エピソード
-
7.12.2024 Sao Paulon illassa päättyi eräs aikakausi, kun Nicko McBrain esiintyi viimeisen kerran Iron Maidenin kanssa.
McBrain, joka on ollut yhtyeen tukipilari yli 40 vuoden ajan, jätti jälkeensä valtavat saappaat täytettäväksi. Keskustelemme hänen perinnöstään ja vaikutuksestaan bändin soundiin sekä siitä, millaisia tunteita hänen poisjääntinsä on herättänyt fanien keskuudessa. Lisäksi tutustumme uuteen rumpaliin, Simon Dawsoniin, ja pohdimme, mitä hänen mukaantulonsa tarkoittaa Iron Maidenin tulevaisuudelle. Miten bändi sopeutuu muutokseen, ja mitä fanit voivat odottaa uudelta aikakaudelta?
Vielä kerran: kiitos, Nicko, ja leppoisia eläkepäiviä!
Voit halutessasi tukea podcastia kupposella kuumaa Buymeacoffee-sivuillamme tai ostamalla rähekää merkkua verkkokaupastamme!
Löydät kaikki tarpeelliset linkit, myös jakson kuunteluun, täältä: linktr.ee/viikonloppusoturit
Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen [email protected]. Kiitos kuulemiin, ja raudat kattoon!
P.S. Muistathan epäviralliset joulunaloitukset tänä perjantaina 20.12. Crafters-baarissa Hyvinkäällä! Alkupalana klo 20.00 alkaen Teron ja Juhana Kolin keskustelutuokio, ja illan päätapahtumana klo 21.00 alkaen Henkka esittää omia akustisia sovituksiaan Maiden-klassikoista. Nähdään siellä!
-
Tässä jaksossa pureudutaan Juhana Kolin kirjoittamaan Maidenventures-kirjaan, joka on yhtä aikaa seikkailukertomus, ylistys faniudelle ja kuvaus yhteisöllisyydestä. Kolin ja hänen ystäväporukkansa tarinat vievät meidät Iron Maidenin kiertueiden mukana ympäri maailman – aina Helsingistä Buenos Airesiin ja Tokioon asti. Kirjassa kuvataan, miten fanius voi olla elämäntapa, jossa musiikki yhdistää ihmisiä yli rajojen ja kulttuurien.
Keskustelemme Juhanan kanssa muun muassa siitä, mikä ajaa ihmisiä matkustamaan maailman ääriin bändin perässä, missä maassa on intohimoisimmat fanit ja minkälaisella keskustelunavauksella kannattaa lähestyä Steve Harrista, jos mies sattuu kävelemään vaikka liikennevaloissa vastaan. Ja onpa jaksoon jemmattu pari mielenkiintoista Iron Maiden -skuuppiakin eli uutista, jotka voi kuulla ensimmäistä kertaa tässä jaksossa!
P.S. Jakso äänitettiin päivää ennen kuin uutinen Nickon poisjäännistä ehti tulla, joten mukana on sikäli jo hieman vanhentunutta, mutta oikeaan osunutta spekulaatiota aiheesta. Ikuiset ja majesteettiset tervehdykset Nickolle tässä vaiheessa, ja palataan aiheeseen tuonnempana.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Tässä jaksossa tutustumme ainutlaatuiseen kulttuurikohteeseen: Sami Leppäahon rakentamaan Iron Maiden -museoon. Leppäaho on omistanut vuosia elämästään Maidenille ja kerännyt kunnioitettavan määrän yhtyeeseen liittyvää memorabiliaa. Kuulemme, miten tämä kunnianosoitus yhdelle maailman suurimmista heavy metal -yhtyeistä sai alkunsa, mitä kaikkea museossa on esillä ja miten Leppäaho on onnistunut suunnittelemaan ja rakentamaan paikan, jossa rakkaus Iron Maideniin on läsnä mihin ikinä katseensa laskeekaan.
Voit halutessasi tukea podcastia kupposella kuumaa Buymeacoffee-sivuillamme tai ostamalla räheää merkkua verkkokaupastamme!
https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
https://viikonloppusoturit.myspreadshop.fi/
Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen [email protected]. Kiitos kuulemiin, ja raudat kattoon!
-
Paul Di'Anno 1985–2024.
Eräs heavy metallin historian suurista äänistä hiljeni 21.10.2024, kun Paul Di'Anno siirtyi ajasta ikuisuuteen kotonaan Salisburyssa. Di’Anno nousi kuuluisuuteen Iron Maidenin hullujen varhaisvuosien laulajana. Hänen rosoinen äänensä ja asenteensa loivat perustan yhtyeen kahdelle ensimmäiselle albumille ja petasi tietä Maidenin nousulle yhdeksi maailman suurimmista rock-bändeistä.
Jaksossa käymme läpi Di'Annon vaikutusta Maidenin soundiin, hänen tuotantoaan ennen ja jälkeen Maiden-pestin sekä haasteita ja kohokohtia, jotka ovat muokanneet hänen ainutlaatuista uraansa. Kuulemme totta kai myös kuulijoiden muistoja Paulista.
Toivottavasti tällaista jaksoa ei tarvitse tehdä ihan pian uudelleen.
Rest in power, Paul Di’Anno.
-
Run for Your Lives -kiertuejulkistus. Iron Maiden pakotti Viikonloppusoturit kesätauolta julkistamalla vuosille 2025–2026 ulottuvan maailmankiertueen. Bändin 50-vuotista taivalta juhlistetaan Run for Your Lives -nimisellä rundilla, joka ainakin alkuvaiheessa keskittyy Maidenin yhdeksän ensimmäisen levyn materiaaleihin. Seuraako tuoreempiin julkaisuihin keskittyvä kiertue sitten myöhemmin? Se jää nähtäväksi.
Jaksossa keskustellaan uutisen aiheuttamista vaikutuksista Iron Maidenin lähivuosien suunnitelmiin, ja totta kai vähän spekuloidaan settilistallakin. Kuulijat pääsevät ääneen omien ensifiilistensä kanssa, ja kuullaanpa myös Viikonloppusotureiden lentävää reportteria kaukaa maapallon toiselta puolelta, Uudesta-Seelannista asti.
Loppujaksosta perataan lyhyesti myös muita ajankohtaisia Maiden-asioita ja otetaan käsittelyyn pari palautetta. Varsin runsas ja monipuolinen jakso siis on kuunteluasi vaille valmis. Kiitos kuulemiin, ja raudat kattoon!
P.S. Jaksossa unohtui mainita, että tulevaa Maidenventures-kirjaa on kuulemma mahdollista ennakkotilata lokakuun alkupuolelta alkaen osoitteesta maidenventures.fi. Joten tulipahan sanottua nyt
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Levyjen lopetusbiisit. Tällä kertaa tarkastellaan Iron Maidenin albumeiden päätösraitoja. Jos avausbiisi parhaimmillaan imaisee mukaansa albumin maailmaan, niin lopetus puolestaan voi sulkea kannen tyylikkäästi ja jättää nälän kuunnella levy uudestaan.
Onko vahva startti vai väkevä lopetus lopulta albumin kokonaisuuden kannalta olennaisempi? Kummassa Maiden on onnistunut paremmin: aloitus- vai lopetusbiisien säveltämisessä? Entä mikä Maidenin levynlopetus nousee kuulijakommenteissa ykköseksi? Jakson alkuun keskustellaan myös Blaze Bayleyn (kohtuullisen) tuoreesta Circle of Stone -levystä. Blazehan esiintyy tänään perjantaina 12.7. Helsingin On the Rocksissa, joten nyt jos koskaan – hauskaa viikonloppua ja raudat kattoon!
Voit tukea podcastia kupposella kuumaa täällä: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
Kiitos kuulemiin.
-
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
Levyjen aloitusbiisit. Albumin avausraidalla on erityinen painoarvo: sen tulisi asettaa tunnelma ja odotukset levyä kohtaan paikoilleen ja imaista mukaan albumin maailmaan. Kokonaisuuden kannalta voi kuitenkin olla järkevää, ettei kaikkia kortteja paljasta heti kärkeen, vaan helmiä löytyy myöhemminkin levyltä. Tällä kertaa Iron Maidenin tuotantoa tarkastellaan albumeiden starttereiden näkökulmasta. Miten bändi on uransa varrella onnistunut avausraitojen säveltämisessä ja toisaalta valinnassa?
Alkuun fiilistellään totta kai yhdessä kuulijoiden kanssa Bruce Dickinsonin keikkoja. JA ensi jaksossa perataan sitten luonnollisesti lopetusbiisejä!
P.S. Äänitysten tuoksinnassa jäi lukematta kuulijakommentit, jotka oli lähetetty suoraan Instagramin tai FB:n inboxiin. Suurpahoittelut.
-
Rautaneito.com. Oopperan kummituksen luolassa tehdään kulttuuriantropologinen tutkimusmatka suomalaisen Maiden-kannattajuuden lähihistoriaan. Sen olennaisena solmukohtana toimi Rautaneito.com-sivusto, jonka synnystä ja saitin ympärille rakentuneesta yhteisöstä saapuu kertomaan saitin perustaja Toni Brigatti. Huippuvuosina Rautaneidon kävijämäärät laskettiin kymmenissä tuhansissa kuussa. Mikä siis tarkalleen on Rautaneito.com ja millainen merkitys sillä on ollut suomalaiselle Maiden-yhteisölle?
Jakson lopussa on luvassa myös uutuussegmentti, jossa Viikonloppusotureiden lentävä reportteri “Briga Tonatti” raportoi Bruce Dickinsonin keikan tunnelmista suoraan Glasgow’n yöstä. Hikinen keikkaraportti on omiaan nostattamaan odotuksia Brucen tulevaa Suomen-visiittiä kohtaan.
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
Viikonloppusoturit -puoti: https://viikonloppusoturit.myspreadshop.fi/
Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen [email protected]. Kiitos kuulemiin, ja raudat kattoon!
P.S. Postauksen kuvat Toni B:n arkistoista.
-
The Mandrake Project -keskustelu jatkuu. Oopperan kummituksen luolassa kokeillaan tällä kertaa positiivisen ajattelun voimaa. Tero ja Henkka perkaavat Bruce Dickinsonin The Mandrake Project -albumin biisi biisiltä, mutta sellaisin ankarin reunaehdoin, että jokaisesta kappaleesta täytyy löytää jotain positiivista sanottavaa. Osan kappaleista kohdalla tehtävänanto on helpompi, osan kanssa mielen plastisuutta haastetaan ihan tosissaan. Mutta lopulta kaikesta on mahdollista löytää jotain posia, kun oikein yrittää.
HUOM: Iron Maiden -uutisissa perataan noin ajassa 06:30–10:10 Brucen käynnissä olevan kiertueen settilistaa, joten jos haluat välttyä spoilereilta, skippaa osio!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen [email protected]. Kiitos kuulemiin!
-
The Mandrake Project. Bruce Dickinsonin hartaasti odotettu uusi soololevy ilmestyi maaliskuun alussa, ja on viimein tullut aika ottaa se Viikonloppusotureiden tarkasteluun. Jaksossa tehdään katsaus levynteon pitkään aikajanaan ja keskustellaan sen vaikutuksesta lopputulokseen. Ääneen pääsevät totta myös podcastin kuulijat.
Keskustelu jatkuu ensi jaksossa. Silloin tarkastellaan levyn yksittäisiä kappaleita.
P.S. Podcastin tulevaisuus on herättänyt huolta. Elossa ollaan, mutta kiirettä on piisannut, joten tämä nyt vähän venähti. Jaksoja tehdään jatkossa ajan salliessa, mutta voi olla, että rytmi on vähän epäsäännöllinen. Kiitos kärsivällisyydestä, ja kuulemiin!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Journeyman. Harvinaista akustista Maiden-maailmaa edustava Journeyman päättää Dance of Death analyysimme. Unenomainen valssahtelu jää reilusti plussan puolelle, mutta olisiko ainesta ollut vieläkin parempaan?
Loppukeskustelussa palataan Dance of Deathin maailmankiertueen tunnelmiin ja tutkitaan erästä siihen liittyvää dokumenttia. Jonkinlainen yhteenvetokin lienee paikallaan 12 jaksoa kestäneestä DoD-kokonaisuudesta.
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
Lämpimät kiitokset kuulijoille tästä kaudesta! Palaamme asiaan uusin jaksoin, kunhan kevät vähän etenee!
-
Age of Innocence. Kitaristi-hymyilijä Dave Murray tunnetaan harvalukuisista, mutta sitäkin mehukkaammista Maiden-sävellyksistään: Deja Vu, Judas Be My Guide, Still Life, The Prophecy… jo siinä riittää hittiä useammankin kitaristin tarpeisiin! Valitettavasti Dance of Deathin toiseksi viimeinen raita, Age of Innocence, jää pahasti verrokkiryhmänsä häntäpäähän. Lievästi intohimottoman kuuloinen, toisiinsa sopimattomista palasista kasattu kappale ei herätä Oopperan kummituksen luolassa suurta innostusta. Steve Harriksen kriminaalipoliittiset pohdinnat eivät myöskään auta Maiden-seikkailun tunnelmaan. Mutta kuulijakommenttien myötä tällekin kappaleelle löytyy ystävänsä – ja hyvä niin!
Uutisissa maistellaan uunituoretta, kivipaasin takaa täysin yllättäen hyökännyttä Blaze Bayleyn tuotantoa. Brucen uusi Rain on the Graves -kappale ei ehtinyt ilmestyä jakson äänityksiin mennessä, joten siitä asiaa seuraavalla kerralla.
Kiitos kuulemiin!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
P.S. Dance of Death -analyysit jatkuvat vielä yhden jakson verran, mutta katseita voi alkaa jo kääntää kevätkauteen. Eräs teema tulee olemaan Maiden-keräily! Palaamme aiheeseen vielä, mutta voit halutessasi jo nyt käyttää omaa tai työnantajasi aikaa, ja lähettää meille somekanavia pitkin tai osoitteeseen [email protected] joko tekstimuodossa – tai parhaassa tapauksessa kuvien kera – kanssa sinulle tärkeimmät Maiden-artefaktisi! Jos niihin liittyy joku mehukas tarina, niin aina parempi.
-
Jouluspecial 2023: TOP10-biisit. Joulua juhlistetaan karanteenissa etäyhteyden välityksellä. Glögit jäävät siis juomatta, mutta ajan kuluksi löytyy onneksi valtava määrä dataa paitsi Henkan ja Teron, myös Viikonloppusotureiden kuulijoiden TOP10-biiseistä. Vastauksia kuulijakyselyyn tuli yhteensä 441 kappaletta, joten perattavaa riittää. Miten omat suosikkisi pärjäsivät? Mikä biisi löytyykään ykkössijalta?
Vuodenvaihteen syklisen luonteen vuoksi on hyvä hetki myös reflektoida kulunutta vuotta ja kurkistaa myös seuraavaan. Kiitos kaikille kuulijoille vuodesta 2023, ja ensi vuonna jatketaan! Dance of Deathin pariin palaamme pienen joulutauon jälkeen. P.S. Jos haluat tutkia kuulijaäänestyksen tuloksia laajemmin kuin jaksossa käytiin läpi, linkki Google Formin tuloksiin löytyy linktree-sailtiltamme (linktr.ee/viikonloppusoturit). Varo kuitenkin spoilereita, jos haluat seurata listan purkua jakson mukana! Rauhallista joulua!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Face in the Sand. Dance of Deathin kaaressa siirrytään ensimmäisestä maailmansodasta vuoteen 2003 ja Irakin sotaan, jossa amerikkalaiset etsivät aavikolta Saddam Husseinin hallinnon joukkotuhoaseita. Niitä ei löytynyt, mutta Saddam itse sentään maakuopasta piileksimästä. Bruce inspiroitui sotaa seuratessaan ajatuksesta, että siinä jälleen yksi valtakunta vajoaa ajan hiekkaan – kuten kaikki muutkin valtakunnat ennen sitä. Olemme lopulta vain hiekkaan piirtyneitä kasvoja, jotka tuuli pyyhkii pois.
Bruce Dickinson -uutisissa ruoditaan uusimpia tiedonjyväsiä, joita Ruotsinmaalta kantautuu liittyen tulevaan soolokiertueeseen. Niiden myötä laitetaan myös Adrian Smith -haaveilulle viimein stoppi. Kohti uusia pettymyksiä!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Paschendale. Ensimmäisen maailmansodan kauhut henkiin herättävä Paschendale lukeutuu tämän vuosituhannen väkevimpiin Maiden-sävellyksiin. Adrian Smith todistaa sen myötä, että hän osaa hitti-rockereiden lisäksi luoda polveilevia ja synkkiä eepoksia. Bruce Dickinsonin upea tulkinta viimeistelee pysäyttävän kuuntelukokemuksen.
Adrian Smithistä puheenollen: jaksossa analysoidaan erästä ääninäytettä, joka saattaa paljastaa jotain herra H:n osallisuudesta Brucen tulevalla kiertueella – tai sitten ei. Päätä itse! Jakson loppuhuipennuksena katsotaan ja kommentoidaan livenä ensimmäistä kertaa Brucen uunituore Afterglow of Ragnarok -musiikkivideo. Miten mahtoivat Ryyssin helvetiliset visiot maistua luolassa? P.S. TOP 10 -biisiäänestys on käynnissä enää tämän viikon loppuun asti. Eli jos et ole käynyt kliksuttelemassa omia suosikkejasi lomakkeeseen, suuntaa pikimiten osoitteeseen: https://linktr.ee/viikonloppusoturit
Kiitos kuulemiin!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
New Frontier. Jaksossa pohditaan kloonaamisen eettisyyttä, kun keskustelussa on Nicko McBrainin toistaiseksi ainoa sävellys Iron Maidenin tuotannossa, New Frontier. Nickon kanta on puhdasoppinen: ainoastaan itse Jumala voi luoda ihmisen, ja kaikissa muissa tapauksissa lopputulos on hengetön hirviö. Ehkä Jumalan olisi kannattanut puhaltaa vähän eloa myös New Frontieriin, sillä hieman sinne Dance of Deathin filleriosastolle valitettavasti jäädään. Paljon positiivistakin sanottavaa kyllä löytyy!
Bruce Dickinson -uutisissa setvitään totta kai Brucen soololevyyn ja kiertueeseen liittyviä uusimpia, tai ainakin viikon vanhoja, käänteitä.Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].
Muista myös Viikonloppusoturit-puoti, josta löydät räheät mukit ja t-paidat vaikka joulupukin konttiin: viikonloppusoturit.myspreadshop.fiKiitos kuulemiin!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Gates of Tomorrow. Dance of Deathin analyyseissä saavutetaan puolivälin merkkipaalu, kun vuorossa on levyn kuudes kappale, Gates of Tomorrow. Jos Janickin ja Steven yhteistyönä syntyi viime jaksossa melkoista namiskuukkelia, tällä kertaa tunnelma on niin vakava, että stressin käsittelemiseksi joudutaan turvautumaan äärimmäiseen keinoon: ruokavertauksiin. Mutta löytyykö biisin kierrätetyn introriffin ja luokattoman huonon säkeistön takaa jonkinlainen piilotettu Maiden-helmi? (Ei löydy.) Saako kappale pitkällisen pohdinnan jälkeen arvosanaksi 2/5 vai 3/5? (2/5) Jännitettävää riittää.Iron Maiden -uutisissa keskustellaan uusimmista lisäyksistä sekä Rysen että Maidenin keikkakalentereihin. Tuhti jakso siis jälleen kuunneltavissa - laatutakuulla!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Dance of Death. Albumin nimibiisi on moderni klassikko, jossa palaset loksahtelevat Maiden-maagisella tavalla kohdilleen. Janick Gersin ja Steve Harriksen yhteistyönä syntyneestä sävellyksestä ei tunnelmaa puutu. Lopputulos on lähestulkoon folk horror -henkinen musiikkiteatteriesitys, joka vie mennessään kuolemantanssin pyörteisiin. Sillä olit sitten talonpoika tai pappi, niin kun viikatemies niiaa edessäsi, ei meistä kenenkään auta kuin laittaa tanssikengät jalkaan ja vastata kutsuun. Yks, kaks, kolme, hyppy!HUOM! Ajassa 05:10-09:00 paljastetaan mahdollisesti Brucen tulevan soolosinglen nimi ja julkaisupäivä. Vaiko sittenkin levitetään feikkiuutisia? Mutta joka tapauksessa, jos haluat säilyä ilman mitään ennakkotietoja tai -ajatuksia aiheesta, skippaa osuus.Palautetta voi lähettää somen välityksellä (instagram ja facebook) sekä sähköpostitse [email protected]
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
Montségur. Viikonloppusoturit täyttää 100 jaksoa. Juhlimme työn merkeissä. Käsittelyssä on Dance of Deathin neljäs raita, jylhä ja Maiden-asteikolla yllättävänkin rajua riffiä tarjoileva Montségur. Janick Gersin sävellys ja Bruce Dickinsonin sanat vievät kuulijan tehokkaasti 1200-luvun väkivaltaisen puhdasoppisuuden aikakaudelle. Ja totta kai – spekulointi ja fiilistely Brucen tulevan soololevyn suhteen laitetaan aivan täysille. Mitä ja milloin voimme odottaa The Mandrake Projectilta?Keskustelun tiimellyksessä kuullaan myös kuulijoiden suosikkihetkiä sadan ensimmäisen jakson ajalta.
Kiitos siis kaikille kuulijoille ensimmäisestä satkusta, ja tästä lähdemme omaan rauhalliseen tahtiin tepastelemaan kohti seuraavaa saturaista!Palautetta podcastista voi laittaa somekanavia pitkin tai osoitteseen [email protected]. Montséguriin liittyvät kuulijakommentit eivät mahtuneet tähän mammuttijaksoon, mutta perkaamme niitä seuraavalla kerralla.
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
-
No More Lies. Keskustelussa on Dance of Deathin kolmas raita ja levyn ainoa Steve Harriksen soolosävellys No More Lies. Ihmisen kuolevaisuutta käsittelevä kappale tarjoilee mieleenpainuvaa Bruce-tulkintaa ja hienoja melodioita, ja kappale lukeutui myös levyä seuranneen kiertueen huippuhetkiin. Mutta kaatuuko kertosäe liikaan toistoon? Ainakin kuulijakommenteissa nousee esiin soraääniä. Jaksossa kuullaan myös kaikkien aikojen ensimmäinen Oopperan kummituksen luolaan saapunut äänipalaute!Huom. Uutiset Brucen sooloalbumista tulivat vasta muutama päivä äänitysten jälkeen, joten käsitellään niitä sitten ensi jaksossa!Palautetta podcastista voi laittaa joko somekanavien kautta tai osoitteeseen [email protected].
P.S. Seuraava jakso on järjestyksessään jo sadas! Tättärää! Juhlimme työn merkeissä, eli erillistä juhlajaksoa ei tule, mutta merkkipaalua käsitellään varmasti ensi jaksossa monin tavoin. Siispä sinulle, kuulija, seuraavanlainen haaste: laita meille tulemaan palautekanavia pitkin jokin mieleenpainunut hetki tai muisto podcastin sadan jakson taipaleelta, niin pääset osaksi muistojen syksyistä bulevardia!
Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit
- もっと表示する