エピソード
-
A fost Inception doar un film sau putem coborî cu adevărat în lumea viselor? Afli azi, la dialogul Laviniei Bârlogeanu cu Mihai Morar.
Visele au parcurs un drum sinuos de-a lungul istoriei omenirii. De la misticism la rațiune, de la semne trimise de zei, la elemente ignorate de știința tradițională. Astăzi, știința este tot mai dispusă să se aplece spre lumea viselor în căutarea răspunsurilor care ne guvernează rațiunea.
Dar până unde putem să ne încredem într-un vis? Cât din el trebuie interpretat și de către cine?
Este un răspuns asupra căruia profesor doctor universitar Lavinia Bârlogeanu face lumină, în cadrul spectaculos al unei noi conferintțe Fain & Simplu la Ateneul Român. El însuși, un monument care dovedește că un vis nutrit de o întreagă nație poate construi ceva durabil.
Podcastul de astăzi îți deschide ușile lumii paralele a viselor. Cea care ne monopolizeaza nopțile, dar care, așa cum ne demonstrează Lavinia Bârlogeanu, ajunge să ne guverneze și zilele. Și care poate explica ceea ce pentru unii este inexplicabil. La podcastul de azi ai ocazia să înveți și tu să visezi cu ochii deschiși.
Urmează Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Doctorul Elena Martin și Mihai Morar propun un dicționar al unuia dintre marile subiecte ale omenirii: frumusețea.
Putem să definim frumusețea la modul universal valabil? Să găsim reperele care transced moda, zona geografică, perioadele istorice și trendurile de moment? Variabile care fac din noțiunea de frumusețe una dintre cele mai subiective și fluctuante repere omenești? Alături de medicul chirurg estetician care a redat încrederea și zâmbetul pentru nenumărați pacienți – Elena Martin - trecem în revistă cum arăta frumusețea ieri și cum este ea astăzi. Ce intervenții estetice nu au rezistat testului timpului? Și, mai ales, ce produse la modă astăzi sunt de fapt inutile sau, și mai rău, nocive?
Un podcast util ca o lecție de medicină generală. Un podcast de neratat mai ales de către cei care văd în intervențiile estetice soluția pentru orice problemă, ca și pentru adolescenții care ignoră pericolele la care se expun folosind produse estetică fără acordul medicului.
Nu în ultimul rând... cum arată de fapt frumusețea?
Hai să o descoperim împreună la Fain & Simplu!
Cu Mihai Morar. -
エピソードを見逃しましたか?
-
Dragoș Buzzi este omul care a adunat 1000 de urmăritori pe zi pe social media, iar astăzi îi dezvăluie lui Mihai Morar care este visul său.
Coach, profesor, creator de conținut online. Dragoș fuge de o autocaracterizare clasică a activității sale. ‘Învăț oamenii să folosească autonomia și dezinstalez 12 ani de lipsă a libertății’ este ceea ce spune despre el. Însă principala sa activitate este cea de tată. Un rol la care a visat de mic, încă de când propriul său tată a părăsit casa în care a crescut. Iar clipurile postate de el din postura de tată au adunat 100.000 de urmăritori în puțin peste 1 an, dovadă că un material autentic, din suflet, reușește să contrazică algoritmul care cere content cât mai comprimat.
Astăzi ai ocazia să descoperi cum gândește și cum își crește copiii tatăl care a adunat zeci de milioane de vizionări pe platformele online. Care este scopul activității sale și care este marele său vis, pe care ni l-a dezvăluit astăzi. Un vis care contrastează puternic cu tot ce ne învață societatea că este de dorit.
La Fain & Simplu află și tu cum arată un ideal alternativ. Cu Mihai Morar. -
Dacă apreciezi vinul bun, este imposibil să nu fi degustat deja unul din multele soiuri recunoscute internațional de la Purcari. Azi ai ocazia să îi afli secretele din spatele etichetei!
Omul care a făcut cea mai premiată vinărie în Europa centrală si de est – Victor Bostan – ne împărtășește astăzi povestea celui mai de succes export moldovenesc. Vinul Purcari. Un vin care a parcurs deja o călătorie de sute de ani, de la licoarea țarilor Rusiei Imperiale și selectat pentru cramele Casei Regale din Marea Britanie, la paragina totală în care l-a lăsat economia sovietică, la o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro, astăzi.
Este Purcari un vin moldovenesc sau românesc? Categoric, românesc, spune omul care a luptat să îi respecte și să îi ducă mai departe tradiția, Victor Bostan. Și poate nu e coincidență că prima recunoaștere internațională, prima medalie de aur a vinului Purcari, vine în exact anul în care România modernă era recunoscută internațional și se năștea ca stat independent: 1878.
Degustă astăzi o filă de istorie românească plină de savoare, tradiție și viitor.
La Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Petronela Rotar prefațează la Fain & Simplu a 8-a sa carte: ‚Totul e în regulă în mine și în lume’ și ne explică ce înseamnă să trăiești responsabil.
Viața Petronelei este o reală călătorie. Prin spațiu, dar mai ales una profundă, interioară, o căutare a identității și modului prin care interacționează cu lumea. Fostă jurnalistă, a descoperit poezia, iar lumea i-a legitimat dezvăluirile în versuri printr-o largă recunoaștere și apreciere a talentului. A dorit să meargă însă mai departe pe cărarea cunoașterii interioare, iar drumul său a ajuns în sfera psihologiei. Astăzi continuă să ofere și altora o călătorie spirituală, nu doar ca poetă, ci ca psihoterapeut.
În episodul de astăzi, Petronela devine ghidul nostru în propria noastră călătorie interioară și ne explică ce înseamnă responsabilitatea, în toate ariile vieții și, mai ales, ce înseamnă să trăim cu capacitatea de a răspunde la emoții pe care nu le controlăm. Episodul de astazi este sustinut de Bergenbier S.A. și este parte din campania #TraiesteResponsabil, un proiect care promovează consumul moderat de alcool.
Învață și tu ce presupune și cum se oferă suportul celor care au nevoie de el, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.
Prietenii știu să fie responsabili 👉 https://www.prieteniresponsabili.ro/ -
Dacă simți că nu mai știi să te bucuri de succesele tale sau că mergi la muncă visând să faci altceva, ești la podcastul corect ca să îți schimbi viața. Cum? Află de la Magor Csibi și Mihai Morar.
Burn out, blazare, inactivitate, atacuri de panică. Sunt problemele cu care se confruntă prea mulți dintre noi când vine vorba despre locul de muncă. O activitate care ne ocupă cea mai mare parte a zilei, dar pe care o facem pe pilot automat, visând la concediu sau la ce ne-am dori să facem cu adevărat. Cum am ajuns aici? Și, cel mai important, cum putem să depășim impasul care face ca locul de muncă să semene mai curând cu o închisoare decât cu ce ar trebui să fie: un spațiu pozitiv, creativ, în care să ne dezvoltăm și să cunoaștem oameni interesanți. Pentru ca dă, se poate! Descoperă pașii la Fain & Simplu. Pe scena Operei Române, cu Mihai Morar. -
Artizana marii premiere Bucharest Fashion Week – Roxana Voloșeniuc – vine la Mihai Morar pentru o veritabilă lecție de stil.
Numele ei este sinonim cu eleganța, în România. Și nu numai. Plecată în lumea mare a modeling-ului înca de la 19 ani, s-a format în perioada de aur a super fotomodelelor care au revoluționat industria. ‚Cred că am fost primul model român plecat în afară’, ne dezvăluie Roxana, care în 1995 lucra deja cu Giorgio Armani! La doar 25 de ani, renunța la podiumul de modă și devenea cel mai tânăr redactor șef din lume al celebrei reviste Elle, la cârma căruia Roxana se află de un sfert de secol! 25 de ani în care a transformat Elle România în etalonul nedepășit al stilului.
Ce mai poți face pe plan profesional să egalezi această performanță? Ei bine, Roxana a ales să pună Bucureștiul pe harta internațională a modei, organizând primul Bucharest Fashion Week. O acțiune pe cât de curajoasă, pe atât de costisitoare, realizată fără ajutor din partea autorităților române, asta deși are potențialul să revoluționeze industria fashion din România.
Află în podcastul de azi ce îți aduce Bucharest Fashion Week, dar profită și de ocazia să faci un adevărat curs de stil cu poate cea mai avizată persoană să îți ofere sfaturi. Pentru că Roxana Voloșeniuc nu este adepta luxului de dragul luxului și nici a etalării stridente a bunăstarii. Și asta pentru că, așa cum spune ea, frumusețea nu stă exclusiv în branduri scumpe. ‚Frumusețea pleacă de la casa în care trăiești, până la vacanțele în care te duci, mâncarea pe care o consumi și chiar hainele pe care le porți.’ Adevărata frumusețe vine din interior și înnobliează totul împrejurul tău.
Astăzi, la Fain & Simplu, învață cum să trăiești frumos!
Cu Mihai Morar.
Păstrează frumusețea reală 👉 https://www.dove.com/ro/stories/campaigns/keep-beauty-real.html -
Unde se termină știința și unde începe credința? Există o delimitare între ele, sau, dimpotrivă, decurg una din alta? Părintele Necula, profesor universitar, prezintă legătura neașteptată dintre ele.
‚Nimic nu mi l-a demonstrat pe Dumnezeu mai mult ca știința!’ Este afirmația care poate surprinde pe mulți, dar părintele Necula ne poartă prin procesul logic care duce la revelație. Pasional și nonconformist, mereu în căutare de răspunsuri, părintele nu evită momentele delicate: ‚am fost ateu’, recunoaște cel care ne povestește și drumul pe care l-a parcurs către credință. Iar acest drum este astăzi necesar celor care își văd reperele zdruncinate de lumea modernă. Este însă un drum unde Biserica și Omul trebuie să se întâlnească la mijloc. Cum? Afli astăzi la Fain & Simplu, într-un dialog care îți dezvăluie puterea reală care este în noi și modul în care o putem accesa.
Participă la o reală călătorie inițiatică purtată pe scena celei mai vechi săli de spectacol din țară – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Alături de Mihai Morar. -
Unul dintre cei mai apreciați medici și specialiști în traumă ai timpurilor noastre se află, în PREMIERĂ, în studioul Fain & Simplu. Dr. Gabor Maté este medic, autor de bestselleruri, speaker, fiind recunoscut ca nume de referință pe teme precum stresul, deficitul de atenție (ADHD), parentingul, dependențele și dezvoltarea creierului. E un DIALOG esențial pentru vremurile în care trăim, la sfârșitul căruia vei dobândi calmul și claritatea de care ai nevoie în propriul tău proces de vindecare.
Cunoscutul medic canadian ne spune care sunt cauzele principalelor probleme cu care se confruntă societatea de azi: depresie, anxietate, stres cronic, oboseală, ADHD, boli autoimune, boli mintale, adicții și nu numai. Gabor Maté ne oferă nu numai o nouă perspectivă asupra vindecării, ci și soluții concrete pentru dilemele și provocările omului modern. Cum ne putem redobândi armonia în relația părinte-copil, cum să ne vindecăm relația de cuplu, dar și care sunt cele CINCI MARI LECȚII pe care avem nevoie să le învățăm pentru a nu risca să ne îmbolnăvim, ne spune chiar el.
În final, vă mărturisim doar atât: e un podcast la fel de convingător, curajos, plin de compasiune și speranță așa cum sunt și cărțile lui. -
Ți-ar plăcea să faci un profit la bursă de 260%? Atunci nu rata podcastul lui Mihai Morar cu Olga Ursu!
Într-o lume plină de oportunități dar și de falși profeți, Fain & Simplu îți aduce un veritabil specialist financiar care îți poate schimba viața. Olga Ursu este unul dintre cei doar 7 consultanți de investiții acreditați de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară ! Adică un om cu adevărat valoros și legitimat de statul român. De altfel, legitimante sunt și portofoliile pe care le gestionează și despre care poți să afli din discuția de azi. Însă și mai important este că azi poți să afli de la o persoană cu adevărat avizată ce presupune investiția la bursă, de la A la Z. Când, cum și de ce să investești, care sunt oportunitățile momentului și ce greșeli să eviți. O veritabilă lecție financiară pe înțelesul tuturor, din care afli că perseverența și un plan bine gândit îți pot fie schimba viața, fie asigura bătrânețea. În funcție de prioritățile tale.
Descoperă specialistul care pariază pe România și care a pus bazele platformei www.strategiideinvestitii.ro, Olga Ursu.
La Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Fain & Simplu prefațează una dintre cele mai așteptate reveniri în media românească – cea a Adelinei Chivu – cu o premieră: primul ei interviu la un podcast!
Adelina este cea care infirmă stereotipurile care caracterizează soțiile de fotbaliști. Pasionată de meseria ei, de muzică, de artă, de familia ei, Adelina nu s-a mulțumit să fie doar soția marelui Cristian Chivu, adică o apariție frumoasă în tabloide. Dimpotrivă. A ales să renunțe la prim planul în care se afla ca vedetă a Antenei 3 și să fie alături de soțul ei, căruia i-a dedicat întreaga ei energie și susținere. Totul, în cel mai intim și reținut mod posibil: nu în atenția presei, ci în intimitatea căminului pe care l-a făcut și întreținut toți acești ani alături de unul dintre cei mai de succes fotbaliști români. Cât de grea a fost pentru o mamă să își crească fetele departe de casă? Cum arată cu adevărat viața pentru familia unui fotbalist de succes? Cât de aproape de dezastru a fost Cristi Chivu dupa accidentarea soldată cu o operație craniană?
Aflată la primul ei podcast, Adelina se dezvăluie ca niciodata lui Mihai Morar, cel cu care va împărți platoul de filmare în noua ediție X Factor. O revenire spectaculoasă pe micul ecran, așteptată de 16 ani! O incursiune în viața unor vedete ai căror apropiați se numesc Jose Mourinho, Silvio Berlusconi sau Marco Materazzi, dar care aleg să trăiască normal, departe de glamour sau excesele high life-ului care caracterizează lumea mondenă a fotbaliștilor de top.
Un interviu ca nici altul. La Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Tratamentul medical tradițional nu funcționează? Alina Robu și Diana Nemeș îi prezintă lui Mihai Morar alternativa medicală a viitorului: BrainMap – cea mai complexă encefalogramă.
Desprinsă parcă dintr-un film SF, soluția medicală a Institutului BrainMap Neuroscience presupune descifrarea neurofeedback-ului nostru. Pentru că dereglările de sănătate pot avea cu totul alte cauze decât credem sau decât sunt diagnosticate. Iar tratamentul propus de Alina Robu și Diana Nemeș citește undele noastre cerebrale, fluxul care informează creierul despre problemele care apar în corp! Putem scăpa astfel de boli precum Alzheimer, scleroză multiplă, sau descoperi alte cauze ale anxietății?
Descoperă azi medicina viitorului pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași!
La Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Cristi & Ralu, unii dintre cei mai urmăriți călători români prin lume poposesc la Fain & Simplu.
Toată lumea are o părere despre vloggeri și despre cât muncesc ei. De câte ori nu i-ai privit cu invidie pe cei care ‚câștigă bani prin câteva postări’? Iar despre vloggerii de călătorie, câți nu se gândesc că își petrec viața ca o vacanță?
Azi ai ocazia să afli cu adevărat cum este viața unor oameni care se află de 5 ani pe drum! Care au renunțat la casă, slujbe, seri cu prietenii sau duminici în familie, dormitul în propriul pat și predictibilitate... ca să călătorească și să facă din asta o afacere sustenabila. Iar călătoria lor a căpătat o dimensiune cu adevărat spirituală. Pentru că au văzut ce înseamnă cea mai dură sărăcie, dar și cum au eșuat societățile vestice în lupta cu drogurile, violența, sărăcia.
Cristi și Ralu aduc la Fain & Simplu imaginea reală a lumii, cea care nu apare pe site-urile turistice. Surprinzătoare este și imaginea României în sânul diasporei românesti, diasporă care abia acum redescoperă ce are Romania de oferit în plus față de țările unde realitatea s-a dovedit foarte diferită de așteptări.
O discuție sinceră despre siguranță, tentații, puterea de cumpărare și multe altele care alcătuiesc, de fapt, o societate. Descoperă lumea așa cum nu o știai.
Astăzi, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Cornel Ionescu de la Banometru îi dezvăluie lui Mihai Morar costul micilor și marilor plăceri care ne alcătuiesc viața.
Carpe diem! Dar ce faci când a trecut clipa trăita la intensitate maximă? Îi achiți costul, desigur. Iar pentru mulți, asta înseamnă datorii. 4 români din 10 cheltuie tot ce au, lună de lună. În multe cazuri, ei cheltuie și banii pe care nu îi au. Iar asta înseamnă datorii. În podcastul de azi înveți însă că datoriile nu înseamnă sfârșitul lumii, că nu ești singur și că există mereu speranță și o cale să ieși din situațiile care par fără ieșire. Cum? Pas cu pas, cum ne spune omul care învață gratis românii să se gospodarească singuri, Cornel Ionescu. De altfel, întreaga filosofie Banometru este că orice datorie, oricât de mare, se împarte în segmente pe care le poți gestiona, până la atingerea obiectivului. Iar acesta nu este o viață fără datorii, pentru că... nu toate datoriile sunt greșite. Confuz? Îi lăsăm atunci pe Cornel Ionescu și Mihai Morar să te introducă în lumea care ne conduce viețile, dar despre care prea puțini vrem să învățăm: cea a banilor. Descrisă Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Cel mai titrat antrenor român din istoria fotbalului își dezvăluie secretele de viață și Biblia succesului în fața lui Mihai Morar. E o șansă unică de a-l asculta pe Mircea Lucescu timp de 2 ore. O întâlnire excepțională, care a avut loc între viile din Purcari, un loc drag dumnealui, înainte că Il Luce să preia echipa Națională României
Cariera lui Mircea Lucescu este un real fenomen care ar trebui predat la școală. Depășit la numărul de trofee doar de unicul Alex Ferguson, care însă s-a retras din fotbal, Il Luce este cel mai în vârstă tehnician din fotbalul mare care încă produce performanță an de an! Invitat al lui Mihai Morar în cadrul special de la Chateau Purcari, Lucescu își dezvăluie mentalitatea care a produs fotbal spectacol zeci de ani. De la momentele Corvinul și Dinamo, la promovarea în premieră a unor supervedete ale fotbalului mondial... la momentul actual, când a preluat, după o lungă așteptare, tricolorii. Cum va arăta jocul Naționalei de acum încolo? Ce așteptări putem avea de la baieții conduși de acum de un nume legendar al fotbalului mondial?
Afli tot astăzi, la primul podcast cu noul antrenor al României!
Mircea Lucescu... la Fain & Simplu!
Cu Mihai Morar. -
Pe cine vrea să aducă în țară cel mai longeviv festival din România? Organizatorul Summer Well – John Varbiu – îi dezvăluie lui Mihai Morar!
Cum ar arăta un line-up ideal de 10 milioane de euro? Afli din podcastul de azi, în care descoperi și poveștile neștiute din spatele momentelor memorabile la care participi, ca spectator. Pentru că un festival de succes înseamnă mult mai mult decât experiențele la care participă publicul. Iar John ne oferă o privire nerestricționata back stage.
Bucură-te de o experiență VIP și vezi cum este să ai brățara de acces în toate zonele unei festival mare, alături de John Varbiu și Mihai Morar.
La Fain & Simplu. -
Diana Lupu ne prezintă relația pe care ar trebui să o avem cu fricile noastre. Cum ne raportăm la anxietatea noastră și cum interacționăm cu ceilalți ca să nu agravăm lucrurile?
Ce crede un psihoterapeut tânăr despre modul în care se manifestă tinerii astăzi? Cum apare anxietatea la adolescenți și cine este principalul vinovat? Răspunsul poate să te șocheze, dar în majoritatea cazurilor, vinovații sunt chiar părinții, care nu știu să își gestioneze propriile trăiri și intenții constructive, la bază. Află din podcastul de astăzi cum ar trebui să interacționezi cu cei mici, cum să te raportezi la adolescență și, cel mai important, cum să te porți cu tine când ești pus față în față cu sentimente de care îți este teamă.
Calea către o viață normală, mai bună, mai liberă, începe la Fain & Simplu!
Cu Mihai Morar. -
Niculina Gheorghiță și Mihai Morar fac lumină în haosul care guvernează viața multora: puterea de a trăi în armonie este în noi!
Pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, psihologul Niculina Gheorghiță vorbește despre diferențele dintre putere și forță. Ce contează cu adevărat pentru o viață împlinită și cum se manifestă puterea pe care toți o avem în noi. Putere pe care, însă, mulți nu o exprimăm și de care ne simțim deposedați. De ce și de către cine? Afli astăzi în podcastul care dezvăluie și de ce facem alegerile pe care le facem, în dragoste. Ne căutăm propria imagine în celălalt? Ce așteptări putem avea de la partenerul nostru și în ce mod trebuie să ne apropiem de el pentru ca viața în cuplu să fie una frumoasă?
Într-o lume dominată de haos și de acțiuni făcute fără să fim conștienți de ele, așternem calea către armonie.
La Fain & Simplu, cu Mihai Morar. -
Trac? Teamă de vorbit în public? Descoperă astăzi alături de Mihai Morar și Teodora Mețiu limbajul secret pe care îl avem: cel al vocii noastre.
Limbajul natural este fain și simplu, ne spune cea care învață românii să vorbească fără trac în public și să aibă impact asupra celorlalți, prin felul în care își folosesc vocea, Teodora Mețiu. Iar acest mod de a ne folosi vocea ne poate fie duce spre succes, fie demasca drept prefăcuți! Află deci greșelile pe care le facem când ne adresăm celorlalți, care este vocea pe care ar trebui să o folosim dar și care este puterea nebănuită pe care mulți o percepem greșit, într-o conversație!
Descoperă la Fain & Simplu un univers al subtilității care te poate face un adevărat speaker în orice situație!
Pe scena Operei Române, cu Mihai Morar. -
Rareș Bănescu îți arată azi cum poți vinde orice, online, iar Mihai Morar oferă cadou numele unei posibile viitoare afaceri!
Numele lui Rareș este legat de e-commerce făcut la cel mai profesionist nivel. Prima sa companie, Retargeting, este responsabilă de comunicarea comercială de succes în mai multe țări de pe glob, însumând deja 5.5 miliarde de newslettere și sms-uri comerciale trimise nouă, tuturor. Au ele însă un impact real sau sunt doar spam? Poți fura idei pentru propria ta afacere din ce ne dezvăluie Rareș? Află astăzi, alături de legile care stau în spatele e-commerce, cum poți practic vinde orice online, dar și în viața reală. Pentru că principiile persuasiunii sunt aceleași, iar Rareș ne oferă un adevărat curs de voință aplicabilă în orice mediu.
Ce urmează pentru Rareș Bănescu o data cu lansarea noii sale companii The Marketer? Și, așa cum anunțam mai devreme, care este ideea de business cu principii de branding deja stabilite, pe care o poți lua gratis din podcastul de azi?
Descoperă o lume de oportunități la Fain & Simplu, cu Mihai Morar. - もっと表示する