Nils Landgren Podcasts

  • Nils Landgren - en unik trombonist och artist som verkligen lever musik!

    Han började spela som sexåring och har efter 50 år på scenen en enormt bred palett. 

    I Degerfors i Värmland finns rötterna, och det var mycket musik i familjen. 


    Nisse kände en ganska omedelbar kärlek till trombonen. Det har inte varit lika självklart att ta plats med sången dock, och dålig kritik har gjort att han tappat lusten ibland.

    Han berättar om att han tog risker i början och hyrde egna ställen som passade honom och producerade konserter själv, vi får höra om banden från förr, och om hur långt fler gig per dag man kunde göra då jämfört med nu. Vi snackar ledarskap, om att arbeta och leva i olika kulturer och om hur det ena uppdraget lett till det andra på alla möjliga sätt. 

    Kan ett brett genombrott ske med en psalm? Och en version som inte gillades av alla? Jajjamen.

    Vi pratar om den stora vattendelaren, versionen av den blomstertid med Lill Lindfors som blev både älskad och hatad.

    Vi pratar även om vad som kan vara lyckoreceptet för en lång och hållbar relation.


    Nisse upplåter gärna en del av sin scentid för andra unga musiker och befäster hur viktigt det är med uppmuntran. Han berättar att hans band Funk unit håller honom själv ung, och delar med sig om deras otroliga arbete med projektet Funk for Life där de sprider glädje i delar av Afrikas slum via sin musik.


    Degerforsaren Göran Hägglund skickar tillbaka en fråga till Nisse och vi djupdyker i något som Nisse är djupt engagerad i - ungas möjligheter till musicerande.

    Många måste idag förstå hur allt hänger ihop hur - man drar undan mattan på "det svenska musikundret” som så många är stolta över, via den nedmontering av kulturskolan som nu sker.

    Samhället har allt att vinna på att låta unga lära sig spela ihop då det lär folk så mycket mer än bara själva musiken. Musik är ett oslagbart kommunikationsredskap!



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.