Jan Guillous Podcasts
-
Avsnitt 346 är här! Krick råkade ut för en råtta som stal hans dator mitt framför ögonen på honom! Signalement utlovas. Sen tittar vi på varför vi avskyr kinesiska bilar men ändå gillar designen på nya Hongqi E-HS9. Samtalet spårar ur och vi börjar istället prata om drakar och dinosaurier. Efter detta så dyker vi ner i två intressanta lyssnarbrev. I det första hjälper vi en man som tröttnat på bilhobbyn. I det andra hjälper vi en alkis att förstå vem han är. Slutligen rundar vi av med lite snack om Overland Adventure Expo och Jan Guillous ”Ondskan” som utspelade sig på samma plats. Blir vackert. Häng med!
-
Om personangrepp och hot, Jan Guillous nya dikeskörning, strösslingen av skattemiljarder till studieförbund, tystnadskulturen i Göteborgs Stad och hur gränserna mellan högerextrema och alt-right flyter ihop. Och så avslöjar Magnus vilket parti som försökt värva honom och om han siktar på en politisk karriär.
Stötta på Patreon med valfri summa och få avsnitten en vecka tidigare:
www.patreon.com/krakowski
@KrakowskiStefan
www.stefankrakowski.com/
Producerat av Silverdrake Förlag
Redaktör: Marcus Tigerdraake
Klipp: Patrik Sundén
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Olle Larsson och fastighetsbolaget Sisyfos är kända för att köpa sådant som ingen annan vill röra med tång. Förra gången han var med i podden berättade han om hur de blev ägare till en av Sveriges mest omtalade byggnader Dragon Gate, något vi hör mer om i detta avsnitt. Han berättar också om några av de senaste affärerna, bland annat köpet av den tidigare internatskolan Solbacka, som var inspirationen till Stjärnsberg i Jan Guillous bok Ondskan.
-
Borde poddar och sociala medier styras upp mer? Eller ska vaccinskeptiker få sprida sina tvivel ohämmat? Yttrandefrihetsexpert Nils Funcke, kolumnist Anna Björklund och Fokus Johan Hakelius diskuterar bla Joe Rogan och Alexander Pärleros, som kritiserats hårt för att de haft vaccinskeptiska gäster i sina poddar. Var går gränserna för yttrandefrihet och vem bestämmer vad som är skadlig information? Dessutom: vad menade Anna Björklund med att skriva att hon hatar Annie Lööf? Och spred Aftonbladet desinformation när de publicerade Jan Guillous krönika om islamistgranskaren Sofie Löwenmark? Programledare: Nina Solomin
-
Jenny Strindlöv om scoopen och nazisternas blot. Karin Olsson och Magnus Alselind ömmar för Jan Guillous redaktör och sågar Ericssons kupp mot UG.
-
Jan Guillous attack på Sofie Löwenmark och kulturminister Jeanette Gustafsdotters pinsamma svar på Stina Oscarssons frågor gås igenom. Men vi tittar också återigen på inflationen och den medvetna politik som bedrivs, och vad dess konsekvenser kan bli för dig och din familj.
https://www.svegot.se
Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/det-fria-sverige--4339034/support. -
Jan Guillous attack på Sofie Löwenmark och kulturminister Jeanette Gustafsdotters pinsamma svar på Stina Oscarssons frågor gås igenom. Men vi tittar också återigen på inflationen och den medvetna politik som bedrivs, och vad dess konsekvenser kan bli för dig och din familj.https://www.svegot.se
-
Åsa Beckman om vågen av personliga texter. Karin Olsson och Magnus Alselind diskuterar antivaxxarna och Jan Guillous attack på Janne Josefsson.
-
Denna fredag: Torbjörn har hittat Sveriges bästa nyhetsröst, Isac funderar över Jan Guillous liv i fängelset och så får ni svar på fler funderingar i segmentet Fråga en kille!
-
Pensionerad imam och en av initiativtagarna till Guds Hus i Fisksätra. Om en resa från Palestina till Fisksätra och varför religionen ofta står i vägen för tron.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Att finna sin troAwad Olwan berättar i sitt Sommar om uppväxten i Palestina på historisk mark som är knutpunkten mellan tre kontinenter och betydelsefull för de tre världsreligionerna judendomen, kristendomen och islam.
Efter en tid med arbete i Irak flydde han när underrättelsetjänsten där var ute efter honom. Awad kom till Stockholm där han etablerade sig och blev politiskt engagerad.
Men efter några år tappade Awad tilltron till politiken och fann sin religiösa tro. Han blev Imam i Fisksätra där han bland annat har verkat för Guds Hus, ett samverkancenter med lokala församlingarna för katoliker, lutheraner och muslimer.
- I religionsdialogen har jag lärt mig att vi har en och samma Gud men olika tolkningstraditioner. Gudstron är universell – religionen däremot är alltid lokal och kontextuell.
Om Awad OlwanImam, 74 år. Född i Palestina, bosatt i Fisksätra i Nacka. Debuterar som Sommarvärd.
Pensionerad imam och en av initiativtagarna till Guds Hus i Fisksätra där muslimer och kristna samarbetar och planerar att bygga ihop den befintliga kyrkan med en moské. Har gett ut två böcker, Röd moské med vita knutar och på arabiska Vägen till Rom, om islams syn på andra religioner.
Tycker inte att niqab, slöjan som täcker allt utom ögonen, har någon positiv religiös funktion.
Arbetat som isoleringsmontör och haft egen taxifirma. Kom till Sverige som 20-åring och har bott i Jordanien och Irak. Var med och grundade Palestinagrupperna och Palestinska arbetarförbundet.
Hade en roll i filmen Täcknamn Coq Rouge baserad på Jan Guillous roman.Mitt program är en yttre och inre resa: från landsbygden i Palestina till Guds Hus i Fisksätra och från 60-talets vänster till 2000-talets islam. Och så ska jag förklara varför religionen ofta står i vägen för tron.
Producent: Mattias Österlund
-
När en medelålders sossegubbe från mellersta norrland börjar veva hudfärgsretorik - hur mainstream har vänsterns hudfärgshets då blivit?
Vi går även igenom de bortglömda frågorna i den nu nästan av media bortglömda Transportstyrelseskandalen och försöker gräva i hur assimilerad Hanif är genom att köra ett Jantelags-prov.