エピソード
-
Trump har netop gjort Elon Musk ansvarlig for statslig effektivisering i sin kommende administration. Og Musk er blot en af stadig flere i den såkaldte “tech-right,” som har støttet Trump. Men hvad kommer samarbejdet mellem it-giganter og The Donald til at betyde for USA, Danmark og EU? Desuden taler skatteordfører Steffen Frølund med en analytiker om regeringens forslag til en ny beskatning af kryptovaluta, der kan påvirke mere end 300.000 danskere, og hvorfor LA mener, at det er en rigtig dårlig idé.
Medvirkende:
Steffen W. Frølund, skatte-, klima-, energi og forsyningsordførerMads Eberhart, kryptoanalytiker, Steno Research
Nicolai Svejgaard, rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
I denne uges Alliancen kan du høre, hvorfor Sagi, en jødisk dansker og medlem af Liberal Alliances Ungdom, valgte at stoppe på Roskilde Universitet. Inden da giver Alex Vanopslagh sit bud på, hvorfor Donald Trump så overlegent genvandt præsidentposten, og om vi nogensinde kommer til at se ham i en skraldebil. Liberal Alliances formand deler også sin udlægning af et omdiskuteret sammenstød med en noget vrissen statsminister i Folketingssalen – en episode, der har løftet øjenbryn hos både folketingsmedlemmer og kommentatorer.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Liberal Alliance vil nægte statsborgerskab til personer, der ikke støtter de demokratiske værdier, som Danmark er bygget på. Det siger indfødsretsordfører Sandra Skalvig, der står bag et markant udspil, som netop er lanceret.
Og hvordan forklarer Liberal Alliances mand i EU, Henrik Dahl, at synet på udlændinge- og asylpolitikken er ved at ændre sig markant i unionen? Og hvad er ligheden egentlig mellem Tørfisks sang om VLTJ-jernbanen og afstemningerne i Europa-Parlamentet?
-
Vil en krigsskat på "et trecifret milliardbeløb" til NATO-oprustning og støtte til Ukraine være en tabersag for regeringen, og hvad mener LA? Hvad er finansordfører Pernille Vermunds bud på, hvorfor EU's økonomi klarer sig så dårligt sammenlignet med USA's? Og hvorfor mener Ole Birk Olesen, at rygterne fra kommentatorkøbing om blå bloks manglende regeringsduelighed er stærkt overdrevne? Få svarene i ugens udgave af Alliancen.
-
Går de borgerlige partier direkte i Mette Frederiksens fælde, når de taler om pension? Og hvad stiller man op i Aarhus Vest, hvor medlemmer af ni familier med indvandrerbaggrund er mistænkt eller sigtet i mere end 5000 forhold og samtidig modtager millioner i offentlige ydelser?
Få svarene i ugens udgave af Alliancen, hvor rets- og udlændingeordfører Steffen Larsen taler med Anton Krogh og Mikkel Andersson. Her får du også et sjældent smugkig på nogle af Liberal Alliances interne vælgermålinger. -
Ser vi børn som ressourcer for samfundet? Og har vi alt for faste skabeloner for forældre- og børnelivet? Pelle Hvenegaard er kendt for mange ting, men de seneste år har han også blandet sig – ikke mindst gennem sit forfatterskab – i debatten og familier, faderskabet, børneopdragelse – og hvordan vores samfundsindretning ikke altid understøtter det. Sólbjørg Jakobsen har inviteret ham i Liberal Alliances podcaststudie for en have en samtale om, hvordan vi på en bedre måde tænker familielivet ind i det danske samfund. Kan du lide, hvad du hører? Så vær med i Frihedsfonden, så vi kan lave mere indhold som dette. Det kan du på: https://www.liberalalliance.dk/frihedsfonden/
-
Efter Hamas' massakre den 7. oktober 2023 har antisemitismen i Danmark nået et trist højdepunkt, fastslår Alex Vanopslagh. Derfor ønsker Liberal Alliance at oprette en taskforce, der skal undervise i antisemitisme, frihedsrettigheder og Holocaust på danske uddannelsesinstitutioner samt stramme reglerne for tildeling af statsborgerskab.
Men først i dagens program vender politisk ordfører Solbjørg Jakobsen samt Mikkel Andersson og Nicolai Svejgaard Poulsen Folketingets åbningsdebat. Er familiepolitikken blevet det nye sort for de blå partier? Hvordan skriver man egentlig en partiledertale til Folketingets åbningsdebat? Og hvor meget slik har Ole Birk Olesen egentlig i sin skuffe under åbningsdebatten?
Lyt med og få svarene i premiereudgaven af Alliancen. -
Christian Hjortkjær er forfatter, teolog og højskolelærer. Og så er han eminent til at analysere og sætte ord på den unge generation og det moderne samfund. Alex Vanopslagh har inviteret ham i Liberal Alliances podcaststudie til en samtale om vigtige emner i tidens tegn: unges mistrivsel, det nye forældreskab, pligter og ansvar, skam, etik og meget andet. Kan du lide, hvad du hører? Så vær med i Frihedsfonden, så vi kan lave mere indhold som dette. Det kan du på: https://www.liberalalliance.dk/frihedsfonden/
-
Det store fællesskab er alvorligt udfordret af totalitære bevægelser på begge fløje, og mistilliden breder sig. Der er et akut behov for at opruste det åndelige forsvar af det åbne samfund. Dét er budskabet fra Morten Hesseldahl, en mand med et alenlangt CV i kulturverdenen, og han drøfter de store temaer med Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.
Kan du lide, hvad du hører? Så vær med i Frihedsfonden, så vi kan lave mere indhold som dette. Det kan du på: https://www.liberalalliance.dk/frihedsfonden/
-
Danmark har mange verdensrekorder – også i at sende vores småbørn i daginstitution. Men skal vi være stolte af det? Er vores daginstitutioner gode nok? Ole Henrik Hansen er professor i småbørnspædagogik, og hans dom over velfærdsstatens evne til at tage sig af vores børn. Han har brugt meget tid i børnehaver – og han er ikke imponeret. Sólbjørg Jakobsen har ham i studiet på Christiansborg for at høre hvorfor hans diagnose er så dyster. Brænder du også for at tilpasse systemet til det moderne familieliv? Så deltag i vores samtalearrangement på Christiansborg d. 3. september. Læs mere på: https://www.liberalalliance.dk/familie-og-faellesskab/
-
Vi skal have en ny balance mellem familieliv, arbejde og resten af livet. Sådan mener Mai My Humaidan, forfatter til bogen ”ÆRØ MANIFESTET” og en aktiv debattør, og dét har Sólbjørg Jakobsen, politisk ordfører og ligestillingsordfører for Liberal Alliance, inviteret hende til en samtale om.
Brænder du også for at tilpasse systemet til det moderne familieliv? Så deltag i vores samtalearrangement på Christiansborg d. 3. september. Læs mere på: https://www.liberalalliance.dk/familie-og-faellesskab/
-
Afrika er den verdensdel, hvor befolkningsudviklingen er hurtigst. Noget der både medfører store udfordringer men også positive udviklinger i de afrikanske lande, og tilhørende hver udvikling er der en historie at fortælle.
Desværre får kontinentet meget lidt opmærksomhed i det vestlige mediebillede, og derfor har Steffen Frølund inviteret Afrikajournalist Oscar Rothstein i studiet til en snak om det spændende kontinent.
Kan du lide, hvad du hører? Så vær med i Frihedsfonden, så vi kan lave mere indhold som dette. Det kan du på: https://www.liberalalliance.dk/frihedsfonden
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 9:9Vi fortsætter samtalen med Henrik Gade Jensen om velfærd før den socialdemokratiske velfærdsstat. Husk at lyt til del 1 først, som giver den historiske baggrund. For nu handler det om selve menneskesynet bag velfærdstænkningen dengang og i dag. Om centralisering og det lokales sårbarhed. Og om der overhovedet var behov for velfærdsstaten.
Vært: Anton Leopold Krogh
Dette er niende afsnit af Den Liberale Danmarkshistorie. Husk at gå ind og lyt til de tidligere episoder af Den Liberale Danmarkshistorie.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 8:9
Hvordan behandlede vi egentlig de fattige og mest udsatte, før velfærdsstaten kom til? De fleste af ud ved nok utroligt lidt om velfærdssystemet i 1800-tallet, men det er en skam. Henrik Gade Jensen har dykket ned i kilderne – han har sågar skrevet en hel bog om det. Derfor har Liberal Alliance besøgt ham på Lolland, for at slutte podcastserien Den Liberale Danmarkshistorie flot af.
Denne episode bliver delt i to. I denne episode, som er den første del, går vi i dybden med den tidlige velfærdshistorie. Om kirkens rolle, hattedamer og J.C. Holck.
Vært: Anton Leopold Krogh
Dette er ottende episode af Den Liberale Danmarkshistorie. Husk at gå ind og lyt til de tidligere episoder af Den Liberale Danmarkshistorie.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 7:9
Hvorfor har vi så mange dumme regler? Hvornår fik vi dem, og hvorfor opstår de? Regelmængden er tredoblet siden 1989, men det er svært at se formålet. Liberal Alliance har inviteret Jonas Herby i studiet. Han er specialkonsulent i Tænketanken CEPOS, hvor han også driver podcasten ’Regelstaten’, der ser kritisk på det stigende antal regler, love og regulering, vi har i Danmark.
Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance
Dette er det syvende afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og lyt til de tidligere episoder, hvis du ikke allerede har gjort det.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 6:9Alle vil gerne være på hold med Grundtvig, men hvad mente han egentlig? Hvad var hans holdning til demokrati og Grundloven? Og hvorfor var han nationalist? Liberal Alliance har inviteret historiker ved Center for Grundtvigforskning, Jens Wendel-Hansen, i studiet til at gøre og klogere på Grundtvigs person.
Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance.
Dette er sjette afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og lyt til de tidligere episoder, hvis du ikke allerede har gjort det.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 5:9
Er væksten i den offentlige sektor det 20. århundredes mest undervurderede fænomen? Hvilke forklaringer findes der i forskningen? Og bliver det monnogensinde bedre?
Liberal Alliance har inviteret tidligere professor i statskundskab Ole P. Kristensen i studiet for at sætte tingene i perspektiv.
Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance.
Dette er femte afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og lyt til de tidligere episoder, hvis du ikke allerede har gjort det.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 4:9
Hvordan gik det egentlig til, da Danmark fik Grundloven? Og hvem kæmpede for en fri forfatning?
Liberal Alliance har inviteret forfatter, historiker og borgerlig debattør Christian Egander Skov i podcaststudiet på Christiansborg til at gøre os klogere på historien om, hvordan Danmark blev et demokrati.
Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance.
Dette er fjerde afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og se de tidligere episoder, hvis du ikke allerede har gjort det.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 3:9
Har geniale og visionære socialdemokrater udtænkt velfærdsstaten? Eller fik vi velfærdsstaten ved et tilfælde, hvor særinteresser og vælgerbestikkelse betød mere end ideologi og principper?
Martin Ågerup fortæller i denne podcastepisode om velfærdsstatens tilblivelsesmyte – og hvorfor de borgerlige partier bærer en del af skylden for, hvorfor socialdemokraterne lykkedes med den.
Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance.
Dette er tredje afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og lyt til de to første episoder, hvis du ikke allerede har gjort det.
-
Sommerspecial: Den Liberale Danmarkshistorie 2:9
Ubevogtede barnevogne, jordbærboder i vejkanten og ulåste hoveddøre i provinsen. Vi kender alle til fortællingen om Danmarks tillidskultur. Men hvad skabte egentlig vores høje tillid til hinanden? Og hvad siger forskningen om tillid - både i Danmark og på verdensplan?
Liberal Alliance har inviteret professor i økonomi – og ekspert i tillid – Christian Bjørnskov til at fortælle om netop dette. Vært: Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver i Liberal Alliance.
Dette er andet afsnit i podcastserien ’Den Liberale Danmarkshistorie’. Husk også at gå tilbage og lyt til første afsnit, hvis du ikke allerede har gjort det.
- もっと表示する