エピソード
-
På amerikansk betyder ‘sex’ både sex og køn - og i de her dage fylder begge dele virkeligt meget: Tre af Trumps udpegede ministre er ifærd med at blive undersøgt for egne overgreb, sex med mindreårige og for at vende ryggen til andres overgreb. Mest voldsom Matt Geatz, Trumps kandidat til justitsminister. Og så er der ballade i Kongressen, fordi Republikanerne vil lukke kvindetoiletterne for Kongressens første transkønnede medlem! Lyt til Mads og David!See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Trump ruller sin nye regering ud i hastigt tempo. Med udnævnelsen af Tom Homan som ‘grænse-zar’ er der lagt op til hurtige, massive udvisninger af illegale indvandrere. Det hold, der skal føre udenrigs- og sikkerhedspolitikken, er også tæt på at være på plads. Det ligner 'America First' for fuld skrue. Lyt til Mads og Davids udlægning.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Da Trump senest var præsident, pressede den republikanske partielite ham til at tage flere traditionelle ministre ind. Den ‘fejl’ ser han ikke ud til at gentage i år. De navne, som er i spil til de vigtigste poster, ligner mest MAGA-loyalister. Mads Fuglede og David Trads gennemgår de centrale navne. Ingen af dem gør Europa glade. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Der mangler fortsat at blive talt mange stemmer i de stater, hvor Harris vinder stort. Trump ender formentlig på 50%, Harris på 49%. Tæt. Men hvorfor smed hun 10 mio (!) stemmer. Mads Fuglede og David Trads svarerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Trumps store sejr betyder, at vi nu lever i Trumps æra. Hvad betyder det for Amerika, Europa og Danmark? Mads Fuglede og David Trads giver svarene. Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Døden skal have en årsag: Trump vandt…og derfor er Kamala Harris en taber. Mads Fuglede og David Trads giver de første bud på, hvad Harris har begået af fejl. Nummer 1: Hun var en dårlig kandidat. Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Vi har ikke det endelige resultat endnu, men det ser rigtigt godt ud for Trump. Eks-præsidenten kan meget vel vinde alle svingstaterne. Mads Fuglede og David Trads giver den foreløbige dom over valgresultaterne. Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De første stemmer er optalt i Dixville Notch langt ude på bøhlandet i det øverste New Hampshire. Tre stemmer til Harris. Tre til Trump. Den sidste prognose fra Nate Silver baseret på 80000 simuleringer af målinger giver Harris sejr i - hold nu fast - 50,0013 procent af tilfældene. Hvor dramatisk det kan ende, hvis valget rent faktisk ender uafgjort? Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
To målinger i weekenden - vel og mærke fra de bedste institutter - er virkelig gode nyheder for Harris. Hun fører sensationelt i Iowa - en stensikker republikansk stat. Og hun står pludseligt stærkere i de fleste svingstater. Mads Fuglede og David Trads kommer med deres bud på, hvorfor det sker.Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Med 75.000 ellevilde tilhængere i ryggen til et kæmpe-rally i Washington DC lancerede Kamala Harris sin slutspurt. To emner er i fokus: For det første at minde vælgerne om, at Trump er en fascist. For det andet at bøje det i neon, at abort er i fare. To markante brud på den positive valgkamp, som er kommet i defensiven. Virker det? Mads Fuglede og David Trads zoomer ind på de sidste døgn af valget.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Med under en uge til det amerikanske valg er der helt dødt løb mellem Donald Trump og Kamala Harris i de syv svingstater, og begge kandidater forsøger desperat at få mobiliseret de afgørende stemmer. I et forsøg på at vinde svingstaten Michigan er Trump begyndt at svine statens største by, Detroit, til. For at finde ud af, hvordan byens indbyggere reagerer på det, har Jyllands-Postens udlandsredaktør, Michael Bjerre, besøgt Detroit - og mødt en af dem, som har været med til at styre den kriminelle underverden i byen. Han er morder, hedder Charles Butler Bay, og han vil stemme på Trump. Kan Donald Trump vinde valget ved at tale grimt om Detroit og andre store byer med demokratisk ledelse? Gæst: Michael Bjerre, udlandsredaktør på Jyllands-Posten Vært: Jacob Grosen Tilrettelæggelse: Mathias Bonde og Pernille Skytte Klip og produktion: Mikkel Brygger Mortensen Foto: Casper Dalhoff Der er lånt klip fra AP, ABC, CNN, MSNBC, CBS, The Times See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I Michigan, en af de vigtigste svingstater, står der helt, helt lige. Derfor har kampagnerne fuld fokus på delstaten. To store udviklinger hen over weekenden understreger det: Michelle Obama holder tale på tale om især abort. Og som en mindre sensation mødte en gruppe muslimske organisationer op på Trump-rally for at støtte ham. Muslimerne kan måske tippe balancen i Trumps retning. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Alle amerikanske valg har en ‘oktober-overraskelse’ - en stor nyhed, der vender op og ned på valget. I nat stod en amerikansk model frem med beskyldninger om, at Trump begik overgreb mod hende i 1993. Det rigtigt slemme er, at det var den notoriske Jeffrey Epstein - en af USA’ mest foragtede mænd - som introducerede Trump til modellen. Mads Fuglede og David Trads analyserer sagen. Hitler og Mussolini er også på dagens dagsorden!See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Som Nate Silver, guruen på meningsmålinger, siger, så betyder det faktisk noget at føre - selv om det kun er marginalt. Humøret stiger simpelthen! Måske er det derfor, at Trump forleden indledte et valgmøde med at fortælle lang historie om størrelsen på en berømt golfspillers penis. Arbejderklassen i Rust-bæltet slog sig på lårene af grin, mens eliten holdt sig for næsen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Målingerne er så tætte og så konstante i USA, at Mads Fuglede og David Trads aldrig har set noget lignende. Var det udtryk for svaghed eller styrke, da Kamala Harris onsdag lod sig interviewe hos Fox News - i løvens hule? Hun gjorde det i hvert fald bedre end normalt. Trump, derimod, har haft et par svage optrædender. Men - målingerne rokker sig ikke.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Jo, vi ved godt, vi er midt i en dramatisk valgkamp, men i dag fokuserer Mads Fuglede og David Trads på 1950’ernes største amerikanske sensation: Elvis Presley! Hvad var det, der skete, da han væltede en nation (og hurtigt resten af verden) - og hvad betyder det for USA i dag? PS: Vi er næsten 100 procent sikre på, hvem Elvis ville have stemt på i år!See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Kamala Harris er længe blevet kritiseret for ikke at stille op til kritiske interviews. Mads Fuglede og David Trads forstår godt, hvorfor hun har holdt sig tilbage: Hun er rigtig dårlig til det! Til gengæld hjælper Bob Woodward hende med en dramatisk ny bog, der rammer Trump. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
USA’s nøgletal er næsten alle virkeligt gode, men alligevel tror flere amerikanere på Trumps end Harris’ økonomiske politik. Mads Fuglede og David Trads forklarer hvorfor. Og fortæller, hvordan abort omvendt er Harris’ store fordel Værter: David Trads, journalist og forfatter, og Mads Fuglede, historiker, USA-analytiker og medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Ingen skat på drikkepenge er blevet et af de store slagnumre for begge præsidentkandidater i håbet om at vinde de amerikanske vælgeres gunst. Først lovede Donald Trump at gøre drikkepenge skattefri, og efterfølgende gjorde Kamala Harris det samme.Jyllands-Postens udlandsredaktør, Michael Bjerre, har besøgt Las Vegas, Syndens by, hvor drikkepengene sidder løst, og hvor de er livsnødvendige for tusindvis af mennesker i servicebranchen. Spørgsmålet er, om løftet er ren valgflæsk fra de to kandidater i en brutal kamp om at blive USA's næste præsident? Gæst: Michael Bjerre, udlandsredaktør på Jyllands-PostenVært: Jacob Grosen Tilrettelægger: Pernille Skytte og Mathias Bonde Klip og produktion: Nicolai Dupont Foto: Joachim Ladefoged Der er lånt klip fra Fox 4See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Californien stod engang for amerikansk fremskridt, men er nu »et symbol på nationens nedgang«, siger Donald Trump. Hjemløse og narkopåvirkede mennesker hærger og stjæler i midtbyen i San Francisco, hvor Kamala Harris tidligere var anklager. Byen er i dag en spøgelsesby og et studie i menneskeligt forfald og svigt.Ifølge Trump er San Francisco bare begyndelsen på en deroute for hele USA og et billede på, hvordan byerne i USA kommer til at se ud, hvis Kamala Harris bliver valgt som præsident. Hvorfor er det gået så galt i San Francisco? Og hvilken rolle spiller byens forfald og den ukontrollerede kriminalitet i præsidentvalgkampen? Det fortæller Jyllands-Postens udlandsredaktør, Michael Bjerre, om i dag. Han er rystet efter at have besøgt San Francisco. Gæst: Michael Bjerre, udlandsredaktør på Jyllands-PostenVært: Jacob GrosenTilrettelæggelse: Mathias Bonde og Pernille SkytteKlip og produktion: Nicolai DupontFoto: Gabrielle Lurie / APDer er lånt klip fra CNN og FOXSee omnystudio.com/listener for privacy information.
- もっと表示する