エピソード
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Doktor Adayı olan Mustafa Furkan Durmaz ile "Arktik Siyaseti ve Bilim Diplomasisi" konusunu konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Sezen Kaya-Sönmez ve Erman Ermihan'ın yürüttüğü "Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi" serisinin sekizinci bölümünde İklim Haber'den Bulut Bagatır ile "Türkiye'de İklim Değişikliği Algısı 2023" araştırmasını konuştuk.
Raporu incelemek için tıklayınız: https://www.iklimhaber.org/wp-content/uploads/2024/03/konda-arastirma-rapor-2023y.pdfhttps://www.iklimhaber.org/wp-content/uploads/2024/03/konda-arastirma-rapor-2023y.pdf
-
エピソードを見逃しましたか?
-
NEW SERIES on Fundamentals of Political Psychology, co-hosted with İrem KaramıkEpisode 1: "Memory-Political Deterrence: Shielding Collective Memory and Ontological Security through Dissuasion" by Prof. Karl Gustafsson from Stockholm University, Sweden and Prof. Maria Mälksoo from. University of Copenhagen, Denmark
To read the article: https://academic.oup.com/isq/article/68/1/sqae006/7624531
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, Uluslararası İlişkiler bölümü doktor adayı Murat Dönmez ile "21. Yüzyılda Jeopolitik Kaos" konusunu ele aldık! Keyifli dinlemeler.
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Araştırma Görevlisi ve Doktor Adayı olan Hüseyin Batuhan Şar ile "Komplo Teorileri" konusunu konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Araştırma Görevlisi ve Doktor Adayı olan Orçun Demir ile "Türkiye'de Yenilenebilir Enerji Geçişi" konusunu konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, Türk Atlantik Gençlik Konseyi (YATA) yönetim kurulu üyesi Kerem Karaçay ile "Yapay Zeka, Kuantum Bilgisayarlar ve Uluslararası Güvenlik" konusunu konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Yeni adıyla IR Quarterly (#IRQuarterly) dergisinin 43. sayısıyla devam ettiğimiz yeni serimizle birlikte aynı zamanda Paradigma'nın 100. bölümünü kutluyoruz! Bunu mümkün kılan tüm konuklarımıza ve dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz!
Her ay derginin ilgili sayısındaki yazarların yazılarını anlattıkları bölümler düzenliyoruz. Bu özel sayıda Gazze Savaşı'nı konuşuyor ve meseleyi çeşitli açılardan değerlendirmeye çalışıyoruz. Sayıyı okumak için tıklayınız: https://usam.arel.edu.tr/wp-content/uploads/2024/02/IR-Quarterly-Vol-43.pdf
IR Quarterly Dergisi Künyesi:
Yönetici editör: Prof. Dr. Oktay Bingöl
Editör: Arş. Gör. Doğuş Sönmez
Öğrenci Editör: Nedime Günaçtı & Samiye Yüksel
Afiş Tasarım: Şura Öztürk
Bölümde yazılarını bizlerle paylaşan yazarlar ve biyografileri:
Hasret KUL
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü üçüncü ve Psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları siyaset, psikoloji, güncel olaylar, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğidir.
Ferhat KARACA
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü 2. sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Orta çağ sonrası siyasi-askeri-kültürel Avrupa tarihi ve devletler arası stratejik ilişkilerdir.
Samet ASANİstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları, Türkiye iç politikası, tarih ve insan haklarıdır.
Nedime GÜNAÇTI
İstanbul Arel Üniversitesi (İngilizce) 4. sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Latin Amerika, Batı Avrupa ilişkileridir.
Oytun ORHANLisans eğitimini Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Orhan, yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde “Kimliğin Suriye’nin Bölgesel Politikalarına Etkisi (1946-2000)” başlıklı tezi vererek tamamlamıştır. Orhan, doktora eğitimini ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler bölümünde “Suriye İç Savaşı’nın Yayılma Etkisi: Türkiye ve Lübnan’ın Karşılaştırmalı Analizi” başlık tez çalışması ile tamamlamıştır. 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Ortadoğu Araştırmaları Masası’nda araştırmacı olarak çalışmaya başlayan Oytun Orhan, 2009 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Orhan, 2009-2018 yılları arasında Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM)’nde araştırmacı ve 2018 yılından sonra da Levant Çalışmaları Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Temel olarak Suriye ve Lübnan konularında çalışan Orhan’ın İsrail-Filistin, Irak, Ortadoğu ve Türkiye’nin Ortadoğu politikası konularında da çalışmaları yer almaktadır. Orhan, Suriye iç savaşının komşu ülkelere etkisi, Suriyeli mültecilerin komşu ülkelere etkisi ve Suriye iç savaşının Suriyeli azınlık gruplar üzerine etkisi gibi birçok proje yürütmüştür. Orhan’ın başta Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün olmak üzere Ortadoğu bölgesinde geniş bir saha tecrübesi vardır. Orhan çeşitli dergi ve haber sitelerine düzenli yazar olarak katkı vermektedir. Orhan, Türkiye’de tüm ulusal ve uluslararası alanda birçok televizyon kanalında yorumcu olarak yer almış, birçok ulusal ve uluslararası yazılı medya organında röportajları yayımlanmış, görüşlerine yer verilmiştir.
-
"Tez Konuşmaları" serisinin yeni bölümünde Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Araştırma Görevlisi Doktor Ahmet Göksel Uluer ile "Zayıf Devletin Güvenliği: Modern Etiyopya Örneği" başlıklı doktora tezini konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Sezen Kaya-Sönmez ve Erman Ermihan'ın yürüttüğü "Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi" serisinin yedinci bölümünde Türkiye Su Enstitüsü Politika Geliştirme Koordinatörü Dr. Tuğba Evrim Maden ile "Su Krizi" konulu bir yayın gerçekleştirdik.
-
"Tez Konuşmaları" serisinin yeni bölümünde İstanbul Politikalar Merkezi Araştırma ve İdari İşler Kıdemli Uzmanı ve Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Cana Tülüş Türk ile "Demokrasi Üzerine Normatif Kavramların Tartışılması: Kırklareli Örneği" başlıklı doktora tezini konuştuk. Keyifli dinlemeler!
-
Arel IR Monthly (#ArelIRMonthly) dergisinin 42. sayısıyla devam ettiğimiz yeni serimizde her ay derginin ilgili sayısındaki yazarların yazılarını anlattıkları bölümler düzenliyoruz. Bu özel sayıda Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor ve geride bıraktığımız 100 yılın bir değerlendirmesini yaparak geleceğe bakmaya çalışıyoruz...
Arel IR Monthly Dergisi Künyesi:
Yönetici editör: Prof. Dr. Oktay Bingöl
Editör: Arş. Gör. Doğuş Sönmez
Öğrenci Editör: Nedime Günaçtı & Samiye Yüksel
Afiş Tasarım: Şura Öztürk
Bölümde yazılarını bizlerle paylaşan yazarlar ve biyografileri:
Refia Havva BAYIR
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) dördüncü sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Avrupa Birliği ilişkileri, Birleşik Krallık dış politikası ve sürdürülebilir çevre politikalarıdır.
Nedime GÜNAÇTI
İstanbul Arel Üniversitesi (İngilizce) 4. sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Latin Amerika, Batı Avrupa ilişkileridir.
Sırrı Can YÜCEL
İstanbul Arel Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları arasında siyaset felsefesi, dinler ve inanç sistemleri yer almaktadır.
Hasan Teoman BİNGÖL
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümü 3.sınıf öğrencisidir. AREL IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Türkiye siyasal tarihi, güvenlik stratejileri ve Orta Doğu'dur.
Ferhat KARACA
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü 2. sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Orta çağ sonrası siyasi-askeri-kültürel Avrupa tarihi ve devletler arası stratejik ilişkilerdir.
Samet ASAN
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları, Türkiye iç politikası, tarih ve insan haklarıdır.
Ayşenur DURMAZ
2021 yılında Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümünden mezun oldu. Uluslararası İlişkiler Kulübünün kurucu başkanıydı. Arel IR Monthly aylık bülteninde 2 yıl görev aldı. Şu an, İthalat yapan bir firma olan Tayra'da, Danimarka ve Amerika markalarının müşteri temsilciliğini yapmaktadır. İlgi alanları Göçmen Krizi, Türkiye-Yunanistan İlişkileri ve İnsan Hakları'dır.
Can ERGİN
Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü 3.sınıf öğrencisidir. İlgi alanları Orta Doğu, Türkiye yakın siyasi tarihi ve Afrika'dır.
Talha ÇAĞMAN
Talha Çağman, İstanbul Arel Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştir. Arel IR Monthly dergisinde yazarlık görevini sürdürmektedir. İlgi alanları uluslararası ekonomi ve uluslararası ilişkiler tarihidir.
Samiye YÜKSEL
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü dördüncü sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde editörlük ve yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları toplumsal cinsiyet çatışmaları, insan hakları ve Rusya’dır.
-
Paradigma'nın yeni bölümünde, Uluslararası İlişkiler bölümü doktor adayı Murat Dönmez ile "Göç, Coğrafya ve Jeopolitik" konusunu ele aldık! Keyifli dinlemeler...
Murat Dönmez'in 2021 yılında çıkan konu hakkındaki kitabını incelemek için: https://www.idefix.com/Kitap/21-Yuzyilda-Ipek-Yolunun-Jeopolitik-Yukselisi/Arastirma-Tarih/Tarih/Dunya-Tarihi/urunno=0001938295001
-
Sezen Kaya-Sönmez ve Erman Ermihan'ın yürüttüğü "Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi" serisinin altıncı bölümünde Arel Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Selma Şekercioğlu Bozacıoğlu ile "Gıda Güvencesi" konulu bir yayın gerçekleştirdik.
-
Sezen Kaya-Sönmez ve Erman Ermihan'ın yürüttüğü "Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi" serisinin beşinci bölümünde Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu ile "Atık Yönetimi ve Çevre Kirliliği" konulu bir yayın gerçekleştirdik.
-
Arel IR Monthly (#ArelIRMonthly) dergisinin 34. sayısıyla devam ettiğimiz yeni serimizde her ay derginin ilgili sayısındaki yazarların yazılarını anlattıkları bölümler düzenliyoruz. 34. sayıya ulaşmak için tıklayınız: https://usam.arel.edu.tr/wp-content/uploads/2023/01/IR-Monthly-34.pdf
Bölümde yazılarını bizlerle paylaşan yazarlar (sayıdaki isim sırasına göre):
Refia Havva Bayır
Nedime Günaçtı
Senanur Ayyıldız
Sırrı Can Yücel
Çağla Vural
Arel IR Monthly Dergisi Künyesi:
Yönetici editör: Doç. Dr. Oktay Bingöl
Editör: Arş. Gör. Doğuş Sönmez
Öğrenci Editör: Samiye Yüksel
Afiş Tasarım: Şura Öztürk
Refia Havva BAYIR
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) üçüncü sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Avrupa Birliği ilişkileri, Birleşik Krallık dış politikası ve sürdürülebilir çevre politikalarıdır.
Nedime GÜNAÇTI
İstanbul Arel Üniversitesi (İngilizce) 3.sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde 10 aydır yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Latin Amerika, Batı Avrupa ilişkileridir.
Senanur AYYILDIZ
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) 3. sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Balkan ülkeleri ve Türkiye- Avrupa ilişkileridir.
Sırrı Can YÜCEL
İstanbul Arel Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü mezunudur. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde Çift Anadal Programı kapsamında lisans eğitimine devam etmektedir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları arasında siyaset felsefesi, dinler ve inanç sistemleri yer almaktadır.
Çağla VURAL
Doktora Adayı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimini sürdüren Çağla Vural’ın çalışma alanları; uluslararası ilişkiler kapsamında iklim değişikliği, çevre sorunları ve küresel sorunlar olmakla birlikte yazarın belirtilen alanlarda İngilizce ve Türkçe olarak yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ve görüş yazıları bulunmaktadır.
-
Arel IR Monthly (#ArelIRMonthly) dergisinin 33. sayısıyla devam ettiğimiz yeni serimizde her ay derginin ilgili sayısındaki yazarların yazılarını anlattıkları bölümler düzenliyoruz. 33. sayıya ulaşmak için tıklayınız: https://usam.arel.edu.tr/wp-content/uploads/2022/12/33.Sayi-IR-Monthly.pdf
Bölümde yazılarını bizlerle paylaşan yazarlar (sayıdaki isim sırasına göre):
Nedime Günaçtı
Senanur Ayyıldız
Talha Çağman
Samiye Yüksel
Fatma İnal
Refia Havva Bayır
Sırrı Can Yücel
Deniz Kaynak
Arel IR Monthly Dergisi Künyesi:
Yönetici editör: Doç. Dr. Oktay Bingöl
Editör: Arş. Gör. Doğuş Sönmez
Öğrenci Editör: Samiye Yüksel
Afiş Tasarım: Şura Öztürk
Nedime GÜNAÇTI
İstanbul Arel Üniversitesi (İngilizce) 3.sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde 10 aydır yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Latin Amerika, Batı Avrupa ilişkileridir.
Senanur AYYILDIZ
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) 3. sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Balkan ülkeleri ve Türkiye- Avrupa ilişkileridir.
Talha ÇAĞMAN
Talha Çağman, İstanbul Arel Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nü bitirmiş, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde çift anadal yapmaktadır. Arel IR Monthly dergisinde yazarlık ve yardımcı editörlük görevlerini sürdürmektedir. İlgi alanları uluslararası ekonomi ve uluslararası ilişkiler tarihidir.
Samiye YÜKSEL
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü üçüncü sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde editörlük ve yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları toplumsal cinsiyet çatışmaları, insan hakları ve Rusya’dır.
Fatma İNAL
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü 4. sınıf öğrencisidir. 2022 Bahar Dönemi’nde Erasmus Programı kapsamıyla Göteborg Üniversitesi'nde eğitim görmüştür. Arel IR Monthly aylık bülteninde 2021- 2023 yılları arasında yazarlık yapmıştır. ArelKAM (Kariyer ve Planlama Merkezi) gönüllü kariyer elçisidir. Çeşitli STK projelerine katılım sağlamıştır. Avrupa Birliği, Feminizm, İnsan Hakları ile yakından ilgilidir. Farklı kültür ve dillerde öğrenmeyi, araştırmayı ve keşfetmeyi sevmektedir.
Refia Havva BAYIR
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) üçüncü sınıf öğrencisidir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Avrupa Birliği ilişkileri, Birleşik Krallık dış politikası ve sürdürülebilir çevre politikalarıdır.
Sırrı Can YÜCEL
İstanbul Arel Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü mezunudur. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde Çift Anadal Programı kapsamında lisans eğitimine devam etmektedir. Arel IR Monthly aylık bülteninde yazarlık ve yardımcı editörlük yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları arasında siyaset felsefesi, dinler ve inanç sistemleri yer almaktadır.
Arş. Gör. Deniz KAYNAK
Yıldız Teknik Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora öğrencisi ve İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi’dir. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. Ayrıca Sosyoloji lisans eğitimini yine İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Çalışma alanları; Türk Siyasal Hayatı, Toplumsal Tarih, Siyaset Psikolojisi, Siyasal Kültür, Seçmen Davranışı ve Seçim Sistemleri’dir. İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yayımlanan Disiplinlerarası Yenilik Araştırmaları Dergisi’nde Mizanpaj ve Dil Editörlüğü yapmaktadır ve Enstitü Kalite Komisyonu Üyeliği ile Komisyon Raportörlüğünü yürütmektedir.
- もっと表示する