エピソード
-
Mijn slimmer weken-collega Max @Hohlenschlager heeft net een nieuw boek uitgebracht: 'HOPPA - haal meer voldoening uit je werkdag'. In deze podcast spreek ik hem over zijn HOPPA-methode, die in het boek centraal staat. Slimmer werken is keuzes maken, daar komt het ook hierbij op neer: concreet zijn in wát je wilt gaan doen en vervolgens daarmee gaan plannen.
Natuurlijk staat tussen willen en doen van alles in de weg. Op sommige factoren heeft iemand zelf nauwelijks invloed (zoals verplicht thuiswerken), maar op heel veel andere gelukkig wel. Max vertelt hoe hij daarbij aankijkt tegen concepten als techniek, stress en samenwerken.
Interesse in zijn boek? Kijk dan op www.hoppaboek.nl.
-
We werken massaal aan de keukentafel of in ons thuiskantoor: ideaal voor concentratie, toch? Even er vanuit gaande dat je geen (kleine) kinderen thuis hebt en je buren geen verbouwing zijn gestart, zou het thuiswerken je echt moeten helpen om nu die enorme takenlijst eens korter te krijgen.
De werkelijkheid is anders – en daarvoor is een aantal oorzaken aan te wijzen. De drie belangrijkste bespreek ik in deze podcast. En natuurlijk ook: wat kun je zelf anders doen?
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Wanneer je vooral bezig bent met het optimaliseren van andermans productiviteit, hoe doe je dat dan slim? En wat is je meerwaarde als secretaresse in deze digitale tijden, als je manager ook zelf in zijn/haar digitale agenda afspraken kan maken, of mails beantwoorden op de telefoon?
In deze podcast interview ik Trudis Baart, al bijna 40 jaar in het vak van managementondersteuner werkzaam, over haar visie op deze kwesties. Slimmer werken in een ondersteunende rol is nu écht anders dan in de jaren '80 - maar nog steeds mega waardevol!
-
Werkdruk ervaren we allemaal - van druk komen dingen in beweging, dus het is niet automatisch verkeerd. Het wordt pas een issue als we praten over werkstress: als je minder goed kunt opladen, minder goed kunt ontspannen, en een hoog niveau van spanning ervaart.
In deze podcast praat ik over werkdruk met mijn collega Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager. We kijken naar wat mensen zelf kunnen doen aan werkdruk, en ook wat leidinggevenden of organisaties kunnen doen.
-
Hoe werken voeding en slaap in op je energie? En hoe kun je lief voor jezelf zijn, anders dan met een lekkere zak chips op de bank te kruipen?Voor deze podcast interviewde ik Marian Witte, stress- en burnoutcoach bij NatuurVitaal, over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging. Marian is expert in het leveren van maatwerk aan iedereen die wil weten hoe hij op een gezondere manier met zijn lijf kan omgaan.Van 'praatje poep' tot sporten - het komt voorbij in dit uitgebreide interview.
-
We ontkomen er niet aan: online vergaderen, videobellen… Na een jaar coronatijd is de virtuele vergadering een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven van de meeste kenniswerkers. Hoe houd je die vergaderingen effectief en efficiënt?
Wil je de tekst van deze podcast nalezen, dan kan dat op mijn blog; daar vind je hem in het Nederlands én in het Engels.
-
Verzuip je ook af en toe in alle informatie die op je af komt? Je bent de enige én de eerste niet. Het gevoel van overbelast zijn, van het verlies van grip op alle informatie om je heen, is al zo oud als de weg naar Rome.
Zorgen voor een infodetox dus: het filteren van de wereld, zodat je aandacht en tijd overhoudt voor wat écht belangrijk is.
In deze podcast lees ik hoofdstuk 3 voor uit mijn boek Infodetox, over hoe informatieoverload door de jaren heen is ontstaan. Het boek kun je kopen in elke boekhandel, of bij mij bestellen.
-
Ik hoor het vaak: je inbox zou leeg moeten zijn. Daar ben ik het totaal niet mee eens! Hoe ik aankijk tegen de 'mythe van de lege inbox', en wat ik dan wel zie als goede manieren om je e-mail op orde te krijgen, hoor je in deze tweede podcast van de reeks Kom Op Jongens.
-
In deze podcast vraagt Paulien Knol, Werkgeluksdeskundige bij De Gelukkige Docent, mij naar mijn achtergrond.
Wie ben ik en wat is mijn expertise? Wat heeft mij gemotiveerd om als trainer slimmer werken aan de slag te gaan en hoe kijk ik tegen het concept 'slimmer werken' aan?
Je hoort waarom ik op mijn 12e op kamp een award won voor de best opgeruimde koffer en hoe dat raakt aan wat ik mijn klanten probeer mee te geven.
-
Welkom! Leuk dat je luistert naar de Kom op Jongens-podcast. Hierin laat ik managers en HR-professionals ontdekken hoe een team met meer plezier productief kan werken.Van overvolle mailbox tot uitpuilende takenlijst; van uitstelgedrag tot jezelf een slag in de rondte werken - we gaan er mee aan de slag. Want het verschil tussen een goed team en een beter team zit hem in het slim omgaan met tijd, taken en energie. Niet harder werken, maar anders en slimmer werken.Kom op Jongens is dan ook geen pleidooi om op te schieten of eens in beweging te komen. Ik wil je vooral inspireren om op een andere manier te kijken naar werkstijlen en werkgewoontes. Wat zou je anders kunnen doen? Welke praktische oplossingen zijn er om met meer plezier productief te werken, alleen en als team?