エピソード
-
De Limburger publiceert vanaf 20 september de 6-delige podcastserie ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’. In aanloop naar de rechtszaak tegen Jos Brech, die start op 28 september, neemt verslaggever Judith Janssen je mee terug in de tijd. Wat gebeurde er op het zomerkamp in 1998 waar het jongetje plotseling verdween? Welke impact had zijn overlijden op het dorp en de nabestaanden? En hoe verliep het politieonderzoek? Lees meer op delimburger.nl/nickyverstappen
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Officieel was het al vanaf 1940 verboden om met de carnavalsdagen gemaskerd, gekostumeerd en vermomd over straat te gaan. In werkelijkheid vierden grote delen van Limburg gewoon door met vasteloavend. Verslaggever Benti Banach dook in de archieven en ontdekte dat dat gebeurde ‘alsof het de laatste keer was’. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met hem over de Horizonproductie die hij er over schreef.
-
Veertig procent van alle inwoners zou de fusie van de gemeente Sittard-Geleen het liefst weer willen terugdraaien. En meer dan de helft van alle inwoners vindt die gemeentenaam maar helemaal niks. De fusie van Sittard, Geleen en Born is bijna twintig jaar oud, maar het is nog steeds geen eenheid. De Limburger hield een enquête. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met Hans Goossen die op zoek ging naar de oorzaken van dat moeizame huwelijk.
-
Getuigen omschrijven hem als de beul uit Kabul: Abdul Razaq A. (74). De man wordt verdacht van oorlogsmisdaden in een gevangenis ten tijde van de Afghaanse oorlog (1979-1989). De laatste veertien jaar hield hij zich gedeisd in Kerkrade. Daar werd hij eind vorig jaar opgepakt. Volgende week komt hij voor de rechter. Jos van den Camp spreekt met Claire van Dyck die onderzoek deed naar de zaak en daar zaterdag 8-2 over publiceert in katern Horizon van De Limburger.
-
Voordat een slachtoffer daadwerkelijk de stap neemt kindermishandeling te melden, moet er heel wat gebeuren. Voor een productie in Horizon sprak Annelies Hendrikx met de Sittardse Naomy Rojnik (26). De jeugdzorgwerkster – en ervaringsdeskundige - ontwierp de app CARE-FREE in de hoop die tieners beter te bereiken. In deze podcast aandacht voor de werking van de app.
-
Europa herdenkt maandag 27 januari 75 jaar einde van de Holocaust. Voor de oorlog telde Limburg 1550 joden, 850 werden er gedeporteerd, de rest vluchtte of dook onder. Na de oorlog keerden er maar 400 terug, de meesten uit onderduikadressen. Slechts 65 van hen overleefden de kampen. Hoe werden ze ontvangen? Wie woonden er in hun huizen, wie zat er op hun meubels? Verslaggever Vikkie Bartholomeus onderzocht het. Jos van den Camp spreekt met haar.
-
Majoor Bryan de Grineau (1883-1957) was oorlogstekenaar in dienst van het Britse leger. Gewapend met potlood en houtskool tekende hij in hun kielzog en op het slagveld de bevrijding van Midden-Limburg. Voor een reportage in Horizon bezochten verslaggever Rob Cox en fotojournalist Peter Schols de plekken die hij 75 jaar geleden vereeuwigde. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met hen.
-
Burgemeester Jos Heijmans van Weert haalt veel geld binnen voor een jongerenorganisatie waar hij zelf voorzitter van is. Een deel van de schenkingen komt van een bedrijf waar de gemeente vervolgens zaken mee doet. Hoe onhandig is dat? De journalisten Paul Bots en Leon Janssen onderzochten de verbanden voor een artikel in de zaterdagbijlage Horizon. Jos van den Camp spreekt daarover met auteur Paul Bots.
-
Het staat in de lijst van de beste tien ter wereld. Oktoberfeest Sittard trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Maar de organisatie van het evenement is ook al jaren aan een hervorming toe die maar moeizaam gestalte krijgt. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met onderzoeksjournalist Theo Sniekers. Over een cultuur van ons-kent-ons, financiële ondoorzichtigheid en een gemeente die regels schendt.
-
Het aantal daklozen is de laatste tijd verdubbeld. Opvangplaatsen zitten overvol. Gemeenten weten niet hoe ze het moeten oplossen. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met de verslaggevers Livia Benders en Sjors van Beek. Zij spraken de afgelopen dagen met tientallen dak- en thuislozen en hulpverleners. In de Horizonbijlage van zaterdag 21 december is hun uitgebreide reportage te lezen.
-
Arbeidsmigranten, ze werken hier inmiddels het hele jaar rond. Waar komen ze vandaan en onder welke omstandigheden werken en wonen ze. In deze podcast hoor je de verslaggevers Jos Bouten en Serge Sekhuis. Zij doken voor een Horizon-verhaal in de wereld van vieze matrassen in dure huurchalets. Over lang en hard werken voor weinig geld, waar uitbuiting op de loer ligt.
-
Een op de zes priesters in Limburg is van buitenlandse afkomst. Ze komen uit India, Sri Lanka, Polen, Spanje, Honduras, Chili, Indonesië en Colombia. Buitenlandse priesterstudenten worden opgeleid op Rolduc in ruil voor de belofte hier tien jaar te blijven. In de studio de verslaggevers Serge Sekhuis en Benti Banach die voor de zaterdagbijlage Horizon spraken met deze priesters en studenten.
-
De gehandicaptenzorg wordt steeds complexer door toenemende psychiatrische problemen bij cliënten. Steeds minder mensen willen in die sector werken. Hoe moet het verder? Verslaggever Kitty Borghouts bezocht twee instellingen in Heel en Gennep. Zij schrijft daar uitgebreid over in Horizon. In deze podcast spreekt Jos van den Camp met haar over haar ervaringen.
-
Hoe kwamen ze de nabestaanden op het spoor? Hoe reageerden ze en wat is hun verhaal? Jos van den Camp spreekt in deze podcast van Luister De Limburger met Judith Janssen en Rik van Hulst, makers van het multimediale Project46. De journalisten gingen op zoek naar de gezichten achter vaak ultrakorte berichten in de krant over dodelijke verkeersongelukken.
-
Aken was de eerste Duitse stad die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen werd bevrijd. Of werd het door de Akenaren zelf ervaren als een bezetting? Jos van den Camp spreekt in deze podcast met journalist Benti Banach die de afgelopen dagen naar een antwoord zocht in de Karelstad en daar over publiceert in het zaterdagkatern Horizon van 16 november.
-
Een paar dagen na zijn proclamatie werd hij eind januari dit jaar ernstig ziek. Hoe gaat het nu met prins Lars I (Thijssen) van carnavalsvereniging D’n Dreumel in Horst. In deze podcast spreekt Jos van den Camp aan het begin van het nieuwe carnavalsseizoen met verslaggeefster Angela Janssens. Zij volgde alle ontwikkelingen rondom Lars en sprak ook recent met hem voor een uitgebreid verhaal in Horizon.
-
In Nederland bestaat de radio honderd jaar. In deze podcast: Kim Noach en Ivar Hoekstra die voor de Horizonbijlage van de Limburger doken in de geschiedenis van het medium ‘waarvan de magie nooit uitgewerkt raakt’. Met de misschien wel de meest iconische radiofragmenten uit die periode. In deze podcast ook een gesprek met Hubert van Hoof, de man met de diepe fluwelen whisky-stem, jarenlang het geluid van de Limburgse radio.
-
Een bekende naam, maar wel een nieuwe formule met wekelijks spraakmakende journalistiek. De Limburger heeft het zaterdagkatern Horizon vernieuwd. Hoofdredacteur Bjorn Oostra en art-director Sharon Brabant lichten toe. En verder in deze podcast de onderzoeksjournalisten Serge Sekhuis en Sjors van Beek over hun gedetailleerde reconstructie van de bedreigingen tegen Roda JC-coryfeeën Hendriks en Pickée in 2002.
-
De Limburger organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van Limburgs Ondernemer van het Jaar. Vorig jaar kwam André Rieu als winnaar uit de bus. Dit jaar is ervoor gekozen om het thema duurzaamheid een prominentere rol te geven. Maar welke andere eigenschappen zijn er nodig om kans te maken op de titel 'Ondernemer van het Jaar 2019'? In de studio een gesprek met Roy op het Veld, hoofdredacteur van De Limburger en Bram van der Heijden, chef van de economieredactie.
- もっと表示する