エピソード
-
Podcastin viimeisessä jaksossa vastaamme teidän esittämiin kysymyksiin. Voiko kokeessa vastata englanninkielisillä termeillä? Minkä ikäisenä ei enää kannata hakea? Miltä tuntui, kun kun saatiin kuulla, että päästiin lääkikseen? Onko lääkispaikka oikeasti kaiken sen vaatiman työn arvoinen?
Hakuun liittyvä e-opas edistyy ja toivottavasti saadaan pian valmiiksi. Tarkempaa infoa @kotimatka ja @kolmen.mama.laakiksessa IG tileiltä.
-
Koska Janinan ylppäreistä on jo ikuisuus, eikä sillä paperilapulla ole elämässä ollut muuta virkaa kuin toimia todisteena kielitaidosta kielilisää varten, ja Viivi pääsi lääkikseen aikana, jolloin todistusvalinta ei ollut vaihtoehto, kutsumme studioon vieraaksi Milla Vuorijärven (IG: @chilistudies) kertomaan meille todistusvalinnasta. Kolmella pisteellä kemiasta ei hyväksyttyä suoritusta tullut ja jotkut kyseenalaistivat, miksi Milla edes haaveilee lääkiksestä.
Onneksi puheet eivät lannistaneet ja vaikka todistusvalinnalla lääkikseen pääseminen ei varsinaisesti missään vaiheessa ollut Millan suunnitelmissa, aloitti hän vuonna 2021 lääketieteen opinnot saatuaan täydet 199 pistettä todistusvalinnasta. Jaksossa kuulemme Millan tarinan ja nostamme esiin todistusvalintaan liittyviä ennakkoluuloja ja pohdimme todistusvalinnan hyviä ja huonoja puolia.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Mikä minusta tulee isona? Osa tietää sen jo tosi nuorena, osa kuvittelee tietävänsä mutta huomaa olleensa väärässä ja osa etsii pidempään vastausta ja ehkä jossakin kohtaa sen lopulta löytää. Jaksossa keskustelemme vieraamme kanssa alanvaihdosta ja kuulemme miten ja miksi hän päätti lähteä tavoittelemaan uutta ammattia Riikaan. Oletko harkinnut opiskelua ulkomailla? Jos et, saatat jakson kuultuasi ottaa senkin vaihtoehdon vakavaan harkintaan. Vieraamme opintojen etenemistä voit seurata Instagramissa ja TikTokissa tililtä @mydrdiaries
-
Lääkiksen pääsykokeeseen valmistaudutaan kuukausien ajan ja monen kevät täyttyy harjoituskokeista ja niiden analysomisesta. Paljon sain pisteitä, mihin ne olisi riittäneet jos koe olisi ollut pääsykoe, mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mitkä aiheet kaipaavat vielä harjoitusta? Harjoituskokeet ovat oivallinen keino harjoitella pääsykoetta varten. Harjoituskokeissa voi tehdä ne virheet joita ei halua toistaa pääsykokeessa ja siksi suosittelemme niiden tekemistä.
Keskustelemme tässä jaksossa, paitsi harjoituskokeista, myös itse pääsykokeesta, tuosta viiden tunnin paineensietotestistä johon voi osallistua vain yhtenä päivänä vuodessa ja juuri sinä päivänä pitäisi onnistua olemaan yksi parhaista.
-
Kun lääkishausta kertoo läheiselle, sitä toivoo saavansa tukea ja kannustusta. Kertominen saattaa helpottaa haun aiheuttamaa taakkaa mutta osalle se vain lisää paineita. Jaksossa juttelemme siitä, miksi Janina teki haustaan julkisen ja Viivi kertoi haustaan vain muutamalle läheiselle.
-
Jaksossa hammaslääketieteen opiskelija ja Instagramista tuttu Mira Lehmonen (@kiitospaikasta) kertoo hakutarinansa ja opiskelustaan kahden lapsen äitinä toisessa kaupungissa. Millaista on pendelöidä kaupunkien välillä ja miten opiskelu onnistuu kaukaa käsin vai onnistuuko? Kuinka paljon yhteistä opetusta hampaalla ja yleisellä on?
Yhteishaku on käynnissä ja sen kunniaksi vertaillaan myös opiskelukaupunkeja keskenään. Kuinka helppo ruotsinkieliselle linjalle on oikeasti päästä?
-
Kaupallinen yhtiestyö: MAFY
Opiskeluvalmennus. Mielehallintavalmennus. Mentaalivalmennus. Lääkishaku on pitkä ja vaativa projekti ja haun aikana moni kokee hetkittäin epätoivon tunteita, mahdollisesti yksinäisyyttä ja usko omiin mahdollisuuksiin saattaa olla koetuksella. Jaksossa vieraana psykologi Elina Suominen, jonka kanssa keskustelemme siitä, mitkä psyykkiset ominaisuudet tukevat hakua. Mikä on on tutkitusti tehokkain tapa oppia? Miten vanhemmat voivat tukea lääkishakijaa? Ja mistä kannattaa hakea apua jos kokee tarvitsevansa tukea psyykkiseen jaksamiseen. Ja mistä ei.
-
Raha herättää aina tunteita ja lääkikshausta puhuttaessa on raha aihe, jota ei voi sivuttaa. Valmennuskurssit antavat valintaedun hakijoille, joilla on varaa ostaa kurssi ja usein lääkikseen päässeeltä kysytäänkin mikä kurssi oli käytössä. Minkä hintaisia kurssit ovat? Korreloiko kurssin hinta laadun kanssa? Voiko lääkikseen edes päästä panostamatta hakuun tuhansia euroja?
-
Kaupallinen yhteistyö: MAFY
Tämä jakso on erityisesti kaikille teille, jotka mietitte miten opiskelu lääkisken pääsykokeeseen kannattaa toteuttaa. Juttelemme Mafyn fysiikanopettajan Linnean kanssa erilaisista opiskelutekniikoista, kuinka paljon kannattaa opiskella, miten opiskelu kannattaa rytmittää ja milloin opiskelu kannattaa aloittaa. Jakso on täynnä faktaa ja vinkkejä ja muistuttaa, että lääkikseen pääsy ei ole vain poikkeuksellisen fiksujen etuoikeus.
-
Podin ensimmäisessä jaksossa, pääsette tutustumaan meihin ja kuulemaan millaisia polkuja pitkin päädyimme lopulta opiskelemaan lääketiedettä. Saatte tietää, miksi Viivi viimeisellä hakukerralla joutui tekemään oikaisuvaatimuksen ja mitä Janina lähti opiskelemaan lukion jälkeen, kun uskoi, ettei ole tarpeeksi fiksu lääkikseen. Jakson aikana selviää myös, kumpi meistä on vetänyt ylleen Seiskan Tähtityttö-bikinit.
-
Paikollenne, valmiit, LÄÄKIKSEEN! podcastissa paneudutaan kymmenen jakson verran lääkishaun, jopa hieman salaperäiseen, maailmaan. Lääkäri Viivi Rintanen ja lääketieteen opiskelija Janina Rosenqvist jakavat parhaat vinkkinsä, rikkovat hakuun liittyviä myyttejä ja tsemppaavat hakijoita heidän matkallaan kohti lääkiksen pääsykoetta.
Podivieraina kuullaan psykologia, valmennuskurssin opettajaa sekä lääkisopiskelijoita ja paneudutaan kysymyksiin: Kuinka monta tuntia päivässä kannattaa lukea, paljon hakuun saa palamaan rahaa, onko väliä minkä valmennuskurssin valitsee, onko valmennuskurssi välttämätön, miten pitää pää kasassa haun aikana ja itse pääsykokeessa? Kuuntelemalla saat vastauksen näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen! Asettaudu siis lähtötelineisiin, nyt mennään lääkikseen!
Kuuntele uusi jakso aina torstaisin!