エピソード
-
بعضیها تصور میکنند کلمه دین، چون دین رسمی مردم ایران از عربستان آمده حتما کلمه دین هم، کلمه عربی است و حال این که کلمه دین یک کلمه ایرانی و واژه اوستائی است به اسم دائنا که در اصل به معنی دیدن، بینش، راه، طریق و اگر بخواهیم مفاهیم بیشتری در زبان امروزی برای این کلمه دائنا پیدا بکنیم این معانی خواهد بود: بصیرت، دانائی، آگاهی، دانش یعنی دائنا، دین.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون وهمن در سی و چهارمین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
در دوره قاجار دو واقعه بزرگ اتفاق افتاد: یکی ظهور دیانت بابی و بهائی و دیگری پنجاه سال بعد، نهضت مشروطیت ایران. تاریخ نشان میدهد که هر دو نهضت تقریبا سرکوب شد. مشروطیت که از بین رفت هرگز پا نگرفت که دلیلش را بعدا به عرضتان خواهم رساند و با دیانت بهائی آن میکنند که شنیدیم و دیدیم.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون وهمن در سی وچهارمین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
エピソードを見逃しましたか?
-
در مورد روش تصمیمگیری جمعی نظام اداری بهائی میتواند در یافتن مسیر صلح نمونه قابل توجهی را ارائه بدهد. در این نظام اداری قدرت فردی وجود ندارد بلکه شوراهایی که آنها را محفل محلی یا در سطح کشوری محفل ملی مینامیم مسئول اداره جامعه هستند. اعضای این شوراها با رأی تمامی افراد جامعه به طور آزاد و سری هر ساله انتخاب میشوند. یکی از راهکارهای مهم این نظام اداری نحوه تصمیم گیری در آن است که در ادبیات بهائی، آداب شور و مشورت نامیده میشود. زیرا تصمیمگیری عادلانه مرحله آخر یک روند مشورتی صحیح هست .
گزیدهای از سخنرانی خانم دکتر فرح دوستدار در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش سوم و پایانی. -
هنوز بشر نتوانسته استبداد، خشونت و جنگ را در حل اختلافات بینالمللی از میان بردارد. حکومتهای خودکامه و اختلالگرا، گسترش تروریسم در سطح جهانی، منازعات مسلحانه و تنشهای متعدد قومی و جناحی در درون کشورها در رفتار شهروندان آنها هم انعکاس پیدا میکند. پرخاشگریها و روش خشونتآمیز بسیاری از کاربران در رسانههای اجتماعی، اشاعه اخبار جعلی و تخریب نظر مخالف همه نشان میدهد که جامعه جهانی با فرهنگ صلح هنوز فاصله دارد.
گزیدهای از سخنرانی خانم دکتر فرح دوستدار در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
طرفداران صلح بر این عقیدهاند که چنانچه جنگ و خشونت نوعی سیاستورزی و یا یک گزینه است، مطمئنا پرهیز از خشونت و رفتار مسالمتآمیز نیز میتواند گزینه دیگری باشد با توجه به این که صلح پایدار تنها به معنی عدم درگیری مسلحانه یا آتشبس نیست، بلکه نیازمند یک فرایند مثبت، پویا و مشارکتی هست که در آن دیپلماسی و گفتگو ترویج میشود و اختلافات با روحیه و تفاهم متقابل حل و فصل میگردد.
گزیدهای از سخنرانی خانم دکتر فرح دوستدار در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
امیدوارم زحماتی که همه دوستان، همه کسانی که ایران را به راستی دوست دارند و کسانی که دلسوز هستند برای این مملکت از طریق وحدتی که ما حس میکنیم بین همه ماها با هر دینی که داشته باشیم، هر عقیدهای که داشته باشیم، ولی این پایه داستان ما یکیست، این پایه در آینده حتماً خواهد بود.
گزیدهای از سخنرانی آقای بیژن خادم میثاق در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم و پایانی. -
مهمترین و معروفترین هنرمند موسیقی ایران، باربَد یا باربُد هست که در زمان ساسانیان وسلطنت خسرو پرویز زندگی میکرده. خسرو پرویز خیلی موسیقی دوست داشت. وقتی وزرا میخواستند درباره موضوعی حساس با پادشاه صحبت کنند اول از باربد خواهش میکردند یک تکنوازی داشته باشد تا قلب پادشاه نرم شود و برای گوش کردن درخواستهای وزرا آمادگی پیدا کند.
گزیدهای از سخنرانی آقای بیژن خادم میثاق در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
دیر یا زود نسبیگرایی جای خودش را به شکگرایی، بدبینی و نهیلیسم میدهد، مرز بین حقیقت و کذب ناپدید میشود و جامعه خود را در وضعیتی از هرج و مرج ذهنی، اخلاقی و فرهنگی واقعی مییابد. لذتطلبی و خودشیفتگی جانشین تعالی روح و انقطاع نفسانی میشود، نظریههای علمی به تدریج سطحیتر و نازکتر میشوند و در نهایت به گزارههای ساختگی و خیالی تقلیل مییابند، علم و فلسفه فقط با اهداف فایدهگرایانه آغشته میشوند...
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر بهروز ثابت در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش پنجم. -
لازم به تذکر است که هر چند سرمایهداری گاهی میتواند به تقویت گرایشهای مادیگرایانه منجر شود اما این دو مفهوم هممعنی نیستند چرا که سرمایهداری میتواند در جوامعی وجود داشته باشد که به اصول معنوی، اخلاقی و اجتماعی هم اهمیت میدهند. همانطور که مادیگرایی میتواند در نظامهای غیرسرمایهداری یا سوسیالیستی هم وجود داشته باشد.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر بهروز ثابت در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش چهارم. -
تمدن غربی که در آن ارزشهای مدرن حقوق بشر، دموکراسی و آزادی پدیدار شده میتواند یکی از منابع اصلی مطالعه در فرهنگ صلح باشد. این تمدن با تأکید بر اصول انسانی و آزادیهای فردی چارچوبی فراهم میکند که بررسی آن میتواند به درک عمیقتری از مبانی صلح و همزیستی مسالمتآمیز در جهان کمک بکند.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر بهروز ثابت در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش سوم. -
حضرت عبدالبهاء میفرمایند «... ای عقلای عالم، ای فلاسفه غرب، ای دانایان امم، ابر تاریکی در پی که افق انسانی را احاطه نماید و طوفان شدیدی در عقب که کشتیهای حیات بشر را درهم شکند و سیل شدیدی عنقریب مدن و دیار اروپ را احاطه کند، پس بیدار شوید بیدار شوید، هوشیار گردید هوشیار گردید تا جمیع به نهایت همت برخیزیم و به عون و عنایت الهیه علم وحدت عالم انسانی را برافرازیم و صلح عمومی را ترویج کنیم تا عالم انسانی را از این خطر عظیم نجات دهیم.»
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر بهروز ثابت در ۳۴امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
این روزها صحبت از صلح کار دشواری است زیرا در هر گوشه از جهان یا جنگی در جریان است یا شرایط برای تشدید فضای جنگی که میتواند به راحتی ابعاد جهانی پیدا کند فراهم است. این وضعیت به قدری خطرناک است که دولتها یا سیاستمداران با بیپروایی در باره جنگ جهانی سوم صحبت میکنند، به طور کلی چشمانداز تیره وتار است. زیرا حدود ۱۲۵۰۰ کلاهک هستهای در زرادخانههای هستهای جهان وجود دارد.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر بهروز ثابت در ۳۴ امین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
عدالت انتقالی مانند یک نقشه است که جامعه را به یک جامعه صلحآمیزتر، عادلانهتر و دیگرپذیر هدایت میکند. جامعهای که با گذشته خشونتآمیز خود کنار آمده است و برای قربانیان، عدالت به ارمغان میآورد.
سخنرانی آقای دکتر پیام اخوان در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم و آخر. -
عدالت انتقالی روی بازسازی ارتباط و عدل و منزلت انسانی قربانیان تمرکز دارد و همینطور میکوشد حقوق مدنی قربانیان را احیاء و درد و رنجهایی که متحمل شدهاند را جبران کند. این راهی طولانی است که احتیاج به مشارکت جدی آنها دارد. اجرای عدالت انتقالی نشانه آن است که راه رسیدن به آیندهای بهتر وجود رهبرانی است که مدافع و حافظ حقوق بشر باشند.
سخنرانی آقای دکتر پیام اخوان در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
جناب لوئیس نشان میدهند که شاهنامه فردوسی یک اثر ادبی جهانی است و بعد دلایل خودشان را ذکر میکنند، این صحبت و این ادعا و این احساس در جایی اهمیت پیدا میکند که نه همه بلکه اکثری از پژوهشگران فرنگی و غیرایرانی تمایل ندارند که شاهنامه را به عنوان یک اثر جهانی بدانند ولی جناب لوئیس تلاش کردند که با دلایل مستدل ثابت کنند که شاهنامه یک اثر جهانی است.
سخنرانی آقای آرین یزدانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم و پایانی. -
بعضی از درسهایی که ایشان در دانشگاه شیکاگو ارائه میدادند را من فقط اینجا به شما معرفی میکنم. بدیهی است که این درسها بیشتر از اینهاست که من بعضی از آنها را مثال میآورم برای نمونه: شاهنامه فردوسی را درس میدادند به عنوان اسطوره ایرانی و هویت ملی، مثنوی و غزلیات مولانا و اشعار سنائی، اشعار و مکتوبات عطار، تاریخ غزل فارسی در سه درس مجزا. همینطور نظامی و اشعار عاشقانه فارسی را تدریس میکردند، متون صوفیانه فارسی را درس میدادند و ...
-
در دنیایی که آنقدر به هم پیوسته و وابسته است که شبیه یک هیکل شده لازم است که رهبران همه ملل در موقع مذاکره و تصمیمگیری در کشور خود منافع کل این هیکل را در نظر داشته باشند زیرا در چنین دنیائی منفعت یک ملت فقط به تصمیم منفعت همه ملل تضمین میشود.
-
در این عصر اینترنت که به دست آوردن اطلاعات اینقدر آسان است با کلیک کردن چند دکمه به راحتی میتوان معلوم کرد یک رهبر احتمالی با همسر و خانوادهاش چطور رفتار کرده، اگر مشخص شود همسری را که با او عهد وفاداری بسته فریب داده است چرا باید فکر کنیم که به وعدههایش به ما وفا میکند.
-
حالا بیایید ببینیم چطور میتوانیم به کمک روش کیمیاگری صلح رهبرانی را انتخاب کنیم که برای پرداختن به احتیاجات و چالشهای بشریت در این عصر جدید شایسته هستند و به این ترتیب زیربنای یک جهان بهتر را فراهم کنیم. اولین وظیفه ما ...
سخنرانی خانم سویدا معانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
دنیای ما مورد هجوم زنجیرهای از بحرانها است که برخی از آنها مانند تغییرات اقلیمی، کوید و خطر جنگ هستهای موجودیت خود انسان را تهدید میکند. به علاوه میبینیم که این بحرانها هم از نظر نوع و تعداد وهم از نظر تناوب و شدت، بیشتر میشوند و به دردهای زایمان شباهت دارند که با تولد یک موجود جدید همراهند. .
سخنرانی خانم سویدا معانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. - もっと表示する