エピソード
-
Hvilken effekt har energi? Hvad betyder det at have god energi, og hvilke negative konsekvenser har dårlig energi?
I dette afsnit snakker vi om underviserens og improspillerens ansvar for at have en god energi med sig. -
Alle restriktioner er væk efter to år med corona. Vi kigger tilbage på op- og nedture, og de nye muligheder tiden har givet os
-
エピソードを見逃しましたか?
-
I dette afsnit tager vi udgangspunkt i crowdpleasing og kommer i den forbindelse ind på publikums betydning for et sjov ifht, hvordan den enkelte spiller udfører sit arbejde. Hvad kan man gøre, hvis publikum griner mere af de andre?
-
Med udgangspunkt i Lars Udengaards improvisationsforløb snakker vi om, hvilken effekt det har hos erhvervsfolk at blive præsenteret for improvisationsteknikker og -redskaber. 'Applied Improvisation' betyder, at man anvender improvisation uden for det normale felt.
-
I dette afsnit fortæller Martin Winther-Zarp om sit netop afleverede speciale, der omhandlede improvisation, hjerneforskning og undervisning. Vi kommer ind på de forskellige begreber, der er anvendt og fortæller om konklusionerne på projektet.
-
''Kender du det, når...''. I dette afsnit snakker vi om effekterne af relaterbar comedy, der bygger på sande og troværdige referencer. I forbindelse med det kommer vi ind i på karakter- og historieopbygning, hvor simple valg kan have stor effekt for publikums respons.
-
I dette afsnit snakker vi om begrebet 'Group Mind', der frit oversat betyder 'en gruppens fælles bevidsthed. Begrebet synes en smule abstrakt, så vi snakker om, hvordan vi selv arbejder med det og kommer med konkrete eksempler på, hvad man som gruppe kan gøre for at træne det.
-
Efter en længere pause er Improforskerne tilbage med fornyet energi.
I dette afsnit snakker vi om, hvad vi får tiden til at gå med under corona-karantænen, hvor alle vores shows, jobs og undervisning er aflyst. -
Lars og Martin har begge lavet en del reklamer, så i dette afsnit snakker de om, hvilke fordele improen giver dem i forbindelse med castings og udførslen af optagelserne. De giver gode råd til ting, man selv kan arbejde med, hvis man vil prøve sig af i reklamebranchen.
-
Hvad inspirerer dig? Hvordan udvikler man sin evne til at blive inspireret?
Vi snakker om vigtigheden af at træne sin inspiration og se mange muligheder i få ting for at nå ind til sjove og interessante scener og karakterer. -
Findes den fuldendte improspiller? I dagens afsnit snakker vi om, hvad vi gør for hele tiden at udvikle os som spillere og undervisere. Hvor søger vi vores inspiration og hvorfor er det vigtigt hele tiden at holde sig i gang.
-
Susanne Billeskov er skoleleder af Improskolen KBH. Det er over 10 år siden, at hun startede med at undervise og interessen har været stor. Hun er i studiet for at fortælle om tanken at drive en improskolen og hvad folk får ud at blive undervist.
-
Martin har instrueret musikforestillingen 'En Stemme'. Med udgangspunkt i et manuskript begyndte han at arbejde med skuespillerne, der blev kastet ud i en masse improvisationer for at udvikle karakterer, der udsprang af dem selv og ikke en forudbestemt instruktion. I dette afsnit snakker vi lidt om fordele og ulemper ved at arbejde med improvisation i instruktion.
-
Canadian Amy Shostak from the duo RÅ POWER is touring Europe for six weeks. They visited Copenhagen with a show and workshops, so we had the chance to interview her about Canadian improv culture and how it is to visit groups and players in Europe.
-
Jakob Schnohr har tidligere vundet DM i impro comedy. For tredje år i træk står han i spidsen for arrangementet og har planer om at tage det til nye højde. I år er det nemlig meget mere end selve showet, der er fokus på, da metafortællingen i lige så høj grad skal fortælles i år.
-
Begrebet 'Teatersport' bruges i følge Steen Haakon forkert. Sådan som vi kender det i Danmark i dag er ikke sådan som det oprindeligt blev tiltænkt af Keith Johnstone. Vi snakker om hvor misforståelsen ligger og hvilken betydning det har for genren.
-
Improforskerne er alene i studiet, snakker om hvordan de mange podcasts har ændret deres spillestil og tanker om improvisation. Derudover snakker de også om, hvordan de fremover tænker, at de vil optager afsnit ifht. temaer og gæster. Hyggeligt og ferieagtigt. God påske.
-
Laura Drasbæk er skuespiller i improgruppen FELT, der har specialiseret sig i impro drama.
Hun er i studiet for at snakke lidt om, hvordan det har ændret hende som skuespiller at blive præsenteret for 'longform'. -
Mads Korsgaard er psykolog, forfatter og foredragsholder med speciale i psykologien bag kreativitet og innovation, og har skrevet bogen 'Aktivt Kreativ'. Vi snakker med Mads om de ting, der sker inde i hjernen, når vi improviserer hvorfor det er vigtigt at gøre.
- もっと表示する