エピソード
-
Miten löydän hyviä deittejä? Edellisessä jaksossa pintaraapaistiin keski-ikäisen naisen deittailua. Tässä jaksossa mennään syvemmälle. Monella on toiveissa löytää joku elämäänsä kenen kanssa jakaa elämää, mutta miten sen voi löytää?
-
Ensin on annettava aikaa selvitä kaaoksesta. Sen jälkeen alkaa itseensä uudelleen tutustumisen aika. Kuka minä olinkaan? Minne hukutin itseni? Deittailu voi tuntua oudolta, mutta sitä kautta pystyy peilaamaan itseään vastapuoleen, ja oppii paljon itsestään. Kun tekee selväksi itselleen ja deittiseuralle, ettei etsi mitään, vaan rauhoittuu tutkimaan itseään, ei ole enää tarvitseva. Syntyy vapauden energia, joka kiehtoo monia.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Viha. Häpeä. Suru. Miten Sanna käsittelee negatiivisia tunteita ja mitä hän ylipäätään ajattelee niistä? Viha on patoutunutta turhautumista, häpeä saattaa kummuta lapsuudesta ja surun tunteeseen liittyy rakkaus.
-
Sanna is back! Seuraaja lähetti kiitokset Sannalle ja pyysi kertomaan mistä Sannan itseluottamus kumpuaa ja mitä oivalluksia Sanna on tehnyt, jotka ovat saaneet kukoistamaan? Kysymys oli niin suuri, että siitä piti tehdä podcast. Kukoistukseen liittyy vahvasti aitous ja sen vaaliminen, uskominen siihen, että olen hyvä juuri tällaisena. Lisäksi siihen liittyy itseensä tutustuminen, traumoista irtipäästäminen ja kiitollisuus.
-
Kun elämänmuutokseen lähtee, se on otettava tosissaan. Vasta silloin muutos alkaa tapahtua. Älä kuitenkaan luule, että muutos on helppo, koska mikään muutos ei ole helppo. Lopussa kuitenkin odottaa palkinto, joka on juuri sitä mitä tarvitsit. Unelmat siis toteutuu, mutta polku ei ole koskaan helppo.
-
Moni juoksee elämänsä läpi koskaan pysähtymättä miettimään omia tunteitaan tai käyttäytymistään. Oman aidon itsen löytämisen arvokas polku kulkee kuitenkin itsetuntemusta kehittämällä. Myös työelämässä menestyvät parhaiten ne, joilla on itsetuntemus hanskassa. Tiedostamalla omia käyttäytymismalleja ja tunteita niiden taustalla voi oppia ymmärtämään itseään kaikkein parhaiten.
-
Jokainen meistä toivoo elävänsä omannäköistä elämää. Aina se ei ole jostain itsestä riippumattomista syistä mahdollista. Monesti sen rakentaminen tulee kuitenkin vastaan jonkin ison elämänmuutoksen seurauksena, kuten eron myötä. On tunnistettava omat tarpeet, irrotettava miellyttämisestä ja huomattava asioita, joista itse aidosti nauttii.
-
5 kysymystä, jotka kertovat minkälaisia ihmisiä sun tulisi pitää enemmän lähellä sua. Meillä on energiaimureita, tuomitsijoita ja hiljaisia muovaajia. Mutta meillä on ympärillä myös ihmisiä, joiden seurassa voimaantuu ja joiden ympärillä voi kokea olevansa vapaa.
-
Sanna teki itselleen voimakartan. Eli kuvakollaasin asioista, jotka tuovat hänelle voimaa elämässä. Sitä ennen hän kirjoitti ylös niitä asioita, jotka ovat hänelle elämässä tärkeitä ja samalla kirjoitti viereen myös asiat, joita ei pidä ollenkaan tärkeinä. Näin oma elämä konkretisoituu ja pystyy hahmottamaan paremmin omaa itseään. Voimakartta tuo selkeyttä niihin asioihin, joihin kannattaa aikaansa panostaa.
-
Sanna bongasi tutun kirjailijan Facebook-päivityksestä kysymyksen, joka jäi pohdituttamaan. Hän pohtii oman elämänsä historiaa, miten hän on sitä kohdellut ja osittain syitä siihen. Jokaisen olisi hyvä pohtia omaa elämäänsä joskus samoin ja tehdä havaintoja.
-
Sanna kertoo elämänvaiheestaa noin 20 vuoden takaa. Ero ja työn menetys saman kesän aikana vuonna 2005 ravisutti koko elämää. Mutta se on ehkä ollut yksi lähtölaukaus niille valinnoille, joissa Sanna elää tänä päivänä.
-
Let them. Jos joku tekee ikävästi, anna tapahtua. Jos joku jättää sinut ulkopuolelle, anna tapahtua. - Meillä on tapana murehtia muiden ihmisten huonosta käytöksestä ja syyllistyä siitä itse. Mitäs jos antaa muiden vaan käyttäytyä huonosti ja ottaa siitä opiksi?
-
Kuulijan pyynnöstä Sanna pohdiskelee parisuhdetta molemmista näkökulmista, petetyn ja pettäjän. Miten koko asetelmaa voisi ajatella toisin? Onko meidät ohjattu ajattelemaan, että toinen on hyvä ja toinen paha? Entä jos vastuu tilanteessa on molemmilla osapuolilla? Pettäjä ei välttämättä saa suhteesta sitä mitä toivoisi, mutta rakastaa silti syvästi. Petetty on luovuttanut elämänsä toisen käsiin.
-
Sanna ei löydä vaatekaapistaan mitään ja mallailee joka aamu eri tyylejä löytämättä sopivaa. Apua mikä kriisi! Miksei mikään tunnu ja näytä hyvältä? Miksi näyttää aivan pöhköltä, vaikka on ihan itse ostanut nämä vaatteet?
-
Ero särkee sydämet. Se vie elämältä pohjan. Edessä on tuntematon, joka pelottaa. Sanna on huomannut olevansa usein eron läpikäyneiden tukena. Moni elää kuplassa, eräänlaisessa utopiassa, jonka puhkeaminen vetää nopeasti laput silmiltä ja herääkin uuteen todellisuuteen.
-
Elämä kulkee noin 7 vuoden sykleissä, sanotaan. Kun pysähtyy miettimään omaa elämäänsä, joskus voi havahtua tuon syklin juuri päättyvän ja samalla uuden alkavan. Sanna on tuossa risteyskohdassa ja hän kertoo, miltä se tuntuu.
-
Vuosi 2023 on ollut vaikea. On ollut mahdotonta puhua kaikista aiheista, eikä aina voi. Mutta jotain vaikeuksista oppii: omat rajat, ymmärryksen omasta relisienssikyvykkyydestä sekä näkemyksen henkisestä kasvustaan. Vaikeuksien kautta oivaltaa syyn, miksi itsensä jatkuva työstäminen on tärkeää.
-
Simon Sinek on kirjoittanut kirjan Start with Why. Hän ohjaa kaikkia etsimään itsestään syyn sille, miksi jotain tekee. Vastaus kysymykseen miksi, saa meidät tärkeän asian äärelle: merkityksen. Kun me löydämme omalle erilaiselle tekemiselle merkityksen, näkökulma elämään muuttuu ja elämän virta alkaa soljua.
-
Monet ihmiset ihannoivat varakkuutta, akateemisuutta tai hengellisyyttä. Hienostellaan brändituotteilla tai jopa vastuullisilla valinnoilla. Näiden linssien läpi on helppo arvostella muiden elämää. Kuitenkin sellainen toiminta eriarvoistaa. Jakaa ihmisiä eri ryhmiin ja luo kuplia.
-
Miten Sanna on sisustanut aiemmin ja miten hän sisustaa nykyisin? Miten hän oppi pitämään huolta kasveista, jotka aina ennen kuolivat ruukkuihin? Monille kodin sisustaminen henkii omaa sisintä. Sanna kertoo tässä jaksossa omasta muutoksestaan.
- もっと表示する