را تضعیف می کنه.
-
در بخش گفتگوی امروز در ابتدا با خانم راشل بیانی یکی از اعضا دفتر بروکسل جامعه جهانی بهائی، همراه میشیم و در خصوص برگزاری گردهمایی با موضوع کمپین «داستان ما یکیست» در بروکسل میشنویم. خانم بیانی با اشاره به حضور نماینده پارلمان اروپا در این گردهمایی اون رو اقدامی موثر در جهت ترویج پیام این کمپین دونستن. در ادامه خانم پدیده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، برامون از اهداف و دستاوردهای این کمپین میگن و اشاره میکنن که چطور این کمپین تونسته همه کسانی رو که به نوعی از نابرابری رنج میبرن کنار هم بیاره و با پررنگ کردن نقاط اشتراک روایت زندگی آنها باعث عمیقتر شدن پیوندهای انسانی بشه.
-
Episodes manquant?
-
در بخش گفتگوی امروز در ابتدا با آقای سعید فروغی، هنرمند و موزیسین در کانادا همراه میشیم و از پروژه اخیرشون که یک نمایشنامه موزیکال در مورد زندگی طاهره قرهالعین هست بیشتر میشنویم.آقای فروغی برامون از اهمیت برابری زنان و مردان میگن و این که چهطور کمپین «داستان ما یکیست» الهام بخش ایشون برای خلق این اثر هنری بوده. در ادامه بخشهایی از صحبتهای خانم سیمین فهندژ نماینده جامعه جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو رو میشنویم که در خصوص اهداف و دستاوردهای کمپین «داستان ما یکیست» برامون میگن. خانم فهندژ با اشاره به دستاوردهای مهم کمپین، یکی از مهمترین اونها رو مبارزه با نفرتپراکنی حکومتی علیه بهائیان ایران میدونن.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم راشل بیانی یکی از اعضای دفتر بروکسل جامعه جهانی بهائی، همراه میشیم و در خصوص مفهوم انسجام اجتماعی و اقدامات جامعه جهانی بهائی در این راستا صحبت میکنیم. خانم بیانی در تعریف این مفهوم عنوان کردن که انسجام اجتماعی به این معناست که جمعیتها، افراد و جوامع در سطح مردمی واقعاً بتونن روابط معناداری با یکدیگر ایجاد کنن و به جای این که فقط در کنار هم زندگی کنن، از نزدیک با هم در ارتباط باشن و با همکاری و تلاش، طوری عمل کنن تا اصول و چیدمانی که بر اساس اون زندگی میکنن رو متحول کنن.
-
در بخش گفتگوی امروز با هم به بخشهایی از یکی از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم که نگاهی داره به ابتکارات موسسه فوندائیک در زمینه کشاورزی. در این قسمت خانم لزلی استوارت، مدير اجرايى فوندائيك، در مورد شیوههایی كه اصول بهائی همچون هماهنگى علم و دين، يگانگى نوع انسان و خدمت خالصانه به اجتماع مىتونن الهامبخش مردم باشن تا مسئوليت پيشرفت و رفاه خودشون رو به عهده بگيرن صحبت میکنن.
در یک مورد، خانم استوارت توضیح میدن که چگونه فارغالتحصیلان جوان برنامه آمادگی برای اقدام اجتماعی (PSA) که به عنوان «مروجان سلامت جامعه» شناخته میشن، به طور فزایندهای به مراقبت، حفظ و احیای محیط طبیعی توجه میکنن. خانم استوارت عنوان میکنن که این پروژهها به بازیابی برخی از گونههای بومی که به دلیل تککشتی آسیب دیدن کمک میکنن. -
در بخش گفتگوی امروز با سهند جاوید، فعال و پژوهشگر مسائل اجتماعی، همراه میشیم و درباره نقش آئینهای بابی و بهائی در ایجاد تحولات عمیق اجتماعی در ایران و جهان صحبت میکنیم. سهند در ابتدا با توصیف شرایط اجتماعی ایران در زمان ظهور حضرت باب برامون تصویر روشنتری از لزوم ایجاد تحولات عمیقی در لایههای مختلف جامعه ارائه میده. در ادامه با بیان دیدگاههای نظری و عملی بابیان و بعدتر بهائیان از شیوه پاسخگویی این دو آئین به نیازهای جامعه صحبت میکنه و با اشاره به تلاش دیرینه جامعه ایران برای دستیابی به تجدد و ورود به دنیای تازه، تعالیم حضرت باب و حضرت بهاءالله رو به عنوان یکی از موثرترین راهکارها در این راستا قلمداد میکنه.
-
در بخش گفتگوی امروز با هم به بخشهایی از یکی از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم که اثر متقابل فناوری، ارزشها و اجتماع را بررسی میکنه.
آقای مت واینبرگ، متخصص فناوری از ایالات متحده، مهمان این پادکست هستند و تلاش میکنن که به این سوال پاسخ بدن که چگونه میتوان از ادغام ارزشها، آرمانها و نیازهایمان، در طراحی، توسعه و استفاده از فناوری اطمینان حاصل کنیم؟ در بخشی از سخنان خودشون آقای واینبرگ اشاره میکنن که: «دیدگاه کلی نسبت به توسعه فناوری نمیتواند از خود فناوری بدست آید. فناوری، تجلی از قابلیت انسان است. فناوری، اهداف انسان را برجسته میکند، توانمندی ما را تقویت میکند و تواناییهای ما را افزایش میدهد، اما ویژگیها یا عاملیت ذاتی لازمی که ما داریم را ندارد.» -
در بخش گفتگوی امروز با خانم سمانه الفتی، فعال اجتماعی در زمینه مهاجرت اجباری گپی میزنیم. خانم الفتی از وجود ساختارهای تبعیضآمیز در جوامع مختلف به عنوان یکی از علل اصلی مهاجرت اجباری گروهی از مردم یاد میکنن. جنگ، تبعیض و فقر فرهنگی و مالی هم از موارد دیگهای بود که خانم الفتی در همین راستا بهش اشاره کردن. در نهایت با تاکید بر نقش شهروندان کشور میزبان در کمک به مهاجران تازهوارد، خانم الفتی از این همدلی و همراهی به عنوان عامل موثری برای شکوفایی توانمندیهای مهاجرین تازه وارد در جامعه میزبان یاد کردن.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای کامیار بهرنگ، دبیر ارشد خبر در تلویزیون ایران اینترنشنال، صحبت میکنیم. کامیار به ما کمک میکنه با نقش خبرنگار در مسیر کشف حقیقت بیشتر آشنا بشیم. کامیار از اهمیت بی طرف نبودن خبرنگار در مسائل مهم حقوق بشری میگه و تاکید میکنه که بیطرفی رسانه به خودی خود لزوما بک ارزش نیست و باید در راستای سعادت انسانی بازتعریف بشه. کامیار همینطور برامون میگه که چطور با تحول مفهوم رسانه و ظهور شبکههای اجتماعی مسئولیت شهروندان و رسانهها در بازتاب واقعیت و کشف حقیقت ابعاد تازهای پیدا کرده.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم ماندانا کمالی و آقای وحدت دانا، کارشناس در زمینه تعلیم و تربیت، همراه میشیم و درباره نقش آموزش و پرورش در دستیابی به صلح و وحدت صحبت میکنیم. مهمانان برنامه از لزوم تحول نگاه و اصول بنیادین سیستمهای آموزشی میگن و تاکید میکنن که در وهله اول باید شیوه رقابتی موجود در این سیستمها به نوعی تغییر کنه که در اون فرد براساس تواناییها و امکانات خودش سنجیده بشه نه با دیگران. خانم کمالی و آقای وحدت همینطور به این نکته اشاره میکنن که برای دستیابی به صلح در جهان، کودکان باید با این مفهوم و زوایای مختلفاش عمیقا آشنا بشن.
-
امروز در گفتگو با پویا موحد، جامعهشناس، درباره اهمیت اصل برابری و عدم دگرستیزی از دیدگاه حضرت بهاءالله، شارع آئین بهائی، گپی میزنیم. پویا در خصوص بستر تاریخی دوگانه کافر و مومن توضیح میده.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم فرزانه ثابتان، تحلیلگر مسائل روانشناسی و مشاور خانواده، همراه میشیم و در خصوص معضل افسردگی با ایشون صحبت میکنیم. خانم ثابتان در ابتدا با بیان تفاوت میان احساس غم و افسردگی به اهمیت آگاهی و توجه به احساسات و نیازهای اولیه و ثانویه انسانی اشاره میکنن. در ادامه با بیان عوامل فرهنگی و اجتماعی که در بروز افسردگی میتونن نقش داشته باشن راهکارهایی را برای مقابله با این معضل معرفی میکنن.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای وثاق سنایی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، همراه میشیم و مروری داریم بر بیانیه اخیر جامعه جهانی بهائی، در خصوص ادامه سرکوب بهائیان در ایران. آقای سنائی، به گزارش اخیر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، اشاره میکنن و در شرح این گزارش عنوان کردن: «آقای رحمان در گزارش نهائی خود به اعضای شورای حقوق بشر گفت که از سرکوب مداوم، ادامه دستگیریهای خودسرانه و آزار و اذیت اعضای جامعه بهائی شدیدا نگران و بهتزده است. او در بخشی از گزارش خود اشاره میکند که اقلیت بهائی به شکلی آزاردهنده با سرکوبهای شدید و حملات هدفمند روبرو هستند.» آقای سنایی واکنش بهائیان به این ظلم و ستم را «نه قبول خواستههای سرکوبگران»، «نه پذیرش نقش قربانی» و «نه پیروی از خوی و روش ظالم» توصیف کرد.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای دنیل پرل، نماینده جامعه جهانی بهائی در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد COP 28، همراه میشیم و درباره ماهیت این کنفرانس و نقش جامعه بهائی و سایر نهادهای غیر دولتی در این گفتگوها ازشون میپرسیم. آقای پرل با اشاره به حضور نمایندگان جامعه جهانی بهائی در بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP28)، تأکید کردن که برای پاسخگویی به بحران اقلیمی نیاز به بررسی عمیق مفاهیم پیشرفت بشر و توسعه است.
نمایندگان جامعه جهانی بهائی با توجه به محدودیتهای یک دیدگاه صرفا مادهگرایانه، نیاز به درک گستردهتری از پیشرفت که توسعه مادی و معنوی افراد و اجتماعات را دربرمیگیرد را خاطر نشان کردن.
دانیل پرل خاطرنشان کردن: «شرایط حاکم بر جهان، که توسط روایتهای غالب از رقابت و مصرف شکل گرفته است، نیاز به روایتهای جایگزین مبتنی بر اصولی مانند شفقت، قابل اعتماد بودن و سخاوت دارد.» -
در بخش گفتگوی امروز، همراه باهم به یکی دیگه از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم که در اون خانم کِسِّییا روح (Kessia Ruh)، فعال اجتماعی در پاپوآ گینه نو، داستانهایی درباره برخی از تلاشهای بهائیان این کشور در جهت کمک به رفاه اجتماعشان را به اشتراک میگذارن. سخنان خانم روح بر یک اصل کلیدی در بطن اقدامات اجتماعی بهائی تأکید میکنه: ایمان به توانایی یک جمعیت در به عهده گرفتن رفاه مادی و معنوی خود. خانم روح توضیح میدن که چگونه در محلهها در سراسر پاپوآگینهنو، مردم در برنامه آمادگی برای اقدام اجتماعی شرکت میکنن. این برنامه یک ابتکار آموزشی الهام گرفته از آموزههای بهائیه، که توانایی افراد را از طریق بهکارگیری دانش علمی همراه با اصول معنوی، در جهت کمک به توسعه جوامع خود، تقویت میکنه.
-
در بخش گفتگوی امروز، با خانم دکتر هدی محمودی، رئیس کرسی بهائی برای صلح جهانی در دانشگاه مریلند در امریکا، همراه میشیم و در خصوص کتابی که اخیرا منتشر کردن با عنوان «زنان و نابرابری در جهانی در حال تغییر: کاوشی در الگوهای نو برای صلح» گپی میزنیم. خانم دکتر محمودی از روند رو به کاهش نابرابری جنسیتی در جهان میگن و تاکید میکنن که این به معنی ریشهکن شدن این معضل نیست و اگر با همین سرعت پیش بریم حداقل ۱۳۶ سال زمان نیاز خواهد بود که به برابری جنسیتی در جهان دست پیدا کنیم. خانم محمودی عنوان کردن که این کتاب که توسط متخصصین و اساتید این حوزه نوشته شده و بر لزوم تغییر الگوهای موجود اجتماعی برای دستیابی به صلح تاکید داره و آموزش و سیاست گذاریهای کلان رو در کنار هم به عنوان ابزاری برای تحول اجتماعی موثر میدونه.
-
در بخش گفتگوی امروز، با خانم فائزه بهروزی از اعضا هیئت مدیره مدرسه بهائی مانت کرمل در برزیل همراه میشیم و درباره ماهیت و دستاوردهای این مدرسه از زبان ایشون میشنویم. خانم بهروزی از تاریخچه ۳۵ ساله این مدرسه گفتن و از این که چطور همکاری داوطلبانه یه گروه کوچیک تونسته به تاسیس و دوام فعالیت این مدرسه منجر بشه. خانم بهروزی همینطور اشاره کردن که فعالیتهای این مدرسه در طول چند دهه چطور به تغییر زندگی دو نسل منتهی شده. خانم بهروزی با تاکید بر روند گسترش و توسعه فعالیتهای این موسسه تلاش داوطلبانه همکارانشون رو یکی از عوامل مهم در پشت سر گذاشتن چالشهای موجود قلمداد کردن.
-
در بخش گفتگوی امروز، به سراغ یکی از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه بهائی میریم و با خانم بهاونا انبراسان، فعال اجتماعی در هندوستان، همراه میشیم. خانم انبراسان از یادگیریهای جامعه بهائی هند در روستای بیهار در زمینه دستیابی به برابری جنسیتی صحبت میکنن. خانم انبراسان توضیح میدن که با افزایش تعداد خانوادههای شرکت کننده در فضاهای مشورتی که هم از زنان و هم از مردان در گفتگوهای مرتبط با بهبود اجتماعی بهرهمند هستن، حرکت به منظور نیل به برابری بیشتر در بیهار شتاب تازهای پیدا کرده.
-
در بخش گفتگوی امروز، با آقای نیکآهنگ کوثر، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل محیط زیست، همراه میشیم و درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی بر جغرافیای سرزمین ایران صحبت میکنیم. آقای کوثر با بررسی خصوصیات اقلیمی ایران و تغییرات زیست محیطی در این جغرافیا به لزوم شناخت علمی و کارشناسانه این موارد اشاره کردن. آقای کوثر همچنین از اهمیت درک این واقعیت گفتن که سرنوشت همه مردمان این جغرافیا به هم وابسته است وهمکاری و همفکری همه گروهها برای دستیابی به ایرانی آبادتر از نظر زیست محیطی لازم خواهد بود.
-
در بخش گفتگوی امروز، با خانم دکتر می بدیعی، روانپزشک، همراه میشیم و درباره مفهوم زندگی معنادار صحبت میکنیم. خانم دکتر بدیعی با اشاره به تعریف این اصطلاح برامون از تاثیر اون بر روحیات فردی میگن. خانم دکتر بدیعی عنوان میکنن که زندگی مثل راه رفتن بر روی یک طناب میمونه و فرد بندباز باید علاوه بر تمرکز در حفظ تعادلش هم کوشا باشه. با این وجود ممکنه اتفاقات از پیش تعیین نشده منجر به سقوط ما بشن واینجا است که جستجوی یک معنای عمیق و ایمان به اون، میتونه مثل توری محافظی عمل کنه که از آسیبدیدگی ما جلوگیری خواهد کرد. انجام امور عامالمنفعه و کارهای داوطلبانه از جمله مواردی بودن که خانم دکتر بدیعی از آنها به عنوان راهی برای تجربه یک زندگی معنادار نام بردن.
- Montre plus