エピソード
-
Vi tar oss in i 2000-talet och får för första gången stifta bekantskap med en grinig Uffe på scenen. Fredrik berättar om sin, åtminstone fysiska, närvaro på en av Uffes mastodont-spelningar under Club Zebra-turnén. David hyllar Jolly Roger-EP:n från 2001 och somriga Uffe-spelningar på Skansen.
-
David, Niclas och Fredrik tar C90 tillbaka till hårdrocken och fortsätter den bakvända 90-talsföljetongen. Vi är framme vid 1998 och pratar skivsläpp av Turbonegro, Soulfly, Metallica, System of a down, Marilyn Manson, Kiss, Primal Fear, Backyard Babies och en hel del annat.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
C90 siktar in sig på åren 1997-1999 i det sjätte Ulf Lundell-avsnittet. Fredrik återger språngmarschen från pissoaren till tonerna av Stackars Jack i Himmelstalundshallen och David minns det överraskande publikjublet i aulan på Uppsala Universitet.
-
C90 börjar bakifrån när det är dags för David, Niclas och Fredrik att ta sig an 90-talet med fokus på den hårdare rocken. 1999 var ett år när rocken dog både en och två gånger, inte minst under det ökända Woodstock 99 som slutade i kaos och upplopp.
-
När alla andra har tagit semester levererar David Bogerius och Fredrik Blid det så efterlängtade femte avsnittet om Ulf Lundell. Vi befinner oss mellan de extremt produktiva och starka Lundell-åren 1994-96, med ett gäng turnéer och skivor som Xavante, Bosnia, På andra sidan drömmarna och samlingarna Rebeller, Öppna landskap och Slutna rum. Fredrik berättar om sitt speciella förhållande till låten Connemara och David minns rean på merch i Orminge Centrum ’95.
-
Låt inte dom djävlarna ta dig! C90:s Lundell-vandring är framme vid 1988 och del 4. David, Fredrik och Fredrik plockar upp Evangeline följt av Utanför murarna, Linslinjen-boxen, Måne över Haväng och live-trippeln Maria kom tillbaka. Vi minns Ulfs kanske viktigaste singelsläpp, Davids misslyckade tröjsignering utanför Gröna Lund och tipsar om låtar som inte fick plats.
-
Det är få LP-skivor som det har skrivits böcker om. Ulf Lundells Den vassa eggen är en av dem. Om den och uppföljaren Det goda livet handlar det tredje C90-avsnittet om Ulf Lundell.
-
Äntligen letar sig David och Fredrik x 2 vidare i Lundell-hyllorna och hittar skivorna Kär & Galen, Sweethearts och 12 sånger plus romanen Hjärtats ljus. Var hittar man Uffes runsten i Orminge? Vad stod det på Uffes armband i Roskilde 1982 och på vilket hotellrum i Lund spelades videon till Tre bröder in. Alla dessa frågor får vi äntligen svaren på. Som ni hör envisades Fredrik Brolin med att sitta i ett annat rum och prata, eller så var det problem med upptagningen från hans mikrofon.
-
Snön faller och vi med den. C90 riktar fokus mot den svenska rockhistorien och zoomar in på Ulf Lundell, musikern och författaren. David Bogerius, Fredrik Brolin och Fredrik Blid inleder en Uffe-trilogi med de galet kreativa åren 1975-81 som innehöll, om vi räknat rätt, hela sju album (varav en dubbel) och fyra romaner.
-
Det har blivit dags att slå sig fri, äkta Heavy Metal-energi! C90:s 105:e avsnitt träffar David gitarristen Joseph Tholl och basisten/sångaren/bandgrundaren Tobbe Lindqvist i Tyrann som gett ut två fullängdare; Djävulens musik och Besatt. Nyligen gjorde Tyrann sin första klubbspelning och släppte samtidigt singelspåret Alltid rött, alltid rätt.
-
Varför gömde Niclas den storsäljande skivan Stay Hungry under sängen? Det och mycket annat får ni veta i C90:s 104:e avsnitt som ägnas helt och hållet åt Twisted Sister. Hösten 1984 tog sig Dee Snider & C:o in i de svenska folkhemmen med låtarna I wanna rock och We're not gonna take it.
-
Niclas, David och Fredrik ägnar en dryg timme åt ett av Sheffields få bidrag till musikhistorien. En gång i tiden var Def Leppard ett av de bästa banden i den nya vågen av brittisk hårdrock och genombrottet med albumet Pyromania 1983 blev större än någon hade anat.
Men den framgångsrika historien är samtidigt präglad av tragedier, då trummisen Rick Allen miste ena armen i en bilolycka och några år senare avled gitarristen Steve Clarke, endast 30 år gammal. -
Nördavsnittet. Fredrik och Niclas berättar om sina upplevelser från den svettiga skivmässan i Solna och reflekterar över bootleg-boxar, jakten på en burk med Poison-godis, luftningar av Brasilien-pressar, David Lee Roths identiska AI-röst och en hel del annat.
-
Sebastian "Batte" Ramstedt är känd från band som Necrophobic och In Aphelion och som hyllad krönikör i Sweden Rock Magazine. David Bogerius hälsade på hemma hos "Batte" för att prata W.A.S.P. och bandets 40 år i Hem och Skola-föreningens tjänst.
-
Ratt n'roll! David, Niclas och Fredrik ägnar en och en halv timme åt ett band som aldrig bemödade sig med att komma till Sverige (när det begav sig) men var bra på elaka riff. Det snuddas även vid mer eller mindre aktuella ämnen som Fredriks skivklubb och Downtown Riot.
-
It's only rock and roll! I den andra delen om Stones 70-tal avslutas diskussionen om Goats Head Soup-plattan innan It's Only Rock and Roll, Some Girls och Black And Blue avhandlas. Därmed avslutas också C90:s Stones-serie med sammanlagt fyra avsnitt om 1960- och 70-talet.
-
i den tredje delen om The Rolling Stones tar vi oss in 1970-talet på riktigt och avhandlar orubbliga klassiker som Sticky Fingers och Exile On Main Street. Vi hinner faktiskt även med lite Goats Head Soup innan kalaset är över för den här gången.
-
Niclas, David och Metallica-Fredrik är kvar i The Rolling Stones 60-tal. I detta avsnitt avhandlas den andra delen av decenniet med klassiska skivsläpp som Beggars banquet och Let It Bleed. Det pratas om psykedeliska snedsprång, Altamont-tragedin 1969 och Ace Frehley's utmärkta val av Stones-cover. Och mycket annat.
-
Stoned! Niclas, David och Stones-Fredrik a.k.a. Metallica-Fredrik startar som sig bör i 1960-talet i det första Stones-avsnittet av flera. Vi får svar på frågan om hur The Hellacopters fick Niclas att köpa en Stones-platta och vad som är hemligheten med riffet i (I Can't Get No)Satisfaction.
-
I det 95:e avsnittet av C90-podden pratar vi Kiss igen. Den här gången handlar det om perioden 1984-1994 som Kiss inleder som ett osminkat och pånyttfött hårdrocksband. Men viljan att haka på rådande trender tillsammans med interna stridigheter och basisten Gene Simmons prioriterande av en filmkarriär kommer att spela en betydande roll.
Niclas berättar om ögonblicket när Paul Stanley upphörde att vara hans stilikon, Fredrik minns sin extremt tidiga upptäckt av så kallade bootlegs och David saknar The Ankh Warrior a.k.a The Egyptian Wizard. - もっと表示する