エピソード
-
I dagens episode skal jeg se litt på tema som frykt, stress og det å finne motivasjon når man kanskje er på en plass i livet hvor det kan være vanskelig å komme seg videre.
Da jeg startet denne podcasten var jeg kanskje på mitt aller tyngste i livet. Alt hadde egentlig gått litt feil, og på toppen av det hele hadde jeg nettopp mistet min aller nærmeste, mamma.
Så hvordan kan man bli motivert til å utføre nye ting når utgangspunkt vil det motsatte?
Jeg kunne valgt å gjøre som jeg alltid hadde gjort tidligere, eller så kunne jeg prøve å gå helt nye veier.
"Hva er det verste som kan skje", er noe man sier når man skal utføre nye ting.
Jeg hadde nettopp lest en studie som var gjort på Harvard Medical school som kalles «Reframing performance anxiety” og tok i bruk denne:
Hva er det beste som kan skje?
Min største frykt var egentlig å lage denne podcasten, og er det ikke litt spennende å tenke at den største frykten man har, har man faktisk enda ikke konfrontert!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens episode har jeg lyst å se litt nærmere på «teorien om selv” og begrepet selv knyttes opp til prinsippet om organismens selvregulering. Som da kan beskrives i hvordan vi mennesker regulerer oss i forhold til våre behov i de omgivelsene vi befinner oss i.
Som for eksempel at vi kan velge å snakke med nye mennesker som kommer inn på en fest, eller vi kan la være å snakke med dem, og fortsatt slik man alltid gjør.
Men hva skjer om du gjør det helt motsatte av hva du pleier? Det er noe jeg skal prøve å finne ut av i dagens episoden.
I samtale med søsknene Mohamed og Sara undrer jeg litt på hvordan det er å være palestiner i Norge,
nå som Norge har anerkjent Palestina som stat.
Noen samtaler kan også være vanskelige å ta, fordi de kan være utrolig ubehagelige, og jeg tror mye av ubehaget ligger i at vi er redde for å si de feile tingene, eller bli oppfattet feil fra folk rundt oss, så da holder vi heller munn i stedet for å være nyskjerrig på hvordan andre mennesker har det i vanskelig situasjoner.
Jeg har selv vært redd for å gjøre, eller si feil når det kommer til krigen som pågår i Palestina.
Hva burde jeg si, burde jeg si noe? Hjelper det i det hele tatt om jeg sier noe?
Jeg tenker at å ikke gjør noen ting, eller å unngå slike samtaler fordi de er ubehagelige, er vel egentlig definisjonen på å være privilegert.
Hva tenker egentlig Mohamed og Sara om influencere som nå plutselig deler om Palestina i sosiale melder?
Og hvordan føles det egentlig for et menneske å bli fortalt at som menneske har du ingen tilhørighet, og du er ikke like mye verd som alle oss andre?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
I dagens episode snakker jeg med et av de fineste menneskene jeg vet om, artisten Mari Boine. Ikke bare har hun vunnet utallige priser for kunsten sin, hun har også fått spellemannprisen - hederspris, og 18. september 2009 kunngjorde Det kongelige hoff Mari til ridder av St. Olav Orden.
I 1852 skjedde Kautokeino opprøret, og her hadde Mari slektninger som deltok, men lite viste de den gang at 104 år etterpå skulle Mari Boine bli født, og hun skulle bli kvinnen som satte samene på kartet større enn noen ganger før.
Men jeg undrer litt?
Hvem er egentlig denne urkvinnen som tok et så stort oppgjør med det læstadianske miljøet, og som har kjempet mot det norske samfunnets overgrep mot samene?
Først var det Alta-saken, så Fosen -saken. Jeg undrer litt, hva er det egentlig vi ikke klarer å forstå oss på?
Og hvordan føles det å gi slipp på noen mennesker fordi man blir nødt til å beskytte seg selv?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I denne episoden setter jeg meg ned med kvinnen som klarte å selge ut en av Norges største konsertarenaer på egen hånd – uten en krone i markedsføring og kun via snapchat.
Journalist, Komiker, forfatter og foredragsholder Veronica Simoné Fjeld sa opp jobben og skapte sin helt egen arbeidsplass, og lever i dag drømmen på turneveien ved å vise at du er bra nok som du er, men veien hit har kanskje ikke vært så lett som folk tror.
Som 14 åring ble Veronica voldtatt av to gutter på en fest, hvordan påvirker dette et menneske? Jeg tar med meg Veronica på en visuell meditasjonsreise tilbake i tid. Hva kan oppstå her og nå, i en alder på 42 om du bare er var nok med hele kroppen.
Jeg fant, jeg fant ut av at «det er ikke noe i verden som kan skade deg så mye som dine egne tanker, og det er ikke noe i denne verden som healer deg så mye som dine egne tanker»
Har du noe som er vanskelig i livet ditt ta kontakt med
Mental helse: [email protected] eller telefon:
352 96 060.
HJELPETELEFONEN FOR SEKSUELT MISBRUKTE:
800 57 000
VOLD - OG OVERGREPSLINJEN:
116 006
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tre åpne offentlige homofile menn fra tre forskjellige generasjoner setter seg sammen i denne episoden for å dykke ned i det personlige som har skjedd i privatlivet og i homohistorien.
Finn schøll ble født da det var kriminelt å være homofil, da han kom ut som 30 åring var han både godt gift og hadde to barn og forelsket seg i en mann og på den tiden var også homofili fortsatt tabubelagt å snakke om. I 2014 ble Finn rammet av prostatakreft, hvordan påvirker dette kroppen og den seksuelle lysten?!
Victor er nyforlovet med kjæresten Kenneth etter ti år som kjæreste, men hvordan er det å vise følelser for den man elsker offentlig? Jeg slet selv med det når jeg var i et forhold. Tenker Victor og Finn ekstra mye over landene de besøker når de skal på ferie?
Hvordan har terroren på London pub preget disse guttene? Og er pride mer viktig nå enn tidligere?
Jeg undret litt, de er jo begge i trygge forhold, men har de sex med andre menn, eller kvinner?
Hva fant jeg ut av nå?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I denne episoden kommer den norske billedkunstneren Unni Askeland på besøk, og vi skal snakke om kunst som terapi.
Jeg undrer litt, bruker hun kunst som egen terapi når hun kjenner på ting som er vondt? 1 juledag 2019 dør Unni sin beste venn, Ari Behn, hva skjer med den kunstneriske kreativiteten når man mister den man er mest glad i til selvmord?
Og hvilke råd har hun til menn og kvinner som ikke klarer å si hva de egentlig føler?
Unni er klar i sin tale, du skal ELSKE kroppen din, og la oss aldri glemme den gang hun møtte hele Norges Kong Harald for første gang, en agurk blir aldri helt den samme.
Unni er klar for å skape kunst på en ny måte, denne gangen skal det gjøres på ONLYFANS!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens episode skal vi se nærmere på humor og hvordan det kan brukes riktig og feil. Jeg har fått besøk av komikerdronningen Anne Kat Hærland som er klar for nytt standupshow og jeg lurer litt på om man egentlig kan spøke om alt og alle?!
Jeg har gjort min egen analyse på hvorfor folk er litt redde for Anne Kat, inkludert meg selv, hva tenker hovedpersonen selv om min analyse?
Er Anne kat ferdig med reality-TV etter farmen besøket, og hvorfor er hun besatt av AI?
Nå som hun er singel? Hvordan flørter hun, og er hun klar for å møte noen igjen?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I denne episoden skal jeg se nærmere på hvorfor det er så vanskelig for gutter og menn å snakke om følelser?
Og hvorfor snakker vi egentlig ikke mer om kroppspress blant gutter og menn,
Hva er vi egentlig redde for? Og kan vi bli vår egen terapeut?
Jeg fant, jeg fant hele Norges favoritt psykolog Peder Kjøs og lurte egentlig litt på hva han mener om å bruke psykedelisk midler inn i terapi timen...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi må kunne føle på tillit for å klare å være sårbare, og for å være sårbare må man føle tillit, dette er ikke en enkel oppgave, så i denne episoden skal vi se hvordan det er når de med autoritet i skolesystemet ikke klarer å se barn som kommer med utfordringer i timen.
Og på veien fant jeg Ruth som var min ekstralærer og jeg ringer henne opp og takker henne personlig for at nettopp hun så meg og mine utfordringer på barneskolen.
Hjelpetelefoner og nettstederP.S.Hvis det står om liv og helse ring 113Mental Helse Hjelpetelefonen
Telefon 116 123 (hele døgnet)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I min første episode forteller jeg for første gang om mine innerste mørke tanker. Tanker jeg har vært redd for å dele høyt. Vu har alle tanker vi velger å ikke dele da frykt og skam blir for stor.
Men nå er tiden inne for å gjøre om på det, slik at jeg kan eie min historie fullt ut.
Jeg skal fortelle om den store bevarte familie-hemmeligheten.
Jeg håper at jeg i tillegg til å hjelpe meg selv, kan hjelpe andre som står i samme situasjon.
Samt øke forståelsen til at ved mer åpenhet om det som er vondt, så er vi på vei mot litt mindre ensomhet og et varmere samfunn.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Jeg slipper min første podcast søndag 11 februar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.