エピソード
-
I løpet av få år mistet 28 år gamle Liv Aarberg begge sine foreldre – i tillegg til å miste en av sine nærmeste venninner til selvmord. I denne episoden får vi høre om sorgen over det å miste tre av sine viktigste støttespillere, men også om innsikten man tilegner seg når det stormer som verst. I dag har Liv skapt seg en meningsfull hverdag til tross for tapene sine. Hva slags hjelp fikk hun på veien dit? Og hvordan lever man med savn i en verden som går videre?
For sorgrammede:
https://leve.no/fa-hjelp-nar-livet-er-vanskelig/
https://helsenorge.no/psykisk-helse/dodsfall-sorg-og-sorgreaksjoner
https://sorggrupper.no -
Det blåser hardt på bloggtoppen, det vet Emilie Voe Nereng alt om. Som 13-åring fikk hun innboksen fylt opp med hatefulle tilbakemeldinger, noe som til slutt førte til at hun la bloggkarrieren på hylla. I dag er Emilie tilbake i rampelyset, denne gang med god faglig tyngde og et tilsynelatende solid selvbilde. Selv om usikkerheten stadig innhenter henne, har hun en grunnleggende tro på egne evner – og hva som skaper et godt liv. Vi snakker om det å tørre å ta vanskelige valg og om viktigheten av å heie på andre. Vel, jeg heier definitivt på denne dama!
Instagram: @emilienutrition -
エピソードを見逃しましたか?
-
I en helt ny episodeserie av DRIV får Maren besøk av Camilla Hagen Kristiansen, som lever med hjernekreft. Vi snakker om det å få kreft som ung; de tankene og bekymringene som møter deg som ung kreftrammet – men også om de fine tingene i livet. Hva har kreften egentlig lært oss? Og hva kan den lære deg som hører på?
Har du innspill til neste episode, eller ønske om tema? Send til @marenwj på Instagram! -
I flere år forsøkte Meri Wiik å bli gravid, uten å lykkes. I denne episoden forteller hun om årene med fertilitetsbehandling, mislykkede IVF-forsøk og flere spontanaborter. I dag er hun tobarnsmor, og gjennom Instagramkontoen @fertilitetscoach bidrar hun til økt åpenhet omkring temaer som endometriose og ufrivillig barnløshet. Vi snakker om uoppfordrede råd, det å bare anerkjenne at ting er kjipt, og hvordan man best kan snakke om familieplanlegging i sosiale lag.
-
Simen var 13 år da kroppens hans sto i full fyr. Etter nesten 2 uker i koma våknet han opp med omfattende skader på kropp og psyke. I denne episoden forteller han om guttestrekene som endte i katastrofe, og om livet etterpå; om arr og svekket selvbilde, viktigheten av tilhørighet og om terroren på Utøya. I dag er Simen foredragsholder og motivator. Hvorfor er det så viktig at vi snakker sammen om de kjipe tingene? Og hva er egentlig meningen med livet?
Denne episoden er en motivasjonsboost!
For brannskadde:
https://nffb.no/burn-camp -
Ada er mor til Stine Sofie, én av to jenter som ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia for 23 år siden. I denne episoden forteller Ada om dagen alt endret seg, og smerten av å aldri få fred. Hvilke følelser møter deg når du frarøves en datter? Og hvordan er det å leve i en sak som alle har en formening om? Vi snakker om Stine Sofies Stiftelse og hva arbeidet for voldsutsatte barn betyr for henne. En episode om makt, morsinstinkt, motstand og medieoppslag. Og mere til.
-
Som 17-åring så Elisabeth mot en lovende skiskytterkarriere, helt til hun en dag våknet opp uten førlighet i beina. I over et år var hun lam fra navlen og ned, og beskjeden fra legene var at hun aldri ville gå igjen. Den beskjeden aksepterte aldri Elisabeth, og på eget initiativ startet hun arbeidet med å komme seg tilbake på to bein. I dag satser hun igjen som skiskytter, og jobber aktivt med å motivere andre til å se muligheter i stedet for begrensninger.
-
Frida Marie Grande er navnet bak kontoen @frida.tegner på Instagram, som har vokst seg stor på samfunnsaktuelle saker og åpenhet rundt psykisk helse. I denne episoden snakker Frida åpent om det å bli utbrent fra jobben sin, og viktigheten av å trekke i nødbremsen. Hva kan man som leder gjøre for å unngå at ansatte møter veggen? Vi er innom temaer som skam, janteloven og sosiale medier. Hva driver Frida til å dele så åpent, tross et turbulent år?
-
I desember 2021 fikk Maren selv livmorhalskreft, og i første episode blir vi bedre kjent med hennes historie. I samtale med sin far, tidligere programleder i radio og nå TV-produsent, Kjetil Johnsen, åpner hun opp om hvordan kreften kunne vært unngått. Vi får også høre hvordan han som far har opplevd det siste året. Hva har holdt familien flytende? Hvilke vurderinger har endret seg? Og hvordan finner man håp når ting kjennes fullstendig håpløst?
-
Hva er det egentlig som driver oss – når krisen rammer? Abonner på podkasten og få ferske episoder fra 9. januar.