Joué
-
Hvem slår en 27-årig mand ihjel, som ingen venner - eller fjender - har?
Hvorfor skulle han dø en grusom død og efterlades på en øde strand?
Dette gådefulde mysterie stod politiet med i år 2000, og vi fortæller om opklaringen i denne udgave af Danske Drabssager.
Vi kommer tæt på det lokale politi og Rejseholdets arbejde både på en lokal strand og en øde rasteplads. Kriminalteknikernes sporsikring i det bløde sand, slæbespor og noget helt særligt fodtøj. Vi hører også om, hvordan de retsmedicinske undersøgelser kunne slå fast, hvilket tungt våben den døde var blevet tæsket med.
Medvirkende: Tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet Kurt Kragh, kriminaltekniker Bent Hytholm Jensen, professor i retsmedicin Hans Petter Hougen og advokat Mette Grith Stage.
Vært: Journalist og krimireporter Stine Bolther -
Men værst af alt var det når vi skulle sove. Jeg var som sagt veninde med en af Ahlefeldt-Laurvig døtrene, så jeg overnattede tit på Tranekær Slot.
Ofte vågnede jeg ved at jeg kunne høre tunge skridt ude på gangen, som om nogen var på vej ned af den mod værelset.
Allerede I sagntiden på Langeland taler man om Tranekær slot og Kong Tran. Men vores egne historiebøger daterer slottet helt tilbage til 1160 og måske endda også før.
Fra Valdemar Sejr stormede slottet og samlede Danmark til i dag, er der sket mere på Tranekær end større og mere berømte slotte kan bryste sig af.
Men det er den danske adels ubestridte rockstjerner Ahlefeldt- Laurvig, der sætter trumf på når vi taler uhyggelige, smukke, spændende, vanvittige og utrolige historier.
Velkommen til Tranekær Slot.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det var noget genstridigt det store gamle æbletræ, men fældes skulle det. De prøvede fra flere sider, savede lidt, huggede mere, og var påpasselig så de kunne få bugt med alle de forgrenede rødder i jorden. Pludselig gav træet efter og en del af rødderne kom til syne i jordoverfladen. Men det var ikke det eneste der kom til syne. I røddernes fangearme lå et kranie. Et lillebitte spædbarns kranie.
Fra Erik Klippings breve i 1278 fra kongsgården Lønæburg til i dag, er der sket mangt og meget på Lønborggaard.
Den har som sagt været kongsgård og er blevet flyttet og taget skikkelse af bispelensgård, hvor bisperne fra Ribe fra tid til anden opholdt sig.
Og så har Lønborggaard været ejet af en af Danmarkshistoriens største svindlere, der blev landets rigeste før det hele endte så grueligt galt.
Velkommen til Lønborgaard.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bødlen hev sine nåle frem fra et læderetui. Det var ikke nåle til at sy med, det var kødnåle og det var den fastspændte kvinde på pinebænken der var målet. Han stak hende først i nakken og ledte efter det følelsesløse punkt, som var dér hvor djævlen havde rørt hende. Hun skreg, men det tog bødlen ikke notits af. Igen og igen stak han den sløve gamle kødnål i hende. Hun mærkede hans tunge ånde i øret da han hviskede til hende – ”Kom nu heks, jeg ved den onde har rørt dig, men hvor, hvor HVOR?!” Rugaard Gods på Djursland har ud over den mørke periode med hekseprocesser, huset nogle af landets ypperligste adelsfolk. Mænd som har været med til at forme Danmark og som, den dag i dag, har sat præg på fortiden. En fortid der giver genlyd i vores hverdag. Velkommen til Rugaard Gods.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I løbet af fire minutter og ti sekunder nåede en 67-årige mand at affyre sin oversavede jagtriffel hele seks gange, sigte og ramme sine ubevæbnede ofre. Målrettet og bevidst om sine handlinger. Før han blev anholdt. Selv om gerningsmanden hurtigt var fundet og ovenikøbet tilstod det hele, havde efterforskerne en stor opgave foran sig. Hør drabschefens egen fortælling om de hektiske timer og dage, kom med kriminalteknikker og retsmediciner på arbejde og mød drabsmandens forsvarsadvokat, som fortæller om hendes kamp for en retfærdig straf.
Medvirkende: Tidligere drabschef, Jens Møller Jensen, advokat Mette Grith Stage, professor i retsmedicin, Hans Petter Hougen og kriminaltekniker, Bent Hytholm Jensen.
Vært: Stine Bolther
Produceret af Bauer Media og True Crime Agency -
Lyt til alle afsnit af Mord i Nord på Podimo. Opret dig her og prøv Premium gratis i 30 dage: https://podimo.com/dk/mordinord
Det er en grå og stille formiddag i november i 1967. I et villakvarter syd for Aarhus ringer det på døren ved en moderne villa. Husets frue, Marie Lock Hansen, inviterer gæsten indenfor. Ti minutter senere er villaen forvandlet til et blodigt gerningssted. I mere end et halvt århundrede har politifolk og journalister forsøgt at finde ud af, hvad der skete i de ti minutter. Hvem var gæsten? Og hvorfor kom han for at dræbe?
Research er bl.a. baseret på Peer Kaaes bog om sagen, 'Maries morder'.
Tekst og research: Vivian Isabella Lamhauge Petersen. Vært: Barbara Gjerluff Nyholm. Tilrettelæggelse og produktion: Christine Runøe, Cecilie Wortziger & Mikkel Weinell. Musik: Frej Levin.
See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info. -
Lyt til alle afsnit af Mord i Nord på Podimo. Opret dig her og prøv Premium gratis i 30 dage: https://podimo.com/dk/mordinord
Juha og Marita var to utilpassede teenagere, da de mødtes i Björneborg i Finland i slutningen af 1980'erne. De tog på togter sammen gennem Sverige, Norge og Danmark, hvor de stjal biler og begik indbrud. På bagsædet havde de to angorakaniner og et oversavet jagtgevær. Juha havde store planer om, at de skulle begå bankrøverier ligesom 'Bonnie & Clyde'. Og han ville snart komme til at løfte den blodige arv efter det ikoniserede, amerikanske makkerpar.
Tekst og research: Emil Hansen. Vært: Barbara Gjerluff Nyholm. Tilrettelæggelse og produktion: Christine Runøe & Mikkel Weinell. Musik: Frej Levin.
See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info. -
Igennem otte år har Anders Bilgram sejlet rundt om Nordpolen i en åben jolle sammen med en grønlænder og en russer. Hør om den vanvittige idé og tur.
Vært: Bjørn Harvig, eventyrer.
Medvirkende: Anders Bilgram, eventyrer.
Foto: Morten Hilmer.
Produceret af Juhl & Brunse for 24syv og Vores Tid. -
Så rundede vi afsnit nummer 50 - og hvilket afsnit! Udover at være et af vores længste nogensinde, så ender dagens hovedperson faktisk også med en topplacering på Vanvidsbarometeret!
Danske Peter Freuchen var både polarforsker, forfatter, journalist, nazijæger, oscarvinder og 100 % icecold badass.
Hans mange oplevelser indbefatter blandt andet at hugge sig vej gennem en lavine med sin egen frosne afføring og amputere sit eget stivfrosne ben. Og det stopper slet, slet ikke der!
Tag med til det kolde nord i fodsporene på en af de mest interessante personer i dansk historie - nogensinde.
Dagens Øl: Barrel Aged Dessert In A Can - Peanut Butter Caramel Crisp Jam Doughnut, Amundsen Bryggeri (11,5 %)
---------------------
Søg på "Vanvittig Verdenshistories Julekalender" i din podcast-app for at få et dugfriskt afsnit hver dag frem til jul! 🎅
Find billetter til vores shows på: vanvittigverdenshistorie.dk/liveBestil vores bog: www.vanvittigverdenshistorie.dk/bog
Se Vanvidsbarometeret og alle mulige andre statistikker - indsamlet af Barometer Bjarke: www.barometerbjarke.dk
Støt os på 10er: 10er.app/vanvittigverdenshistorie
Podcasten kan indeholde reklame.
Copyright 2024, Vanvittig Verdenshistorie -
Lene Rishede Hansen fortæller om at komme op at slås med en mongolsk mand, som kom ridende og ville stjæle hendes hest. Lene er uddannet brolægger og livvagt, så den mongolske mand havde dårlige odds. Lene brækkede næsen på ham og turen kunne fortsætte. Hør Lene Riishede Hansen fortælle om sin vilde tur på hest fra Mongoliet til Danmark – en tur, der tog to år.
Vært: Bjørn Harvig, eventyrer.
Medvirkende: Lene Rishede Hansen, eventyrer og uddannet brolægger og livvagt.
Produceret af Juhl & Brunse for 24syv og Vores Tid. -
Den landskendte tidligere drabschef Ove Dahl har udgivet 3 bøger, som alle er blevet bestsellers. Han fortæller i denne sommerpodcast lidt om sagen mod Amagermanden, som blev Ove Dahls allersidste sag, før han gik på pension.
En sag han er særligt stolt af, at de fik opklaret.
Huedrabet, drabet på avisbuddet og stewardessedrabet er blot nogle af de sager, drabschefen og hans team også har været med til at efterforske. Og Ove Dahl fortæller også hvorfor videoovervågning er et særligt godt efterforskningsmæssigt redskab.
Ove Dahl læser også lidt op af sin bog Drabschefen - Nye Sager, og fortæller hvorfor et blodigt syn var særligt voldsomt at se.
Lyt til virkelighedens kriminalhistorie hos True Crime Podcast - fortalt af dem, der har været helt tæt på.
Efterforskning, sporsikring, opklaring, rettergang og domfældelse.
Se også mere på truecrime.dk -
Hvad fik en 67-årig morfar til at afkorte et jagtvåben og tage det med i retten? For her at skyde og dræbe en advokat og såre sin tidligere svigersøn alvorligt…?
Morfarens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, fortæller her om arbejdet med at forsvare en mand, som erkendte fakta og forbandede, at han ikke havde flere patroner med, så han kunne have taget sit eget liv.
Hvordan giver man den mand det bedste forsvar, og fremhæver de omstændigheder, som taler for en lavere straf end livstid?
Hør også Mette Grith Stage fortælle om sit syn på straf og sanktioner og om et fængselsophold overhovedet afskrækker en målrettet forbryder.
Lyt til virkelighedens kriminalhistorie hos True Crime Podcast - fortalt af dem, der har været helt tæt på.
Efterforskning, sporsikring, opklaring, rettergang og domfældelse.
Se også mere på truecrime.dk -
Kunstner og vagabond Lars Christian Kræmmer har boet syv uger i en kasse for at finde meningen med livet. Han har rejst syv år efter begivenhedernes gang. Han har været i lære hos en troldmand og levet syv måneder i en munkekutte. En munkekutte, som han også har på i dette interview.
Vært: Bjørn Harvig, eventyrer.
Medvirkende: Lars Christian Kræmmer, kunstner og vagabond.
Produceret af Juhl & Brunse for 24syv og Vores Tid. -
Da tyskerne besatte Paris i 1870 ændrede menuen på byens cafeer sig drastisk. Med ét blev det nemlig umuligt at få leveret mad ind bag byens mure. Det betød, at de kulinariske parisianere måtte finde nye og mere eksotiske råvarer at arbejde med. Det fandt de især i byens zoologiske have, hvor blandt andet elefanterne Castor og Pollux måtte lade livet så de franske ganer kunne fortsætte med at blive forsødet...
---------------------
Søg på "Vanvittig Verdenshistories Julekalender" i din podcast-app for at få et dugfriskt afsnit hver dag frem til jul! 🎅
Find billetter til vores shows på: vanvittigverdenshistorie.dk/liveBestil vores bog: www.vanvittigverdenshistorie.dk/bog
Se Vanvidsbarometeret og alle mulige andre statistikker - indsamlet af Barometer Bjarke: www.barometerbjarke.dk
Støt os på 10er: 10er.app/vanvittigverdenshistorie
Podcasten kan indeholde reklame.
Copyright 2024, Vanvittig Verdenshistorie -
Hvorfor blev moseliget Grauballemanden slået ihjel? Var han homoseksuel og var det derfor, han blev dræbt? Og hvordan opklarede han et bankrøveri?
Efter 2200 år kan retsantroprolog Niels Lynnerup løfte en del af sløret for, hvad der egentlig skete med manden fra Jernalderen, som er det bedst bevarede lig i verden.
Hør om myter og fakta når professor i retsantropologi Niels Lynnerup fortæller her.
Lyt til virkelighedens kriminalhistorie hos True Crime Podcast - fortalt af dem, der har været helt tæt på.
Efterforskning, sporsikring, opklaring, rettergang og domfældelse.
Se også mere på truecrime.dk -
Dette er historien om Danmarks største massemorder. Det hele starter i København med en katastrofe, som ryster hele Danmark. Det er en sag som strækker sig over mere end et årti og hvor ikke færre en 38 mennesker må lade livet. En historie som trækker tråde helt op til idag, da konsekvenserne af gerningsmandens handlinger medfører forebyggende love og regler som stadig eksisterer her i 2019.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Dette er historien om Danmarks største massemorder. Det hele starter i København med en katastrofe, som ryster hele Danmark. Det er en sag som strækker sig over mere end et årti og hvor ikke færre en 38 mennesker må lade livet. En historie som trækker tråde helt op til idag, da konsekvenserne af gerningsmandens handlinger medfører forebyggende love og regler som stadig eksisterer her i 2019.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Jørgen Skeel bevægede sig med bankede hjerte hen mod den mærkelige hylende og brølen. Det lød ikke som noget dyr, heller ikke som et menneske, men måske ligefrem som en underlige og uhyggelig blanding af de to ting.
Da han kom hen til stendiget, kunne han se, at der på den anden side lå to behåret skabninger og rullede rundt i græsset. De sloges og bed og rev i hinanden. De var ca. 1 meter høje, nøgne, med en kraftig strid pelsagtig hårvækst over hele kroppen. Deres fødder var lange og brede, med lange klør og deres ansigter lignede menneskers, når de er forvredet i smerte.
På Gammel Estrup Herregård har to familier huseret i over 600 år, nemlig Brock og Skeel. De har kæmpet i alle krige for deres konger og været en del af den absolutte elite i Danmark. Skulle en Konge eller dronning rådfører sig med de nærmeste, så kan man være sikker på at der har været en Brock eller en Skeel inde over sagerne.
Deres rigdom var ufattelig og hvis man besøger Gammel Estrup i dag, kan man absolut selv få syn for sagen. Og måske endda få et uhyggeligt glimt af fortidens beboere.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Henning Haslund-Christensen drog på lange ekspeditioner i Centralasien i 1920erne, ’30erne og ’40erne. Han indsamlede genstande og optog folkemusik, men han var også engelsk spion og våbensmugler. Den historie kan du høre her.
Vært: Bjørn Harvig, eventyrer.
Medvirkende: Michael Haslund Christensen, filmproducer og Henning Haslund Christensens barnebarn.
Produceret af Juhl & Brunse for 24syv og Vores Tid. -
Det borende X. Forbryder, frugthandler, folkehelt? Uanset hvilket øje, der ser, er ’Det borende X’ den mest kendte indbrudstyv i kriminalhistorien.
Han fik hurtigt celebrity-status i aviserne og mødte en vis sympati hos befolkningen. Som Politiken skrev efter hans tilfangetagen:
”Hemmeligheden er antagelige den, at han væsentlig kun har hjemsøgt store kontorer, sparekasser og posthuse, og at de offentlige kasser mister penge, går ikke folk nær til hjerte. De synes vel snarere, at de har godt af det!”
Og folk blev da også skuffet, da det næsten mytiske borende X, viste sig at være en uanseelig grønthandler på Vesterbro.
Skrevet og fortalt af Berit FreyheitHer finder du en litteraturliste
Facebook: Bag om Københavns podcast + nyhedsbrev
39
- Montre plus