再生済み
-
Den danske coronastrategi har to ansigter: Statsminister Mette Frederiksen - og det andet sidder på Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. Fra første dag af epidemien var han faglighedens stemme, der med ro og råd bistod regeringen. Men det er senere kommet frem, at han ikke bakkede fuldt op om nedlukningen i marts. Nu er vi inde i en opblusning, der fører til nye restriktioner, men også en mere udtalt offentlig kritik. Er Søren Brostrøm enig denne gang, og hvilke fejl, føler han, der er begået på vejen?
-
DBU har endelig fået memo'et om at Qatar er nogle banditter, Østergaard er sygemeldt, men ikke syg. Grotesk sag i Berlingske og amatørtime hos DR på bagkant. Hvorfor får chefer chefløn? J-Dag og Smukfest er reddet, Fransk på Frederiksberg og en lille teaser
-
Den saudiske kronprins, Mohammed Bin Salman, har en plan. En brandingstrategi, der skal forandre det forstokkede olieland Saudi-Arabien. Han giver kvinder lov at køre bil, laver omfattende økonomiske reformer og rydder ud i det konservative styre. Alt dette skal tiltrække vestlige investeringer til landet. Men billedet af reformatoren krakelerer i 2018 med mordet på den eksilerede journalist Jamal Khashoggi, hvor Bin Salman er mistænkt for at stå bag. En retssag dømmer i sidste uge otte ukendte mænd, og kronprinsens hænder er officielt vasket rene. Og fik drabet så overhovedet konsekvenser for kronprinsens stort opslåede brandingstrategi for Saudi-Arabien? Det spørger vi lektor og ekspert i Saudi-Arabien Fannie Agerschou om.
-
Måske har vi et resultat i Iowa - måske ikke! Det er gået ged i den app, som de bruger til at tælle stemmer med. Så nu er alle kandidaterne fløjet til New Hampshire. Lillian er i Iowa, Oliver er i New Hampshire og Johannes styrer løjerne fra København.
-
Trump ruller sin valgkamp ud med den største rejseaktivitet siden coronapandemiens indtog. Det sker med små vælgermøder, improviserede tv-shows på facebook og store skilte med teksten "Hvor er Joe?". Det sker netop som demokraterne afholder deres fire dage lange virtuelle parti-konvent.
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og redaktør Johanne Hesseldahl. -
Trump er taget til Californien for at mødes med de brandmænd, der dagligt kæmper mod de mange skovbrande, der har malet himlen rød over store dele af den amerikanske vestkyst. Dertil er flere orkaner på vej. Amerikanerne har nok problemer at forholde sig til. Hvordan påvirker naturkatastroferne den amerikanske valgkamp?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. -
Den mest magtfulde demokrat i USA, Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus, har i dén grad skabt ballade #PelosiBlowout. Hun har nemlig været til frisør uden maske, og det har igen sat gang i maskedebatten i USA. For masker er ikke bare et spørgsmål om smitterisiko - det er også et politisk våben i valgkampen.
Deltagere:
USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, TV-fotograf Jacob Lorenzen og international korrespondent Stéphanie Surrugue. -
Signe og Iben snakker om Nissebanden, Store Poul og Dadadum...
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Hvad er tykfobi? Hvad har tykhed med feminisme at gøre? Og er der forskel på tykaktivisme og kropspositivitet? Få svar på disse og mange flere spørgsmål i podcast-serien De Fede Feminister. Med afsæt i egne erfaringer diskuterer kulturforskerne Lene Bull Christiansen og Maj Heiselberg hvordan den tykke krop fremstilles, opleves og problematiseres i et moderne velfærdssamfund som Danmark. Med hjælp fra deres gæster stiller værterne skarpt på emner såsom sundhedsvæsenet, slankeindustrien og medierne i forsøget på at blive klogere på fænomenet ’tykhed’. Podcasten er en del af forskningsprojektet FAT (Feminist Activism in Transition) og er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.
-
På Skagen Havn vil ingen tale om ham - Danmarks rigeste fisker, Henning Kjeldsen. De vil ikke bidrage til pressens smuds om byens storfisker. Eller også er de bange for hans magt og indflydelse.
Senere i år skal Kjeldsen på anklagebænken som den første kvotekonge. Altså de storfiskere, der mistænkes for at eje flere fiskekvoter end, hvad der er tilladt. Kjeldsen risikerer bøde på hundredvis af millioner og kan miste hele sin forretning. Weekendavisens journalist Magnus Boding Hansen tager til Skagen for at forstå, hvorfor man på havnen stadig ser Henning Kjeldsen som en helt.