エピソード
-
Soiva-albumin raita nro. 13: "Sininen uni". Lainakappaleiden soittamisesta, ja absurdien sanoitusten referoinnista englanniksi.
-
Soiva-albumin raita nro. 12: "Heikoilla jäillä". Musiikin tekijänä tieto voi lisätä tuskaa, tai ainakin vaihtoehtoja. Joskus liikaakin.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Soiva-albumin raita nro. 11: "Kevät". Siitä, miten sävellykset sovittuvat muotoonsa ajan kuluessa.
-
Soiva-albumin raita nro. 10: "Vikan-valssi". Työskentelystä ja albumin äänittämisestä taiteilijaresidenssissä.
-
Soiva-albumin raita nro. 9: "B612". Improvisoinnista ja sävelletystä musiikista.
-
Soiva-albumin raita nro. 8: "Hyvä yö". Kontrasteista musiikissa.
-
Soiva-albumin raita nro. 7: "Ilta". Akustisen musiikin soittamisesta.
-
Soiva-albumin raita nro. 6: "Double (Bach)". Bachin musiikista ja sen soittamisesta vibrafonilla.
-
Soiva-albumin raita nro. 5: "Pirun tango". Minkälaisen panoksen kanssamuusikot tuovat omiin sävellyksiin?
-
Soiva-albumin raita nro. 4: "Pienuus". Panu Savolaisen Soiva Trio -yhtyeen kasaamisesta.
-
Soiva-albumin raita nro. 3: "Elvi". Tarina luomisen tuskasta ja sen valittelusta.
-
Soiva-albumin raita nro. 2: "Soiva". Työhuoneella työskentelystä.
-
KAUSI 3. Panurama-podcastin kolmannella kaudella äänessä ei ole vieraita – sen sijaan Panu Savolaisen kertoo 13:n lyhyen jakson verran 19.2.2021 julkaistavasta Soiva-albumistaan. Kuullaan myös pieniä näytteitä itse kyseisistä kappaleista.
-
Mistä kaikesta festivaalin taiteellisen johtajan pesti koostuu? Kuinka rakennetaan ohjelmisto yhdelle maamme suurimmista musiikkitapahtumista? Pori Jazz -festivaalin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro kertoo ajatuksiaan, Panu Savolainen haastattelee.
-
Usein kuulee sanottavan, että muusikon tulisi pärjätäkseen löytää "se oma juttu". Vaan mitäpä sillä mahdetaan tarkoittaa? Uraan liittyvistä ajatuksista, sen suunnitelmallisuudesta ja valintojen tekeisestä kertoo mm. RinneRadio-yhtyettä yli 30 vuotta luotsannut saksofonisti-klarinetisti Tapani Rinne. Panu Savolainen haastattelee.
-
Kansanmuusikko Maija Kauhanen on jo usean vuoden ajan vienyt omaa musiikkiaan maapallomme moniin kolkkiin. Mutta kiinnostaako yleisöä se, mistä maasta esiintyjä tulee, ja kannattaako muusikon korostaa tulevansa juuri Suomesta? Maijan kokemuksia matkoiltaan kyselee Panu Savolainen.
-
Lead-trumpetistin vastuualueena on perintisesti big band -kokoonpanon korkeimmat äänet. Mutta mitä kaikkea muuta se pitää sisällään? UMO Helsinki Jazz Orchestran 1. trumpetisti – eli liiditrumpetisti – Teemu Mattsson kertoo työstään. Panu Savolainen haastattelee.
-
KAUSI 2. Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen tunnetaan erityisen värikkäästä, monipuolisesta ja ennakkoluulottomasta äänenkäytöstään. Minkälainen instrumentti ihmisääni on, ja mikä on Ailin oma suhde ääneensä? Haastattelijana Panu Savolainen.
-
Mitä oikein opetetaan, kun opetetaan musiikkia, ja mikä on musiikin opettamisen tulevaisuus? Onko soittopuuhissa mitään väliä, kuka on ammattilainen ja kuka amatööri? Tästä kertomassa näkemyksiään mm. kehittämästään Näppäri-pedagogiikasta tunnettu suomalaisen kansanmusiikin elävä legenda, viulisti Mauno Järvelä. Panu Savolainen haastattelee Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla heinäkuussa 2019.
-
Vuokko Hovatta on tehnyt pitkäjänteisesti vakuuttavaa uraa niin näyttelijänä kuin laulajanakin parissa. Mitä yhtäläisyyksiä näissä on, ja onko laulaja aina vähän myös näyttelijäkin? Voisiko teatterikoulutus olla hyödyllistä myös muusikoille? Panu Savolainen haastattelee.
- もっと表示する