エピソード
-
Tom Richmond kom, så og sejrede på Art Bubble, og det var en sand fornøjelse at få en snak med ham om det at være karikaturtegner, og det at arbejde for MAD Magazine.
-
Vincenzo Balzano gæstede Art Bubble i 2024, hvor jeg fik mulighed for at tage en snak med ham på Udsigten på Dokk1.
Han arbejder primært i akvarel, hvilket er ret usædvanligt for en tegneserietegner, men når man ser hans værker er man ikke i tvivl om, at han mestrer sit medie.
Desværre er ingen af hans bøger endnu udkommet på dansk, men på engelsk kan man finde The Cloud og Run Wild - begge udgivet af Boom! Studios og skrevet af K.I.Zachopoulos - en græsk forfatter bosat i Tyskland.
I Frankrig er han udgivet af Ankama - med Adlivun, som han også har skrevet, Clinton Road og senest Bunkerville.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Art Bubble havde i år en række fantastiske internationale gæster - herunder Eleonora Carlini.
Jeg tog en snak med den italienske tegner under festivalen, hvor hun med bravour fik introduceret sig selv for det fremmødte publikum med livslyst og et stort smil og selvfølgelig nogle fantastiske tegninger.
-
I 2023 kom Kazu Kibuishi langt om længe forbi Danmark og gæstede Art Bubble, men inden da, tog jeg en snak med ham, som delvist blev brugt til Art Bubble TV.
I dagens afsnit, får du mulighed for at lytte til mere af den snak, hvor vi kom bredt omkring. Snakken falder ikke ind i de spørgsmål og emner jeg typisk er kommet ind omkring, men den giver et indblik i de ting, som har inspireret Kazu igennem årene og ikke mindst den hårde tid, der fulgte efter en hjerneblødning.
Så kom med bag stregen og lær Kazu Kibuishi bedre at kende.
-
Ian StaMaria kommer fra Filippinerne men har boet i Danmark i mange år. Han arbejder til dagligt for LEGO, men har været meget involveret i det filippinske tegneseriemiljø siden han var ung.
I dagens afsnit kommer vi lidt ind i, hvordan han er startet, hvad vi kan forvente, når han kommer på Art Bubble i september 2024 og ikke mindst hans drøm - som på trods af successen hos LEGO ikke er så ulige den mange unge tegnere drømmer om.
-
I juni 1994 besøgte Disney-tegneren over dem alle - Carl Barks - Danmark.
I løbet af fem dage, oplevede Barks Danmark og fans kunne møde ham i Fantask, Tivoli, Egmont, Det Kulørte Bibliotek og ikke mindst på Nationalmuseet, hvor gengivelser af 13 af hans Anders And malerier blev udstillet og publikum kunne høre ham tale om arbejdsprocessen bag dem.
Idette særafsnit får du mulighed for at høre mesteren selv snakke om processen bag nogle af dem. Introduktion af Jesper Klein og interviewer er Bill Grandey.
God fornøjelse.
Foto af Carl Barks i Disneyland USA - Copyright Forlaget Fabel 2024
-
Christopher Falkenberg er endnu ikke færdig med sin uddannelse på VIA, hvor han er sidsteårselev på Graphic Storytelling, men der er meget der tyder på, at han er godt på vej mod en god karriere indenfor illustration og tegneserier.
Under coronanedlukningen deltog han i workshops i projektet Comic Art Europe og for nyligt vendte han hjem efter en uge i Amadora, Portugal, hvor han er del af projektet Beyond Comics.
Lyt med og bliv klogere på uddannelsen i Viborg, Christophers arbejde og hvad deltagelse i de to EU-støttede projekter har betydet for ham.
-
Jzcob Phillips er for mange mest kendt for at have farvelagt en række bøger for Sean Phillips og Ed Brubaker.
Men den unge illustrator har godt gang i sin egen karriere og med That Texas Blood og The Enfield Gang Massacre, skrevet af Chris Condon, og Newburn, skrevet af Chip Zdarsky, har han bevist, at han ikke blot er en farvelægger, men en illustrator, der i mange år fremover vil én man skal holde øje med.
-
Blækslinger, kaffedrikker, blackout poet. Nicolai Hvidberg kan meget og som regel involverer det en sort streg, der oser af stemning og liv.
Men hvem er han, manden der kan ligne "The Dude" og kaster sig ud i et projekt som "På bunden af koppen"?
Kom med bag stregen og bliv klogere på dagens gæst - Nicolai Hvidberg.
-
Jeg fik en snak med den meget sympatiske Philippe Xavier til Copenhagen Comics 2024.
Det blev en kort snak, men på et tidspunkt kommer der en videooptagelse.
-
Henrik Rehr bor til daglig i USA, men kom til Danmark for at deltage ved Copenhagen Comics og åbne en udstilling af sine værker i Odense - som indledes med en snak med Henrik d. 27. maj (Ja, i dag, hvor afsnittet her har premiere!)
https://www.odensebib.dk/arrangementer/historien-i-stregen-v-tegneserietegner-henrik-rehr
Rehr har arbejdet med tegneserier i vældig lang tid og det kommer vi ind på i podcasten, inden vi kommer til de gode råd han vil give alle jer derude, der sidder og lytter med.
På et tidspunkt kommer der en video, da vores snak denne gang blev filmet, men det bliver ikke med det samme.
Foto af Carsten Olsen ved Copenhagen Comics 2024.
-
Jacob Thybo har haft travlt siden han kom frem med tegneserien Arminius, der omhandlede den romerske general af samme navn.
Siden da har han arbejdet utrætteligt på en serie, han har valgt at kalde Bjergene-serien, som for nyligt afsluttede med fjerde bind.
Bag stregen fik en snak med Thybo på Hovedbiblioteket i København, efter han tog turen fra fastlandet.
God fornøjelse.
-
Steve Seagle er forfatter og del af Man of Action, der bl.a. står bag Ben 10 og Big Hero 6. Men han laver også tegneserier og allerhelst med danske Teddy Kristiansen.
Bag Stregen mødtes med Steve, der kommer til Danmark regelmæssigt, da han underviser på The Animation Workshop, og fik en snak om hans mange værker og hvad hans tilgang til at skrive tegneserier er.
-
Frederikke Tornager sidder til dagligt på tegnestuen Gimle, hvor hun er i fuld færd med en masse projekter. Hun er en prisvindende tegneserieskaber, hvis debut Min nat med dig vandt hende en Claus Deleuran pris. Vi snakkede lidt om det at være mangaka og hendes Gunhild serie - hvor hun på sin helt egen måde tager fat i nordisk mytologi og giver en jætte en ny rolle i den store fortælling.
-
Thierry Capezzone har boet i Danmark i mange årtier og kommer oprindeligt fra Frankrig.
I sin tid i Danmark har han skrevet og tegnet historier om nogle af de mest kendte danske figurer - herunder HC Andersen og ikke mindst den folkekære Rasmus Klump.
I dagens afsnit kommer vi lidt bag scenen på Rasmus Klump, der internationalt er kendt som Petzi, og hvorfor vi endnu ikke har set tegneserier med den glade bamse på dansk, og vi bliver lidt klogere på den norske serie Flåklyppa, der er en af Norges bedst sælgende tegneserier - i Danmark kendt som Bjergkøbing.
Dette afsnit er dobbelt så langt som vores normale afsnit og er på engelsk.
-
Nicolas Keramidas er tidligere Disney animator men valgte at tegne og skrive tegneserier, hvilket vi kun kan kan være glade for.
Hans værker, hvoraf flere nu er udgivet på dansk, har en energi i stregen, som er helt hans egen.
Interviewet her blev lavet, da Keramidas gæstede Art Bubble i 2021, hvor også hans personlige fortælling om et liv med hjertefejlen Steno-Fallots.
Interviewet slog ned i en serie billeder fra bogen, som du kan finde på https://www.instagram.com/bagstregen under ugens shownotes.
-
Jon Skræntskov sidder til dagligt på den legendariske tegnestue Gimle.
Bag Stregen tog en snak med Jon om hans holdning til AI-teknologien og kom lidt nærmere på hans figur - Grisen - som han benytter sig af til at kommentere på livet og samfundet.
-
Bjørk Matias Friis er kendt for sin prisvindende tegneserie "Midgårdsskrøner", som også er udkommet i USA.
Bag Stregen besøgte tegnestuen Gimle, hvor Bjørk var i fuld gang med at tegne på fjerde bind i serien.
-
Lina Rosé Saxtorph er en prisvindende tegneserieskaber, hvis værk Anepantla trækker spor til en anden kendt dansk serie.
Bag Stregen mødte Lina på Københavns Hovedbibliotek til en snak om Anepantla, hvem der inspirerede hende til at kaste sig ud i at lave den og hvordan hun arbejder.
-
Palle Schmidt er en af Danmarks dygtigste tegneserieskabere og en af de få, som er blevet udgivet i USA.
Bag Stregen mødte Palle på Bogforum i 2023 og snakkede med ham om hans kærlighed til tegneseriemediet, hans værker og spurgte ham til råds om, hvad en spirende illustrator kan gøre for at blive bedre.
- もっと表示する