エピソード
-
"Jeg ville gerne sætte ansigt på, hvem min søn skulle bruge rigtig meget tid sammen med. Så jeg var den irriterende eks."
Sådan siger Anja Lund, der i mange år pressede på for at møde sin søns bonusmor Emilie Rothoff, der til gengæld ikke kunne se, hvorfor hun skulle mødes med sin kærestes eks.
I denne episode fortæller de, hvordan afstanden mellem dem langsomt blev kortere og forståelsen langt større. -
Gau og Christina er bonusmor og ekskone. De har en tæt dialog og et godt samarbejde om børnene. Men sådan har det ikke altid været.
"I starten havde jeg en følelse af, at Gau tog min rolle. Nu var hun mig, når hun var hjemme ved mine børns far. Jeg synes, at det var svært at dele rollen som mor, så I starten var jeg ikke så samarbejdsvillig og synes altid, at ting var et problem," siger Christina.
Men en episode på sønnens første skoledag ændrede Christinas indstilling og relationen mellen Gau og Christina .
Lyt med her.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Hvorfor ender nogle skilsmisser med så store konflikter, at parterne må mødes i retten?
Og kan vi gøre noget for at reducere eller forebygge større konflikter i forbindelse med skilsmisse eller brud?
Det svarer advokat Mie Sønder Koch på i denne episode. Hun har over 20 års erfaring som rådgiver i familiesager og straffesager over hele landet.
-
Hvordan tilgiver man utroskab? Skal man det?
Og hvordan får man et godt forældresamarbejde, når utroskab har været en del af skilsmissen eller bruddet?
Det svarer Jan Kaa Kristensen, psykolog og forfatter til bogen "Bliv skilt uden at gå i stykker", på i denne episode.
-
Hvad er fordelene ved at bo hver for sig i stedet for at skabe en sammenbragt familie under samme tag?
Hvordan styrker man bedst sit parforhold, hvis man ikke bor sammen?
Og kan man gå fra at bo sammen til at få et velfungerende COLA-forhold?
Det svarer Anne Hartung, terapeut med speciale i sammenbragte familier og parforhold, på i denne episode.
-
Mød Michael og Sofie der er kærester, men ikke bor sammen. I denne episode fortæller de om, hvorfor de har valgt at have et COLA-forhold, hvordan de har fået skabt en relation mellem deres fire sammenbragte børn, og hvad der er svært, når man ikke har en dagligdag sammen.
-
"Skilsmisse er fyldt med skam, som ingen taler om." Sådan skrev en lytter, da jeg spurgte, om nogen havde følt skam i forbindelse med skilsmisse.
Men vi taler om skam i denne episode, hvor min gæst er Krista Korsholm, psykolog med speciale i skam.
Vi taler om, hvorfor vi føler skam, når det er så almindeligt at blive skilt og hvordan vi håndterer skammen.
-
"Sorgen efter skilsmisse er en sorg, der aldrig får fred." Sådan siger sognepræst Kristine Stricker Hestbech, der selv blev ramt af en voldsom sorg efter sin skilsmisse.
Hun oplevede, at der ingen steder var at gå hen med den sorg og etablerede derfor sorggrupper for skilte.
I denne episode taler vi, om de former for sorg der kan følge med en skilsmisse.
-
Hvordan forklarer man børn - i et sprog som de kan forstå - hvorfor far og mor ikke kan være kærester og bo sammen mere, når de nu ikke er uvenner?
Sådan spørger en lytter af Skilsmisseliv der har svært ved at finde et godt svar, når hendes børn stiller det spørgsmål.
Lyt med i denne episode, hvor Jan Kaa Kristensen, psykolog og forfatter til "Bliv skilt uden at gå i stykker", kommer med bud på svar i børnehøjde.
-
"Jeg vil gerne høre mere om processen op til beslutningen, om skilsmisse blev taget. Hvornår er man sikker på, at skilsmisse er det rigtige valg? Går man typisk med overvejelserne længe? Fortryder man nogle gange, eller er man bare afklaret?"
Sådan spørger en lytter af Skilsmisseliv.
Det svarer Steen Kruse, par- og familieterapeut i Center for Familieudvikling, på i denne episode af Skilsmisseliv.
-
Teresa Dalboe´s forældre havde en svær skilsmisse med en dårlig kommunikation. Det betød blandt andet, at Teresa kun så sin far sporadisk og i perioder slet ikke. Hvordan det har påvirket hendes barndom og voksenliv, kan du høre mere om i denne episode af Skilsmisseliv.
-
"Det at miste relationen til en bonusforælder er også koblet til sorg for et barn." Sådan siger Anna Prip, familieterapeut og forfatter til bøgerne "Elsk din eks- en kærlig måde at være skilt på", "Mit liv som delebarn" og "Mit liv som deleteenager"I denne episode af Skilsmisseliv giver hun sine bud på, hvorfor det er vigtigt at bevare relationen til et bonusbarn efter et brud, hvordan man kan gribe det an og hvad man gør, hvis der er konflikter mellem de voksne der kan gør det svært at bevare kontakten til bonusbarnet.
-
"Det der har været allervigtigst for mig, det har været følelsen af, at min mor var okay med, at jeg blev ved med at se Riff." Sådan siger Ina Bøgekjær der stadigvæk har en nær relation til Riff Strandlykke, som hendes mor var kærester med, da Ina var barn.
Ina og Riff er med i denne episode af Skilsmisseliv, hvor de fortæller, hvordan de har bevaret en tæt kontakt til hinanden og hvorfor det er vigtigt for dem begge.
-
Hvilke store spørgsmål sidder børn med, når deres forældre bliver skilt? Det ved Børns Vilkår der har Børnetelefonen, hvor børn ringer ind, fordi de har brug for nogen at tale med i forbindelse med deres forældres brud.
I denne episode fortæller Malene Angelo, psykolog i Børns Vilkår, om hvilke spørgsmål børnene ringer ind med og hvordan de kan hjælpe dem. Men også hvilke gratis tilbud og rådgivning Børns Vilkår tilbyder forældre og pårørende der har brug for hjælp i forbindelse med en skilsmisse.
-
"Det er ens singlehat, man bliver forelsket med. Men der er også en forældrehat, og man har en tendens til at glemme forældrehatten i sin forelskelse."
Sådan siger familieterapeut Mette Vestergaard-Knudsen. Hun er gæst i denne episode af Skilsmisseliv der handler om, hvornår man skal introducere sin kæreste til sine børn og hvilke overvejelser, man skal gøre sig inden.
-
"Det er vigtigt at anerkende, at den første jul kan være svær og følsom for både børn og voksne." Sådan siger Søren Marcussen, psykoterapeut og leder af familieafdelingen i Center for Familieudvikling.
Han er gæst i denne episode der handler om, hvordan man håndterer de svære situationer og følelser der opstår i julen, når man er skilt, har delebørn eller er i en sammenbragt familie.
Her giver han gode råd til, hvordan man holder jul sammen og fordeler samværet med børnene i julen, så både børn og voksne får mindre julestress og mere julefred.
-
"Det er vigtigt, at man stopper op og spørger sit barn, er du okay? Er der noget, der er for meget? Virkelig, virkelig lytter til sit barn."
Sådan siger Ronja Hartung Bitsch Holm på 18 år, der er vokset op som delebarn i en sammenbragt familie. Det fortæller hun om i denne episode af Skilsmisseliv, hvor hun er gæst sammen med sin mor Anne Hartung, der er par og psykoterapeut.
De fortæller om livet som henholdsvis barn og voksen i en sammenbragt familie og giver gode råd til forældre, der overvejer at etablere en sammenbragt familie.
-
Hvordan er det at have to hjem? At skulle forholde sig til papforældre og nye søskende? Og hvordan kan forældre gøre livet nemmere for skilsmissebørn?
Det svarer Emilie Stein Thorsen på i denne episode af Skilsmisseliv. Hun er skilsmissebarn og forfatter til bogen "Generation 7/7", der er tanker og barndomserindringer fra hende selv og 25 andre skilsmissebørn fra 90'erne.
-
At gå fra at være to forældre i dagligdagen til at være alene med både glæder og sorger kan være ensomt. Denne episode af Skilsmisseliv handler om, hvordan man lever med den ensomhed der kan opstå, når man bliver skilt, og hvordan man kan finde glæden i nye fællesskaber.
Psykolog Heidi Agerkvist kommer med gode råd om, hvordan man tager hånd om ensomheden og trækker nye relationer ind i forældreskabet.
- もっと表示する