再生済み
-
Grande finale! Tässä jaksossa Suomen liike-elämän kokeneet johtajat, eli Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta, Keskon pääjohtaja Mikko Helander, BCG:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja Tuukka Seppä ja Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka keskustelevat kriisijohtamisesta ja tulevaisuuden näkymistä. Kyseessä on BCG:n ja DIF:n kanssa yhteistyössä tehty webinaari, jonka Leadcastin Essi ja Maria moderoivat. Opimme miten mahdollistetaan innovointi kriisin keskellä, mitkä pandemiasta aiheutuneet muutokset johtamisessa jäävät pysyviksi ja miten valmistautua uuteen normaaliin, vai onko sellaista? Tämä webinaarinauhoitus on Leadcastin viimeinen jakso ennen kesätaukoa. Rentouttavaa kesää kaikille!
-
Jorma Eloranta on yksi Suomen talouselämän kokeneimmista ja merkittävimmistä vaikuttajista, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa. Hän on toiminut yhteensä 28 vuotta eri yritysten toimitusjohtajana ja yli 40 vuotta hallituksissa. Nykyään hän on Stora Enson ja Cargotecin hallituksissa. Ajatuksia herättävässä keskustelussa Jorma kertoo palautteen keräämisen tärkeydestä, riskien ottamisesta ja innostamisesta naurun kautta - erityisesti haasteiden keskellä. Opimme myös miksi kannattaa välttää lokeroitumista ja altistaa itsensä erilaisuudelle.
-
Minna Parikka on kansainvälisesti menestynyt suomalainen kenkäsuunnittelija, jonka upeita karkkimaisia luomuksia myydään ympäri maailmaa. Tässä jaksossa saamme kuulla Minnan kiinnostavasta urapolusta sekä siitä, millaista on visioida ja rakentaa oma brändi sekä viedä se maailmalle. Lisäksi Minna kertoo muotialasta, yrittämisestä, luovuudesta ja inspiraation lähteistä. Saamme myös kuulla hänen työnsä parhaat ja pahimmat puolet.
-
Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on Turusta kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri. Ennen lentoyhtiön johtoon siirtymistä hän teki pitkän uran Nordean johtotehtävissä. Keskustelemme tässä jaksossa tiimien rakentamisesta, psykologisesta turvallisuudesta ja opimme, miten filosofi Kierkegaard ja tiimityö liittyvät toisiinsa. Topi kertoo myös uransa haastavimmista ajoista, kannustuksen merkityksestä läpi urapolun ja kuulemme hyviä vinkkejä elämänhallintaan.
-
Tällä jaksolla aloitamme kolmannen tuotantokauden, ja kuuntelijoiden toiveesta podivieraina ovat Maria ja Essi itse. Haastattelijana toimii Boston Consulting Groupin Anni Tuulos. Keskustelemme Annin kanssa Leadcastista sekä siitä, mikä on yllättänyt podissa ja mitkä ovat tärkeimmät oppimme lähes 30 jakson jälkeen. Juttelemme myös tasa-arvosta, ruuhkavuosista, autenttisuudesta ja vastaamme tietysti omaan sekuntihaasteeseemme.
-
Emma Falck on koulutukseltaan tekniikan tohtori, joka on työskennellyt laskennallisen biofysiikan tutkijana, Koneen johtotehtävissä Shangaissa sekä konsulttina BCG:llä. Keskustelemme Emman kanssa hänen rohkeista urahypyistään sekä kiinalaisesta työkulttuurista ja ilmiöistä. Emma kertoo myös puolison valinnan tärkeydestä ja vaikutuksista.
-
Miika Huttunen on Slushin uusi toimitusjohtaja. Tämä 26-vuotias supermies liittyi Slushiin vapaaehtoisena vuonna 2014 ja on sen jälkeen työskennellyt kumppaneista vastaavana sekä operatiivisena johtajana. Tässä jaksossa keskustelemme tietysti Slushista mutta myös vapaaehtoisten johtamisesta sekä menestyksekkään yrittäjyyden edellytyksistä. Lisäksi Miika antaa kolme parasta neuvoaan oman yrityksen perustamiseen ja jakaa näkemyksensä tämän päivän kiinnostavimmista start-upeista.
-
Christoph Vitzthum luotsaa yhtä Suomen vanhinta ja tunnetuinta perheyritystä eli Fazeria ja toimii Konecranesin hallituksen puheenjohtajana. Ennen Fazeria Christoph teki huikean uran Wärtsilällä, jossa erilaisia mahdollisuuksia ja uusia haasteita riitti. Tässä jaksossa keskustelemme perinteisen ja ikonisen yrityksen uudistamisesta sekä yrityskauppojen ja investointien onnistumisen edellytyksistä. Kuulemme myös mikä on Christophin suosikkimakeinen ja paras aivoruoka! Haastattelu tehtiin juuri ennen koronapandemian alkua.
-
Miltton-viestintätoimiston Christina Dahlblom on kauppatieteiden tohtori, joka on työskennellyt mm. liikkeenjohdon konsulttina, yrittäjänä sekä politiikassa. Tässä jaksossa keskustelemme Christinan kanssa positiivisesta johtamisesta, rutiinien roolista strategisessa ajattelussa sekä siitä, miten arkiset asiat vaikuttavat kapasiteettiin ja kuormitukseen. Christina kertoo myös, miten nuoruuden vaikeudet voivat jättää jäljen koko elämään. Christina on juuri siirtymässä uusiin haasteisiin ja jatkaa väliaikaisesti Milttonin Senior Advisorina.
-
Annastiina Hintsa on Hintsa Performancen toimitusjohtaja. Ennen liittymistään isänsä yritykseen hän toimi McKinseylla johdon konsulttina. Tässä jaksossa keskustelemme Stiinan kanssa hyvinvoinnista sekä yksilön että yrityksen menestymisen edellytyksenä. Stiina antaa meille loistavia neuvoja mm. oman hyvinvoinnin johtamiseen, digi detoxiin ja kehottaa kysymään itseltään tärkeitä kysymyksiä, kuten onko oman elämänsä ohjaajan paikalla. Lisäksi Stiina kertoo burnoutistaan ja miten se liittyy hänen ultrajuoksuharrastukseensa.
-
Sari Baldauf on maailmanluokan johtaja, joka teki merkittävän uran Nokialla ja sai lukuisia tunnustuksia maailman talouslehdistöltä. Nykyään hän toimii mm. Nokian ja Daimlerin hallituksissa. Keskustelemme Sarin kanssa siitä, miten maailma muuttuu ja minkälaisia johtajia nykyään tarvitaan. Sari kertoo myös, minkälainen on hyvä tiimi ja miten se rakennetaan ja energisoidaan. Lisäksi hän paljastaa, mitä kaikkien organisaatioiden tulisi viimeiseen asti välttää.
-
Pia johtaa CapMan Buyoutia, joka on Pohjoismaiden vanhin listaamattomiin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Ennen sitä Pia toimi pitkään johdon konsulttina. Tässä jaksossa Pia kertoo, miten johtajuutta voi opetella ja miten saada lisää naisia hakeutumaan perinteisesti miesvaltaiselle pääomasijoitusalalle esim. Level20-hankkeen tuella. Käymme myös mielenkiintoisen keskustelun tiedostamattomista ennakkoluuloista ja niiden merkityksestä johtajuudessa.
-
Pauli Aalto-Setälä on Dentsu Aegis Networkin toimitusjohtaja ja oikea monitaituri. Ennen Dentsua Pauli johti Aller Mediaa 10 vuotta, ja lisäksi häntä voi kuvata enkelisijoittajaksi, hallitusammattilaiseksi, kirjailijaksi, professoriksi ja toimittajaksi. Keskustelemme Paulin kanssa johtamisesta alustataloudessa, myötätunnosta ja leanin soveltamisesta omaan työntekoon. Pauli kertoo myös, miksi kannattaa sanoa useammin kyllä kun ei, ja miksi hän lopetti Facebookin ja Instagramin käytön.
-
Tässä jaksossa vieraanamme on Risto Siilasmaa, joka ei juuri esittelyjä tarvitse. Hän on yrittäjä ja paranoidi optimisti, joka toimii Nokian hallituksen puheenjohtajana ja on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja. Keskustelemme Riston kanssa hänen johtamisfilosofiastaan, aitouden ja heikkouksien näyttämisen tärkeydestä ja siitä, miten elämässä on uskallettava haaveilla ja tehdä myös yllätyksellisiä asioita.
-
Timo Eskolla on takanaan näyttävä 45 vuoden ura. Hän on työskennellyt mm. asianajajana, Turun hovioikeuden presidenttinä ja ennen eläköitymistään korkeimman oikeuden presidenttinä. Keskustelemme Timon kanssa mm. asiantuntijaorganisaation johtamisesta, julkisuudessa esiintymisestä, oikeusvaltiosta ja oikeusturvan toteutumisesta Suomessa. Timo kertoo meille myös, mikä oli hänen mielestä haastavimpia tehtäviä KKO:n presidentin työssä.
-
Minna Ailaa voi kutsua teollisuusyritysten konkariksi yli 30 vuoden työkokemuksella, ja pian hän on siirtymässä Konecranesilta Nesteelle. Vastuullisuus, eettinen liiketoiminta ja työn merkityksellisyys ovat aina olleet keskeisiä Minnalle. Keskustelemmekin hänen kanssaan näistä teemoista sekä opimme, miksi työn merkityksellisyys on bisneksen kovinta ydintä ja ehdoton menestymisen edellytys. Minna myös kertoo salaisesta paheestaan eli tsundokusta!
-
Antti Heikinheimo on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran asianajomaailmassa, pro bono -tehtävissä ja toimii nykyään sovittelijana. Hän on epätyypillinen kuusikymppinen mies, sillä hän on myös uskollinen joogan harjoittaja. Tässä jaksossa keskustelemme intohimosta ja jaksamisesta työssä sekä siitä, miten nämä liittyvät läheisesti toisiinsa. Antti jakaa ihailtavan avoimesti kokemuksiaan omien rajojen löytämisestä ja asettamisesta sekä antaa hyviä neuvoja siitä, miten havaita ja estää alkava uupumus.
-
Yt-neuvotteluiden piirissä on tällä hetkellä yli 400 000 suomalaista ja lomautettuna yli 122 000 henkilöä. Taloudellinen turvattomuus koskettaa siis jollain tasolla melkein jokaista meistä.
Emilia sekä psykologi ja traumapsykoterapeutti Hanna Markuksela keskustelevet miten taloudellinen epävarmuus vaikuttaa ihmisiin. Mitkä ovat varoitusmerkkejä, joihin on heti reagoitava ja millä keinoilla edistää tilanteesta selviämistä? Entä miten tukea kumppania, jonka työ on juuri lähtenyt alta?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tämä podcast äänitetty 7.4.2020. Kehotamme seuraamaan THL:n ja muiden virallisten tahojen päivitettyjä suosituksia ja ohjeita.
Hanna ja Emilia keskustelevat kehon ja mielen yhteydestä ja miten yhteyttä voi hyödyntää arjessa sekä stressitilanteissa.
Miten Hannalla ja Emilialla menee kun eristystä on takana jo melkein kuukausi? Millä keinoilla kumpikin on edistänyt hyvinvointiaan uudessa tilanteessa?
Miksi mielellä on juuri nyt suuri vaikutus moniin fyysisiin oireisiin? Minkälaiset psyykkiset ilmiöt kuormittavat kehoa? Millä askeleilla kuormituksen voi purkaa? Miksi plasebo-efektiä kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista? Mitä hyvää muuttuneista olosuhteista on seurannut? Millaisia ovat eristäytyneiden naisten "hurjat" viikonloppusuunnitelmat?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tämä podcast äänitetty 31.3.2020. Kehotamme seuraamaan THL:n ja muiden virallisten tahojen päivitettyjä suosituksia ja ohjeita.
Emilia ja psykologi Hanna Markuksela keskustelevat mitkä ovat tällä hetkellä pariskuntien sekä sinkkujen suurimpia haasteita ja antavat vinkkejä miten päästä niistä yli.
Mitkä ovat pariskuntien tyypilliset haasteet eristyksessä?
Miten saada omaa tilaa, kun koko perhe on enemmän neljän seinän sisällä?
Miten eristys vaikutta sinkun elämään ja deittailumahdollisuuksiin?
Mikä avuksi sinulle, joka ei saa kosketusta ja läheisyyttä?
Mitä on apokalyptinen panetus?
Emilia ja Hanna jakavat myös omia unelmiaan sekä kokemuksiaan koronakriisin ensimmäisiltä viikoilta.
Podcasting lopussa Hanna kertoo harjoituksesta, jolla lisätä henkistä yhteyttä niin parisuhteessa kuin ystävän kanssa.
Vinkkaa jaksosta kaikille aiheesta kiinnostuneille ja seuraa meitä somessa @hannamarkuksela ja @docemilia
Pidetään toisistamme huolta!
Muista, että apua on saatavilla ja sitä kannattaa hakea nyt normaaliakin matalammalla kynnyksellä.
Suomen mielenterveys ry:n nettisivut: mieli.fi
Valtakunnallinen kriisipuhelin: 09 25250111
Vanhempainpuhelin (MLL): 0800 92277
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- もっと表示する