エピソード
-
Waarschijnlijk heb je al eens kennis gemaakt met een bodyscan. Omdat ik van veel mensen hoorde dat de bodyscan eerder onrust dan rust gaf, heb ik een variatie bedacht: De Bewegende Bodyscan.
Een manier om mindful te zijn voor wat er gaande is in je lichaam. Om te beweging op een manier die ruimte geeft aan en respect heeft voor dat wat je voelt.
Ik wens je veel plezier met deze speciale bonus aflevering van Yoga in Pyjama. Een feestelijke, maar vooral ook ontspannende aflevering. Deze aflevering heb ik voor jou gemaakt om te vieren dat De Online Yogaschool in haar huidige vorm 5 jaar bestaat.
Vijf jaar geleden was ik een van de eerste yogascholen in Nederland die online & live yogalessen aanbood. En nog altijd bied ik wekelijkse online yogalessen speciaal voor iedereen die houdt van zachte toegankelijke yogalessen en in het bijzonder voor jou als je leeft met een chronische aandoening en/of chronische vermoeidheid.
Ben je nou blij met deze podcast en wil je meer yoga? Volg me dan op Instagram. Daar post ik zeer regelmatig en geef ik je tips & inspiratie om je yogabeoefening aan te laten sluiten bij jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden: https://www.instagram.com/deonlineyogaschool.
-
In deze podcast aflevering deel ik een meditatietechniek met je die je kan helpen om de aandacht uit je gedachtenstroom te halen. Soms lijkt je brein net een woeste zee vol gedachten-golven. Deze techniek kan je ondersteunen om de golven wat te bedaren. Je luistert naar een opname van een meditatie die ik een tijdje geleden live & online gaf.
** Blij met deze podcast? Geef de podcast dan een beoordeling in de app die jij gebruikt. ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Anderen kunnen deze podcast daardoor makkelijker gaan vinden. Alvast heel erg bedankt!
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Yoga in Pyjama, op de dagen dat je energiepeil laag is. Op dagen dat je misschien liefst je bed niet uit komt of weinig wilt doen. Bewegen op deze dagen kan spanning en onrust in zowel je lichaam als mind helpen verzachten. Belangrijk is dan wel dat je tijd neem om te vertragen. De bewegingen zacht en klein houdt. Zodat je niet onnodig energie gebruikt die toch al zo schaars is.
✨ BONUS bij deze podcast aflevering!✨
Wil je deze bewegingsreeks ook bekijken, zodat je ook kunt zien hoe je alles kunt uitvoeren? Dat kan! Ga dan hier naar de ledenwebsite en meld je aan zodat je direct toegang krijgt tot deze online yogales. Veel yogaplezier!
-
We hebben vaak allerlei redenen om niet te rusten. Misschien denk je dat het toch niet lukt om rust te vinden. Of wil je eerst alles wat gedaan moet af hebben. Er is namelijk vaak nog zoveel op ons to-do lijstje. Maar ook (pijn)klachten of onrust zijn vaak extra voelbaar als je helemaal niets doet en rust. We willen dus vaak liever IETS DOEN. Maar wat nu als dit samen kan?! Iets doen en toch op een bepaalde manier jezelf rust geven.
In deze aflevering vertel ik meer over hoe ik dit in mijn yogalessen toepas, maar deel ik ook een aantal mooie inzichten die ik kreeg toen ik een podcast aflevering van The Rest Room beluisterde. (Het luisteren waard als je meer wilt weten over pacing oftewel wat meer balans aanbrengen in je leven.)
En wil je eens een kennismakingsles in De Online Yogaschool volgen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Je kunt hier direct een plekje in een online live yogales reserveren: www.deonlineyogaschool.nl/ Ik zie je heel graag binnenkort live & online ✨
-
Sommige gewoontes helpen je op weg. Vandaag wil ik het echter hebben over een gewoonte die je soms juist in de weg kan zitten. We hebben het dan over het feit dat ons brein graag en vaak aandacht geeft aan ongemak en de meer onaangename dingen in ons leven. Kan dit ook anders?
Ben je nou blij met deze podcast en wil je meer weten over yoga beoefenen als je leeft met een chronische aandoening of vermoeidheid? Volg me dan op Instagram. Daar post ik zeer regelmatig en geef ik je tips & inspiratie: https://www.instagram.com/deonlineyogaschool.
-
Zeg jij wel eens de volgende dingen over je lichaam?: "Dit is een zwakke plek." of "Dit is mijn slechte schouder." Dan ben je echt niet de enige. Delen van ons lijf die minder makkelijk bewegen of vaak pijnklachten geven zien we als "zwak" of "slecht" of "dit hoort niet". Maar we zouden er ook anders naar kunnen kijken. In deze podcast vertel ik je meer over iets wat mij heeft geleerd om milder te zijn voor die delen in mijn lichaam. We noemen het de "leraren en studenten kant".
En wil je eens een kennismakingsles in De Online Yogaschool volgen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Je kunt hier direct een plekje in een online live yogales reserveren: www.deonlineyogaschool.nl/starten-met-yoga Ik zie je heel graag binnenkort op de digitale yogamat ✨
-
"Astrid, waarom gebruik jij eigenlijk geen muziek in je lessen?" Deze vraag is me in de afgelopen jaren al heel vaak gesteld. Vooral door mensen die eerder bij iemand anders yogalessen volgden waar wel muziek gebruikt werd.
Dat ik geen muziek gebruik heeft voor mij een aantal belangrijke redenen. In deze aflevering vertel ik je meer over hoe ik er tegenaan kijk en waarom ik gestopt ben met het gebruiken van muziek tijdens mijn lessen.
Ben je nou blij met deze podcast en wil je meer weten over yoga beoefenen als je leeft met een chronische aandoening of vermoeidheid? Volg me dan op Instagram. Daar post ik zeer regelmatig en geef ik je tips & inspiratie: https://www.instagram.com/deonlineyogaschool -
Ik kan niet mediteren. Ik kan niet stilzitten. Mijn gedachten razen maar door. Misschien is dit iets wat jij ook wel eens hebt gezegd of gedacht.
Er is echter maar één manier om te leren stilzitten. Er zijn geen trucs. Er is geen omweg. Er zijn geen shortcuts. Daarover in deze podcast aflevering meer.
Wil je eens een online live yogales meedoen? Meld je hier dan aan voor een kennismakingsles. Lijkt me leuk je in de les te ontmoeten en te laten ervaren dat ook voor jou stilzitten en verstillen mogelijk is.
Blij met deze podcast?
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Laat een review achter & abonneer je zodat je een melding krijgt als de volgende aflevering online komt. Zo help je mij om de podcast zichtbaar te maken, voor iedereen die leeft met een chronische aandoening en graag (weer) yoga wil beoefenen.
-
Als je op zoek gaat naar een passende yogales en alleen het woord 'yoga' intoetst, dan beland je in een oerwoud van informatie en mogelijkheden. Je hebt dan ook minder kans om meteen op de juiste plek terecht te komen. In deze aflevering vertel ik je meer over hoe je een voor jou passende les kunt vinden.
Dit is deel 2 van een reeks over starten met yoga. In deze reeks zal ik je wat extra tips geven over starten met het beoefenen van yoga, als je leeft met chronische vermoeidheid of een chronische aandoening waardoor je beperkingen ervaart tijdens het bewegen.
Vooraf iets meer tijd nemen kan namelijk helpen om op een fijne plek te belanden waar jij je ook echt thuis zult voelen.
En wil je eens een kennismakingsles in De Online Yogaschool volgen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Aan het eind van deze podcast vertel ik je er meer over.
-
Wat doe jij als er uitdagingen op je pad komen? Ik denk dat we in zo'n situatie allemaal wel eens hebben ervaren dat onze focus volledig op die uitdaging of het probleem kwam te liggen. Dat je daardoor eigenlijk niets anders meer zag. Hoe komt dit en kan het ook anders?
In deze aflevering vertel ik een kort verhaal waaruit ik 3 belangrijke lessen kon halen. Ik deel ze graag met je.
Ben je nou blij met deze podcast en wil je meer weten over yoga beoefenen als je leeft met een chronische aandoening of vermoeidheid? Volg me dan op Instagram. Daar post ik zeer regelmatig en geef ik je tips & inspiratie: https://www.instagram.com/deonlineyogaschool.
-
Misschien herken je het wel... rond een uur of vier, half 5 in de middag kak je in. De tank is leeg, maar er moet dadelijk nog het een en ander gedaan worden. Dit is wellicht niet de tijd om een dutje te doen, maar wat rust kun je dan wel gebruiken.
Deze podcast aflevering neem ik je mee in een yoga reeks die je weer even laat voelen dat je lijf niet uit losse delen bestaat. Maar juist een geheel is. Neem na het doen van de reeks nog een aantal minuten (of zolang je wilt of nodig hebt) om wat te rusten en verstillen.
Heel veel yogaplezier!
Blij met deze podcast?
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Laat een review achter & abonneer je zodat je een melding krijgt als de volgende aflevering online komt. Zo help je mij om de podcast zichtbaar te maken, voor iedereen die leeft met een chronische aandoening en graag (weer) yoga wil beoefenen.
-
In deze extra lange podcast aflevering deel ik met jou een online live workshop die ik een aantal jaren geleden gaf. Ik vertel je meer over het belang van lanterfanten, rust nemen en ontspanning. Natuurlijk ga ik ook in op hoe yoga hierin een rol kan spelen.
We gaan wat dieper in op hoe het nu komt dat we het zo lastig vinden om rust te nemen, maar kijken ook naar de voordelen om het toch te doen. De valkuilen en wat we ermee winnen om vaker te pauzeren komen uitgebreid aan bod.
⋆⋆⋆ Wil je na het luisteren van deze aflevering regelmatig reminders om meer te ontspannen & lanterfanten. Volg me dan op Instagram. Daar post ik zeer regelmatig en geef ik je tips & inspiratie: https://www.instagram.com/deonlineyogaschool.
-
Als je met iets nieuws zoals yoga begint, is er altijd een onzichtbare drempel. Het is voor veel mensen lastig om alweer uit te moeten leggen welke beperkingen je ervaart. Misschien ervaar jij dit als ook jij een drempel?
Blijf dan even luisteren naar deze aflevering. Het is deel 1 van een reeks over starten met yoga. In deze reeks zal ik je wat extra tips geven over starten met het beoefenen van yoga als je leeft met chronische vermoeidheid of een chronische aandoening waardoor je beperkingen ervaart tijdens het bewegen.
⋆ Wil je eens een online live yogales bij De Online Yogaschool ervaren? Ik bied yogalessen met veel variaties, omdat iedereen andere fysieke mogelijkheden heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld altijd liggende variaties voor zittende en/of staande bewegingen. Meld je hier aan voor een kennismakingsles.
-
Een vraag die ik vaak krijg, want ja ik kan jou niet zien als je online een les bij me volgt. Kun je wel yoga doen op een fijne manier zonder dat je docent je ziet?
Als je online yogalessen volgt ben je inderdaad meer aangewezen op jezelf. In mijn ogen is dit ook een voordeel. In deze aflevering vertel ik je waarom ik dat zo zie en geef ik je een aantal vragen die je jezelf na je yogabeoefening kunt stellen. Om zo meer inzichten te krijgen en je beoefening steeds beter op jezelf af te kunnen stemmen.
Blij met deze podcast? ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Laat een review achter & abonneer je zodat je een melding krijgt als de volgende aflevering online komt.
-
Als ik je vraag: "Hoe is het met je?" Wat antwoord jij dan? Misschien zeg je vlug "goed", ongeacht hoe het gaat. Misschien benoem je hoe je je fysiek of juist emotioneel voelt. Feit is dat we gedurende onze dag soms eigenlijk niet echt weten hoe we ons écht voelen.
Deze korte oefening is er om je gedurende je dag een moment te geven om bij jezelf in te checken. Als je weet wat er speelt, kun je daar namelijk eenvoudiger op inspelen.
Wil je eens een online live yogales ervaren die je kunt afstemmen op jouw energiepeil? Een les waarin we altijd starten met een checking in, zodat wat je doet in de les ook afgestemd is op hoe jij je voelt? Meld je hier aan voor een kennismakingsles.
-
Ontspannen is niet iets wat je actief moet doen. Het is meer een kwestie van stoppen met doen. De boel de boel laten. Letterlijk je er even niet mee bemoeien. Makkelijker gezegd dan gedaan denk je misschien. Want je hebt zo'n behoefte aan meer ontspanning. Aan rust.
In deze podcast aflevering vertel ik je meer over een effectieve benadering van je ontspanningsmomenten.
Blij met deze podcast? ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Laat een review achter & abonneer je zodat je een melding krijgt als de volgende aflevering online komt. Zo help je mij om de podcast zichtbaar te maken, voor iedereen die misschien nu nog denkt dat yoga niet kan wanneer je leeft met een chronische aandoening.
-
Technieken, oefeningen en tools waarmee je in een yogales kennismaakt zijn geen instant hulpmiddelen. Yoga is geen quick-fix.
Dat wat je in een yogales leert kan je echt helpen en ondersteunen in je dagelijkse leven. Ook als je meer (spier)spanning, klachten of vermoeidheid ervaart. Maar daar gaat wel wat oefening aan vooraf. We zeggen dan ook dat we een yoga be-oefening hebben.
Wil je na deze informatie een online live yogales ervaren? Meld je nu aan voor een kennismakingsles. Volg in een of meerdere lessen zodat je kunt ervaren of de yogalessen van De Online Yogaschool bij jou passen. Je kunt hier een dag en tijd kiezen die bij jou past.
Leuk om je in een online les te ontmoeten!
-
Heel vaak krijg ik de vraag hoe dat nou precies in z'n werk gaat een online live yogales. Als je niet zo vaak online bent of hier geen ervaring mee hebt, dan is deze aflevering voor jou!
En ik kan je meteen geruststellen als je denkt dat er technisch veel bij komt kijken. Ik heb heel bewust gekozen voor de systemen waar ik nu de yogalessen online mee aanbied.
Wil je na deze informatie een online live yogales ervaren? Volg dan een of meerdere kennismakingslessen zodat je kunt ervaren of deze manier van yogalessen volgen bij jou past. Je kunt hier een dag en tijd kiezen die bij jou past.
Leuk je in een online live les te 'zien'!
-
In deze aflevering van Yoga in Pyjama neem ik je mee in een geleide ontspanningsoefening voor diepe rust. 10 minuutjes helemaal voor jou!
De ene vermoeidheid is de andere niet. Maar voor alle soorten vermoeidheid geldt dat bewust rust nemen en diepe ontspanning ervaren zeer helpend kan zijn. Wat jij ik onder rust verstaan kan heel verschillend zijn. Voor onze lijven is dit echter hetzelfde...
Diepe rust kan ontstaan wanneer je even echt niets anders doet. Wanneer je bewust tijd neemt voor verstilling en verzachting. Als je aandacht niet naar iets of iemand gericht is. Als je aandacht voor een tijdje gaat naar een plek: naar jezelf.
En ken je mensen voor wie deze podcast ook interessant kan zijn? Wil je ze dan vertellen over deze podcast, door ze bijvoorbeeld een linkje te sturen naar deze aflevering. Zou tof zijn als meer mensen regelmatig de rust & ontspanning vinden die ze nodig hebben.
-
De grootst fout die ik maakte, was dat ik heel lang yoga deed op een manier alsof ik geen fysieke beperkingen had. Dat gaf me eerder meer klachten dan dat het me op weg hielp.
In deze aflevering vertel ik je iets meer over hoe ik het nu benader. Mede doordat ik er me meer en meer bewust van werd hoe flexibel we om kunnen gaan met hoe je je yogabeoefening benaderd.
Blij met deze podcast? ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Laat een review achter & abonneer je zodat je een melding krijgt als de volgende aflevering online komt.
✨Wil je eens praktisch aan de slag met yogaoefeningen of meditatie: klik dan hier om naar mijn website te gaan
- もっと表示する