Écoutez plus tard
-
En obligation er et værdipapir, der egentlig bare er en form for lån. Men hvem udsteder obligationer, hvorfor investere i obligationer, og hvad er forskellen egentlig på aktier og obligationer? Lyt med, og få svarene på det hele.
Læs artiklen: https://dinero.dk/ordbog/obligation/
Husk at gå ind på www.altomx.dk. Her kan du skrive dig op til at få én kort ugentlig mail med links til ugens episoder plus en masse ekstra bonusindhold. -
Hvorfor er ejendomsinvestering en god investering? Hvad er risikoen ved ejendomsinvestering? Og hvordan investerer man egentlig i ejendom? Få svarene her, og find ud af de mange måder, man kan investere i ejendomme på i dag.
Læs artiklen: https://pengepugeren.dk/2019/09/ejendomsinvestering-er-for-alle/
Husk at gå ind på www.altomx.dk. Her kan du skrive dig op til at få én kort ugentlig mail med links til ugens episoder plus en masse ekstra bonusindhold. -
4-procents-reglen er en af hjørnestenene i FIRE-bevægelsen, der handler om, hvordan man kan blive økonomisk uafhængig. Find ud af, hvorfor 4-procents-reglen er så afgørende at forstå.
Læs artiklen: https://www.frinans.dk/4-reglen/
Husk at gå ind på www.altomx.dk. Her kan du skrive dig op til at få én kort ugentlig mail med links til ugens episoder plus en masse ekstra bonusindhold. -
Det kejserlige Tyskland fik efter sin fødsel 1871 appetit på kolonier i både Afrika og Asien. Det kortvarige kolonieventyr sluttede med Tysklands nederlag i Første Verdenskrig, men det fik enorm betydning for populærkulturen i Tyskland såvel som for kendte malere som Emil Nolde og Ernst Ludwig Kirchner.
Lyt med, når Politiken Histories podcast Kongerækken i fem afsnit diskuterer racisme i kunst og samfund i det 19. og 20. århundredes Tyskland.
I seriens første afsnit kredser vi om Tyskland som ny kolonihaver. Inden 1871 var ’Tyskland’ et kludetæppe af konkurrerende små og store stater i hjertet af Europa. Magtpolitisk havde tyskerne kun begrænsede ting at sige, men kulturelt havde man høje tanker om sig selv.
Lande som Frankrig og Storbritannien viste flaget over hele verden. Tyskerne derimod kunne ikke prale af et stort kolonirige, men de var stadig interesserede i fjerne egne, især inspireret af naturforskeren Alexander von Humboldts rejser over hele verden.
I den tyske museumsverden havde man også fået øjnene op for de fremmede kulturers kunstneriske potentiale. Store etnografiske samlinger med forskellige eksotiske kunstgenstande, skød derfor op og voksede eksplosivt i årene frem mod 1871. Her fik almindelige mennesker såvel som kunstnere øjnene op for fremmedartede kulturers formåen.
Serien udkommer i samarbejde med Statens Museum for Kunst. Politiken Historie har haft fuld redaktionel frihed.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Podcast, hvor Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny hver uge snakker fodbold ud fra egne erfaringer efter at have levet af, med og for fodbold i over 20 år hver. Her finder du svinere, grin og personlige analyser krydret med anekdoter og den legendariske Landsholds-Lars quiz. Producer-Sture styrer lyd og knapper og går med kasket.
Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Discovery+ og sponsoreret af LeoVegas og Faxe Kondi.
Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.
Quiz'en leveres af Danskfodbold.com. Spørgsmål til quiz'en modtages på [email protected].
Fodboldministeriet kan kontaktes på [email protected] eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.