エピソード
-
.אנחנו יודעים שהמון זמן לא היה פה פרק חדש, וזה עדיין לא קורה. אתם יודעים איך זה, החיים עצמם
עוד שלושה חודשים אברי חוזר לארץ - ואנחנו מקווים לחזור בצורה כזו או אחרת - אז תמשיכו לעקוב. עד אז, רצינו להזמין אתם להאזין לפרק בפודקאסט של רותם "מה אם סיפורים מהיסטוריה אלטרנטיבית" בו הוא אירח את אברי ודיברו על אחד הדברים האהובים על אברי בעולם - אנימציה.
הכל סביב סיפור שכמעט וחירב את אולפני פיקסאר: ב-1998 במהלך העבודה על "צעצוע של סיפור 2" הסרט השלישי בסך הכל שלהאולפנים, אחד הטכנאים הקיש פקודה לא נכונה ומחק את כל החומרים של הסרט. למזלם, לעובדת שהייתה בחופשת לידה היה עותק עדכני על המחשב בבית. בלי אותו גיבוי - האולפן הצעיר לא היה מצליח להשתקם כלכלית. זו כנראה היפותזה מאד הגיונית. וכאן מתחיל הפרק שלנו: בלי פיקסאר, איך נראה הקולנוע של ה-25 שנים האחרונות? עולם האנימציה הממוחשבת, ההצלחה האדירה לה זוכה תאגיד דיסני, השליטה של סרטי מארוול ועוד.
מוזמנים להאזין לפרקים נוסף על דיסני בו רותם אירח את נעמה רק לדבר עלהרנסנס של דיסני בסוף שנות השמונים וההשפעה שלו על החברה ועל הוליווד.
בנימין טוביאס על הוליווד בלי סטיבן שפילברג.
בר לשם על עולם הקומיקס והתרבות הפופולרית בלי תור הזהב של הקומיקס
וגם על ההשפעה של ואגנר על הקולנוע עם שלומי קינן
ועוד עשרות פרקים על מדע, היסטוריה של עם ישראל, כלכלה ואפילו ראיונות עם סופרים שכתבו בז'אנר הכל באתר של מה אם ובכל האפליקציות
-
קצת נעלמנו, כל אחד מסיבותיו הוא והיום אנחנו רוצים לשתף אתכם מה רותם עשה לאחרונה:הוא כתב תסריט לפודקאסט המתאר את מדינת ישראל בה יוני נתניהו לא מת באנטבה וממשיך להנהיג את המדינה. זה משנה את מסלול חייו של אחיו, ביבי - וכתוצאה מכך גם את ההיסטוריה של המדינה שלנו.
כדי להפיק את זה בצורה מקצועית, התחלנו הדסטארט ואתם מוזמנים לקחת חלק
כל הפרטים בפנים ובלינק:
https://headstart.co.il/project/63086
-
エピソードを見逃しましたか?
-
רותם חוזר לעשות פודקאסטים - והפעם משהו שונה לגמרי: היסטוריה אלטרנטיבית. לא הסרטים, פשוט ההיסטוריה.
בכל פרק הוא ידבר עם אורח על ההיסטוריה שלנו ואיך היא הייתה נראית אם היא משהו בה היה משתנה.
מוזמנים להאזין לטריילר, לבקר באתר
www.whatif.fm
או לעקוב אחרי הפודקאסט באפליקציה האהובה עליך
https://feeds.captivate.fm/whatif/
-
אי שם באפריל יצאנו לחופשה. אמרנו חודשיים. מסתבר שלעבור דירה, להתחיל עסק, להחזיק פודקאסט נוסף והחיים עצמם לוקחים יותר ממה שחשבנו. אבל הנה אנחנו חוזרים, וכמו שהבטחנו, עם ספיישל בינה מלאכותית: נתמקד בסרטים בהם הנבל הוא תוכנת מחשב מסוג כלשהו. ואיתנו כל פעם אורח או אורחים מתחומים שונים אבל כולם עם חיבה לטכנולוגיה ונבלים.
האורחים הראשונים הם הכי אקטואליים שיש ליאור ברגמן ואופיר שריף מהעמוד "פוליטיקאים בתור נבלים מקומיקס" שמי שמאזין לפודקאסט שלנו יודע כמה אנו חובבי פוליטיקאים. -
הבטחנו מיני סדרה על אינטלגנציה מלאכותית -אבל אנחנו נבלים, וקצת שיקרנו. אנחנו עדיין ממשיכים עם בונוסים הקשורים לדברים אקטואליים. אבל אל דאגה - הפרקים על הרובוטים יגיעו לפני שהם ישמידו אותנו. אנחנו מקווים.
השבוע, לכבוד הסרט החדש של קוונטין טרנטינו-פיק אנחנו חוזרים לכל סרטיו ומנסים להבין מה ההבדל בין הדמויות הרעות השונות שמככבות בסרטיו. כי שלא יהיו טעויות: הגיבורים שלו הם במינימום דמויות לא חיוביות ובמקסימום נאצים. אצלנו זה נחשב נבלים.אברי לא חובב גדול של טרנטינו, רותם התיישב עם נמרוד רותם כדי לעבור על הפילמוגרפיה העשירה והמגוונת של טרנטינו ומנסים למצוא קשר בין איכות הנבלים לבין איכות הסרטים שלו.
ספויילר לכל הסרטים שלו פרט ל"היו זמנים בהוליווד"
01:30 - הקדמה
13:28- כלבי אשמורת
18:47 - ספרות זולה
26:05 -ג’קי בראון
28:45 - להרוג את ביל
36:03 - חסין מוות וסרטים שטרנטינו כתב
42:57 ממזרים חסרי כבוד
51:40- ג'אנגו ללא מעצורים
57:30 - שמונת השנואים -
אחרי הפסקה ארוכה מדי אנחנו חוזרים! וכמו שלימדו אותנו אתה מתחיל הכי מהר שלך, ולאט לאט אתה מגביר ונהיה הכי מהיר (ועצבני). מאחר ואברי לא ראה אף סרט בסדרה אז יוני זאבו מ"סרטים זה אנחנו" הצטרף אל רותם לדבר על כל סרטי הסדרה.
יחד הם מדברים על השינויים שחלו בסדרה לאורך השנים, מסרטים על פושעי רחוב לתואמי ג'יימס בונד גלובליים. כמובן שמה שמעניין אותם הוא איך הדבר משפיע על הנבלים שהם מתמודדים איתם.
אלא שהסדרה הזו מעלה שאלות מעניינות בהקשר של נבלים: הגיבורים שלו הם פושעים והאנשים מולם הם מתמודדים הם לעיתים פושעים גדולים יותר או אפילו אנשי חוק. -
ממשיכים את חגיגות מארוול לקראת "הנוקמים: סוף המשחק" והפעם עם משהו שונה לחלוטין: כל אחד מאיתנו בחר מספר נבלים וניסה לספר את הסיפור מנקודת המבט שלו כדי להראות שאולי בעצם הוא צודק ונעשה לו עוול. השני צריך לנחש מי הנבל וביחד אנחנו מנסים להבין את השקפת עולמו. בעוד שכמה קשה להצדיק, יש מספר נבלים שיוצאים בסדר גמור (לא רק ת'אנוס או קילמונגר) ויותר מזה, חלק מהנוקמים יוצאים מאד לא בסדר.
זהו הפרק האחרון לעונה, ובחוסר מזל מעצבן, יש מעט בעיות סאונד. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בדיסטורשן בצד של רותם (וגם קצת קול צרוד עדיין מהמחלה). אנחנו מקווים שזה לא יעצור אתכם להאזין עד הסוף.
ומי שרוצה לדעת מה יהיה בהמשך של "נבלים זה אנחנו" מוזמן להשאר לפוסט קרדיט החל מ50:50.
חג שמח!
-
השבוע אנחנו חוזרים למקורות ומדברים על היקום הקולנועי של מארוול - אבל כמובן על הנבלים. מי שהקשיב לעונה הראשונה שלנו בה נקראנו "מארוול מא' ועד ת'ור" ובה סקרנו את כל סרטי היקום הקולנועי של מאורול, מכיר בוודאי את התיאוריה שלנו על זה שבסרטים רבים יש שני נבלים: נבל בובה שאנחנו בטוחים שהוא הנבל המרכזי עד שלפתע מתגלה נבל אחר, שפועל ברקע והוא בעצם אדון שהפעיל את הנבל המקורי.
על בסיס זה, רותם הכין הרצאה לכנס "עולמות 2019" בה הוא פיתח את התיאוריה ובחן את התפתחות היחסים בין האדון לבובה והאופן בו זה משפיע על הגיבורים ותפיסת הטוב והרע ביקום.
ספויילרים לכל סרטי איירון מן, קפטן אמריקה ו-הנוקמים.
שבוע הבא אברי חוזר ואנחנו ממשיכים לפרק קצת אחר על הנבלים ביקום הקולנועי של מארוול.
-
העולם שיצר ג'ורג' ר.ר. מרטין היה יכול לשמש קרקע לעשרות פרקים של הפודקאסט: מתוך עשרות דמויות (חיות ומתות) יש בערך שלוש שהן לא רעות, כך נראה היה שאין טעם לנסות לסקור מי הכי רע. לכן לקראת תחילת העונה השמינית והאחרונה ניסינו לעשות משהו קצת אחר: להסתכל על הדמויות הראשיות שנותרו בחיים ולשער איך הם יסיימו את הסדרה ועד כמה רעים הם יהיו.
דאינריז טארגאריין - 06:20ג’ון סנואו - 14:20סרסיי לאניסטר- 35:15מלך הלילה ו-גרייג’וי - 51:50לזכרם - דירוג הנבלים שאינם איתנו עוד - 58:47
בנוסף גם כיבדנו את הנבלים שאינם איתנו ודירגנו את אלו שהפסידו הכי הרבה.
כדי להצליח בשתי המשימות הלא פשוטות הללו אירחנו את נעמה שטיין.
-
השבוע אנחנו עם פרק מיוחד מאד: פרק נטול רותם!
זה קורה לכבוד "הלבוי" גיבור קומיקס שמקבל ריבוט קולנועי בקרוב.
בתור מעריץ של גיירמו דל טורו אברי מאד אוהב את הסרטים הקודמים ואירח את יוני זאבו ("סרטים זה אנחנו", דברים עם מילים") מעריץ של הקומיקס. -
הפרק עלה בראשון ורבים אמרו שהסאונד חלש. אז הצלחנו לשפר ולכן אם התחלתם להאזין והפסקתם כי היה קשה - זה בשבילכם. אם טרם הורדתם - אז הרווחתם.
בשבועות הקרובים נקבל ציוד חדש ואיכות הסאונד וההקלטה תעלה בכל הצדדים - אנחנו לא יכולים לחכותנעמה רק מצטרפת אלינו לדבר על טים ברטון או יותר נכון על תחילת הקריירה שלו, כי בכל זאת, אף אחד לא משלם לנו על הדבר הזה ויש גבול כמה אפשר לסבול. הסרטים הראשונים שלו ייחודיים, מרגשים, מעיינים ומעוררי מחשבה. והדבר נכון גם לנבלים שלו. הדבר שהכי מאפיין את הסרטים של ברטון בתקופה הזו היא ההצבה של האחר במרכז, וזה יכול להיות גם בדמות מליונר אקצנטרי כמו באטמן או רוח רפאים כמו ביטלג'וס.
כמו כל פודקאסט על קולנוע שמכבד את עצמו אנחנו גם מדברים קצת על הגיבורים, אבל עבורנו הנבל הוא תמיד המרכז.תוכן
קצת על האיש עצמו: טים ברטון - 5:35
ביטלג'וס - 14:00
באטמן - 24:42
באטמן חוזר - 38:00
המספריים של אדווארד - 49:40
-
השבוע אנחנו עם מצעד נוסף, אבל לא כזה שמבוסס על העדפות שלנו אלא של עשרות מבקרי קולנוע ישראלים. אור סיגולי מייסד אתר "סריטה" קיבץ את מיטב המוחות שיש לישראל להציע לשאול אותם מה ההופעות הטובות ביותר לדעתם בסרטי אימה. זה לא מפתיע שרוב התוצאות הן של נבלים.
מה שמעניין הוא המגוון שלהם: חלקם אנושיים, חלקם מתחילים כטובים ועוד. יחד עם אור דיברנו על ארבעת המקומות הראשונים ועל עוד כמה נבלים מעניינים ברשימה כדי להבין מה הופך נבל סרט אימה למעניין ומה מיוחד בז'אנר. התחלנו עם מעבר על הרשימות האישיות שלנו.
תוכן:
3:00 - הדירוג האישי של אור10:25 - הדירוג של רותםהדירוג של אברי- 16:35תתי ז’אנרים אימה - 19:51ארבעת המקורים הראשונים
שתיקת הכבשים - 23:03פסיכו - 35:24מיזרי - 42:39הניצוץ - 50:56סיכום
כשטובים הופכים לרעים - 58:06הדירוג המלא:
אנתוני הופקינס - שתיקת הכבשים
ג'ק ניקולסון - הניצוץ
אנתוני פרקינס - פסיכו
קאת'י בייטס - מיזרי
מיה פארו - תינוקה של רוזמרי
ג'ודי פוסטר - שתיקת הכבשים
סיגורני וויבר - הנוסע השמיני
סיסי ספייסק - קארי
נטלי פורטמן - ברבור שחור
איזבל אדג'ני - פוזשן
מקס שרק - נוספרטו
ג'ף גולדבלום - הזבוב
ברוס קמפבל - מוות אכזרי 2
לינדה בלייר - מגרש השדים
בוריס קרלוף - פרנקנשטיין
בטי דייויס - מה קרה לבייבי ג'יין
ניקול קידמן - האחרים
שלי דובאל - הניצוץ
כריסטיאן בייל - אמריקן פסיכו
גארי אולדמן - דרקולה
טים קארי - מופע הקולנוע של רוקי
רוי שיידר - מלתעות
דבורה קר - התמימים
רוברט מיצ'ם - ליל הצייד
סימון סיניורה - נשות השט
-
יום האישה הבינ"ל הוא הזדמנות טובה לדבר על אחד הנבלים הגדולים ביותר המוכרים לאנושות: סקסיזם. בסרטים הוא לבש צורות רבות לאורך השנים ואנחנו בחרנו להתמקד בתקופה מסויימת שעיצבה את הילדות שלנו: האייטיז.
.מתחילים עם סרטי אינדיאנה ג'ונס ממשיכים עם מכסחי השדים (כולל הגרסה הכל נשית מ-2016) ולבסוף על סרטי הנעורים של ג'ון יוזאחרי הדיון בסרטים, אנחנו בפוסט קרדיט ראשון של אברי ובו אנחנו מדברים על סקסיזם הרעיל שמופץ באינטרנט כנגד סרטים בהן הגיבורות הן נשים: "מכסחות השדים", מלחמת הכוכבים ו"קפטן מארוול" שעלה השבוע לאקרנים
תוכן
07:30 - אינדיאנה ג’ונס
19:20 - מכסחי השדים
45:00 - סיכום
53:00 - פוסט קרדיט: הזעם ברשת לסרטים עם גיבורות נשים
-
אחרי 20 פרקים של נבלים דוברי אנגלית, הגיע הזמן לגוון ואין יותר מתאים מאשר אחד היוצרים האהובים על אברי: האנימטור והבמאי היפני הייאו מיאזאקי. יוצר שהשפיע על אולפני דיסני, פיקסאר ואחרים. למרות שכבר פרש מספר פעמים בעבר הוא בסוף חוזר עם סרט נוסף. עם 40 שנות יצירה של סרטים באורך מלא היה קשה לבחור, אבל הלכנו על שני הסרטים היפנים המצליחים ביותר אי פעם. לא רק של מיאזאקי או באנימציה, אלא באופן כללי: "הנסיכה מונונוקי" ו"המסע הביתה". סרטיו של מיאזאקי ובדוואי שני אלו מתאפיינים בתמונות עולם מורכבת שאינה מציגה צד נבלי או טוב טהור. הזמנו את ד"ר רז גרינברג המומחה למיאזאקי לעזור לנו להבין את המוסר שמיאזאקי מציג והקשר שלו לתרבות וההיסטוריה היפנית.
על רז
העמוד של רז
הספר של רז על מיאזאקי
-
הבטחנו מיאזאקי ובמקום זה קיבלתם קילגרייב - משחק מוחות שכזה. לי להב ממלאת את מקומו של אברי ומדברת עם רותם על החינניות של דיוויד טננט כנבל בסגול - קילגרייב. בנוסף גם על נבלים אחרים בעונה הראשונה של ג'סיקה ג'ונס (קריסטן ריטר): ג'רי הוגארת' (קארי אן מוס) וויל סימפסון (ויל טראבאל). ספויילרים לעונה הראשונה אם לא ראיתם.
בסוף (36:30) אנחנו עם פוסט קרדיט נוסף, הפעם על הענקת קרדטים ברשתות חברתיות. -
לא רק ש"חייבים לדבר על קווין" הוא הסרט הראשון שביימה אישה עליו אנחנו מדברים אלא הוא גם הראשון שנוגע בנבל מסוג אחר. קווין הוא תיכוניסט סוציופת שמחליט לעשות מעשה שדי נפוץ בארה"ב - ירי בבית הספר. אלא שהוא בוחר בחץ וקשת ולא נשק אוטומאטי. הרקע למעשה לא בהכרח ברור שכן הסרט מובא מנקודת המבט של אימו שלא רצתה אותו מלכחתילה.
דינמיקה מדהימה בין שני השחקנים עזרא מילר וטילדה סווינטון מייצרים מערכת יחסים מעוותת אך מרתקת קולנועית הודות לבימוי של לין ראמזי.
כדי להבין את העולם הזה של הרוצחים רותם אירח שתי פודקאסטריות שיודעות דבר או שניים בתחום: שלי שמורק וקרן סיאורדיה מפודקאסט פשע
אמיתי, "בואי נדבר רצח" המומלץ -
כשהתחלנו את הפודקאסט, לא שיערנו שנעסוק כל כך הרבה בטלויזיה ובטח לא בקומדיות. אבל הנה, כמה פרקים אחרי סייד שואו בוב אנחנו מוצאים את עצמנו שוב באותה טריטוריה. אלא שהפעם זה מכיוון אחר, שכן "המקום הטוב" היא לא דומה לשום דבר שקדם לה בטלויזיה. היא עוסקת במוסר באופן מעמיק אך מצחיק. יותר מכך, היא משנה כל פעם מחדש את ההבנה שלנו על התמונה המוסרית שלה.
כבר בפרק הראשון הגיבורה אלינור שלסטרופ (קריסטן בל) צריכה להחליט האם להתוודות שהיא לא האדם שחושבים שהיא. ומשם זה רק הולך ומתפתח. בני אדם ויצורים מיתיים מנסים ללמוד ולשנות את טבע האדם ולהבין איך עובדת מערכת הניקוד שקובעת מי הולך למקום הטוב ומי למקום הרע. הדבר כולל הרבה שאלות על טבע האדם, רצון חופשי ובחירה.מאחר ובישראל רק שודרה העונה הראשונה, תוכלו להאזין רק לעונות בהם צפיתם.
האורחת שלנו שירה מייקין כותבת ועורכת ב"גלריה" ופרט לשיחה הכיפית על הסדרה גם חנכנו פינה חדשה: פוסט קרדיט. הפעם דיברנו על מאמר ששירה כתבה על משפיעני אינסטגרם כולל התייחסות לסרט "המקרה המופלא של פסטיבל פריי" של נטפליקס בו יש רק נבלים כך נראה.
הקדמה - 1:38
עונה 1 - 6:03
עונה 2 - 18:47
עונה 3 - 32:43
ג’מילה ג’מיל - 51:26
פוסט קרדיט - 54:52
-
למרות ההבטחות שלנו, החלטנו לקחת הפסקה מסדרות הטלוויזיה, והחלטנו לעשות משהו שלא עשינו מלא זמן: לדרג סרטים!
מה שהיה אמור להיות סרטוני וידאו בזמן הביקור של רותם בניו יורק, הפך בסוף למה שאנחנו הכי טובים בו (חוץ מאכילת מתוק): פרק על עשרת הסרטים המתרחשים בניו יורק עם נבלים המוצלחים ביותר. שלושה גורמים השפיעו על הדירוג: כמה הסרט טוב, כמה הסרט מוצלח וכמה ניו יורק נוכחת בסרט.
: חושבים אחרת לגבי הבחירות שלנו? תכתבו לנו באימייל
או בעמוד הפייסבוק שלנו
במידה ואתם לא רוצים שנספיילר לכם את הסרטים, יכולים לראות בהמשך את רשימת הסרטים והזמנים שלהם. אבל זה בא במחיר של ספויילר למצעד. הבחירה בידכם. העיקר שאנחנו לא נצא הנבלים:
• גברים בשחור - 4:06
• ד”ר סטריינג’ - 10:06
• ג’ון וויק - 15:09
• האיש שבפנים - 19:45
• גרמלינס 2 - 26:06
• מכסחי השדים - 32:37
• אקס מן 2 - 41:02
• הנוקמים - 47:43
• ספיידרמן 2 - 51:53
• מת לחיות 3 - 57:30
-
אנחנו בבליץ טלוויזיוני, ואחרי שדיברנו על "מסע בין כוכבים: דיסקברי" אנחנו הולכים למה שהיא אחת מסדרות הטלוויזיה אי פעם ולבטח זו עם הנבלים הכי מעניינים, בעיקר כי היא מתמקדת במעבר של הגיבור שלה מאדם רגיל לארכי-פושע: "שובר שורות". במסגרת ביקור מולדת, היישר מהחורף הלונדוני, מצטרפת אלינו המומחית מספר אחת לסדרה, נטלי דוברז'ן. יחד איתה אנחנו מנסים לעשות סדר בין הנבלים (והגיבורים) בעולם מאד אפור מוסרית. ראשית אנחנו מנסים להבין האם ומתי וולטר ווייט הפך נבל. האם ג'סי יכול להחשב כנבל או לפחות האם הוא אדם רע? ומבין האויבים של וולטר מי הכי נבל ולמה.
-
אנחנו מעזים לצעוד באומץ במקום בו איש טרם צעד: הנבלים של מסע בין כוכבים: דיסקברי. אנחנו מתחילים עם החשודים המיידים – הקלינגונים – ועוברים לנבלים מפתיעים יותר (וגם ספויילרים, אז אם טרם סיימתם את העונה כדי שתעצרו להאזין לנו ב-21:49 ותחזרו אחרי שתשלימו את העונה). הדיון הולך למחוזות מאד פילוסופיים לאור השאלות שהסדרה מעלה בהיותה מז'אנר המדע הבדיוני שידוע כמאתגר את הנורמות החברתיות, האתיות והפוליטיות שלנו.
מאחר ורותם לא משופשף בקלינגונית שלו, צפו לפי אלף יותר טעויות בהגיית שמות.
- もっと表示する