エピソード
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Eliteløber Annah Ritah Nagadya sprang som 21-årig ud som non-binær og lesbisk overfor sin stærkt religiøse familie. Det blev starten på en hård tid, som Annah Ritah Nagadyas fortæller mere om i denne episode af Bucket list.
Podcasten af sponsoreret af adidas running.
Vært: Le Gammeltoft
Klip & mix: Oliver Ruby -
For Jussi Adler-Olsen har døden altid været tæt på. Som søn af en læge husker han, hvordan han allerede som femårig så et dødt menneske i sin fars konsultationsrum for første gang, og så har det også altid været en del af hans romaner, der ligger øverst på bestseller-listen i mange lande.
Så for ham er spørgsmål som, hvor meget aske en kiste udgør, når den bliver brændt, og hvor længe hjernen bliver ved med at fungere, meget naturlige.
Men i år 2000 kom døden helt ind på livet af Jussi Adler-Olsen, da han blev alvorligt syg af tarmkræft.
“Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle dø som 50-årig. Det var sorgfyldt, at min søn på 10 og min kone skulle leve uden mig,” fortæller han.
Sygdommen blev derfor ikke længere blot en lægefaglig vurdering, men et spørgsmål om at sige farvel til sin lille søn og kone.
“Den sommer var slem. Hele juli måned handlede det om at styrke mit immunforsvar, men det handlede også om at sige farvel. Jeg så min søn på stranden, og han var så fuld af liv, og jeg tænkte, det kunne være sidste gang. Det var sindssygt trist.”
Jussi Adler-Olsen blev rask, og han opfordrer alle til at gå til lægen med den mindste mistanke.
Vært: Le Gammeltoft
Producer: Katja Grande
Redaktør: Emil Norsker -
Cecilie Haugaard, bedre kendt som Cillemouse på Instagram, har haft fuld fart på tilværelsen.
Hun har en titel som cand.merc.(psyk.) fra CBS. Hun har rejst verden tynd som model og været vært på den seneste sæson af ‘Danmark Har Talent’, og så hun har inden for de seneste par år også uddannet sig som coach.
For 31-årige Cecilie Haugaard har der aldrig været langt fra tanke til handling.
Men for otte måneder siden stoppede hun op.
Hun blev nemlig mor til en lille pige, og det har fået hende til at tænke over sin tid og prioriteter på en ny måde.
“Jeg har ikke længere travlt med at finde ud af, hvad jeg skal leve af,” fortæller Cecilie Haugaard, der endelig føler, at hun har fundet sin plads i livet.
Vært: Le Gammeltoft
Producer: Katja Grande
Redaktør: Emil Norsker -
Jeppe Wahlstrøm har levet det ægte rapstjerneliv. Bedre kendt under kunsternavnet Yepha var han en uundgåelig del af rapscenen med sin trofaste makker UFO i starten af 2000’erne.
Efter UFO Yepha gik fra hinanden, forsatte Jeppe Wahlstrøm karrieren og lavede blandt andet ’Skub til taget’ med Morten Hampenberg, men det blev sværere og sværere at tro på sin egen intuition.
“Jeg følte, at Yepha var død, og jeg vidste ikke, hvem Jeppe var,” fortæller han.
Jeppe Wahlstrøm mistede lysten til at jagte sin plads i spotlyset, og han fik også flere slemme angstanfald, der blev siddende i kroppen:
“Jeg lavede musik, som jeg ikke rigtig følte, og som jeg ikke havde nok tro på. Jeg blev bange for, hvad folk syntes om det, så jeg udgav det ikke.”
Han besluttede sig derfor for at få professionel hjælp, hvilket aldrig har skræmt ham. Angst har også længe været en del af Jeppe Wahlstrøms liv, og det har stadig en effekt på hans hverdag. Blandt andet gør det, at valget mellem et klassisk familieliv og karrieren er uoverskueligt.
“Jeg er bange for at skulle have familie, børn, kæreste, men det vil jeg også gerne samtidigt,” siger han.
Jeppe Wahlstrøm har med egne ord fået ‘god energi’ igen. Overskuddet bruger han blandt andet på at dykke ned i skuespillet. En teenagedrøm han har udlevet siden 2014.
“Skuespillet har ligget der, siden jeg startede med musikken. Jeg havde en lille rolle i noget, fordi de skulle bruge nogle fra rappermiljøet, og der startede tanken, at det gad jeg godt.”'
Jeppe Wahlstrøm har trænet skuespillet meget, og drømmen om en uddannelse i New York, hvor han dedikerer sig til faget, er også på hans Bucket List.
Vært: Le Gammeltoft
Producer: Katja Grande
Redaktør: Emil Norsker -
Billedkunsteren John Kørner er ikke bange for følelser eller for døden – tværtimod. Faktisk fortæller han i dagens afsnit, at det er skønt, at vi skal dø. Og faktisk er der aldrig nogensinde blevet talt så meget om døden i 'Bucket List' som nu, siger Le Gammeltoft.
Kørner har imidlertid et nærmest poetiske blik på døden, som blandt andet skyldes, at har set den i andres øjne gennem sin egen kunst, hvor han har portrætteret danske, faldende soldater i Afghanistan.
For to år siden mistede han også sin gode ven, kunstneren og dj'en Master Fatman, hvilket satte hans egen eksistens i relief.
“Når du er til en begravelse, så finder du ud af, at du er i live,” siger han i samtalen, der også kommer til at handle om at græde – navnlig på åben skærm, som flere store sportsfolk har gjort den seneste tid. For eksempel fodboldstjernen Messi.
“Det kan vi virkelig lære noget, os nordboer her, altså latinamerikanerne har jo grædt i tusindvis af år, og vi har gået og holdt det hen.”
Vært: Le Gammeltoft
Producer: Katja Grande
Redaktør: Emil Norsker -
Siden han afleverede sin restaurant Geist i oktober sidste år, har Bo Bech gået og ledt efter et nyt projekt.
”Det, jeg savner helt vanvittigt lige nu, er at udtrykke mig gennem mad. Jeg savner at have en kommunikation gennem mad, og jeg savner at servicere mennesker og gøre dem glade med min madlavning,” fortæller Bo Bech i dagens afsnit af Bucket list.
Og nu er han klar til at løfte sløret for sine fremtidsplaner.
Han har nemlig købt et lille landsted en times tid fra København, hvor han vil lave en restaurant i "verdensklasse" med tilhørende hotel. Alt sammen efter bæredygtige og grønne værdisæt.
Landetstedet ligger i naturskønne omgivelser tæt på skov og hav, og forbilledet for restauranten er museet Louisiana i Humlebæk, fortæller Bo Bech.
"Drømmen er jo at lave et slags Louisiana. Du starter med at have en skøn bygning, som bliver restaureret efter gode værdier, og så skaber du ti små rum, folk kan bo i. Så laver du en charmerende lille restaurant, hvor der bliver lavet mad over åben ild."
For Bo Bech er kodeordet forankring.
Efter mange år med rejser og en travl hverdag i byen er han er kommet til et sted i livet, hvor han har lyst til at slå rod. En følelse, han håber at kunne viderebringe til gæsterne på det kommende sted.
"Målet er at lave en restaurant, hvor du ikke bare tjekker ind, spiser, sover, spiser og skrider. Tænk, hvis du kunne lave et sted, hvor folk sagde: "Hey, skal vi ikke lige blive en dag mere?" Det ville være et drømmested for mig."
Vært: Le Gammeltoft
Producer: Katja Grande
Redaktør: Emil Norsker -
Joan Ørting taler i denne episode med vært Le Gammeltoft om parforhold og hendes arbejde som sexolog. Hun har altid levet et meget lystbetonet liv og udforsket sin seksualitet. Derfor er et punkt på hendes bucket list også, at kunne inspirere andre med sin undervisning og de bøger, hun har skrevet.
Joan Ørting fortæller også om, hvor hårdt det var at miste sin mor til brystkræft som 21-årig, og hvordan det efterfølgende har ændret hendes tilgang til livet. Hun blev efter sin mors død meget spirituel og fik lyst til at selvudvikle sig og tog til Holland, hvor hun kom på grædetræning. -
Mads Nørgaard har ikke en drøm om at komme med til haute couture modeugen i Paris, men derimod drømmer han om at rejse til Armenien og Georgien, hvor han blandt andet kan se de første kristne kirker, der blev bygget. Kristendom fylder nemlig meget for designeren, der tror på Gud og går i kirke en gang om ugen.
Mads Nørgaard fortæller også om, hvordan hans sklerose diagnose har ændret hans tilgang til livet. Både i forhold til at tage den mere med ro, når det gælder arbejde, men også i forhold til de ting, der står på hans bucket list. -
I denne episode af 'Bucket List' har vært Le Gammeltoft inviteret tv- og podcastværten Jasper Ritz i studiet. Jasper Ritz står bag Farmænd og Diagnosen. I 'Bucket List' fortæller han om sit forhold til døden, om at være far til to døtre og om at ville være et afbalanceret og roligt menneske.Hans forældre blev skilt, da han var barn, og det har præget Jasper Ritz gennem hele sit voksne liv. Han stoler ikke uden videre på sine venner, og den ellers altid udadvendte og sjove værts selvværd har også lidt et knæk. "Det er ikke rart at være forpustet, når man boller", siger Jasper Ritz og griner.
Podcastværten fortæller Le Gammeltoft, at han altid har været en kæmpe sportsnørd, og derfor er et punkt på hans bucket list også at komme til DM i kampsporten Judo."Hvis jeg giver den en skalle, har jeg en reel chance", siger Ritz i podcasten. -
Inger Støjberg er kendt for at sige sin mening og dele vandene. Men bag de stålfaste holdninger er et menneske med forventninger og drømme om, hvad livet kan byde på.
I dette afsnit af podcastserien 'Bucket list' fortæller Inger Støjberg, hvad hun gerne vil opnå eller opleve, før hun en dag skal herfra. Sammen med vært Le Gammeltoft taler hun om Antarktis, børn, forholdet til sin far, hendes evige kamp i udlændingedebatten, og hvordan man finder meningen med livet. -
I denne episode af podcasten 'Bucket List' medvirker skuespiller, foredragsholder og forfatter Susse Wold. Susse Wold har i mange år arbejdet som skuespiller på Det Kongelige Teater og har senest medvirket i den oscarvindende film 'Druk', som hun beskriver som den mest følelsesmæssige oplevelse, hun har haft i sin karriere. 82-årige Susse Wold har ikke en bucket list. Det eneste, hun gerne vil i sit liv, er at leve i nuet og leve et nysgerrigt og entusiastisk liv. Hun ønsker udelukkende at gøre ting, hun synes er spændende.
-
Søren Rasted har gjort sig mange tanker om døden gennem sit liv. Hans dødsangst har ændret sig med alderen - og han føler sig bestemt ikke udødelig. Han fortæller blandt andet Le Gammeltoft om en vild oplevelse i en flyvemaskine, der satte voldsomme følelser i gang. Han er også ateist og har ikke brug for et gravsted, når han skal herfra. På Søren Rasteds bucket list står 'at rejse' ikke øverst. Han har set det meste af verden på verdensturnerne med Aqua - og han har ikke noget, han skal beviser overfor andre længere. Gennem de seneste par år har han givet sig selv mere tid og passet mere på sig selv end tidligere. Så drømmen for ham er et endnu mere simpelt liv, hvor han kun har de ting, han har brug for.
-
Puk Elgård tror ikke på liv efter døde, men hun har alligevel haft oplevelser, der ikke kan forklares af naturvidenskaben. Som da hun vågnede op og så en mand sidde for enden af sengen midt om natten. Døden har hun haft meget tæt på, idet hun har mistet begge hendes forældre. Som barn fandt hun også ud af, at hendes forældre havde mistet en datter - Puks storesøster, hun aldrig nogensinde havde hørt om. I 'Bucket List' taler hun med Le Gammeltoft om et liv, hvor hun altid har klaret sig selv og tjent sine egne penge, om at være bange for næsten alting og ikke mindst at vide helt præcist, hvornår hun er klar til at gå på pension.
-
Sportdirektør og tidligere professionel cykelrytter, Brian Holm, er gæst hos Le Gammeltoft til en samtale om blandt andet at være faretruende tæt på døden som ung, at blive ældre og være glad for det - og om at have drømmen om at krydse USA på motorcykel på sin Bucket list.
-
Iværksætter og business angel, Birgit Aaby, tror på at hun bliver gammel og at der er en dybere mening livet. Hun beder til Gud hver aften inden hun skal sove, og har gjort det lige siden hun var barn. Hun tror på karma og at man skal give for at kunne få tilbage og behandle andre, som man selv vil behandles. Og den indstilling har hun også altid med sig, når hun har drevet eller investeret i virksomheder.
-
Politiker, Sofie Carsten Nielsen, har oplevet døden helt tæt på. I denne episode af ‘Bucket List’ fortæller hun om sin fars død og om en opvækst med meget traditionelle kønsroller, som har været med til at gøre hende aktiv i ligestillingsdebatten og blandt andet delt barslen med sin mand. Hun har ikke en bucket list og har aldrig haft en specifik karriereplan, men har altid haft et mål om at få mere indflydelse og få lov til at bestemme. Alligevel vil hun gerne prøve at bo i udlandet med sin familie og blive udfordret endnu mere. Og så vil hun også gerne lære at spille guitar, inden hun fylder 50.
-
Cathrine Wichmand er blogger og bruger meget af sit liv på at dele ud af sig selv. Det gør hun til sine læsere og følgere på de sociale medier under aliasset, RockPaperDresses. Hun er dog i højere grad begyndt at tænke over, hvad hun deler, da hun flere gange har ladet det hele komme for tæt på. Da hun var i fertilitetsbehandling, oplevede hun blandt andet at have lyst til at lukke sig inde.
Nu er hun blevet mor og oplever livet på en helt andet måde. Verden er blevet større end egen navle. Hun tænker derfor heller ikke så meget på sin egen død. Nu handler tankerne ofte om alle de bekymringer og følelser, der følger med, når man bliver mor.
På sin bucket list har hun blandt andet en drøm om at gå på den kinesiske mur og at kunne fejre guldbryllup med sin mand. Sammen med Le Gammeltoft taler hun her om døden og livet og alt det indimellem. -
Selvom Lars Hjortshøj har lavet stand-up i over 30 år, bliver stadig han nervøs, før han træder op på scenen, men for ham er det et sundhedstegn. For selvom han har prøvet det meste, er det nysgerrigheden, der driver ham. Han fortæller også vært Le Gammeltoft om angsten ved at sidde i en svævebane højt over jorden på et bjerg i Italien og gøre sig klar til at dø af skræk – men samtidig være nysgerrig på, hvad der venter på toppen. Sammen taler de om liv efter døden og hilsner fra det hinsides, om at være utålmodig og rastløs og om at blive vred over små ting. Eksempelvis når mennesker stiller spørgsmål til hunde, og derefter ikke giver hundene tid til at svare.
- もっと表示する