エピソード
-
Alle tv-serier må dø. 'Game of Thrones' er ikke mere, men i podcaststudiet er taget heldigvis ikke faldet ned i hovedet på os endnu, og vi er klar til at fordøje og dissekere det uigenkaldeligt sidste afsnit af verdens største tv-serie.
Hvad skal man synes? Vi ved det knap, da vi går i studiet oven på finaleafsnittet. Ud over at det så sejt ud, da tronen smeltede, og at Torben har totalt ret i sin historiske analyse af, at Daenarys' endelige forvandling ikke var til Hitler, men til Lenin. Epilogens frustrerende omgang med univers og karakterer er uomgængelig, men efterhånden spirer begejstringen som en lille grøn plante gennem Nordens snedriver: Det hjælper på afslutningsblues, viser det sig, at komme op i helikopteren.
I studiet: Podcastmaester Jakob Moll, kulturskribent Marie Carsten Pedersen, som er klogere, end hun selv tror, Zetlands master of whispers Torben Sangild samt Jesper Olsen, der gerne lige vil have ført til protokols, at Harry Strickland altså HED ... Harry Strickland. RIP. -
Efter en kort nats søvn er studiet stadig lamslået over seriens næstsidste afsnit, The Bells, hvor Game of Thrones på én gang viste sig fra sin bedste, værste og mest brutale side. Filmen knækkede for Daenarys, men knækkede den også for Game of Thrones efter næsten otte sæsoner i hælene på den unge kvinde? To tredjedele af studiet havde det svært med vendepunktet og Den Gale Dronnings fødsel. Ellers var der masser at falde i svime og sunde sig over bagefter. Når røgen fra den brændende by letter, har Marie tilsyneladende ret i sin forudsigelse: Fremtiden skal rejse sig lysende og klar fra det beståendes aske. Som en enhjørning. Uden horn.
I studiet Jesper Olsen, Marie 'Carsten' Pedersen og Jakob Moll. -
エピソードを見逃しましたか?
-
Sex, overraskelser og moralske gråzoner – afsnittet var nærmest som GoT, dengang det var bedst, synes Jesper ... hvis altså ikke alt udfoldede sig i et BIZART højt tempo. Vi snakker i dag om "The Last of the Starks", hvor seriens tilbageværende karakterer enten blev skibet ud af serien eller stod foran et eksistentielt (politisk) valg: Skal vi være loyale mod vores idealer eller menneskene i vores liv?
Mennesket i seriens centrum, den iltre unge dronning med de mange titler, er nu seriens moralske epicentrum. Derfor får vi undervejs besøg af en gæst, den teknisk kyndige antroprolog Theis Ehler Molin, som ikke aner en flammende pind om Game of Thrones. Hvad tænker han om Daenarys, når han hører om hendes beslutninger i serien indtil videre? Er hun værd at hænge plakater op for, når der er valg i Westeros? Han konkluderer ... noget klogt.
I studiet derudover: Jesper Olsen, Marie Carsten Pedersen og vært Jakob Moll. Som får en overraskende reprimande af Marie til at begynde med. -
Så ramte Game of Thrones sit storslåede klimaks: Det ultimative slag mod den frosne hær i 'The Long Night'. Efter en kort nats søvn er vi stadig blæst bagover, og hvem gider så tale om halvsløje militærstrategiske beslutninger og andre skønhedsfejl? Ikke os.
Men hvad kan den polske politiker Donald Tusk fortælle os om afsnittets suveræne helt, Arya Stark? Hvad skal vi lægge i Tyrion og Sansas ømme stund i krypten? Hvorfor er stilheden vigtigere end stormen? Og hvor lang tid tager det egentlig at feje 200.000 zombier sammen? Får svar på det hele (undtagen det sidste med at feje zombier. Det aner vi ikke).
Med Lea 'Cersei' Korsgaard, Torben 'Davos' Sangild og 'Melisandre' Carsten Pedersen. Jakob 'Maester' Moll er endnu engang desorienteret hærfører på samtalens slagmark. -
Sæsonens andet afsnit var en frydefuld pause i seriens ellers forpustede slutspurt. Men kammede kammerspillet over? Studiet var splittet – til gengæld fik så mange antihelte syndsforladelse, at vi NOK tør sige, hvem der skal til at dø. Med Jonatan 'Tywin' Tybjerg, Melisandre Carsten Pedersen, Jesper 'Bronn' Olsen og Jakob 'Mormont' Moll.
Afsnittet er (naturligvis) dedikeret til Theis Ehler Molin, der denne gang fremtryllede en fjerde mikrofon, så der nu kan produceres endnu mere tomgangssnak om GoT, som han aldrig kommer til at høre. -
Hvor står vi ved indgangen til sidste sæson, hvad skal vi forvente af hvilke plot, og hvilke slutninger vil vi næsten ikke kunne magte? I studiet direktør Jakob Moll, tekstforfatter Jesper Olsen og redaktør Marie Carsten Pedersen ... der af en eller anden grund helst vil tale om et tudsegammelt heltekvad.