エピソード
-
USA er på vei inn i en ny æra med Donald Trump som president. Mange i Washington er håpefulle og entusiastiske, mens andre lunter resignert rundt i gatene og frykter det som nå skal skje. Vi har møtt Steve Bannon, Nigel Farage og andre glade Trump-fans på et hotell i USAs hovedstad. Vi har også snakket med folk som har reist langt og som er skuffet over at hele innsettelsen er flyttet innendørs. Hva planlegger Trump å gjøre på dag én? Det får vi vite veldig snart. Med korrespondent Kjetil Hanssen, kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg. Produsent: Peter Daatland.
-
Påtroppende president Trump vil ikke utelukke at han vil ta Grønland og Panamakanalen med makt, om det skulle bli nødvendig. Aftenpodden USA har besøk av NRK-korrespondent Tove Bjørgaas for å diskutere den oppsiktsvekkende pressekonferansen på Mar-a-Lago og Trumps trusler mot Danmark. Med programleder Kristoffer Rønneberg og kommentator Christina Pletten.
Foto: AP Photo/Evan Vucci
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Biden setter familien først ved å benåde sønnen Hunter. Ikke alle i redaksjonen er like forståelsesfulle. Vi snakker også om fylletrøbbel for Pete Hegseth og Trumps FBI-bombe Kash Patel.
Med Kristoffer Rønneberg, Kjetil Hanssen og Christina Pletten.
Foto: Craig Hudson / NTB / Reuters
-
Donald Trump har for lengst utpekt de tradisjonelle mediene som politiske motstandere. I valgkampen truet han også med å bruke statsapparatet for å straffe mediene dersom han ble president. Og nå blir han president. Hvor bekymret bør amerikanske redaktører og medieeiere være?
Og hva tenker Aftenposten-sjefen om måten Trump dekkes på i norske medier? Vi har bedt henne med i studio for å diskutere.
Med sjefredaktør Trine Eilertsen, kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
-
Trumps forslag til statsråder får folk i Washington til å måpe. Men vil han få dem godkjent i Senatet? Og hva skjer om han ikke gjør det? Grunnloven åpner for at Trump rett og slett kan sette hele Kongressen på pause. Det har ingen president gjort før ham. Blir han den første? Og hva vil det i så fall koste ham? Vi hadde glemt hvor kaotisk det kan være å leve i Trumps verden. Denne uken har vi fått en forsmak på hva vi kanskje har i vente.
Med kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Illustrasjon: Marvin Halleraker / Aftenposten
-
Noen dager etter Trumps valgseier avslutter vi uken med en refleksjon: Undervurderte vi amerikanernes frustrasjon over høyere matvarepriser og de mange millioner ulovlige innvandrerne som er kommet til landet?
Vi snakker også om hvorfor Kristoffer er rød i ansiktet, hvorfor Christina ble stoppet av politiet og om hvor mange saker Duracell-Kjetil har produsert de siste månedene.
Med programleder Kristoffer Rønneberg, kommentator Christina Pletten og korrespondent Kjetil Hanssen.
Foto: Tomm Wilgaard Christiansen / Aftenposten
-
Selveste valgdagen! 75 millioner amerikanere har allerede stemt, men det er i dag det hele skal avgjøres. Kamala Harris avsluttet valgkampen med kjempefest i Philadelphia. Kjetil forteller om god stemning.
Vi snakker også om amerikanere som ikke får stemme, en Trump som virker litt lei av valgkamp, og om hva vi tror vi får av svar når stemmelokalene stenger tirsdag kveld. Alt kan skje!
Med programleder Kristoffer Rønneberg, korrespondent Kjetil Hanssen og kommentator Christina Pletten.
-
Meningsmålernes superstjerne kom med en liten bombe lørdag kveld. Plutselig leder Kamala Harris i Iowa, som ikke engang er vippestat. Hva betyr det? Flere tegn lørdag tyder på at Kamala Harris nå har momentum.
Det er to dager til valget.
Korrespondent Kjetil Hanssen er med fra Philadelphia i Pennsylvania, programleder Kristoffer Rønneberg er nå i Phoenix i Arizona, og kommentator Christina Pletten sitter fortsatt fast i Durham i North Carolina.
Foto: Brynn Anderson / AP / NTB
-
USAs økonomi blomstrer. Det er tydelig i North Carolina. Samtidig sier mange republikanske velgere vi snakker med utenfor stemmelokalet at deres viktigste sak er å få økonomien på rett kjøl igjen.
Donald Trump gjorde vaksine-suksess som president. J.D. Vance snakker den derimot ned. Christina mener de dermed gjør en tabbe.
Og Christina prøver å skremme de andre med en maske. Uten hell. I dag er USA-korrespondent Kjetil Hanssen i Washington D.C., kommentator Christina Pletten i Raleigh, North Carolina og programleder Kristoffer Rønneberg i Los Angeles.
Det er fire dager igjen til det som kalles historiens viktigste valg i USA.
Foto: Ådne Riis Hallås / Aftenposten
-
For to måneder siden handlet Harris-kampanjen om «joy», der tanken var å spre glede og håp. Nå kaller hun Trump en fascist, og tonen er generelt blitt mye mørkere. Er det så lurt? Vi snakker også om at overraskende mange unge norske menn ville stemt på Trump.
Vi rekker også en ny runde om kvinnelige velgere, Elon Musk, forhåndsstemmer — og en republikansk leder som tar et oppgjør med MAGA-bevegelsen. Med kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Foto: Dustin Chambers / Reuters / NTB
-
Donald Trump fikk massiv kritikk etter at han i et intervju på Fox News hintet om at han ønsker å sette inn forsvaret mot politiske motstandere. Plutselig var sitatet borte fra en video Fox News la ut om intervjuet. Hva skjedde?
Denne uken har kanalen også intervjuet Kamala Harris. Hvordan klarte hun seg? Vi tar også en rask runde om meningsmålinger, bettingmarkeder og en 100-åring i Georgia.
Med kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
-
Kamala Harris har startet et stormløp i mediene. Plutselig er hun overalt. Hva tjener hun på det, og hva risikerer hun?
Kommentator Christina Pletten og korrespondent Kjetil Hanssen diskuterer Harris-kampanjens nye strategi.
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
-
Ekstraepisode! Tiltalen mot Trump er offentliggjort. Den inneholder noen overraskelser. I tillegg dykker vi ned i målingene. De tegner et stabilt bilde, men er det ekte? Med kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein
-
Det var andrefiolinenes aften da JD Vance og Tim Walz møttes til debatt denne uken. Overraskende nok ble det en høflig og saklig affære - noe som ikke lenger er vanlig å forvente i amerikansk politikk. Pluss: Trumps crazy uke. Og hvorfor republikanerne har blitt så avhengige av statlig støtte. Med korrespondent Kjetil Hanssen, kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Foto: AP Photo/Matt Rourke
-
New Yorks ordfører er tiltalt i en pinlig korrupsjonsskandale. Han er langt fra den eneste. Enorme summer sirkulerer i amerikansk politikk. Pluss: Målingene viser et uhyre jevnt valg. Men det er noe som ikke stemmer... Med programleder Kristoffer Rønneberg og kommentator Christina Pletten.
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
-
I flere delstater er valgsedlene allerede på vei til velgerne i posten, og i dag starter også forhåndsstemmingen i Virginia og to andre delstater. Presidentvalget i USA er dermed i gang, og det markerer vi med en ekstraepisode. Hvem ligger best an akkurat nå av Kamala Harris og Donald Trump? Og kan en stor skandale i Nord-Carolina rett og slett avgjøre valget? Korrespondent Kjetil Hanssen er med fra et valglokale i Virginia. I studio sitter kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
Forto: AP Photo/Darron Cummings
-
Støy, konflikt og kaos. Det er nok en gang Donald Trumps oppskrift på seier. Bråket på Arlington-kirkegården er et godt eksempel på hvordan han dirigerer mediene. Samtidig prøver Kamala Harris å lokke til seg arbeiderklassen. Aftenpodden USA gjør opp status en uke før debatten. Det blir også tid til en rant om alfamenn og tech-bros. Og så har vi en stor kunngjøring! Med kommentator Christina Pletten, korrespondent Kjetil Hanssen og programleder Kristoffer Rønneberg.Hør alle episodene som abonnent hos Podme eller Aftenposten. Kjøp billetter til liveshow her
-
Den «blide onkelen» Tim Walz blir visepresidentkandidat for Kamala Harris. Hvor lurt er det, og hvordan vil det påvirke valgkampen? I dette liveshowet fra Øyafestivalen får vi besøk av Eirik Bergesen og Sofie Høgestøl, programledere i podkasten Det store bildet. Vi lover både quiz og nye kallenavn for Trump og Harris. Med programleder Kristoffer Rønneberg og kommentator Christina Pletten.
-
Dette var en historisk, vond og sår dag i USAs historie. Men demokratenes sterkeste kvinne, Nancy Pelosi, truet med å ta av seg silkehanskene. Biden hadde ikke lenger noe valg, mener kommentator Christina Pletten. Med korrespondent Kjetil Hanssen og programleder Kristoffer Rønneberg.
-
Et drapsforsøk har snudd den allerede dramatiske valgkampen i USA på hodet. President Donald Trump ble truffet av en kule som sneiet øret hans. Hva betyr dette for den videre valgkampen? Med korrespondent Kjetil Hanssen inne fra USA, kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
- もっと表示する