エピソード
-
A la recerca d'un reducte de normalitat per a l'occità i amb la voluntat de crear una eina de país, enguany fa cinc anys que va veure la llum Jornalet. Durant aquest any les celebracions de l'aniversari s'han succeït arreu del territori i han culminat amb un concert al Centre Artesà Tradicionàrius. Vicent Partal conversa sobre la situació de l'occità i el futur de Jornalet amb l'ànima d'aquest projecte, el periodista i traductor occitanòfil Ferriol Macip.
-
Trobar pis o habitació en una gran ciutat és cada vegada més difícil i el preu del lloguer és un maldecap per tothom que busca habitació. BadiApp és una aplicació que permet posar en contacte una persona que ofereix una habitació amb una persona que en busca una i facilitar l'intercanvi d'informació. Vicent Partal conversa amb un dels seus impulsors, Carlos Pierre.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
El futur de les llibreries independents passa per la col·laboració i el treball en equip, i és en aquest context on neix l'aposta de Libelista. Es tracta d'un portal eCommerce de llibres i d'eBooks que dóna suport i vertebra a les llibreries independents en l'entorn en línia. Vicent Partal conversa amb una de les seves impulsores Àurea Juan.
-
Les apps són un mercat a l’alça que no entén de fronteres. Amb aquesta premissa uns catalans han creat AppFutura, un lloc de trobada entre desenvolupadors d'aplicacions mòbils i clients que busquen els millors professionals del sector. Aquesta comunitat permet d’unir dues persones separades per milers de quilòmetres de distància per a un mateix fi. El CEO d’AppFutura, Bertnat Guitart, ens explica aquest projecte.
-
En l'era tecnològica en la qual els mòbils són la joia de la corona, la indústria de les apps s'ha convertit en un mercat amb potencial però saturat. En aquest escenari, l'Associació d'Empresaris i Professionals de les Apps de Catalunya treballa des de l'any 2013 per donar presència a les empreses catalanes en aquest sector. Vicent Partal conversa amb el seu president, Efrén Garcia.
-
La figura del hacker està mal vista pel conjunt de la societat, però la seva missió no és fer una mala praxi, sinó que neix de la necessitat de detectar els errors dels nostres sistemes informàtics perquè estiguem més ben protegits. Amb aquesta filosofia treballa Ackcent Cibersecurity, que s'encarrega d'analitzar les vulnerabilitats de les empreses i així proporcionar-los una millor seguretat digital.
-
Filmin.cat ja és una realitat. La coneguda plataforma de films, documentaris i sèries incorpora des de principi de juny doblatges i subtítols en català. Hi haurà un catàleg disponible de més de 1.200 produccions i l'empresa barcelonina s'ha compromès a fer-lo créixer setmanalment amb novetats i films de fons d'arxiu. Per a conèixer millor aquesta iniciativa parlem amb un dels seus fundadors, Juan Carlos Tous.
-
Els vehicles aeris no tripulats, més coneguts com a drons, no són pas una joguina. Adaptats, poden ser capaços de realitzar tasques que abans semblaven impossibles o massa laborioses. A l'avantguarda d'aquesta tecnologia hi ha Carles Grau i l'empresa Incubio, dedicada a la creació de start-ups. Durant aquest últim any han estat treballant en el projecte 'Reimagine Drone' amb l'objectiu d’impulsar tres empreses emergents, tres noves idees i aplicacions per a drons. Josep Casulleras conversa amb ell abans que demà faci la seva presentació.
-
L'imparable avenç de les noves tecnologies en el nostre entorn afecta a tothom, o gairebé tothom, també aquelles empreses que fins ara funcionaven d'una forma tradicional. En aquesta conversió al món digital moltes empreses necessiten assessorament, una tasca que desenvolupa Quantion. Aquesta empresa catalana es dedica a traçar el full de ruta digital de les empreses i les start-ups més innovadores per a oferir-los un gran ventall de solucions digitals. De tot plegat ens en parla el CEO de Quantion, Jordi Griful.
-
Game BCN és la incubadora de projectes de Barcelona nascuda per a professionalitzar equips de desenvolupament de videojocs. Amb una durada de sis mesos, el procés d'incubació ofereix un complet programa per ajudar a la professionalització, a través de formació teòric-pràctica de primer nivell, mesures d'acompanyament i suport en un ecosistema únic per a desenvolupadors de videojocs. Josep Casulleras en parla amb un dels mentors de Game BCN, Simón Lee.
-
MiniBatt és una empresa especialitzada en el desenvolupament de dispositius per a facilitar l'accés a la càrrega. Entre els seus productes destaca el que va ser el primer carregador del món invisible i sense fils per a mòbils. Aquest giny els va permetre deixar de ser una start-up per passar a formar part d'una empresa líder en el sector. Avui parlem amb Jordi Gilberga, fundador de Minibatt i actual director de desenvolupament d'I+D de KPsport
-
La tretzena edició de l'E-Week, la setmana digital organitzada per la UVic-Universitat Central de Catalunya, s'ha centrat enguany en els sensors tecnològics, quines són les seves aplicacions en diferents àmbits i com es connecten perquè puguem interaccionar amb el nostre entorn. Per aprofundir en el tema, aquestes jornades han portat una quarantena d'experts en l'àmbit tecnològic i digital. De tot plegat en parlem amb la directora de l'E-Week, Montse Casas.
-
De la Bíblia a Mercè Rodoreda, passant per Èsquil, els trobadors, Shakespeare o Flaubert. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, convida el lector a submergir-se en la història de la literatura a través de comentaris de 140 caràcters en el llibre 'La literatura en un tuit'. Aprofundir en l'aliança entre literatura i l'era digital és una de les passions de Borràs, que en aquesta conversa amb Vicent Partal ens convida a reflexionar sobre els avantatges d'un matrimoni que permet de difondre el món de la lectura.
-
Entenent que el pensament computacional i la programació són dues de les habilitats més preuades del segle XXI, Codelearn treballa per a inculcar aquests coneixements entre els més joves. Aquesta escola, amb dotze centres repartits arreu de Catalunya, ofereix la possibilitat de fer cursos de programació com a activitat extraescolar, ajudant els més joves a submergir-se entre videojocs, apps, robots i aparells electrònics.
-
L'eclosió de les noves tecnologies ha donat lloc a múltiples plataformes destinades al divertiment i l'evasió, i segurament, els videojocs, són les més populars. A partir del seu ganxo els videojocs poden esdevenir un recurs molt útil per a transmetre valors educatius i culturals. Això és que fan des de Blowing Minds, un estudi indie de Barcelona que tenen com a objectiu crear diversió i entreteniment per a tots els públics. De moment tenen tres jocs en cartera i continuen ampliant el seu catàleg, fet que els permet d'anar obrint portes en un mercat molt saturat i amb una competència ferotge.
-
En un termini de tres anys totes les escoles i instituts catalans hauran de comptar amb un pla per a tractar i prevenir l'assetjament escolar entre els seus alumnes. I és que a Catalunya les estadístiques assenyalen que entre un 10 i un 20% dels alumnes catalans poden arribar a patir-lo. Amb el propòsit de reduir aquestes estadístiques ha nascut la start-up B-resol, que amb l'ajuda dels alumnes permet de detectar aquest tipus de conflictes i recollir dades a partir de les quals, entendre millor aquest tipus de violència.
-
La Plataforma per la Llengua ha estrenatuna aplicació mòbil per a valorar l'atenció oral, escrita i virtual d'establiments comercials segons l'ús que fan del català. S'anomena CatalApp i servirà als usuaris per a ponderar i comentar l'ús del català que fan 1,5 milions de comerços i establiments geolocalitzats per l'aplicació als territoris de parla catalana, a partir dels que té indexats Google.
-
Combinar la salut amb les noves tecnologies pot resultar desconcertant, però el cert és que el món digital està entrant amb força en aquest sector. En el darrer Mobile World Congress es va poder comprovar, amb desenes d'aplicacions que mostraven al públic les seves utilitats en el món sanitari. Una d'elles és HealthApp, nascuda a Sabadell i que ha llançat al mercat tres aplicacions que permeten de fer un seguiment de patologies de llarga durada.
-
Bebookness no és una editorial que filtra amb criteris de qualitat, sinó un servei tecnològic que produeix llibres digitals adaptats a tots els dispositius perquè aquests ebooks es puguin llegir des de qualsevol ordinador, tauleta, e-reader o mòbil. Vicent Partal en parlarà amb el seu soci fundador, Enric Sagrera.
-
La tecnologia pot servir per aproximar i facilitar la comunicació entre governants i ciutadania. Aquest és el principal objectiu de Civiciti. Aquesta plataforma digital, versió web i app, ofereix diferents possibilitats de participació ciutadana, com pressupostos participats, enquestes, consultes o referèndums. Una eina tant actual com de futur que aproxima la política als ciutadans.
- もっと表示する