エピソード
-
In Vlaanderen wordt Brussel vaak afgeschilderd als een hellhole. Maar wat vinden de Brusselaars zelf? Hans Vandecandelaere ging in zijn boek 'We moeten eens over Brussel praten' met zo'n tweehonderd Brusselaars in gesprek.
Al fietsend trekken Tjhoi Ng Sauw en Hans Vandecandelaere in deze nieuwe aflevering doorheen Brussel. Een gesprek over de Brusselse hyperdiversiteit, het belang van publieke ruimte, religie en de uitdagingen waarvoor Brussel staat.
-
Deze aflevering werd opgenomen in maart 2024 wat mogelijk maakt dat sommige uitspraken gedateerd zijn. Zolang de wereld bestaat is er nog nooit een gevolg geweest dat geen oorzaak had. We noemen iets ‘een gevolg’ omdat het erna komt. Met de duizenden doden in en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op. In deze nieuwe aflevering van 'De Podcast van EPO' gaan Tjhoi Ng Sauw en vredesactivist Ludo de Brabander in gesprek over het nieuwe boek 'GAZA', de huidige toestand van Palestina, de Palestijnse geschiedenis en Ludo's ervaringen in Palestina dat hij meermaals bezocht in het verleden.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Na 15 jaar strijd vertelt het feministische en antiracistische collectief BOEH! zélf zijn verhaal. Over niet-aflatend activisme tegen hoofddoekenverboden en de gestage normalisering van islamofobie. In deze nieuwe aflevering van 'De podcast van EPO' gaat Tjhoi Ng Sauw in gesprek met de redacteurs van dit boek, Samira Azabar en Ida Dequeecker.
-
Hoe ontmasker je het sociale gelaat van extreemrechts en Vlaams Belang? In de tweede aflevering van 'De podcast van EPO' duiken Tjhoi Ng Sauw en voormalig ACV-vakbondssecretaris Marijke Persoone in de valkuilen van extreemrechts. Een trip die ons meeneemt naar de Opera van Antwerpen en het Antwerps stadhuis.
-
In deze eerste aflevering van 'De podcast van EPO' gaat Tjhoi Ng Sauw in gesprek met Paul Goossens over zijn boek 'De ongelijkheidsmachine'.