科学 – オランダ – 新しいポッドキャスト

  • In deze podcast ga ik in gesprek met interessante gasten en merken uit de skincare-industrie. Samen nemen we een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelen van skincare-producten en ontdek je welke innovatieve ontwikkelingen er momenteel spelen op het gebied van formuleringen.

  • In 'Van de baan' duik ik met experts in de wereld van rouw door (dreigend) baanverlies en gezondheidsverlies. Vanuit verschillende perspectieven bied ik kennis, inzichten en inspiratie.

    Mijn missie is om dit vaak onderschatte rouwproces bespreekbaar te maken en de erkenning te geven die het verdient. Want met de juiste inzichten en steun lopen minder mensen hier onnodig in vast.

    Deze podcast is een verdieping op mijn boek 'Van de baan - Begrijpen en begeleiden van rouw door baanverlies' en biedt een platform waar kennis, ervaring en begrip samenkomen.

  • Adellijke dames richtte eind 19e eeuw de Bond ter bestrijding eener gruwelmode op. Vogels werden massaal gedood om hun verenpracht. Dat leidde in 1899 tot de start van Vogelbescherming. Het eerste grote succes kwam snel: de Vogelwet die alle inheemse vogels beschermde. Vele bedreigingen voor vogels werden gekeerd. Maar er waren altijd weer nieuwe, zoals de intensieve landbouw. Funest voor de grutto en vele andere vogels. Luister naar de geschiedenis van vogels beschermen in Nederland door interviews met oudgedienden bij Vogelbescherming. Vele jaren zetten zij zich in voor de vogels. Wat waren hun drijfveren, hoe kijken zij terug – en wat kunnen we daarvan leren? Wij zijn Timo Roeke, sr. natuurbeschermer bij Vogelbescherming, en Arjan Berben, hoofdredacteur van het blad Vogels.

  • Welcome to the AtVenture DealFlow Podcast, the podcast where we talk to founders who are actively fundraising! This podcast is designed to showcase curated deal flow for investors. In each episode, we bring you directly in touch with promising startups seeking funding, focusing on transparency, sectors, funding needs, and investor interests. Our mission is to streamline deal flow and connect investors with the right founders quickly and efficiently. See you at the next great deal!

  • In deze podcast onderzoeken we hoe aandacht voor geloof, spiritualiteit en zingeving geïntegreerd kan worden in de praktijk van de ggz. Tweewekelijks spreken presentatoren Wypkjen de Snoo-Glas en Arthur Hegger met een boeiende gast op dit gebied!

    De podcast is verbonden aan het tijdschrift 'Psyche & Geloof', een uitgave van de CVPPP, de Christelijke Vereniging van Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten.

    De podcast is gemaakt in samenwerking met Willem de Gelder van WdG Audio. De muziek is van SMP Amsterdam.

  • Welkom bij Rotterdam Verandert Voor Goed, dé podcast waarin we Rotterdam en positieve impact samenbrengen. Voor Goed Agency is dé aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam en viert dit jaar haar 5-jarig bestaan. Deze podcast is een kadootje aan de stad, zodat iedereen kan bijdragen aan een mooie en sociale stad waarin iedereen volwaardig mee kan doen.

    In elke aflevering gaan we in gesprek met inspirerende ondernemers, experts en pioniers die elk vanuit een ander perspectief bouwen aan een socialer, inclusiever en duurzamer Rotterdam. “Als we willen dat mensen anders gaan handelen, moeten we eerst anders gaan denken.”,legt visionair, docent en econoom Kees Klomp uit. Ombudsvrouw Marianne van den Anker is te gast en licht toe wat het initiatief Ombulance inhoudt.

    Abonneer je op de podcast in je favoriete podcast app zodat je geen enkele aflevering mist. De afleveringen verschijnen tweewekelijks. Laat je inspireren en activeren, zodat Rotterdam Voor Goed Verandert!

    Contact en Connect met Voor Goed Agency:Website Voor Goed: www.voorgoedagency.nl Instagram: https://www.instagram.com/voorgoedagencyE-mail: info@voorgoedagency.nl
    Credits: Initiatief: Voor Goed Agency
    Host: Ghyslaine Pinas
    Opname en montage: Stijn van den Berg van BlaBlaStudio

  • Welkom bij de COREON podcast, waar de precieze wereld van juridische kaders en de nieuwsgierige aard van wetenschappelijk onderzoek samenkomen. 

    In deze serie brengen we wetenschappers en juristen bij elkaar om de balans te vinden tussen noodzakelijke regelgeving en innovatieve gezondheidszorg.Want onderzoek en recht lijken soms tegengestelde werelden, maar zijn eigenlijk partners in een gezamenlijke missie.

    Ik ben Bart Torensma, Klinsich Epidemioloog en Data Scientist en in deze podcast doorbreken we samen de muren tussen deze disciplines om te ontdekken hoe ze elkaar kunnen verrijken voor betere gezondheidszorg voor ons allemaal. 

    Dit doen we met onze vaste meesters in de rechten Olenka van Ardenne en Daniel Goos. 

  • Stress is complex and multifaceted and we all experience it in our daily lives. In this podcast we talk to experts about stress and its relation to health & disease, theories, and technologies to measure it. We tackle the topic from various angles: physiology, emotion, cognition, behaviour and context.-Stress is complex en veelzijdig en we ervaren het allemaal. In deze podcast spreken we met verschillende experts over stress. We bespreken de laatste ontwikkelingen op het gebied van stressonderzoek en benaderen stress vanuit vijf componenten: fysiologie, emotie, cognitie, gedrag en omgeving.

  • ‘Over zorg besturen’ is een podcast van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. We bestaan dit jaar 20 jaar, een mooie gelegenheid om terug te blikken op wat we leerden over bestuur en leiderschap in de zorg, en om nieuwe wegen en actuele kwesties te verkennen. Dit doen we met experts die een bijdrage schreven voor onze jubileumbundel.

  • Marlies Jellema duikt, samen met host Marrit de Vries, in de wereld van motivatie en motiverende gespreksvoering. Dat doet ze met een grote dosis humor en wetenschappelijke inzichten. Wat is motivatie? En kun je de motivatie van jezelf en anderen verhogen of veranderen? Luister naar de motivatie podcast.

    Expert: Marlies Jellema | Centrum voor Werkgeluk
    Host, Productie, Edit: Marrit de Vries
    Muziek, Mix, Montage: Joost de Jong | Audioflamingo

  • Waarom doen mensen dat?
    Haatberichten schrijven op sociale media; zoveel aan hun lichaam laten veranderen dat ze steeds meer op buitenaardse wezens lijken; besluiten hun kinderen niet te vaccineren terwijl de kans op ziekte daarmee sterk vergroot; vechten tijdens voetbalwedstrijden ...
    Hoe empathisch en respectvol je ook probeert te zijn in je dagelijks leven, sommige gedragingen van onze medemensen lijken moeilijk te begrijpen. In The Etic, een antropologische term die zoveel betekent als ‘het perspectief van de buitenstaander’ streven antropologen Roanne van Voorst en Michiel Baas ernaar om dat soort vreemde gedrag dus juist wél te begrijpen.
    Ze proberen elkaar, en jou, ervan te overtuigen dat vreemd gedrag van anderen plotseling logischer wordt als je meer weet over hoe menselijk gedrag zich ontwikkelt en uitwerkt in verschillende contexten. Ze vertellen over hun eigen veldwerk, bespreken belangrijk werk van andere sociale wetenschappers, gaan in gesprek met experts, met luisteraars en natuurlijk met mensen wiens gedrag we écht niet kunnen begrijpen. Want: als de wereld iets nodig heeft, is het begrip dat we eigenlijk niet zo heel anders zijn.

    The Etic wordt gemaakt door Roanne van Voorst (www.anthropologyofthefuture.com) en Michiel Baas, en geproduceerd door Jessica Schneider van Schneider Productions. De Muziek en tekst werden geproduceerd en uitgevoerd door BLESZ (www.BLESZ.nl)

  • The perfect podcast for science lovers! Tune in every week to hear the latest and greatest science news!


  • De coffeeshops in Nederland liggen vol met illegaal geteelde wiet. Via de beroemde 'achterdeur' komt de wiet de zaak in waarna het vervolgens legaal verkocht mag worden. Een bijzondere situatie met veel haken en ogen. Om die wiet uit de illegaliteit (en de criminaliteit) te halen, loopt er in tal van gemeenten de beroemde wietproef. Legaal geteelde wiet die via speciaal geselecteerde telers aan de coffeeshops wordt aangeboden. Gaat het lukken om de wiet in de toekomst 'via de voordeur' binnen te krijgen?

  • Anna van Borre werd op haar negentiende onverwacht zwanger en koos voor een abortus. Ze dacht dat ze de enige was, totdat ze er openlijk over sprak en ontdekte hoe vaak het voorkomt – en vooral hoe weinig erover wordt gepraat. Het is nou niet echt iets dat je over het terras schreeuwt tijdens een borrel, of iets om even te droppen tijdens een studeersessie in de bibliotheek, toch? Terwijl, hoe fijn is het om met iemand te sparren over de kliniek of de dagen na de abortus?


    In Komt goed schat brengt Anna, samen met drie andere meiden, hier verandering in. Luisteraars hebben er eigenlijk ineens vier nieuwe vriendinnen bij waar ze op ieder moment naar kunnen luisteren, zodat zij hopelijk ook makkelijker over hun eigen ervaringen kunnen praten. Anna, Myrte, Suzan en Wieke loodsen de luisteraar door het hele abortusproces heen, met abortusarts Elles als extra steuntje in de rug. Want het komt goed schat!

     

    🫶 Zoek je meer hulp of informatie over een abortus? Kijk dan even op de website van Fiom: Fiom | Expertisecentrum ongewenste zwangerschap, verwantschapsvragen en adoptie


    👭 Wil je graag met iemand naar de kliniek, maar is er niemand in jouw omgeving? Kijk dan even hier: Samen naar de Kliniek


    Productie: MIDDLE CHILD MEDIA.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Dit is de Longcast. De medisch specialistische podcast van de NVALT waar we zuurstofrijke gesprekken hebben over de longgeneeskunde.

    Deze podcast wordt gemaakt door Brigitte Sondermeijer, Duco Deenstra, Viresh Jagesar en Kirsten van de Groep. De productie wordt verzorgd door MEDonline.

  • Tamil Nadu school education
    Particularly talk about higher secondary mathematics