エピソード
-
Politikommissær Kenneth Rodam, Nordjyllands Politi fortæller, hvad der sker hos Politiet, når en kvinde henvender sig efter en voldtægt eller et voldtægtsforsøg. Han fortæller om hvilke undersøgelser, der går i gang, hvad man bliver spurgt om, og hvordan man selv skal forholde sig efter overgrebet. Han fortæller også om, hvordan Politiet kan hjælpe med at vurdere, om overgrebet skal anmeldes eller ej.
Hør Kenneth Rodam fortælle
-
Advokat Helle Hald, der som advokat gennem mere end 20 år har hjulpet voldtægtsofre, voldsofre og andre forudrettede, fortæller i podcasten om, hvorfor det er vigtigt hurtigt efter et seksuelt overgreb at kontakte et af de landsdækkende centre for voldtægtsofre eller melde voldtægten til politiet.
Helle Hald fortæller også om, hvad der sker ved en anmeldelse og hvordan en evt. efterfølgende retssag forløber. Hun beskriver, hvad man skal gøre, hvis man først er klar til at anmelde en voldtægtsmand lang tid efter voldtægt.Hør om juraen i forbindelse med en voldtægt.
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Eva er sygeplejerske på Center for Seksuelle Overgreb, der er et gratis offentligt tilbud, hvor ofre for seksuelle overgreb kan henvende sig hele døgnet. Der findes centre i hele landet.
Se voldtaegt.dk
Eva fortæller i podcasten om, hvad centrene kan tilbyde både i den akutte fase og på længere sigt - og hun beskriver også procedurer omkring sporsikring mhp en evt anmeldelse til politiet. Det er imidlertid ikke en betingelse for at henvende sig til centrene, at man ønsker at anmelde gerningsmanden til politiet.
Hør om centrenes hjælp til voldtægtsofre.
-
Socialrådgiver Mette-Marie Jeppesen fra Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet fortæller om den hjælp og støtte, som Centeret kan hjælpe en person med, som har været udsat for overgreb.
Skal hjemmekommunen involveres, skal der søges kontanthjælp eller sygedagpenge? Socialrådgiveren kan hjælpe med at finde frem den rette hjælp.Hør Mette-Marie Jeppesen her
-
Faglig leder på Dansk Kvindesamfunds Krisecenter Astrid Lyng Hjuler fortæller, hvad der sker, når en kvinde henvender sig på et krisecenter efter at have været udsat for partnervold.
Hvordan defineres partnervold, hvornår er det partnervold, hvem kommer på krisecenter, hvordan er proceduren, hvordan kan krisecentret hjælpe kvinden, der er udsat for vold og voldtægt i hjemmet.
Hør Astrid Lyng Hjuler, Danske kvindesamfunds Krisecenter -
Janne har gennem mange år været veninde med en kvinde, der har været udsat for vold og seksuelle overgreb.
Janne fortæller om, hvor vigtigt det er som pårørende at lytte og være sparringspartner - men også at hjælpe med praktiske opgaver, hvis det er det, som er der er brug for.
Hun fortæller også om, at man som pårørende skal være ærlig og passe på sig selv, så der er overskud til at hjælpe en god ven.
Hør hendes erfaringer og gode råd.
Læs mere på voldtaegt.dk
-
28-årige Sofia fortæller om, da den mand, som hun stolede på, og som havde inviteret hende på en romantisk weekend i Spanien voldtog og bankede hende, så hun måtte flygte i nattens mulm og mørke.
Sofias selvværd har taget skade, og hun føler stadig skyld og skam, selv om hun har fået stor hjælp af familien og af nære veninder.Hør Sofias fortælling
-
Som barn blev Anne voldtaget af sin far. Det har haft store konsekvenser for hendes liv, psyke og helbred. Anne har heldigvis haft ressourcer og mulighed for at få hjælp fra professionelle og støtte fra gode venner - og er kommet godt videre med sit liv.
I dag har hun fået sin drømmeuddannelse, spændende job, en sød kæreste og et godt liv. Men det har været hårdt arbejde at nå hertil. I podcasten fortæller hun om at træffe svære valg og om at blive ved og ved – også når det virker uoverkommeligt.
Hør hendes fortælling.
-
Psykolog Sara Hagström fra Center for Seksuelle Overgreb fortæller i podcasten om, hvordan mange kvinder oplever skyld og skam og føler sig meget alene efter seksuelle overgreb, og hun fortæller, hvor vigtigt det er at søge hjælp til at bearbejde oplevelserne. På centrene tilbydes psykologsamtaler til kvinder, der har været udsat for seksuelle overgreb, hvis det er kvindernes behov – ellers hjælpes kvinderne videre til andre tilbud.
Centret for Seksuelle Overgreb/Centre for Voldtægtsofre er offentlige gratis tilbud, hvor man kan ringe hele døgnet. Centrene er placeret over hele Danmark.
-
Efter en grov voldtægt som ganske ung og et meget utrygt ægteskab med både psykisk vold og seksuelle overgreb flygtede Julie med sine børn under armen en sen nattetime til en god veninde, der hjalp hende gennem de første måneder.
Julie fik hjælp og støtte undervejs fra forskellig side – både fra læge, kommune og fra en privat hjælpeorganisation samt ikke mindst fra gode veninder.
Efter nogle turbulente år går det nu rigtig godt for den lille seje familie, hvor tætte og fortrolige veninder og støtte fra psykoterapeut i Kvisten fortsat spiller en stor rolle.
Hør hendes fortælling.
-
Som ganske ung blev Rebecca voldtaget på Roskilde Festivalen. Det fortalte hun ikke til nogen.
Siden er hun blevet overfaldet af mænd ved flere lejligheder og blev også gift med en mand, som udsatte hende for psykisk og fysisk vold samt grove seksuelle overgreb.
Flere gange var hun udsat for hans voldsomme seksuelle fantasier, som hun bestemt ikke ønskede at være del af.
Rebecca har fået hjælp på et krisecenter og på Centeret for Seksuelle overgreb - og er kommet videre i livet sammen med sine børn.
Hør hendes historie.
-
En stalker, der voldtog og siden forfulgte Vibs i flere år, har i den grad forpestet hendes liv. Det fortæller hun om i podcasten, hvor hun også beskriver alle de begrænsninger, som voldtægten og siden stalkingen har betydet for hendes hverdag.
Hun har savnet hjælp og støtte og råder derfor kvinder, der i dag udsættes for voldtægt og voldtægtsforsøg til at henvende sig til de landsdækkende centre for seksuelle overgreb, krisecentre og andre, der vil lytte og hjælpe. En sådan støtte havde hjulpet Vibs til et bedre liv.Hør hendes historie her.
-
Som ung pige blev 67-årige Birgitte udsat for et overgreb i et hus, hvor hun passede børn. Oplevelsen blev anmeldt, men den unge Birgitte fik ikke hjælp til at bearbejde traumet. Alligevel har hun formået at leve et godt og almindeligt liv med job, mand og børn. Men oplevelsen sidder stadig dybt i hende og har hele livet haft konsekvenser, som hun har kæmpet med, for at de ikke skulle komme til at fylde for meget i hendes liv. Ikke desto mindre dukker oplevelsen stadig dagligt op i hendes tanker.
Hør hendes historie om at komme videre på trods