Joué
-
Arne Okkenhaug og Lise Gram Dokka i samtale om barmhjertighet
-
I denne episoden diskuterer Berit Liland og Ann-Christin Pettersen utfordringene og dilemmaene som oppstår når pasienter trenger livsforlengende behandling med hjemmerespirator.
-
Jeg gjør en kort oppsummering av ABCDE og korrigerer meg selv i slutten av episoden. Det er ikke alltid lett og få det rett på første forsøk;)
Jeg håper det høres ok ut, selv om jeg glemte et par punkter. Vel, det er jo derfor det er fint med team-arbeid, fordi teamet hjelper til å huske.
-
Akuttpodden har vært i Drammen og snakket med kardiolog, Wasim Zahid. Han er også kjent som "twitterlegen" og kjent fra NRK-programmet "Hva feiler det deg?". Nå er han aktuell med ny bok, "Hjerte for hjertet".
Vi snakker sammen om hjertets anatomi og sirkulasjonssystemet.
-
Tredje og siste del av podcasten om elektrylyttforstyrrelser. Denne går rett på temaet, nemlig kalsium.
God helg!
-
Dagfinn Skrede har gjestet Akuttpodden og gjør rede for patofysiologi ved KOLS i del 1. Behandling ved kols eksaserbasjon (kols-forverring) hører du om i del 2.
Bøker brukt i forberedelse til denne episoden er fra Gyldendal akademisk, spesielt kapittel 5 i Klinisk sykepleie 1. -
Dagfinn Skrede har gjestet Akuttpodden og gjør rede for patofysiologi ved KOLS i del 1. Behandling ved kols eksaserbasjon (kols-forverring) hører du om i del 2.
Bøker brukt i forberedelse av denne episoden er fra Gyldendal Akademisk.
-
Hvorfor vente i 14 dager på del 2, når den er klar allerede? I del 2 snakker Aleksander Rygh Holten og jeg om behandling.
Håper du har tid til å høre på podcast i førjulstida, eller du kan laste den ned nå og nyte i romjula;)
God jul. Vi høres på nyåret.
-
Aleksander Rygh Holten og jeg snakker sammen om sepsis. Hva er sepsis? Hvorfor oppstår det? Hvordan påvirkes pasientens klinikk?
Del én omfatter hva sepsis er for noe? Hvordan vi avdekker det, hvilke redskaper vi bruker for å oppdage det, samt mikrobiologi og prøvetaking for å finne utløsende mikrobe og rett behandling. Selve behandlingen kommer i del 2.
Ønsker du å lese mer om sepsis, kan du for eksempel gjøre det i Klinisk Sykepleie 1, 5. utgave, utgitt av Gyldendal Forlag. #reklame
-
Jeg har fått med meg akuttsykepleier Marius Grøstad til å snakke om pankreas. I del 1 snakker vi om funksjonen og årsaker til sykdom i pankreas. I del 2 tar vi for oss behandlingen av akutt pankreatitt.
NB! Etter tilbakemelding fra veldig observant lytter: Pasientens lave blodtrykk er en kontraindikasjon for CPAP. Overtrykket fra en CPAP øker trykket i thoraxhulen, reduserer hjertets preload og senker dermed blodtrykket ytterligere. For at vi skal kunne gi CPAP må vi ha fått opp blodtrykket med væske og/eller vasopressor.
Kilder brukt i forberedelse av episoden kommer fra Gyldendal Akademisk, spesielt kap 14 i boken Klinisk sykepleie 1, men også kapittel om sepsis og hemodynamikk.