エピソード
-
Liderul separatist de la Tiraspol a fost la Moscova prin Aeroportul Internațional Chișinău, prezentând un pașaport rusesc. Cum comentează autoritățile de la Chișinău anunțul lui Krasnoselski privind reluarea livrării gazelor naturale către regiunea transnistreană și de ce proprietarul unei companii din domeniul energetic a fost audiat de Serviciul de Informații și Securitate, vă spunem astăzi.
-
În frig și fără energie electrică – așa au început locuitorii din stânga Nistrului noul an. Care sunt ultimele evoluții legate de criza energetică din regiunea transnistreană, vă spunem imediat. Tot astăzi vorbim despre accidentul provocat de un șofer beat aflat la volanul unui Porsche, precum și despre pedeapsa pe care a primit-o fostul polițist Gheorghe Cotorobai, cel care a omorât o tânără de 19 ani gravidă.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
În R. Moldova urmează să fie declarată stare de urgență în sectorul energetic, premierul Dorin Recean cere demisiile a trei funcționari, acuzând că nu au asigurat țara cu gaze naturale, iar pensiile și alte prestații sociale ar putea fi indexate cu 6,1 %. Vorbim și despre anularea alegerilor prezidențiale din România. Bun găsit la o nouă ediție a Săptămânii de Gardă!
-
Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din R. Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc ar putea fi anunțat în căutare internațională, iar ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a întâlnit în Rusia cu președintele Gazprom. Ce s-a discutat în cadrul întrevederii și de ce ne așteaptă o iarnă grea, vă spunem în această ediție.
-
Igor Dodon califică diaspora drept „o problemă” după înfrângerea candidatului socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, în fața Maiei Sandu în turul doi al prezidențialelor. Între timp, președinta realeasă a efectuat prima vizită oficială de după alegeri, la Summitul Comunității Politice Europene de la Budapesta, unde liderii europeni au adoptat o declarație prin care-și reiterează sprijinul pentru R. Moldova.
-
Curtea Constituțională a confirmat rezultatele referendumului din 20 octombrie, jurnalista ZdG Natalia Zaharescu a pătruns într-o altă rețea a grupării Șor și a aflat cum a fost fraudat referendumul pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și cum mașinăria de vot a lui Ilan Șor și-a mutat atenția pe Alexandr Stoianoglo. Urmăriți o nouă ediție a Săptămânii de Gardă!
-
Invitatul Podcast ZdCe este Nicu Popescu, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, unul dintre fondatorii Mișcării Cetățeni pentru Europa, cu care am discutat despre rezultatele referendumului constituțional privind integrarea europeană a R. Moldova și despre alegerile prezidențiale. Am vorbit despre factorii au influențat voturile la referendum, de ce autoritățile nu au acționat mai eficient pentru a preveni coruperea alegătorilor, cum a comunicat PAS, inițiatorul referendumului, și de ce nu a fost destul de convingător. Nicu Popescu mai spune dacă își face partid politic, ce perspective sunt la parlamentarele din 2025 și dacă trebuie să urmeze demisii în PAS.
-
Peste 500 de persoane care și-au vândut votul au fost amendate de către organele de drept, iar „Tanti Raia”, protagonista investigației sub acoperire „În slujba Moscovei”, a fost plasată în arest la domiciliu. Cum au comentat liderii internaționali rezultatele scrutinelor din 20 octombrie din R. Moldova vă spunem tot azi. Rămâneți alături de noi până la final!
-
O reporteră a Ziarului de Gardă s-a infiltrat în rețeaua oligarhului condamnat penal Ilan Șor și a documentat cu ajutorul unei camere ascunse modul de corupere a alegătorilor cu bani veniți de la Moscova. Vă spunem detalii astăzi, iar Uniunea Europeană a anunțat un pachet financiar de 1,8 miliarde de euro pentru R. Moldova.
-
Mai multe persoane afiliate „grupului criminal” Șor au fost instruite să racoleze oameni pentru a vota cu opțiunea „NU” la referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Vă spunem imediat ce pedepse riscă aceștia, dar și ce măsuri vor lua autoritățile în cazul în care compania Gazprom va opri livrările de gaze naturale către regiunea transnistreană.0:00 - În această ediție0:29 - 15 milioane de dolari au fost transferați din Rusia în R. Moldova2:32 - Percheziții la Comrat3:12 - Doi tineri care au vandalizat două instituții ale statului, în arest4:00 - Condamnări în dosarul dezordinilor în masă5:10 - Tensiuni în Orientul Mijlociu6:03 - Stoianoglo deține și cetățenia română6:56 - 10 ani de la „frauda bancară”7:28 - Președintele CUB, în afara cursei prezidențiale7:53 - Scenarii de criză8:46 - Va acorda Guvernul compensații la energie?9:21 - Noul șef al NATO și războiul din Ucraina9:50 - Falsuri anti-UE și pro-Rusia tipărite din „donații de la mănăstiri și businessmani”#săptămâna_de_gardă
-
Despre IT, AI și procese democratice, cu Vitalie Eșanu, la Podcast ZdCe
-
Serviciul de Informații și Securitate a dispus blocarea a șapte site-uri de propagandă rusă, o vilă a familiei oligarhului Vladimir Plahotniuc rămâne sub sechestru, Poliția documentează mai multe fețe bisericești care ar fi făcut agitație electorală. Bun găsit la Săptămâna de Gardă, o sinteză a celor mai importante evenimente ale ultimelor zile.
-
Podcast ZdCe cu Willem Brouwer
-
Marian Voicu, jurnalist din România, fondatorul proiectului Veridica, lansat recent la Chișinău, este invitatul Podcast ZdCe. Discutăm despre fake news și propagandă rusească/sovietică. Marian Voicu explică modul cum funcționează narațiunile propagandistice, de ce sunt eficiente și cum pot fi combătute? De asemenea, el se referă la cele mai frecvente fake news ale speț-proganadei lui Putin și care este scopul acestora: „Obiectivele cele mai importante ale lui Putin în acest moment pentru care face propaganda, speț-propagandă, că așa se numește, sunt destrămarea Uniunii Europene, slăbirea sau destrămarea Alianței Nord-Atlantice sau ieșirea unor state din alianță”, a subliniat invitatul Podcast ZdCe.
-
Judecătoarea care în 2018 a anulat rezultatul alegerilor locale din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, a fost demisă din funcție, iar un alt judecător riscă să nu poată deține această funcție timp de trei ani. Avem un nou ambasador al Federației Ruse în R. Moldova, iar Partidul Șansă, afiliat lui Șor, nu va putea participa la referendum. Vedem împreună care au fost cele mai importante evenimente ale săptămânii.
-
Autoproclamatele autorități de la Tiraspol au interzis utilizarea termenului „Transnistria”. Care a fost reacția Chișinăului, vă spunem imediat. Avem și detalii despre cum a fost pus la cale omorul din sectorul Rîșcani al capitalei. Vorbim despre toate în această ediție a Săptămânii de Gardă - un rezumat al celor mai importante evenimente ale ultimelor zile.
- もっと表示する