エピソード
-
Richard Sörman och Dick Erixon kommenterar och analyserar aktuell politik. Man ser en tydlig tendens i EU att låta offentliga investeringar styra den ekonomiska politiken. I Sverige uttrycker Magdalena Andersson en liknande strävan. Om Europa inte vill halka efter än mer i den globala konkurrensen måste det offentliga kliva tillbaka och låta privata initiativ vitalisera politiken.
-
Tech-miljardären Elon Musk har kritiserat den engelska Labour-regeringen hårt för att inte vilja göra en grundlig utredning av våldtäktskandalerna. Många har reagerat på att en person av Musks betydelse och dessutom bosatt i USA blandar sig i europeisk politik. Men detta kanske är något vi får räkna med i en globaliserad värld? Om hela Västvärlden brottas med liknande politiska problem kommer den politiska debatten också med nödvändighet att bli internationell. Richard Sörman och Dick Erixon (SD) diskuterar ett komplicerat problem.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Richard Sörman och Dick Erixon konstaterar i årets sista upplaga av Riksronden att tiderna förändras. Nu vill Socialdemokraterna skapa svensk ekonomisk tillväxt (säger de i alla fall) snarare än att rädda klimatet. Samtidigt sägs wokekulturen vara på väg ut. Dick Erixon går dessutom i Ebba Buschs fotspår och kritiserar tyskarna och deras politik.
-
Richard Sörman och Dick Erixon (SD) samtalar denna vecka om Socialdemokraternas nya partiprogram. Det är uppenbart att partiet inte leder samhällsutvecklingen längre utan försöker anpassa sig till den. Avsnitten om invandring och kriminalitet verkar inspirerade av Sverigedemokraterna. Man säger sig vilja stoppa marknadstänkandet men det förblir oklart hur det ska gå till.
-
Riksronden: Richard Sörman och Dick Erixon (SD) samtalar om den senaste utvecklingen i EU. Dick Erixon summerar sin syn på Ylva Johanssons (S) insats som EU-kommissionär och förutspår vad som kommer att ske under den nya kommissionen. Så blir det med invandringen, ekonomin och ”vikingadiplomatin”.
-
Riksronden: Richard Sörman och Dick Erixon (SD) samtalar om den senaste utvecklingen i EU. Dick Erixon summerar sin syn på Ylva Johanssons (S) insats som EU-kommissionär och förutspår vad som kommer att ske under den nya kommissionen. Så blir det med invandringen, ekonomin och ”vikingadiplomatin”.
-
Rasmus Paludan fick fängelse för sitt kampanjande och allt fler länder i Europa slår ner på yttrandefriheten. Jacob Hagnell och Dick Erixon (SD) reder ut frågan.
-
Riksronden. Richard Sörman och Dick Erixon (SD) diskuterar regeringens förslag att kartlägga invandrarnas värderingar. Måste man ha vissa värderingar för att få bli svensk? Måste svenskarna ha vissa värderingar för att kunna betraktas som riktiga svenskar. Och kan det nyvaknade intresset för värderingar hjälpa Sverige att höja garden mot skadlig invandring?
-
Snart är det val i USA. En dryg vecka före valet stiger Trump i opinionsmätningarna och Kamala Harris anklagas för att vara otydlig. Dick Erixon har sammanställt tio punkter som talar för en möjlig Trumpseger.
-
Richard Sörman och Dick Erixon diskuterar ifall tiggeriförbudet är det som kommer knäcka Tidösamarbetet? En historisk utvikning visar att dagens Liberaler är lika socilliberala som partiets grundare på 50-talet.
-
Fyller samerna samma funktion för det politiska korrekta Sverige som invandrarna? Handlar det om att upprätthålla bilden av ett rättfärdigt svenskt samhälle som plikttroget betalar sin skuld gentemot minoriteter och rasifierade? Eller ska vi kanske tänka att samernas särställning i sina gamla hemtrakter borde fungera som modell för en likartad särställning för svenskar i Sverige? Richard Sörman och Dick Erixon diskuterar.
-
I ett nytt avsnitt av Riksronden diskuterar Richard Sörman och Dick Erixon (SD) den auktoritära vänstern. Den amerikanske psykologen Luke Conway menar i en nyutkommen bok (”Liberal Bullies”) att vänstern är auktoritär utan att veta om det. Vänstersympatisörer varnar för makt, auktoritet och intolerans, men ser inte att de själva blir så intoleranta i sitt ogillande av normer och makt att de blir mer auktoritära än högern.
-
Nyligen publicerades ett ”upprop” i Dagens Nyheter där debattörer och forskare med vänsterprofil uppmanade politikerna att göra något åt vad de kallar ”hat och hot”. Ilska och förolämpningar hotar journalistiken, forskningen och demokratin. Men var finns självkritiken? Flera av de personer som undertecknat uppropet har själva en historia av nedlåtenhet och stigmatisering gentemot åsiktsmotståndare. Richard Sörman och Dick Erixon diskuterar.
-
Richard Sörman och Dick Erixon (SD) diskuterar frågan om den svenska identiteten i tider när vi svenskar är medlemmar i såväl EU som NATO. Räknar vi svenskar oss själva som riktiga européer? Har vi inte en tradition av att se oss själva som något annat? Och hur fungerar det att vara svensk i EU och NATO?
-
Richard Sörman och Dick Erixon (SD) kommenterar den rapport som EU-kommissionen beställt enligt vilken EU-länderna behöver nya stöd på 9000 miljarder extra per år för att rädda tillväxten. Är det verkligen mer planekonomi och styrda satsningar som kommer att rädda Europa?
-
Richard Sörman och Dick Erixon (SD) går igenom några punkter i den nya budgeten. Nu ska vi svenskar arbeta och spara. Vi ska forska, flyga och köra bil på vägar som håller. Ingenting om klimatomställningar eller biståndssatsningar. Det märks att vi har en högerregering där SD är med och påverkar.
-
För trettio år sedan, 1994, kom en av vår tids mest baktalade och föraktade böcker: The Bell Curve av Charles Murray och Ricard. J. Hernstein. Boken handlar om korrelationen mellan IQ och framgång i livet. Skolresultat, karriär, livslängd, hälsa och mycket mer går att koppla till IQ. Dessutom tillät sig författarna att tala om de statiska skillnader som finns mellan människor med olika ursprung. Nu har Erik Hörstadius skrivit en artikel om boken i tidskriften Fokus. Dags att tala om IQ nu?
-
Tidöpartierna har nu styrt en halv mandatperiod. Vad har gått bra? Kan något bli bättre? Hur ska de göra för att säkra ytterlkigare fyra år efter nästa val? Richard Sörman och Dick Erixon (SD) analyserar och spekulerar.
-
Riksronden vecka 33. Richard Sörman och Dick Erixon (SD) diskuterar möjligheterna att kombinera islam och demokrati. Med utgångspunkt i en artikel av Henrik Höjer på Kvartal konstateras att muslimska länder generallt verkar ha mycket svårt att förverklga demokratiska styrelseskick. Och förklaringar som hänvisar till fattigdom eller tidigare kolonialisering verkar inte hålla.
-
Just nu verkar den politiskt korrekta mainstream median försöka flytta fram sina positioner. Helt skamlöst avfärdar man åsiktsmotståndare som putinister och man vägrar erkänna att upploppen i England har med migrationen att göra. Richard Sörman och Dick Erixon (SD) kommenterar det aktuella mediaklimatet.
- もっと表示する