エピソード
-
Hvor mange historier har du hørt om barnehjemsbarn som ønsker seg en familie? Ni år gamle Jonna blir adoptert av en gorilla! Kritiker Anne Cathrine Straume er begeistret for Frida Nilssons "Apestjernen".
-
Hva litteratur er? Hør kritiker Knut Hoem definere det i sin anmeldelse av novellesamlingen "Første person entall" av Haruki Murakami.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Alex Schulman er en svensk rikskjendis, forfatter og podkast-produsent. I romanen "Overleverne" skriver han om forholdet mellom tre brødre. NRKs Leif Ekle og den svenske kritikeren Ulrika Knutson diskuterer boken med Cille Biermann. Hør også intervju med Schulman i podkasten NRK BOK.
-
Hun er bare 23 år gammel, men allerede en erfaren forfatter. Nå er bodøværingen Sumaya Jirde Ali ute med diktsamlingen "Når jeg ser havet slokner lyset". Her i prat med Siss Vik i Kulturstripa.
-
Hvordan blir drabantbyene beskrevet i litteraturen? To nye bøker dykker ned i beskrivelsene, de er signert Leif Bull og Øyvind Holen. Her er de, i samtale med NRK BOKs Cille Biermann.
-
Hvordan overlever man en barndom av omsorgssvikt? Hvordan påvirkes livet av det man opplever som barn?
En av Sveriges mest kjente journalister og medieprofiler Alex Schulman har skrevet romanen "Overleverne". Her i samtale med Mona B. Riise. -
Hva vet vi om grisen? Den er faktisk litt som oss, i følge forfatter Kristoffer Hatteland Endresen. Her er han i Kulturstripa med Siss Vik.
-
Johanna Mo har startet en krimserie fra Öland og Kalmar. Den fikk Siss Vik lyst til å lese. Intervju.
-
Bok nummer to om spritsmugleren, sjømannen, motstandsmannen og drapsmannen "Gulosten". Det spektakulære livet til Johannes S. Andersen (1898-1970) blir nå tegneserie, signert Kristian Krohg-Sørensen. Hør tegneren og fortelleren i samtale med Siss Vik i kulturstripa.
-
Hvor ble det av drømmen om det svenske folkhemmet? Marta Norheim og Jenny Teleman fra Sveriges Radio har lest Lena Anderssons siste bok "Datteren". Den er både underholdende og skarp, mener de. Programleder er Cille Biermann.
-
Creepy, mørk og vakker. "Elskede barn" lå nesten et år på bestselgerlisten i Tyskland, og har i løpet av fjoråret krysset Tysklands grenser og karret seg opp på diverse bestselgerlister i over 20 andre land. Og ja, boken skal også bli TV-serie. Anmelder er Ola Hegdal.
-
Morsom og sjarmerende - eller ubehagelig alvor? Kiley Reid har skrevet om en hvit mor og en farget barnepike i USA der en strukturell rasisme blir utfordret. Leif Ekle og Ingeborg Misje Bergum har lest.
-
Selvmord blant ungdom er tema i Geir Tangens roman "Vargtimen". NRK-journalist Annemarte Moland har gravd i mørke nettverk der ungdom oppfordrer hverandre til selvskading og selvmord.
-
Vidar Sundstøl blander fortid og nåtid i sin nye roman "Jeg sank", der han har latt seg inspirere av Halfdan Egedius' illustrasjon av Seidmennene på Skratteskjær. Leif Ekle anmelder.
-
Hvilke bøker gleder vi oss til frem mot sommeren? Krim, selvhjelp, faktabøker og oversatte romaner. Og pandemibøker. Blant annet.
-
Hva oppnår forfatter Kristian Klausen med å flytte fortellingen om Anne Frank til Drammen?
-
Krisemaksimering eller harde fakta? Filosofiprofessor Espen Hammer har skrevet bok om USA - den har vår anmelder Ola Hegdal lest.
-
Vi drar på runejakt på øya Talgje med forfatteren Ingrid Nielsen. Hun har skrevet diktsamlingen "Den andre Jakobsstigen". Reporter er Jostein Gjertsen.
-
- Den nye grønlandske litteraturen er tøffest i Norden akkurat nå, sier Morgenbladets kulturredaktør Ane Farethås. Hun møter NRKs Marta Norheim. Cille Biermann leder samtalen.
-
Knapt en bok i dette landet har solgt så mye som salmeboken. Den brukes aktivt - og en av dem som har bidratt til den, er salmedikteren Svein Ellingsen. Mange skjønnlitterære forfattere bruker også salmer i tekstene sine - noen, som Edvard Hoem, skriver salmer selv.
- もっと表示する