Katharina Podcasts
-
Den så kallade moodmusiken, skapad och anpassad för stämningsspellistor, vinner mark. Några vill se lägre ersättning från strömningstjänsterna till den. Men hur avgör man vilken musik som har verkshöjd?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Inom musikrättsorganisationen STIM pågår parallellt en debatt om huruvida symfoniska verk ska ha samma ersättning som poplåtar. Är ett musikverk bättre bara för att man lagt ner mer arbetstid? Samtal i studion med musikjournalisten Johanna Paulsson och musikprofessorn Mattias Lundberg om hur vi värderar musik.
FÖLJ MED IN I DET HEMLIGHETSFULLA MOOD-SKIVBOLAGETDen så kallade moodmusiken har vuxit explosionsartat de senaste åren. Genren kan beskrivas som en modern hissmusik, och är anpassad efter strömningstjänsternas humörspellistor, till exempel för sömn eller träning. På spellistorna drar moodartisterna in miljontals strömningar – samtidigt som de oftast är helt anonyma. P1 Kulturs reporter Nike Rydberg har besökt ett svenskt mood-skivbolag för att undersöka den hemlighetsfulla branschens framväxt.
FÖRFATTAREN JENNY ERPENBECK: MURENS FALL VAR EN SVÅR TID FÖR MIG PERSONLIGENErpenbeck är född och uppvuxen i Östberlin. Men trots erfarenheten av att se Berlinmuren falla i hemmakvarteren 1989 har hon till skillnad mot andra tyska författarkollegor länge vägrat skriva den stora romanen om DDR, och om tiden för murfallet. Men så en dag öppnade hon sina gamla dagböcker från 1980-talet. Och så skrev hon "Kairos", en kärlekshistoria om Hans och Katharina i det sena 1980-talets Östberlin. P1 Kulturs Anna Tullberg träffade Jenny Erpenbeck när hon nyligen besökte Sverige. Vad var det egentligen som stod i de där dagböckerna?
ESSÄ: SVERIGE VAR VACKERT – MEN SAKNADE CIVILISATIONI dag är vi vana vid att studera en stad som en karta sedd rakt uppifrån, men under lång tid var perspektivet lite mer snett från ovan. Utsiktens centrala roll för den som reser står i fokus när latinforskaren och poeten Anna Blennow tar sig upp på fjället och ser världen växa och krympa framför sina ögon, i dagens OBS-essä.
Programledare: Lisa Wall
Producent: Felicia Frithiof -
Emma och Frida har många gånger pratat om en viss klinik och en viss person som de går till när de gör sina beautybehandlingar, bland annat PRX-T33, Profilo, Dermapen och Botox. Kliniken heter “Skin Vitality by Katharina” och personen heter Katharina Lidvall. Hon är en legitimerad sjuksköterska som jobbat med injektioner sen 2014, är verksam inom plastikkirurgi och nu äntligen är hon också veckans gäst i Beauty och Bubblor!
Katharina berättar om några av de absolut senaste behandlingarna inom estetisk hudvård, bland annat vilken ny fuktbehandling som attackerar både ansiktet och dekolletaget men också celluliter och slapp hy. Dessutom: vad skulle hon rekommendera att börja med till den som aldrig gjort en behandling förut, och vilka tre metoder tipsar hon om för att boosta vinterfejset?
En podd från Aller Media.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Första ordinarie avsnittet detta år... vi får börja första avsnittet med en tråkig nyhet och det är att jaktgalan blir digital. Såklart rätt beslut givet den situation vi befinner oss i.
Vi tar och ringer Katharina för att kolla läget, hon är ju så glad jämt och ser allt så positivt så det var skönt att höra hennes syn på det hela.
Vi hinner även snacka om några jakter om några jakter vi varit på.
Mvh -
Malena och Katharina har båda lång erfarenhet med att jobba med barn i båda förskola och skola.
Vi får här höra hur vi kan göra för att hjälpa våra barn att känna sig bekväm och lugn i förskolan.
Hur vi som föräldrar kan både hjälpa och stjälpa våra barns förskolestart med våra egna känslor.
-
Malena och Katharina har båda lång erfarenhet med att jobba med barn i båda förskola och skola.
Vi får här höra hur vi kan göra för att hjälpa våra barn att känna sig bekväm och lugn i förskolan.
Hur vi som föräldrar kan både hjälpa och stjälpa våra barns förskolestart med våra egna känslor.